Bil & Mobilitet Computer Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Huawei Watch 3 Pro

Sværvægteren

Et smart træningsur med sit eget styresystem. Meget interessant – eller …?

Publiceret 30/12/2021 - 12:37
Huawei Watch 3 Pro
Åsa Warme Hallén

Huawei Watch 3 Pro er et afsindig flot ur, som virkelig ikke ligner et træningsur. Mit testeksemplar har brun læderrem. Lækkert, men vældig upraktisk, hvis du vil bruge uret som makker på svedige træningsture. Det kan dog købes med silikonerem (og så til en noget lavere pris).

 

Huawei Watch 3 Pro
Huawei Watch 3 Pro er det ur, jeg har fået flest komplimenter for, og det opvejer på en måde i hvert fald halvdelen af de grå hår og rynker, jeg har fået i løbet af testen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Mange grå hår

Jeg elsker, når ting er enkle, håndtérbare og brugervenlige. Men at få gang i uret til en normal test var alt andet end det. Jeg tester med min Samsung S21 og tænker, at Huawei Health-app’en formentlig er god. Og jeg finder da også en Huawei Health-app til download, men det fungerer ikke, da det viser sig at være en gammel version.

Okay, jeg ved jo, at Huawei selv måtte finde en løsning, da de blev boykottet af USA’s Trump-regering for et par år siden, og at resultatet blev deres eget styresystem HarmonyOS. Men at det skulle indebære så meget besvær for os brugere, tænkte jeg faktisk ikke på.

For at finde den rette version af sundheds-app’en er jeg tvunget til først at downloade Huaweis eget AppGallery, som min Samsung S21 nægter at installere med følgende henvisning: “Af sikkerhedshensyn må ukendte apps fra denne kilde ikke installeres af mobilen.” Man kan selvfølgelig komme omkring det, hvis man vil – men enkelt, håndtérbart og brugervenligt er det ikke!

Flot, enkelt og overskueligt i træningstilstand og med utrolig klare farver. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Nogle grå hår rigere beslutter jeg mig for at gå en tur og få lagt en dæmper på irritationen. Efter en kilometer fortæller en myndig mandestemme, hvor langt jeg har gået, min aktuelle hastighed og puls, og sådan fortsætter den venligt, men bestemt, til jeg er hjemme igen.

Jeg må indrømme, at jeg blev lidt forbavset, da “nogen” begyndte at tale højt og tydeligt til mig, uden at jeg havde lavet nogen indstillinger, men personligt sætter jeg pris på funktionen med stemmefeedback under et træningspas, hvor jeg måske vil fokusere på træningen frem for uret.

Huawei Watch 3 Pro er ganske vist forbasket flot med en høj “must have”-faktor, men det er også tungt. 77 gram er ret meget, selv på mig, der ikke just er en lille fe, og 14 mm i højden er lovlig stort. Men faktum er, at jeg faktisk kunne sove med det uden at tænke nærmere over det.

Det er let at blive vild med alle funktionerne, f.eks. den med at måle temperaturen på hudoverfladen. Det er altså ikke et febertermometer, men kan alligevel give en lille indikation af din sundhedstilstand, hvis du bruger uret kontinuerligt og holder lidt øje med det. Spændende!

Det føles umiddelbart som et ur, der gerne skulle have en pay-løsning, så det kommer på ønskelisten til næste version. Og så er der det med alle opdateringerne i tide og utide … Flere grå hår – hold nu bare op med at gøre vrøvl og pas dit arbejde!

Huawei Watch 3 Pro
(Foto: Huawei)

Tal med dit ur

Med både højttalere og mikrofon (og understøttelse af eSIM) gør uret faktisk et udmærket stykke arbejde som din mobils forlængede arm, da du kan svare og tale “i telefon” direkte på uret.

Netop som vi har vænnet os til personer, der ser ud, som om de planløst går rundt og taler højt og tydeligt med sig selv (dem med trådløse hørepropper gemt under huen/håret), skal vi nu også vænne os til, at folk går rundt og taler med deres ur …

Konklusion

Det går bare ikke at kritisere et så lækkert ur som Huawei Watch 3 Pro, selv om det koster mig et ekstra besøg hos frisøren for at få dækket de grå hår, det har givet mig.

Vælger du at anskaffe uret, anbefaler jeg for det første, at du både køber silikone- og læderremmen. Hvis du for det andet tager en dyb indånding og væbner dig med tålmodighed, når du skal i gang, så får du en superb træningsmakker såvel som en fryd for øjet på armen.

Karakter
Huawei Watch 3 Pro
Premium

Home mener

Tydelig og informativ skærm i træningstilstand. God stemmefeedback. Takket være eSIM kan man “tale i telefon”. Irriterende udfordrende at sætte op og komme i gang med. Lidt tungt og klodset design, og batteritiden kunne absolut have været bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjakt.se

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Her er LGs rival til Samsungs The Frame og Serif

Scroll to Top