Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Anker Soundcore Sport X10

Forbavsende god lyd

Jeg havde ikke de store forventninger til de billigste sportshørepropper, jeg har testet. Men indimellem bliver man overrasket.

Skrevet af / 13/02/2023 - 14:30
Anker Soundcore Sport X10
Åsa Warme Hallén

 

At finde en sportshøreprop, som sidder godt og stabilt i ørerne er helt ærligt ikke nemt. Anker Soundcore Sport X10 er forsynet med en gummikrog, som skal løse problemet. 

Passform Passform 1 Passform 2
<
>
De ser lidt anderledes ud, men når du har fået styr på, hvordan de fungerer, er det faktisk ganske enkelt at få dem til at sidde rigtigt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

 

For mig personligt fungerer det perfekt. Mine ører er vel i mellemstørrelsen, og eftersom der følger fire ekstra øredutter med, har jeg ikke svært ved få ramt pasformen. Selv proppen er blødt rundet, og der er intet, som irriterer eller spænder, når jeg sætter den på plads. Krogen, som skal ligge hen over og bag om øret, er lidt af en udfordring til at begynde med, men da jeg fik styr på det, var det en ren aha-oplevelse. 

Etui 1 Etui 2
<
>
Etuiet er overhovedet ikke så plast-agtigt, som man kunne tro med tanke på prisen, og indeni ligger propperne trygt og sikkert. Propperne er IPX/-klassificerede, hvilket betyder, at de skal kunne tåle både et meget svedigt træningspas og en tur under bruseren bagefter, så de kan holde sig friske. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Med tanke på prisskiltet er jeg faktisk positivt overrasket over det første indtryk. Det føles hverken plast-agtigt eller kedeligt. Tværtimod. 

Lyden overrasker

Eftersom førstehåndsindtrykket af hørepropperne materiale- og udseendemæssigt var så positivt, var jeg lidt bange for, om man havde lagt pengene der og glemt lyden. At jeg kunne glemme den bekymring stod soleklart, så snart jeg fik Hälsa Gud med Miss Li i ørerne. Jeg valgte pop-mode i Equalizer-menuen og blev straks mødt med solid rytmisk dunken og godt drive, men det virkelige løft kom, da jeg valgte rock-mode i stedet. Jeg fik følelsen af, at nogle havde løftet taget og givet luft og plads til musikken. Både mellemtone og diskant fyldte godt, mens bassen virkelig gav den gas. Og hvis jeg følte, at jeg havde brug for det lille ekstra for at kæmpe mig videre, så skiftede jeg til R&B – her fik rytmen et ekstra gear, men konsekvensen var, at lydbilledet blev lidt for overgearet og ikke så nuanceret. Det er nok ikke noget, man umiddelbart tænker over, når løberuten er mest udfordrende, og man bare gerne vil have lidt rytmisk hjælp til at slæbe sig gennem hele runden, men det er ikke desto mindre en overvejelse.  

 

Equalizer 1 Equalizer 2 Equalizer 3
<
>
I app’en finder du utroligt mange forudindstillede lydtilstande, så det er bare om at prøve sig frem til den indstillinger, der passer til yndlingsmusikken. Du kan også lave og gemme din egen indstilling. (Skærmbilleder fra app)

For ikke så længe siden så jeg filmen om Elvis, og selv om jeg voksede op med hans musik, havde jeg glemt nogle af guldkornene. If I Can Dream er en sang, der ligesom Hälsa Gud er eviggyldig og virkelig magisk. Jeg prøvede mig lidt frem og valgte Deep. Her fik jeg en fornemmelse af, at Elvis var blevet hejset ned i en brønd med musikere og det hele. Måske er det derfor, at denne indstilling kaldes Deep!? Nej, lige den indstilling var ikke et stort hit.   

Jeg forsøgte for sjov at vælge Latin, men der manglede jeg noget luft i mellemtonen, og Elvis’ stemme kom ikke til sin ret. Jeg gik videre til Klaver og blev helt slået ud. Her fik musikken et ekstra boost af det hele, og mærkeligt nok blev det hele så forbandet godt. Stort, svulmende og kraftfuldt – præcis som kunstneren selv. Følelsesladet som jeg er, opdagede jeg, at jeg havde en tåre i øjenkrogen, da sangen klingede ud.  

Igen slog det mig, at lyden faktisk er så nuanceret og god. Nej, det er ikke hi-fi-lyd, men i betragtning af prisen og det faktum, at det er et sportshørepropper, bliver det en lille wow fra mig.  

Jeg sætter også pris på, at propperne ikke er så tætte, at mine fødders bump mod asfalten forplanter sig op i hovedet på mig. Et fænomen, der ellers er ret almindeligt.  

