Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ecovacs Winbot W2 Omni

Sommer, sol og snavsede vinduer

Sommersolen skinner ubarmhjertigt gennem de beskidte vinduer, og det eneste, du har lyst til, er at sidde i skyggen med en god bog. Er det her løsningen?

Skrevet af / 01/07/2024 - 08:55
Ecovacs Winbot W2 Omni
Åsa Hallen

Sidste år hørte jeg tilfældigvis om eksistensen af vinduespudserrobotter, og jeg bestilte hurtigt Ecovacs Winbot W1 Pro til test.

Da jeg hører til den kategori af mennesker, der hellere vil gøre “noget andet” (som i hvad som helst) for at undgå at pudse vinduer, kunne jeg ikke lade være med at give produktet en thumbs up.

Læs også Få styr på din puls Pulsur eller pulsbælte? Hvad er forskellen, og skal du vælge det ene eller det andet?
Ecovacs station stängd Ecovacs station öppen
<
>
Den genopladelige station er ret stor, men stilfuld. Indeni er selve vinduesvaskeren, og bag den finder jeg de medfølgende rengøringsprodukter. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Nu er der en efterfølger i form af Ecovacs Winbot W2 Omni, og jeg er selvfølgelig nysgerrig efter at vide, hvad der er sket på et år.

På bagsiden af stationen er der en luge, som skjuler strømkablet og sikkerhedsledningen med karabinhage. Her finder jeg også to rengøringsklude. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Nyt siden sidst

Selv om jeg satte pris på forgængeren, må jeg sige, at Ecovacs har taget et stort skridt fremad.

Læs også Hører støvsugere og skuresvampe fortiden til? Med sit flagskib X2 Omni stikker Ecovacs hovedet frem og lover, at det nu er tid til at sige farvel til manuel rengøring.

Nej, den kommer ikke i en flot taske, som W1 Pro gjorde, men på den anden side er det heller ikke en taske, der pudser vinduer.

Kablet, der løber mellem stationen og selve vinduespudserrobotten, indeholder både strømledning og sikkerhedsledning. For at undgå en total sammenfiltring har stationen en kabelrulle, som hjælper mig med at spole navlestrengen tilbage ved at trykke på en knap på toppen af stationen. På samme måde som man gør på en traditionel støvsuger. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Ecovacs Winbot W2 Omni leveres med en bærbar, genopladelig station, som selve vinduespudserrobotten er forankret til med noget, der ligner en navlestreng. Resultatet er, at jeg ikke behøver at finde strøm for at pudse mine vinduer. Jeg skal bare sørge for, at stationen er opladet og klar. Og det er jo fantastisk!

Evocas undersida Ecovacs undersida med mopp
<
>
På undersiden ser W2 OMNI ud som sin forgænger. Ventilatoren, der sikrer, at den ikke ryger ud af vinduet, og gummiskinnerne, der gør det muligt for robotten at bevæge sig. Yderst i hvert hjørne sidder de sensorer, der registrerer overfladen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

På en opladning kan Winbot rengøre ca. 55 kvadratmeter eller ca. 110 minutters brug, og det føles som meget.

Undersiden af stationen er udstyret med en kæmpe sugekop, og i vejledningen står der, at den skal placeres på en flad og glat overflade. Jeg er klar over, at det måske ikke altid er så let, men det er en god idé. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Klarer den opgaven?

Jeg må indrømme, at mine forventninger er høje, da jeg går ud for første gang for at teste den. Jeg læser på hjemmesiden: “Branchens første kantrengøringsfunktion: WINBOT W2 OMNI er udstyret med flere sensorer, der problemfrit kan komme forbi forhindringer og forhindre blokeringer. Kantrengøringsfunktionen forbedrer kantrengøringen med 65 %.”

På to af de fire sider er der dyser, som sprøjter rensevæske på glasset. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Og selv om det nok stadig ville være lidt bedre, hvis jeg tog mig tid og energi til at gøre det selv, er det faktisk rigtig godt. Frem for alt behøver jeg ikke at rode med vand. Hurra for det!

Det er pludselig blevet utroligt nemt at pudse vinduer. Bare sørg for, at stationen er fuldt opladet, så er du klar til at gå i gang. Jeg behøver ikke engang at lede efter stikkontakter, som jeg gjorde med forgængeren. Indendørs er der som regel en del stikkontakter, men udendørs er de ofte en mangelvare. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Men det med, at man nemt kan komme forbi forhindringer, fungerer ikke rigtig. På vores glaserede altan har vi vinduespartier, som kan åbnes og “stables” på den ene side for at åbne så meget op som muligt. Det betyder selvfølgelig, at der er huller mellem glassene. Winbot W1 Pro klarede faktisk samlingerne bedre end W2 OMNI. Det er lidt ærgerligt.

Det er ikke nemt at fotografere et beskidt vindue. Men på billedet til venstre kan man se den ene kant af et vindue, som er meget beskidt. Til højre ses den samme kant, efter at W2 Omni har været i aktion. Godkendt med ros.

Nu er der en fjernbetjening i appen, så jeg kan stadig sidde ned og styre robotten. Og selv om jeg ikke skal håndtere en masse vand, kan jeg ikke læse en bog eller lignende. Jeg er også nødt til at løfte bagdelen ud af liggestolen for at flytte robotten mellem vinduerne. Jeg kan åbenbart ikke få alt.

Værd at overveje

En vinduespudserrobot er ikke nær så selvkørende som en robotstøvsuger. Jeg skal sætte den fast på vinduet, og jeg skal flytte den mellem vinduerne. Det er ikke sådan, at jeg bare tænder den og forlader huset. Der er vi ikke helt endnu.

I app’en kan jeg vælge mellem fem forskellige rengøringstilstande. Hurtig rengøring, dybderengøring, grundig rengøring, kantrensning eller pletrensning. (Screenshot)

Det er et minus, at den ikke kan håndtere samlinger, og det trækker desværre ned i bedømmelsen.

Læs også Så god at jeg er nødt til at købe den! Den nyeste espressomaskine fra Sage er den bedste nogensinde fra mærket og beviser deres filosofi. Nemlig at man sagtens kan lave en brugervenlig espressomaskine, som ikke går på kompromis med de klassiske espressodyder.

Konklusion

Ecovacs Winbot W2 Omni er nok en typisk “nice to have” for de fleste mennesker. Men hvis du har høje vinduer, der er utroligt upraktiske at rengøre, er det næsten et “need to have”. Jeg vil ikke gå så langt som til at sige, at den erstatter en virkelig veludført manuel vinduespudsning, men den er bestemt god nok – selv i kanterne! Hvis du har lidt penge til overs og kan lide gadgets, der næsten er på grænsen til at være unødvendige i de fleste tilfælde, så siger jeg: Køb!

Karakter
Ecovacs Winbot W2 Omni
Premium

Home mener

Let at bruge. Kan oplades. Kan ikke klare samlinger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Trådløs overvågning af hjemmet

Smid en hel pizza i airfryeren

Hold små pilfingre fra flaskerne

Effektiv klipning af store haver

Når du vil se godt ud

Lysmagi til husfacaden

Sodastream i nye japanske klæder

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Scroll to Top