Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi kårer

Årets Bedste Smart Home-produkter 2023-2024

Hvordan opbygger man et Smart Home fra bunden? Hvilke økosystemer findes der, hvordan sættes det op, og hvad er rutiner og automatisering egentlig for noget?

Skrevet af / 03/11/2023 - 12:00
Årets Bedste Smart Home-produkter 2023-2024

Dybest set er et Smart Home en bopæl udstyret med smarte enheder, der kan styres via internettet. Det kan omfatte alt fra lys og termostater til overvågningskameraer og robotstøvsugere. Formålet er i al sin enkelhed at gøre din dagligdag nemmere og mere bekvem.

Vælg dit økosystem

Før du investerer i diverse Smart Home-enheder, er det vigtigt at finde ud af, hvilket økosystem der passer bedst til dine behov:

Google Home: Googles stemmeassistent er hjertet i økosystemet af Nest-produkter. Google Assistant reagerer hurtigt på stemmekommandoer, kan føre naturlige samtaler og forstår komplekse kommandoer, som kan være forvirrende for både Alexa og Siri. Har du en Android-enhed, er Google Assistant allerede integreret.

Googles stemmeassistent er hjertet i økosystemet af Nest-produkter. (Foto: Google)

Amazon Alexa: Et stort antal Smart Home-produkter er kompatible med Amazons digitale assistent. Du kan spørge Alexa om alt, selv om svarene ikke altid er lige så præcise som Googles. Alexa understøtter et bredt udvalg af “Skills” (lignende smartphone-apps).

Apple HomeKit: Er og bliver det bedste valg for iPhone-brugere. Du finder ikke så mange HomeKit-kompatible enheder som til Alexa eller Google Assistant, men de største Smart Home-brands er inkluderet. Apples Home-app er både elegant og brugervenlig, enhederne er nemme at opsætte, og platformen er den mest sikre. Siri er den svageste af de tre stemmeassistenter, men forbedres løbende.

Wi-Fi og tilslutning

Næsten alle Smart Home-enheder er afhængige af en pålidelig Wi-Fi-forbindelse. Flertallet af enheder fungerer på 2,4 GHz-frekvensen, men dette er ved at ændre sig. Selv om 2,4 GHz har længere rækkevidde, tilbyder 5 GHz-frekvensen hurtigere hastigheder. En nyere Wi-Fi-protokol, kaldet 6E, understøtter 6 GHz, som er endnu hurtigere (Wi-Fi 7, som er lige om hjørnet, vil også bruge 6 GHz-båndet). Wi-Fi 6E kan håndtere flere enheder, bruger mindre strøm og er mere sikker.

De fleste moderne routere kan i teorien understøtte op til 250 enheder, men ydeevnen kan blive påvirket, længe inden denne grænse nås. Det er under alle omstændigheder vigtigt at placere din router på et optimalt sted for at sikre den bedste dækning.

Alternativt kan mange Smart Home-enheder forbindes via Bluetooth eller en såkaldt hub. Det gælder f.eks. for Philips Hue-pærer. Bluetooth er betydeligt langsommere og mindre pålidelig end Wi-Fi, mens en dedikeret hub typisk reducerer omfanget af netværkstrafik og tilbyder større stabilitet.

Alternativt kan mange Smart Home-enheder forbindes via Bluetooth eller en såkaldt hub. Det gælder f.eks. for Philips Hue-pærer. (Foto: Signify)

Opsætning, gruppering, rutiner og automatisering

Når du køber en ny Smart Home-enhed, følger der en vejledning med. Den beder dig som oftest om at downloade en bestemt app fra producenten. Herfra kan du blive bedt om at scanne en QR-kode eller indtaste et serienummer. Et lille råd: Gennemgå denne opsætning, inden du monterer enheden eller smider noget ud.

Det er ikke altid, at forbindelsen til dit foretrukne økosystem oprettes automatisk. Du kan blive nødt til at dykke lidt dybere ned i indstillingerne i f.eks. Apple Home eller Google Home for at tilslutte enheden manuelt. Og hvis vi taler om Alexa, ja, så skal du sandsynligvis tilføje den passende “skill”.

Når først enheden er sat op og koblet til dit økosystem, kan det være, du kan droppe producentens egen app. Men det varierer fra produkt til produkt. Google Home, Apple Home og Alexa indeholder ofte blot en simpel kontrolfunktion, så det kan være en god ide at beholde den ekstra app.

