Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Stortest: 6 træningsure

De bedste træningsure

Vi har bedt seks producenter af træningsure om at finde deres storsællerter frem i netop det segment, så vi kunne lave en lille sammenligning. Spændende, synes vi!

Skrevet af / 30/12/2021 - 12:44
6 træningsure
Åsa Warme Hallén

Produkter i denne test

Jeg er ikke nogen multiatlet, som kaster sig ud i en ironman eller lignende udfordringer. Jeg træner i et fitnesscenter, går rigtig meget, kører lidt forskellige træningspas online og er yoga- og spinning-instruktør. Jeg løber indimellem en tur. Eller løber og løber … det kommer nok an på, hvem man sammenligner med, men det sker i hvert fald med (ekstremt ujævne) mellemrum.

Jeg synes dog, at det kan være lidt sjovt, interessant og sågar inspirerende at holde styr på, hvor meget jeg faktisk får rørt mig, og hvad det kan betyde for min sundhed. Mange af urene i denne test har færdige træningsprogrammer og tips og ideer, som kan få én op af sofaen.

De er først og fremmest træningsure, og det er primært anvendelsen og håndteringen, vi har set nærmere på, og så selvfølgelig uret som helhed. Hvert ur har gjort mig selskab i mit dagligliv med job, træning og alt derimellem, og indimellem har jeg bedømt funktionerne og dannnet mig en mening ud fra eget brug og egne behov.

Träningsklockor
Savn du “dit” ur? Det kan der være mange grunde til. Måske er det ikke et af mærkets storsællerter, selv om det sikkert er rigtig godt. Eller måske hører det bare ikke ind under segmentet træningsur, men er snarere et smart-ur med visse trænings-/sundhedsfunktioner. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Samtlige ure i testen har mange funktioner, som er meget ens, selv om selve håndteringen er forskellig. Og når det gælder håndteringen, handler det meget om erfaring, smag og behag. Men jeg mener, det er vigtigt, at det ikke er for kompliceret eller indviklet.

Med det sagt findes der eventuelt ting, jeg ikke har nævnt eller testet, fordi det ikke har været tilstrækkelig vigtigt for netop mig. Jeg har f.eks. ikke decideret målt, hvor lang tid det tager for GPS’en at finde sin position. I de tilfælde, hvor jeg har haft en idé om en vis funktion, har jeg taget udgangspunkt i min egen oplevelse. Jeg har heller ikke foretaget kontrolmålinger, så f.eks. distancer, tider og puls er fuldstændig korrekte, men ladet mig nøje med det “tilstrækkelige”.

Denne test kan måske give dig et fingerpeg om, hvilket ur der vil passe netop dig – pøj, pøj med det!

Produkter i denne test

Garmin Venu 2

Det trygge valg

Garmin er ikke nybegyndere udi træningsure. Findes der én grund til, at netop dette ur er klassens bestseller?

Farvestrålende og overskuelig skærm, som fungerer godt selv i sollys. God batteritid, og Garmin Pay er en håndtérbar og anvendelig funktion.
Indstillingerne på uret og mobilen stemmer ikke altid overens, selv om du er påpasselig med at synkronisere. Det kan fikses, men kan virke forvirrende. Det tager lidt lang tid at finde GPS-signalet.
Læs hele testen

Huawei Watch 3 Pro

Sværvægteren

Et smart træningsur med sit eget styresystem. Meget interessant – eller …?

Tydelig og informativ skærm i træningstilstand. God stemmefeedback. Takket være eSIM kan man “tale i telefon”.
Irriterende udfordrende at sætte op og komme i gang med. Lidt tungt og klodset design, og batteritiden kunne absolut have været bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.
Læs hele testen

Samsung Galaxy Watch Active 2

Det sunde

Hvad har det tyndeste og billigste ur i testen egentlig at byde på?

Billigt. Lysstærkt og brugervenligt. Pay-funktionen og eSIM er et stort plus for dig, som ikke kun vil bruge uret til træning.
Lidt ringe batterilevetid, og bevægelsesfunktionen fungerer kun, når den selv vil. Upraktisk med læderrem på et træningsur.
Læs hele testen

Suunto 9 Peak

Det kostbare

Finske Suunto 9 Peak er testens næsttyndeste, men dyreste ur, hvor man efter sigende har taget hensyn til alt. Kan det nu også passe?

Tilstrækkeligt stilrent til at kunne passe til et hvilket som helst sæt pænt tøj. Vældig god skærm selv i sollys og god batteritid.
Prisen er efter min mening i overkanten, og visse indstillinger er unødig komplicerede. “Farveskærmen” er ikke noget at prale af.
Læs hele testen

Garmin Forerunner 55

Letvægteren

“Se dig selv som en løber,” skriver Garmin og forsøger her at give dig så meget hjælp, de kan. Løbe må du dog selv gøre.

Lille og let træningsur. Den tilhørende app Garmin Connect er overskuelig og enkel. God batteritid i hverdagstilstand.
Mangler touch-skærm. Kan, trods prisskiltet, opleves lidt som en budgetmodel med en anelse irriterende lav opløsning.
Læs hele testen

Polar Vantage M2

Det trofaste

Blandt Polars storsællerter finder vi Polar Vantage M2 – hvordan klarer det sig i sammenligning med de andre bestsellere?

Pænt og anvendeligt træningsur, som du kan have på døgnet rundt. Polar-app’en er meget let at forstå og bruge.
Mangler touch-skærm, og skærmen er desuden lidt mørk i visse tilstande. Bluetooth-tilslutningen lader noget tilbage at ønske, da den er lidt ustabil indenfor, hvor tykke vægge kan være i vejen.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Scroll to Top