Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Huawei Watch GT 3 SE

Godt ur til en god pris

Et godt og anvendeligt smart-ur behøver ikke nødvendigvis at koste spidsen af en jetjager.

Skrevet af / 15/02/2023 - 18:00
Huawei Watch GT 3 SE
Åsa Warme Hallén

Det første, der slår mig ved Huawei Watch GT 3 SE, er, at det er heldigt, at det ser bedre ud, end det føles. Faktisk føles det meget plastikagtigt, og umiddelbart er jeg en smule skuffet. Selvfølgelig er prisen ikkehøj, men alligevel. Men når det først er på armen, ser det okay ud, og det er også utroligt let og pænt, selv om det er relativt stort.   

Huawei Watch GT 3 SE
Huawei Watch GT 3 SE er et ret stort ur, som fylder meget og måske ikke tiltaler den diskrete type ved første øjekast. Heldigvis er det betydeligt lettere, end det ser ud. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg har ingen problemer med at sove med det om natten heller. Det er blødt og behageligt uden skarpe kanter.  

Skärmen 2 Skärmen 1
<
>
Uret ser betydeligt mere gedigent ud, end det føles, og skærmen (466 x 466 pixel) er en sand fornøjelse. Selv i sollys. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Uret har touchskærm, men på siden finder du også to knapper. En rund og en aflang.  

App’en er brugervenlig og nem at forstå. På forsiden kan jeg vælge, hvilke emner jeg vil have vist, og så kan jeg bare klikke på det, jeg ønsker at se nærmere på. En ulempe ved at arbejde hjemmefra er, at der ikke er så mange skridt til at arbejde… ( Skærmbillede fra app)

App’en

Intet smart-ur uden en app, og her får du mulighed for at downloade og flytte ind i Huawei Health. Hvis det er et nyt bekendtskab for dig, skal du ikke være bekymret. Alt er logisk opbygget, og du vil hurtigt komme ind i det.   

Læs også Når næsten helt frem Et rigtig godt træningsur, som har det hele. Inklusive katastrofal batteritid og høj pris.

Til brug ved træning

De ‘mest almindelige’ motionsformer som gang, løb, cykling og svømning er forudinstalleret i uret, og det er også bjergvandring, terrænløb og snowboarding (som ikke er så almindeligt for mig i hvert fald). Hvis det er fægtning, kendo eller måske mavedans, der får dig i gang, skal du bare downloade og begynde at træne.  

Huawei Watch GT 3 SE
Under et træningspas kommer skærmen virkelig til sin ret, og jeg er især glad for, at jeg, som ikke længere er 37 år, ikke behøver at have briller eller linser på for at se mine træningsdata. En guldstjerne for også at vise det aktuelle klokkeslæt i denne visning. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Når jeg træner udendørs, oplever jeg, at uret har lidt problemer med at finde GPS-signalet, men det kan være min tålmodighed, der har sin begrænsning. Når jeg er til spinning, er den store, tydelige skærm guld værd, da jeg nemt kan følge min egen træningsindsats ved blot at kaste et hurtigt blik på uret uden at skulle fjerne fokus fra selve træningen for at se, om jeg befinder mig i den ønskede træningszone, og hvordan min puls opfører sig.   

Spinning 1 Spinning 2
<
>
I app'en kan jeg se nyttig information om mine træningspas. Varighed, gennemsnitspuls, hvilken pulszone jeg var i, og hvilken effekt det har. Jeg kan også se den forventede restitutionstid, så jeg kan planlægge min træning på en sund og god måde. (Skærmbillede fra app)

Efter et hårdt træningspas er du sandsynligvis svedig og har brug for et bad. Selv dit ur har sikkert brug for en skyller. Huawei Watch GT 3 SE har en vandklassificering på 5 ATM, hvilket er en ret typisk klassifikation for et træningsur og betyder, at det kan følge med i brusebadet. 5 ATM betyder, at uret kan modstå et tryk, der svarer til 50 meter under vandoverfladen. Et ur med denne klassificering kan f.eks. tåle svømning og længere perioder i regnvejr. Er du til dykning, bør du dog vælge et ur, der er specielt beregnet til det formål. 

