Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Gruppetest: 3 pulsbælter

Når pulsen tæller

Pulsur eller pulsbælte? Hvad er forskellen, og skal du vælge det ene eller det andet?

Skrevet af / 12/06/2024 - 10:06
3 pulsbælter
Åsa Hallen

Produkter i denne test

Jeg har trænet med og dermed testet en masse forskellige smarte ure, der er tilpasset svedige træningspas. Jeg har dog aldrig prøvet et pulsbælte, og jeg er ikke sikker på, hvorfor man skal have det ene eller det andet.

Et smartwatch har (i de fleste tilfælde) optisk pulsmåling, hvor pulsen måles ved at registrere blodgennemstrømningen ved håndleddet ved hjælp af optiske systemer i form af lyskilder. Jo flere lyskilder uret har, jo bedre bliver målingen.

Et pulsbælte sættes rundt om brystet, og her måles pulsen ved hjælp af hjertets elektriske signaler, EKG-signalerne. Generelt siges dette system at give en mere præcis måling, fordi brystbæltet registrerer pulsen direkte fra hjertet og dermed reagerer hurtigere og måler mere præcist.

Det er selvfølgelig helt op til dig, hvilken type system du vælger, men du skal huske på, at hvis du dyrker aktiviteter, hvor du bevæger armene meget, som f.eks. tennis, skiløb og padel, ændrer du blodcirkulationen og flowet i armen, hvilket igen kan føre til fejlmarginer. Og ikke nok med det, hvis du strammer uret for meget, risikerer du at påvirke blodgennemstrømningen, og hvis huden er for kold, påvirker det også målingen. Så hvis man virkelig er kræsen, er der større risiko for fejlmålinger, hvis man bruger optisk pulsmåling.

Læs også Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror Vi bliver ældre og ældre. Men hvad nytter det at blive ældre, hvis jeg ikke holder mig sund? Og hvordan ved jeg, om jeg bevæger mig nok i forhold til søvn og restituering?

Dette er en test af brugervenligheden og oplevelsen af selve pulsbåndet. Ikke apps eller ure. Hvor detaljeret din træning præsenteres i app’en, har mere at gøre med app’en og ikke med selve pulsbæltet.

For at få de mest nøjagtige resultater testede jeg pulsbælterne med ure fra samme producent. De kan bruges sammen med andre producenters ure, men man mister som regel nogle data. Om det er vigtigt eller ej, er op til dig.

Jeg har primært brugt båndene til spinning og træning i fitnesscenteret.

Hvad skal du vælge?

Hvis det er vigtigt for dig med detaljerne, mener jeg bestemt, at et pulsbælte kan være et fremragende valg. Og i så fald et med EKG-måling.

Hvis du f.eks. træner højintensive intervaller, kan et ur have svært ved at følge med. Ofte har urets pulsmåler ikke tid til at registrere de hurtige stigninger i pulsen, hvilket kan gøre det svært at træne efter puls.

Læs også Når hundrededele tæller Et par sporty solbriller, der viser tempo og andre nyttige oplysninger inde i glasset, når jeg er ude at løbe eller cykle. Kan det virkelig lade sig gøre?

Eller hvis du dyrker en sport, hvor det er upassende at have et ur på armen – jeg regner med, at kampsportsudøvere gerne vil undgå det!

Efter at have testet, vendt og drejet begge muligheder vil jeg gerne tilføje, at et smart træningsur sandsynligvis er et produkt, som du bruger mere end bare, når du træner. Du går med et ur mere eller mindre 24/7, og det kan give dig så meget mere information om din daglige sundhed.

Et pulsbælte er derimod et værktøj, du bruger under træning til at måle din præstation i løbet af sessionen. Det er ikke noget, man sover med, som måler iltniveauer og søvnkvalitet.

For at være ærlig mener jeg ikke, at det ene udelukker det andet.

Produkter i denne test

Garmin HRM-Pro Plus

Næsten perfekt

Garmin er ikke nybegyndere, og det kan ses - på næsten alt.

Let at bruge. Måler puls uden at være tilsluttet en enhed.
Prisen. Kan ikke vaskes.
Læs hele testen

Polar Verity Sense

En fremmed fugl i reden

Et pulsbælte, der har samme type pulsmåling som et smartwatch. Uden at være et ur ... mildest talt forvirrende.

Fungerer uden ur. Bæltet kan vaskes. Smart svømmetilbehør.
Dårlig kvalitet af bæltet. Skal være tilsluttet en enhed for at måle.
Læs hele testen

Suunto Smart Heart Rate Belt

Prisbillig og god

Testens billigste pulsmåler kommer fra Suunto

Prisen. Båndet kan vaskes.
Skal være tilsluttet en enhed for at måle.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få styr på din puls

Smart-ur eller træningsarmbånd?

Når hundrededele tæller

God træningsmakker

Vild, vildere, Jabra?

Sjov løsning

Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror

Fokus på bevægelse

Til den aktive

Overrasker

Når næsten helt frem

Et ur til træning

Scroll to Top