Når jeg taler i telefon med Soundcore Sport X10, får jeg ingen klager, og ingen tænker over, om jeg bruger hørepropper eller ej. 

Læs også Få gang i træningen Når det kniber med motivationen, og ens rygrad er som kogt spaghetti, kan et par rigtig gode hørepropper til træningen være lige det, du har brug for til at komme op af sofaen.

Brugen

Som jeg allerede har nævnt, er der masser af equalizer-indstillinger at vælge imellem. Du finder dem i Soundcore-app’en. Bare tænd for dine yndlingsmusiknumre, og prøv dig frem. Hvis du har en meget varieret playliste, må du måske leve med, at resultatet er lidt svingende. Alternativt kan du bruge lidt tid på at håndplukke de sange, du virkelig elsker, lave en personlig equalizer-indstilling, der fungerer tilstrækkelig godt for alle sangene, og vupti, så har du skabt den optimale træningsplayliste.  

White Noice 2 White Noice 1
<
>
Hvis jeg har svært ved at sove eller bare slappe af i al almindelighed, kan jeg enten vælge en White noise-indstilling, der allerede findes, alternativt lave min egen. Kombinationen hundelyd og tandbørstning er interessant! Den kan dog ikke anbefales, eftersom den skaber forvirring i hjernen. (Skærmbillede fra app)

I app’en finder du også bl.a. funktionen Hvid støj. Et begreb, der dækker over lyde, som bruges til at maskere andre lyde, der forekommer naturligt i vores omgivelser. For eksempel aircondition eller en ventilator, hvis monotone lyde hjælper din hjerne med at ignorere høje eller ubehagelige andre lyde. 

I appen er der forskellige varianter af åndedrætsøvelser, som kan være en fin guide, hvis du finder det udfordrende at lande og trække vejret i et øjeblik. (Skærmbillede fra app)

Støjreduktion

Anker Soundcore Sport X10 kan måske ikke prale af at have den bedste støjreduktion, jeg har oplevet, men den er helt sikkert godkendt. Dette bliver især tydeligt, når jeg tager hørepropperne med ud på deres første prøvetur. Vi er lige flyttet til et nyt område, som ikke er fuldt udbygget, hvilket betyder, at der til tider er tung trafik til og fra. Jeg tænkte mig ikke helt om og gik midt på vejen, men efter ca. 10 meter fik jeg følelsen af at blive forfulgt og overvåget. Jeg vendte mig om og opdagede, at en stor lastvogn krøb af sted bag mig, uden at jeg havde hørt en lyd. Jeg er meget taknemmelig for, at chaufføren viste tålmodighed og ikke dyttede, for det ville støjdæmpningen nok ikke have kunnet klare, og jeg ville formentlig have været nødt til at gå tilbage og skifte bukser…  

Brusreducering 2 Brusreducering 1 Brusreducering 3
<
>
Man forvirrer brugeren en smule ved ikke at være helt konsekvent. Der er tre indstillinger for støjreduktion, men kun to af dem kan bruges ved at trykke på selve proppen. Hvis du vil skifte til Transparency Mode, skal du have fat i telefonen og enten gå via app'en eller tilføje en widget med en genvej. Ikke helt velovervejet. (Skærmbilleder fra app'en)
På siden af propperne er der en knap til at hæve/sænke lydstyrken, skifte spor og ændre støjreduktionen. Jeg kan godt lide løsningen med ikke at trykke proppen ind i øret, som man skal gøre med Jabra Elite 4 Active, men den er lidt svær at betjene. Især hvis det er koldt udenfor, så du har handsker på. Knappen er lidt lille, og det er svært at mærke, om du har trykket eller ej. Denne løsning kunne godt trænge til lidt mere kærlighed. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusion

Med Anker Soundcore Sport X10 får du overraskende meget for pengene. Gedigen konstruktion i forhold til prisen, god lyd og gode forudsætninger for en god pasform – hvis du ikke har for store ører. Hvis du ikke vil bruge næsten 1.400 kroner på Jabra Elite 7 Active og kan acceptere, at betjeningen via touch/knap-betjeningen kan være lidt drilsk, og at justeringen af støjreduktionen ikke er helt klokkeren, synes jeg absolut, at dette er en supergod høreprop. 

Karakter
Anker Soundcore Sport X10
Basic

Home mener

God lyd, og sidder som støbt i ørerne. Ikke så fleksible i brug. Justeringen af støjreduktion trænger til lidt mere kærlighed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Smart-ur eller træningsarmbånd?

Når hundrededele tæller

God træningsmakker

Vild, vildere, Jabra?

Sjov løsning

Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror

Fokus på bevægelse

Til den aktive

Overrasker

Når næsten helt frem

Et ur til træning

Smart-ur til kendere

Scroll to Top