TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Stortest 6 træningsure

De bedste træningsure

Vi har bedt seks producenter af træningsure om at finde deres storsællerter frem i netop det segment, så vi kunne lave en lille sammenligning. Spændende, synes vi!

forfatter
Publiceret 30/12/2021 - 12:44
Produkter i denne test
 • Garmin Forerunner 55
 • Suunto 9 Peak
 • Huawei Watch 3 Pro
 • Polar Vantage M2
 • Samsung Galaxy Watch Active 2
 • Garmin Venu 2
 • Jeg er ikke nogen multiatlet, som kaster sig ud i en ironman eller lignende udfordringer. Jeg træner i et fitnesscenter, går rigtig meget, kører lidt forskellige træningspas online og er yoga- og spinning-instruktør. Jeg løber indimellem en tur. Eller løber og løber … det kommer nok an på, hvem man sammenligner med, men det sker i hvert fald med (ekstremt ujævne) mellemrum.

  Jeg synes dog, at det kan være lidt sjovt, interessant og sågar inspirerende at holde styr på, hvor meget jeg faktisk får rørt mig, og hvad det kan betyde for min sundhed. Mange af urene i denne test har færdige træningsprogrammer og tips og ideer, som kan få én op af sofaen.

  De er først og fremmest træningsure, og det er primært anvendelsen og håndteringen, vi har set nærmere på, og så selvfølgelig uret som helhed. Hvert ur har gjort mig selskab i mit dagligliv med job, træning og alt derimellem, og indimellem har jeg bedømt funktionerne og dannnet mig en mening ud fra eget brug og egne behov.

  Träningsklockor
  Savn du “dit” ur? Det kan der være mange grunde til. Måske er det ikke et af mærkets storsællerter, selv om det sikkert er rigtig godt. Eller måske hører det bare ikke ind under segmentet træningsur, men er snarere et smart-ur med visse trænings-/sundhedsfunktioner. (Foto: Åsa Warme Hallén)

  Samtlige ure i testen har mange funktioner, som er meget ens, selv om selve håndteringen er forskellig. Og når det gælder håndteringen, handler det meget om erfaring, smag og behag. Men jeg mener, det er vigtigt, at det ikke er for kompliceret eller indviklet.

  Med det sagt findes der eventuelt ting, jeg ikke har nævnt eller testet, fordi det ikke har været tilstrækkelig vigtigt for netop mig. Jeg har f.eks. ikke decideret målt, hvor lang tid det tager for GPS’en at finde sin position. I de tilfælde, hvor jeg har haft en idé om en vis funktion, har jeg taget udgangspunkt i min egen oplevelse. Jeg har heller ikke foretaget kontrolmålinger, så f.eks. distancer, tider og puls er fuldstændig korrekte, men ladet mig nøje med det “tilstrækkelige”.

  Denne test kan måske give dig et fingerpeg om, hvilket ur der vil passe netop dig – pøj, pøj med det!

  Produkter i denne test

  Garmin Forerunner 55

  Letvægteren

  “Se dig selv som en løber,” skriver Garmin og forsøger her at give dig så meget hjælp, de kan. Løbe må du dog selv gøre.

  Lille og let træningsur. Den tilhørende app Garmin Connect er overskuelig og enkel. God batteritid i hverdagstilstand.
  Mangler touch-skærm. Kan, trods prisskiltet, opleves lidt som en budgetmodel med en anelse irriterende lav opløsning.

  Suunto 9 Peak

  Det kostbare

  Finske Suunto 9 Peak er testens næsttyndeste, men dyreste ur, hvor man efter sigende har taget hensyn til alt. Kan det nu også passe?

  Tilstrækkeligt stilrent til at kunne passe til et hvilket som helst sæt pænt tøj. Vældig god skærm selv i sollys og god batteritid.
  Prisen er efter min mening i overkanten, og visse indstillinger er unødig komplicerede. “Farveskærmen” er ikke noget at prale af.

  Huawei Watch 3 Pro

  Sværvægteren

  Et smart træningsur med sit eget styresystem. Meget interessant – eller …?

  Tydelig og informativ skærm i træningstilstand. God stemmefeedback. Takket være eSIM kan man “tale i telefon”.
  Irriterende udfordrende at sætte op og komme i gang med. Lidt tungt og klodset design, og batteritiden kunne absolut have været bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.

  Polar Vantage M2

  Det trofaste

  Blandt Polars storsællerter finder vi Polar Vantage M2 – hvordan klarer det sig i sammenligning med de andre bestsellere?

  Pænt og anvendeligt træningsur, som du kan have på døgnet rundt. Polar-app’en er meget let at forstå og bruge.
  Mangler touch-skærm, og skærmen er desuden lidt mørk i visse tilstande. Bluetooth-tilslutningen lader noget tilbage at ønske, da den er lidt ustabil indenfor, hvor tykke vægge kan være i vejen.

  Samsung Galaxy Watch Active 2

  Det sunde

  Hvad har det tyndeste og billigste ur i testen egentlig at byde på?

  Billigt. Lysstærkt og brugervenligt. Pay-funktionen og eSIM er et stort plus for dig, som ikke kun vil bruge uret til træning.
  Lidt ringe batterilevetid, og bevægelsesfunktionen fungerer kun, når den selv vil. Upraktisk med læderrem på et træningsur.

  Garmin Venu 2

  Det trygge valg

  Garmin er ikke nybegyndere udi træningsure. Findes der én grund til, at netop dette ur er klassens bestseller?

  Farvestrålende og overskuelig skærm, som fungerer godt selv i sollys. God batteritid, og Garmin Pay er en håndtérbar og anvendelig funktion.
  Indstillingerne på uret og mobilen stemmer ikke altid overens, selv om du er påpasselig med at synkronisere. Det kan fikses, men kan virke forvirrende. Det tager lidt lang tid at finde GPS-signalet.
  forfatter

  Åsa Warme Hallén

  (f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

  Skriv en kommentar

  forfatter

  Åsa Warme Hallén

  (f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.
  Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
  Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
  En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
  Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
  En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
  Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
  Følg Lyd & Billede
  Send this to a friend