Læs også Din bedste træningsmakker Vi har bedt seks producenter af træningsure om at finde deres storsællerter frem i netop det segment, så vi kunne lave en lille sammenligning. Spændende, synes vi!

Din sundhed

Selv om et ur ikke kan erstatte et grundigt helbredstjek, kan det hjælpe dig med at blive opmærksom på dit helbred og dermed også foretage ændringer, hvis du ønsker det eller har behov for det. Ved at bruge uret døgnet rundt kan du holde styr på din iltmætning, din søvn, din puls, dit stressniveau og meget mere.   

I app’en kan jeg se og få en god fornemmelse af, hvor stresset jeg egentlig er. Enkelt og overskueligt. (Skærmbillede fra app).

Huawei Watch GT 3 SE kan derimod ikke måle EKG eller din hudtemperatur. Hvis du føler, at dette er vigtigt for dig, kan du altid gå efter Huawei Watch 3 Pro. Det koster lidt mere, men du får også lidt flere funktioner (brugbare eller ej er op til den enkelte at afgøre) og et væsentligt tungere og mere gedigent ur.    

Sömn Sömn 1
<
>
Hvis du også bruger uret om natten, får du søvnpoint om morgenen. Sammen med letforståelige og informative diagrammer kan det hjælpe dig til bedre at forstå din egen søvn og dine søvnmønstre. Ifølge mine tal har jeg generelt en dårlig, dyb søvn, og ifølge Huawei er løsningen en bedre kost og regelmæssig motion. Jeg bør også drikke mindre alkohol og ryge mindre. En morgen meddelte den også, at jeg nok også ville have godt af at tabe mig, baseret på min vejrtrækningsfrekvens. Ifølge Huawei er jeg vist en rigtig festabe, der lever af junkfood, alkohol og cigaretter - hvilket faktisk slet ikke er korrekt. Men det er selvfølgelig godt at få en indikation på din søvnkvalitet. (Skærmbillede fra app)

Personligt synes jeg, at det bedste er at bruge et smart-ur, uanset hvilket, kontinuerligt i en uge, så du finder ud af, hvad der er normal status for dig i alle diagrammer, værdier og tal.  

Huawei Watch GT 3 SE får et ekstra plus i karakterbogen for en batterilevetid, der gør det muligt at bære og anvende uret uden at skulle genoplade i tide og utide. En forudsætning for at få mest muligt ud af funktionerne. Efter at have brugt uret dag og nat i præcis syv dage, kørt fire forskellige træningspas og rodet en del med uret, eftersom jeg laver en test, er den resterende batterilevetid på 25 procent. Absolut godkendt, må jeg sige. 

Hører du til typen, der får en høj puls, når du opdager, at du ikke kan se din telefon, og at du ikke har helt styr på, hvor den befinder sig? Så vil du elske funktionen Find din telefon. Et enkelt tryk på urets skærm, og din telefon svarer med et meget tydeligt “I’m here”! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusion

Huawei Watch GT 3 SE er med sin overkommelige pris og sine fine funktioner både når det gælder træning og sundhed et aldeles udmærket smart-ur. Rent funktionsmæssigt har jeg umiddelbart intet at klage over, dog kunne jeg godt have tænkt mig en lidt mindre plast-agtig udførelse. Prismæssigt ligger dette ur i samme segment som Garmin Vivomove Sport, som ganske vist ikke er et dårligt smart-ur, men som uheldigvis har fået ordet Sport i sit navn. Hvis det er et træningsur, du ønsker, og du har et budget på højst 2.000 kroner – så vælg Huawei Watch GT 3 SE 

Karakter
Huawei Watch GT 3 SE
Basic

Home mener

Meget ur for pengene. God batteritid og en tydelig skærm - selv i sollys. Føles plastikagtigt. Har lidt svært ved at finde GPS-positionen ved udendørs træning.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Scroll to Top