TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

TEST: Roborock S8 Pro Ultra

Nu kan du pensionere din gamle støvsuger

Roborocks flagskibsmodel er måske den bedste og smarteste robotstøvsuger på markedet.

Af / 10/04/2023 - 08:50
Roborock S8 Pro Ultra

Home mener

  • Mere effektiv rengøring med kraftigere gulvvask. Smartstyring af alle funktioner, og stor, men praktisk, dockingstation. Radar sørger for at undgå uheld. Fungerer til flere etager.
  • RockDock Ultra dockingstationen koster en hel del ekstra. Bedre, men kæmper stadig med dørkarme.

De bedste robotstøvsugere er hundedyre, men som vi så i vores test af Roborock S7 MaxV Ultra i 2022, er de så gode, at du kan sende din gamle støvsuger på pension, og parkere vaskespanden.

Måske skal du ikke stille dem for langt væk, men du får ikke brug for dem så ofte som før. For en robotstøvsuger kan trods alt ikke klare alting, men de bedste af dem kan meget mere end før, og lige nu er det Roborock 8 Pro Ultra, der er den bedste.

Den er ikke meget anderledes end S7 MaxV Ultra, men har fået nogle nyttige opgraderinger, som i hvert fald ejere af gamle robotstøvsugere vil sætte pris på.

Som normalt for Roborock-modelserier, er Ultra-udgaven flagskibet, og S8 Pro Ultra kan også fås med Roborocks mest avancerede dockingstation. Den vasker selv gulvmoppen efter brug, og har støvtømning, vandpåfyldning og vaskevandstømning efter gulvvask. Det foregår i tre aftagelige spande, så det er meget nemt at tømme og tilsætte mere vand. Den har desuden fået lufttørring med varmluft, hvilket skal forhindre vækst af skimmelsvamp og dårlig lugt på gulvmoppen og dockingstationen.

De to andre modeller hedder Roborock S8+ og S8. Roborock S8+ er versionen med en enklere dockingstation, med støvtømning, men uden vandpåfyldning og moppevask. Den billigere Roborock S8 fås kun med en simpel opladningsdock.

Annonce
Læs også Måske den bedste robotstøvsuger Den temmelig dyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsuger til dato.

Sådan kommer du i gang

Robotstøvsugeren leveres i en stor pakke, med alt i. Den har ingen separat oplader; det hele foregår i dockingstationen. Det eneste, du skal samle, er rampen til dockingen, og så skal du downloade Roborock-app’en, og tilslutte S8 Plus Ultra til hjemmenetværket.

Docken er vokset i alle retninger sammenlignet med Ultra-docken på S7 MaxV Ultra. Den måler 42,6 x 51,4 x 45 cm, så sørg for at finde plads til den et sted, hvorfra robotten selv kan nå alle husets værelser.

Roborock 8 Pro Ultra 20
Støvsugeren ‘ser’ forhindringer, og lærer hvor møblerne står. Foto: Lasse Svendsen

App’en styrer det hele, og du får en notifikation i app’en, når sensorerne skal renses, tanken er tømt, eller når robotten er stødt på et problem. Mens du ikke selv skal tømme støvbeholderen og fylde vand på, skal du imidlertid holde et vågent øje med spandene i dockingstationen. Støvbeholderen tømmes i en støvsugerpose – der medfølger en ekstra – og derudover skal du sørge for at tømme og rense den venstre spand, der opsamler vandet fra gulvvasken.

Roborock-8-Pro-Ultra-4-989x659 Roborock-8-Pro-Ultra-5-989x659 Roborock-8-Pro-Ultra-6-989x659
<
>
Støvsugerposerne må udskiftes præcis som på din gamle støvsuger. Foto: Lasse Svendsen

Inden robotten starter med at gøre rent, er det en god idé at sende den ud på en 3D-scanning-tur i værelserne. Gerne på alle etager, hvis man har flere, for på den måde kortlægger den placeringen af genstande, og lærer hvor tæpper, dørtrin, døre, trapper og de forskellige værelser er placeret. Den tilpasser sig husets indretning, efterhånden som den bliver bekendt med den, og finder selv ud af, hvor det er mest effektivt at starte arbejdet, og hvilken rute, den skal tage.