Apple Home eller Google Home for at tilslutte enheden manuelt. Og hvis vi taler om Alexa, ja, så skal du sandsynligvis tilføje den passende “skill”. (Foto: Amazon)

Efter opsætningen kan du ofte gruppere enheder eller organisere dem i rum. Har du mange smarte pærer og lamper, er det f.eks. smart at gruppere dem, så du undgår at skulle tænde for dem en ad gangen. Du kan også lave undergrupper af enheder indenfor et rum eller gruppere enheder på tværs af flere rum.

Det er en god idé at bruge lidt tid på dette, da det giver større kontrol og fleksibilitet, især når du opsætter automatiske rutiner. For muligheden for automatisering er helt klart en af de største fordele ved det smarte hjem! Dit Smart Home kan f.eks. registrere, når du kommer hjem og tænde for lyset og musikken.

Du kan også planlægge, at bestemte handlinger skal udføres på bestemte tidspunkter. F.eks. kan en robotstøvsuger programmeres til at gøre rent om formiddagen, mens du er på arbejde. En anden mulighed er simple kommandoer som “Godmorgen” til f.eks. Google Assistant, der reagerer med at give dig en vejr- og nyhedsopdatering, trække gardinerne fra/op og tænde for kaffemaskinen.

Har du forskellige enheder fra forskellige mærker, kan du bruge en tredjepartsservice som IFTTT (If This Then That) til at lave mere komplekse automatiseringer.

Privatliv

Mange Smart Home-enheder er udstyret med mikrofoner og kameraer, og der er altid en risiko for sikkerhedsbrud, hvor personlige data eller optagelser gemt i skyen kan blive kompromitteret.

Derfor bør du altid sætte dig ind i producentens privatlivspolitik og vurdere, om du er indforstået med den måde, hvorpå de håndterer dine data. Det kan også være klogt at undersøge, om producenten tidligere har været involveret i sikkerhedsbrister eller lignende problemer.

Nominerede til Årets Bedste Smart Home-produkter 2023-2024

Vindere af Årets Bedste Smart Home-produkter 2023-2024

Årets bedste Smart Home-produkt, Helse & Personlig pleje:

Electrolux Pure A9

Electrolux Pure A9 renser store områder effektivt

En stilfuld luftrenser med en god ventilator, som registrerer de fleste forurenende stoffer og renser luften i fem trin.

Man må nok sige, at Pure A9 skiller sig ud fra de andre med hensyn til design, med sin femkantede form, sin stof- og metalfront og sit kunstlæderhåndtag. Her er ingen hvid plastik, hvilket får den til at føles lidt eksklusiv. Det er dog ikke sikkert, at den vil passe ind i et skandinavisk “hvidt og friskt” hjem.

Man kan manuelt indstille ni forskellige ventilatorhastigheder eller sætte den i automatisk tilstand. Derefter bruger den sensorer til tre forskellige størrelser af partikler og TVOC til at bestemme blæserhastigheden.

Takket være alle de forskellige typer filtre renser den effektivt mange typer af luftforurenende stoffer. Da den opdagede dårlig luft og startede op på højere effekt, tog det ikke lang tid, før hele rummet var friskt igen. Takket være kulfilteret kan den også fjerne lugte som f.eks. uvelkommen mados.

App’en viser de aktuelle værdier for små, mellemstore og store partikler samt flygtige organiske forbindelser. Også temperatur og luftfugtighed, selv om luftrenseren selvfølgelig ikke kan gøre noget ved dem. Man får også en historik med kurver, hvor det i vores tilfælde var tydeligt, at niveauerne af flygtige organiske forbindelser skød i vejret under myldretidstrafikken. Man kan også se filterstatus og slå ionisering til.

Det er tydeligt, at dette er en topmodel fra en erfaren producent. Selv om designet er spændende, er udformningen skabt til at sprede den friske luft så meget som muligt. Pure A9 dækker således et stort overfladeareal. Den har også mange sensorer og renser luften i fem trin, så man kan være sikker på, at de fleste forurenende stoffer fjernes. På trods af dette er det den mest støjsvage luftrenser, vi har testet. Den har også en fantastisk app med stemmestyring.

Årets Bedste Smart Home-produkt, Husholdning & Indretning:

Roborock S8 Ultra

Den kraftigste robotstøvsuger

Roborocks flagskib er markedets bedste og smarteste robotstøvsuger.

Som normalt for Roborock-modelserier, er Ultra-udgaven flagskibet, og S8 Pro Ultra kan også fås med Roborocks mest avancerede dockingstation. Den vasker selv gulvmoppen efter brug, og har støvtømning, vandpåfyldning og vaskevandstømning efter gulvvask. Det foregår i tre aftagelige spande, så det er meget nemt at tømme og tilsætte mere vand. Den har desuden fået lufttørring med varmluft, hvilket skal forhindre vækst af skimmelsvamp og dårlig lugt på gulvmoppen og dockingstationen. 

Inden robotten starter med at gøre rent, er det en god idé at sende den ud på en 3D-scanning-tur i værelserne. Gerne på alle etager, hvis man har flere, for på den måde kortlægger den placeringen af genstande, og lærer hvor tæpper, dørtrin, døre, trapper og de forskellige værelser er placeret. Den tilpasser sig husets indretning, efterhånden som den bliver bekendt med den, og finder selv ud af, hvor det er mest effektivt at starte arbejdet, og hvilken rute, den skal tage. 

På testbænken

Når S8 Pro Ultra støvsuger tæpper, løftes moppen 5 mm for at forhindre den i at opsamle støv og hår, der skal suges ind i støvsugeren. Ved gulvvask vibrerer den, når den vasker parketten. VibraRise 2.0 kalder Roborock teknologien bag mopningen på S8 Pro Ultra; den anvender to vibrationsdele for at udføre en mere effektiv gulvvask – med 3000 svingninger i minuttet og 6 Newton tryk. 

Det er ikke så ligetil at bedømme, om den nye S8 Pro Ultra gør et væsentligt bedre arbejde med rengøringen end forgængeren S7 MaxV Ultra. Den gjorde et rigtig godt stykke arbejde med rengøringen i vores test, men ingen af dem lykkedes 100 procent med cola-testen. 

Konklusion

Den nye moppe og den øgede sugekraft fra Roborock S8 Pro Ultra er ikke en revolution, sammenlignet med forgængeren S7 MaxV Ultra. Men enhver, der har en ældre robotstøvsuger, vil helt sikkert have meget at vinde, ved at skifte til den nye S8 Pro Ultra. Eller S8+ med den langt mere placeringsvenlige dockingstation, som også koster mindre. 

Roborock S8 Pro Ultra bygger videre på succesen fra S7-serien, og den er smartere, mere kraftfuld og mere effektiv end før. Den er også blevet dyrere, men som altid koster det kassen, hvis du skal have det bedste. 

Årets Bedste Smart Home-produkt, Belysning

Twinkly Festoon (flerfarvet udgave), 20 dioder

Kulørte lamper i luksusudgave

Sommerfesten går et niveau op med Twinklys smarte lyskæder.

En neutral lyskæde, der spreder hygge, og som samtidig kan levere feststemning? Jamen, her er Twinklys Festoon svaret. For den er udstyret med en app, der ikke alene kan få dioderne til at lyse i 16 millioner forskellige farver. Den kan også lyse i alverdens forskellige mønstre.  

Lyskæderne skal hænges op et sted, hvor de kan nå husets wi-fi-netværk, og når de er på plads, er det på tide at forbinde dem med telefonen. Det foregår ved at downloade Twinklys gratis app og herefter forbinde via Bluetooth. Det går både nemt og hurtigt.  

Med app´en kan du også fintune en farve og skrue op og ned for lysstyrken, til du rammer det helt perfekte niveau. Og det er så enkelt og intuitivt, at det næsten ikke kan gå galt. Twinkly har også en lille dongle, Twinkly Music, som kan få pærerne til at blinke i takt med den musik, du spiller. 

Men selv uden Twinkly Music er der næsten ikke grænser for, hvor festligt det kan blive. Der er et væld af forudindstillede temaer. Hvis festen har tysk tema, kan du få pærerne til at blinke med rød, gul og sort med temaet Horizontal Flag. Carnival er en effekt, hvor pærerne blinker hurtigt i massevis af forskellige farver. Unicorn Sun er en pasteldrøm i mint, lilla og laksefarvet. Og til jul vil Candy Cane, hvor pærerne skifter i striber mellem rød og hvid, absolut vække opsigt.  

Konklusion

Twinkly har virkelig ramt en niche her, som de udfylder nærmest til perfektion. Jeg har gennem hele testperioden haft en fest med at lave lysshows på terrassen, og mine gæster har været behørigt imponerede.  