IMG_9128-923x2000 IMG_9129-923x2000 IMG_9130-923x2000 IMG_9131-923x2000 IMG_9132-923x2000
<
>
Illustration: Lasse Svendsen

Et fuldt opladet batteri skal kunne holde op til tre timer, eller 300 m2 vask og støvsugning, så de fleste parcelhuse kan faktisk gøres rent på én opladning.

App’en har stemmestyring, så du kan starte robotten, når du vil, hvor du vil, med en simpel kommando. Det er særligt praktisk, når du f.eks. vil vaske køkkengulvet, eller støvsuge under spisebordet.

Det er nemt at komme i gang med rengøringen i et enkelt værelse, eller på en mindre overflade, og robotten kan tilkaldes til at gøre rent efter én, der har været så uheldig at spilde på parketgulvet.

Cola-testen

Det er ikke så let at bedømme, om den nye S8 Pro Ultra gør et væsentligt bedre stykke arbejde end sin forgænger, S7 MaxV Ultra. Den gjorde et virkelig godt stykke arbejde med rengøringen i vores test, men ingen af ​​de to bestod ’cola-testen’ 100 procent.

Cola-testen går ud på, at nogen har spildt cola ubemærket, og at væsken har fået lov til at tørre natten over på parketgulvet, og er blevet til en klæbrig strømpefælde. Første gang S8 Pro Ultra gjorde rent over cola-pletterne, fik den det meste med. Men man kunne stadig mærke en klistret overflade med fingrene, selvom robotten havde skyllet over med moppen. Løsningen blev at køre en pletvask med moppen på maksimal effekt, og så forsvandt resten af ​​sodavandspletten, og parketgulvet var så godt som nyt.

Roborock-8-Pro-Ultra-11-989x659 Roborock-8-Pro-Ultra-13-989x659 Roborock-8-Pro-Ultra-17-989x659 Roborock-8-Pro-Ultra-18-989x659
<
>
Støvbeholderen kan tages ud når den skal renses. Foto: Lasse Svendsen

Den nye gulvmoppe på S8 Pro Ultra er fastgjort med velcro, og den er ikke beregnet til at blive fjernet, før den skal udskiftes. Men det er stadig en god idé at sørge for, at den er helt ren. Selvom vaskefunktionen i dockingstationen gør et godt stykke arbejde, kan der være pletter, som er svære at fjerne med koldt vand og en børste. Hvilket er hvad dockingstationens vaskefunktion bruger.

Da må moppekluden en tur i vaskemaskinen, og så gælder vaskeanvisningen for almindelige mikroklude. Det kan være lidt af en opgave at få den ud og ind igen, for der er en del velcrobånd, som skal løsnes og spændes, for at få kluden fri.

Robotten larmer kun ganske lidt, når den støvsuger; maks. 68 dB; men når støvet skal tømmes i dockingstationen, stiger støjniveauet til 80 dB. Heldigvis er det hurtigt gjort. Spektaklet er forbi på et minut.

Bedre støvopsamling og grundigere gulvvask

Fælles for de tre modeller i S8-serien er, at sugekraften er steget fra 5100 til 6000 Pa, og de har fået en ny dobbelt gummibørste, der skulle være bedre til at opsamle støv. Blandt andet er evnen til at grave dybere ned i tæpper, og hente hår fra kæledyr, blevet forbedret på S8-generationen.

Dobbeltbørsten på undersiden hæves automatisk 6 mm, når den mopper parketgulvet, og bliver der, indtil støvsugeren er færdig med at moppe, og vender tilbage til dockingstationen. Dét skal forhindre overførsel af bakterier fra det ene sted til det andet.

Roborock 8 Pro Ultra 15
Moppen hæves når støvsugeren er færdig med gulvvasken. Foto: Lasse Svendsen

Når S8 Pro Ultra støvsuger tæpper, løftes moppen 5 mm for at forhindre den i at opsamle støv og hår, der skal suges ind i støvsugeren.

Roborock kalder teknologien bag S8 Pro Ultra-modellens moppevask for VibraRise 2.0; den anvender to vibrationsdele for at udføre en mere effektiv gulvvask – med 3000 svingninger i minuttet og 6 Newtons tryk.