Prisen er også derefter. Twinklys produkter er i luksusklassen, og det koster. Men hvis der ikke skal spares på noget til sommerfesten, og hvis du alligevel overvejede at investere i kulørte pærer, så er det måske det værd at lægge lidt ekstra og få pærer, du kan bruge året rundt, uanset hvilken stemning du ønsker at skabe.

Årets Bedste Smart Home-produkt, Overvågning & Sikkerhed:

Google Nest Doorbell (med batteri)

Google har gjort det igen

Dørklokken fra Nest er faktisk sjov at bruge.

Der er grænser for, hvor mange forskellige måder man kan designe en dørklokke på, men det er alligevel lykkedes Nest at skabe en, der ikke ligner de andre. Den er minimalistisk, skarp, gedigen, og så er den endda fremstillet af 43 procent genanvendte materialer.   

Da dette er et produkt fra Google, kobles ringeklokken naturligvis på Google Home-app’en i stedet for at have sin egen app. Det er smart, for så er der en app mindre at opdatere og holde styr på.   

Med Google Assistant kan du desuden stemmestyre den. Man kan altså besvare et opkald på ringeklokken uden at tage hænderne op af opvaskebaljen, men hvis man alligevel skal tørre hænderne for at gå ud og åbne døren, er det nok ikke en funktion, der vil blive brugt ret ofte.  

Der følger tre timers indbygget hukommelse med dørklokken, men hvis man vil opgradere til et abonnement, der gemmer den hændelsesbaserede historik i 30 dage, koster det årligt 400 kroner. (Eller 40 kroner om måneden). Det er altså temmelig dyrt, og det er den slags små abonnementer, man skal holde godt øje med, hvis man har mange smarte produkter i hjemmet.   

Så anbefalingen herfra vil være i første omgang at nøjes med de tre timer, der er inkluderet, og så vente med opgraderingen, til behovet faktisk opstår.  

Konklusion

Det er svært at finde noget grimt at sige om ringeklokken fra Nest. Den fungerer upåklageligt, og det er virkelig sjovt at lege med de mange funktioner i appen. Især muligheden for at inddele billedet i zoner, hvor kameraet får at vide, at den skal ignorere visse dele af sit billede, er intet mindre end genialt. Og så trækker billedet på højkant op, fordi vi prioriterer muligheden for at se eventuelle pakker højere, end at et stort område foran huset er overvåget.

Årets bedste Smart Home-produkt, Helse & Personlig pleje, High-end:

Oral-B iO10

Nul huller!

Oral-B iO10 bruger kunstig intelligens til at guide dig i realtid, når du børster dine tænder.

Oral-B iO10 er simpelthen smart! Den kommer med såkaldt iOSense, som er marketingsprog for tandbørstens magnetiske oplader, der samtidig fungerer som hub og i realtid guider dig til, hvor og hvor længe du skal børste dine tænder for at få den optimale rengøring. 

Seks lysfelter på opladeren repræsenterer således forskellige zoner i munden og går fra blå til hvid, når du er færdig med at børste den respektive børstezone. Når alle lys er hvide, har du børstet alle områder længe nok. Børster du for hårdt, lyser iOSense op med rød farve, så du ved, at du skal spare lidt på kræfterne. 

En endnu mere grundig tandbørstning får du, hvis du i stedet bruger Oral-B’s app. Din mobil forbindes med Oral-B iO10 via Bluetooth, og sensorer i tandbørsten kommunikerer med stor præcision til app’en præcis hvor, hvordan og hvor hårdt du børster. 

Du kan definere forskellige programmer og tidsmål, og når selve tandbørstningen i gang, kan du ikke blot se dit fremskridt område for område som med iOSense-hubben nævnt ovenfor. Nej, app’en viser en slags tredimensionelt billede af dine tænder, og din tandbørstning følges så i realtid, mens der skelnes imellem, om du børster på ydersiden, indersiden eller på tyggefladen af tænderne.

Konklusion

Oral-B iO10 er dog også den dyreste tandbørste, jeg nogensinde har ejet. Og selvfølgelig må man spørge sig selv, om det virkelig er adskillige tusinde kroner værd, at din tandbørste holder dig i ørerne, mens du børster. 

Svaret er nok individuelt. Hvis du alligevel ikke har tænkt dig at bruge app’en – eller iOSense-hubben – kan det være det samme. Så er Oral-B iO10 ikke for dig.  

Men hvis du har besluttet dig for at tage din mundhygiejne seriøst, så kender jeg i skrivende stund ikke til nogen bedre løsning, du kan købe i en butik og tage i brug derhjemme. Og eftersom tandlægebesøg også er dyre – især hvis du står overfor en langvarig behandling for f.eks. paradentose – kan det nok godt betale sig i længden at smide lidt ekstra penge efter Oral-B iO10.

Årets Bedste Smart Home-produkt, Home Appliances, High-end:

LG WashTower Compact

Med LG WashTower Compact bliver det sjovt at vaske tøj

LG har skabt en smuk og avanceret vaskemaskine og tørretumbler i ét med mange smarte funktioner

Det lyder som en lille ting. Måske endda fjollet. Men hvis din vaskemaskine og tørretumbler står i kælderen eller endnu længere væk fra der, hvor du oftest opholder dig, kender du det sikkert: Det er et irritationsmoment at gå ned for at tømme en maskine og så opdage, at der stadig er tre minutter tilbage af cyklussen! De der tre minutter føles mindst lige så lange som når ens telefon er løbet tør for strøm og man bare kan stirre på en sort skærm.   

Her kommer de smarte vaskemaskiner og tørretumblere ind i billedet, og LG’s WashTower er blandt de nyeste og smarteste på markedet. For med dette tårn i kælderen behøver du bare åbne app’en på din telefon for at konstatere, at der faktisk er tre minutter tilbage. Rigelig tid til at lave noget andet end at stå og se på, at maskinen centrifugerer. Når den så er færdig, sender den såmænd en notifikation om, at nu er det altså tid til at tømme den og fylde næste læs i. Og hvis du ikke dukker op, sender den en ny og minder dig om det. (Det kan selvfølgelig slås fra).   

LG’s nye, avancerede WashTower er dog ikke kun beregnet til mennesker som undertegnede, der lider af aversioner mod spildt tid i kælderen. Den er pladsbesparende, fordi den fylder mindre end to separate maskiner, der er stablet oven på hinanden. Og så er den med sit blanke og strømlinede, sorte look så pæn, at det næsten ville være synd at gemme den inde i et skab. Det er faktisk lige før, den pynter.    

Det er i øvrigt en ganske udmærket app, LG har udviklet til deres smarte produkter. Hvis du allerede har et andet smart produkt fra LG, f.eks. et TV eller en opvaskemaskine, kender du den allerede. Den er intuitiv og enkel, men alligevel med så mange funktioner, at den er sjov at gå på opdagelse i.  

En af de virkelig smarte funktioner i app’en er, at man kan downloade en speciel vaskecyklus og tilføje den til vaskemaskinen. Kun én ad gangen ganske vist, men nogle af dem har du måske også kun brug for i bestemte sæsoner. 

Konklusion 

LG WashTower er next level, og hvis du er vant til en helt almindelig, gammeldags vaskemaskine og tørretumbler, kan du godt forberede dig på at blive imponeret. Både app’en og maskinen (eller maskinerne er det jo rettelig) lever op til vores høje forventninger, og derudover er WashTower endda smukt designet.

Årets Bedste Smart Home-produkt, Home Appliances, Premium:

Instant Pot Pro Crisp & Airfryer

Airfryer, ovn, sous vide, trykkoger og pande i én maskine!

Multicooker er næsten en underdrivelse, for Instant Pot kan så meget, at der nærmest ikke findes noget udstyr, den ikke kan erstatte!

Denne multicooker kan i bogstavelig forstand erstatte hele dit køkken! Hvor andre maskiner tackler specifikke udfordringer, så har Instant Pot Pro Crisp & Airfryer samlet så godt som ALLE køkkenfunktioner i en lille, rund gryde.   

Den er som en hest, der både pløjer marken og vinder guld i dressur. Den kan alt det praktiske som at stege, bage og trykkoge. Derudover kan den alt det blærede som at agere sous vide, slow cooker, dehydrator og airfryer.   

Maskinen er simpelt og smart opbygget. En aftagelig induktionsgryde er fundamentet for det hele.   

I den kan du stege eller koge som i enhver anden gryde. Gryden kan endda gå i opvaskemaskinen. Et specielt låg gør det muligt at trykkoge i gryden, hvilket drastisk reducerer tiden, det tager at tilberede mad. Skal du lave suppe eller simremad på rekordtid, så er en trykkoger løsningen. Låget kan også bruges som et helt normalt låg, når du skal dampe eller sous vide.   