Roborock S8-serien har et forbedret 3D-system, med radar, der genkender op til 42 hverdagsgenstande, og undgår både dem og ledninger, og i stedet manøvrerer rundt om dem. På den måde undgår den at torpedere standerlamper og at gnave i hårde ledninger eller sokker.

Hvis den arbejder i mørke, tændes et LED-lys foran, så kameraet kan se forhindringer, selv om det er nat.

Roborock-8-Pro-Ultra-9-989x556 Roborock-8-Pro-Ultra-10-989x556 Roborock-8-Pro-Ultra-12-989x659 Roborock-8-Pro-Ultra-19-989x659
<
>
Med radar og kamera undgår du at støvsugeren spiser sokker eller maltrakterer fjernbetjeninger. Foto: Lasse Svendsen

Ultra-kraftig

Det kan lyde uskyldigt, men tro mig, du har ikke lyst til at komme hjem og opdage, at lampen du arvede fra bedstemor, ligger i tusind stykker på gulvet. Eller at opladerkablet til din mobil er forsvundet i støvsugerens dobbelte børster. At rydde op efter sådanne hverdagsuheld er en opgave, du helst vil være foruden.

De smarteste robotstøvsugere undgår sådanne situationer ved at genkende genstande, selv hvis du har flyttet rundt på dem. Og da vi testede S7 MaxV Ultra sidste år, undgik den elegant at begå sådanne fejl. S8 Pro Ultra gør samme fine stykke arbejde i denne henseende.

Roborock-8-Pro-Ultra-3-989x659 Roborock-8-Pro-Ultra-7-989x556 Roborock-8-Pro-Ultra-989x556
<
>
Støvsugeren tømmes og fyldes hver gang den er færdig med arbejdet. Foto: Lasse Svendsen

Med den øgede sugekraft er den lidt mere kraftfuld end sin forgænger, men ikke så meget, at det gør den store forskel i de fleste tilfælde. Men hvis du har en ældre robotstøvsuger med ca. 2500 Pa sugekraft, vil du mærke stor forskel med en S8 Pro Ultra.

Den suger større genstande op, som en svagere støvsuger ofte efterlader, og selv om den ikke helt når op på Dyson-niveau, fjerner den mere støv og snavs fra tæpperne, end du kan med 2500 Pa.

Roborock 8 Pro Ultra 8
En rotorbørste og dobbelt børste på undersiden får suget det meste skidt op fra parketgulvet. Foto: Lasse Svendsen

Konklusion

Den nye moppe og den øgede sugekraft fra Roborock S8 Pro Ultra er ikke en revolution, sammenlignet med forgængeren S7 MaxV Ultra. Men enhver, der har en ældre robotstøvsuger, vil helt sikkert have meget at vinde, ved at skifte til den nye S8 Pro Ultra. Eller S8+ med den langt mere placeringsvenlige dockingstation, som også koster mindre.

Roborock S8 Pro Ultra bygger videre på succesen fra S7-serien, og den er smartere, mere kraftfuld og mere effektiv end før. Den er også blevet dyrere, men som altid koster det kassen, hvis du skal have det bedste.

Roborock 8 Pro Ultra 1
S8 Pro Ultra optager en del plads. Foto: Lasse Svendsen
Karakter
Roborock S8 Pro Ultra
High End
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

2 kommentarer til “Roborock S8 Pro Ultra”

  1. Rigtig fin test.
    Men i nævner ikke rigtig hvor man kan købe den eller fra hvornår ?
    Har søgt og søgt på Google men har ikke kunne finde den

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Ding-dong - du er på skærmen

Delt glæde er dobbelt glæde

Dobbelt så smart er ikke dobbelt så godt

Det her kan ingen andre sengelamper

4 espressomaskiner: Hænger pris og kvalitet sammen?

Fleksibel og ideen er god

Overvågning med øje på økonomien

Plads til det hele

Robotstøvsugere med kunstig dumhed

Nu rykker AI også ind i vaskerummet

Passer godt ind i et Yale-smart home

Dine terrassedøre fortjener denne lås