I pakken medfølger ét andet låg, som har indbygget varmelegeme og varmluft. Når det låg er monteret, får du adgang til airfryer og ovn.   

Flere af funktionerne er variationer af hinanden. Der er ingen rigtig forskel på knappen til bagning og airfrying, da det er samme konvektionsmetode, maskinen benytter. Du får forskellige standardindstillinger, så de kan bruges som et godt udgangspunkt, hvis det er første gang, du bruger en ny funktion. Du har fuld kontrol over ovnens temperatur, som går fra 21°C til 232°C.  

På denne måde har maskinen pakket utroligt mange egenskaber ind i, hvad der dybest set er en gryde med en ovn spændt på toppen.

Konklusion

Instant Pot Pro Crisp & Airfryer kan rent faktisk det hele. Den er den ultimative gave til studenten, som snart flytter ind i en lejlighed med tekøkken, eller til campisten, der elsker at lave mad. Størrelsen begrænser mængden af gæster, du kan lave mad til, men til hverdag kan du lave mere end rigeligt mad ad gangen. Hvis du kun må købe ét nyt køkkenredskab for din kæreste, så er Instant Pot Pro Crisp & Airfryer svaret.

Årets Bedste Smart Home-produkt, Have

Stiga A 1500

Plænens gule ven

Stiga leverer en solid og gennemtestet robotplæneklipper, som gør det, den skal.

Gul er Stigas brand-farve, som går igen på alle deres maskiner. Den må man bare leve med, hvis man vil eje et af deres produkter.  

Uanset hvad vi mener om den gule farve, så er svenske Stiga kendt for at levere kvalitet, og det fornægter sig ikke. Stiga har blandt andet prioriteret at udvikle et ekstra holdbart batteri, som efter fire års hårdt arbejde stadig leverer en kapacitet på 80 procent.    

Der er også arbejdet med at skabe en robot, som vejer langt mindre end konkurrenterne og dermed er mere skånsom mod plænen, når den kører rundt. Og via app’en kan den programmeres til at klippe i flere forskellige mønstre, hvoraf nogle af dem er temmelig avancerede. Den kan endda kombinere op til fire forskellige klippemønstre, mens nogle af testens øvrige robotter bare kører frem og tilbage. Stigas avancerede løsning er designet til at give så jævn og skånsom en klipning som muligt.    

Og så er der jo Stigas patenterede AGS Technology (Active Guidance System), som sikrer, at robotten aldrig mister forbindelse til satellitterne, fordi den lærer og husker satellitkredsløb og signalstyrker og bruger disse data til intelligent at planlægge, hvornår den kører og klipper i haven ved at inddele haven i et gitter.    

Den er programmeret til at vide, hvordan satellitterne bevæger sig hen over himlen og dermed over hver del af haven, og det er på den baggrund, den beslutter sig for, hvor den vil køre hen og klippe. Da robotten er egnet til haver på op til 1.500 kvm, kan det være en fordel, at den ved, hvor og hvornår den skal på arbejde.   

Endelig er Stig-A blandt de mest lydløse robotter, vi har testet. Den kan praktisk talt ikke høres.   

Det eneste rigtige minus ved Stiga-A 1500 er, at den kræver konstant tilkobling via 4G, og at det derfor er nødvendigt at købe en datapakke af Stiga, når det første år er gået.   

Til gengæld er det helt generelt for de kabelfri robotplæneklippere, at de er billigere at eje end dem, der bruger kabel, fordi alle former for opdateringer af software foregår via dataoverførsel. Det er altså ikke nødvendigt at have robotplæneklipperen omkring en tekniker, når den skal opdateres, og set i det lys er en datapakke en billig løbende udgift.   

Konklusion

Stiga anbefaler, at Stiga A 1500 klipper to gange om dagen, så det lader vi den gøre. I det hele taget imponerer Stiga A 1500 med sin grundighed og med en app, som indeholder en meget enkel og intuitiv navigation. Der er ikke så mange fancy features, men bare et helt enkelt setup.

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Nyhed

Elgigantens medarbejdere på efteruddannelse

På Elgiganten Campus introduceres kædens medarbejdere til den nyeste elektronik, så kunderne kan få den bedst mulige service.
Læs mere
Scroll to Top