TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022

TEST Huawei Watch 3 Pro

Sværvægteren

Et smart træningsur med sit eget styresystem. Meget interessant – eller …?

forfatter
Publiceret 30/12/2021 - 12:37
Karakter
Huawei Watch 3 Pro
L&B mener
Tydelig og informativ skærm i træningstilstand. God stemmefeedback. Takket være eSIM kan man “tale i telefon”.
Irriterende udfordrende at sætte op og komme i gang med. Lidt tungt og klodset design, og batteritiden kunne absolut have været bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.
Specifikationer
 • Mål: 48 x 49,6 x 14 mm
 • Skærm: AMOLED, touch
 • Skærmopløsning: 466 x 466 pixel
 • Vægt: 77 g
 • Materiale, indfatning:
 • Materiale, glas: Safirglas
 • Materiale, urkapsel: Titanium + keramisk
 • Materiale, rem: Læder eller gummi
 • Vandtæt: 5 ATM
 • Satellitsystem: GPS
 • Trådløst: Bluetooth, Wi-Fi 4G/LTE med eSIM-understøttelse
 • Batteritid: 2-5 dage, op til ca. 21 dage i ultralang batteritilstand
 • Styresystem: HarmonyOS 2.0
 • Web: huawei.com
Vejl. pris 3299Pr. 30/12/2021 Produktside

Huawei Watch 3 Pro er et afsindig flot ur, som virkelig ikke ligner et træningsur. Mit testeksemplar har brun læderrem. Lækkert, men vældig upraktisk, hvis du vil bruge uret som makker på svedige træningsture. Det kan dog købes med silikonerem (og så til en noget lavere pris).

 

Huawei Watch 3 Pro
Huawei Watch 3 Pro er det ur, jeg har fået flest komplimenter for, og det opvejer på en måde i hvert fald halvdelen af de grå hår og rynker, jeg har fået i løbet af testen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Mange grå hår

Jeg elsker, når ting er enkle, håndtérbare og brugervenlige. Men at få gang i uret til en normal test var alt andet end det. Jeg tester med min Samsung S21 og tænker, at Huawei Health-app’en formentlig er god. Og jeg finder da også en Huawei Health-app til download, men det fungerer ikke, da det viser sig at være en gammel version.

Okay, jeg ved jo, at Huawei selv måtte finde en løsning, da de blev boykottet af USA’s Trump-regering for et par år siden, og at resultatet blev deres eget styresystem HarmonyOS. Men at det skulle indebære så meget besvær for os brugere, tænkte jeg faktisk ikke på.

For at finde den rette version af sundheds-app’en er jeg tvunget til først at downloade Huaweis eget AppGallery, som min Samsung S21 nægter at installere med følgende henvisning: “Af sikkerhedshensyn må ukendte apps fra denne kilde ikke installeres af mobilen.” Man kan selvfølgelig komme omkring det, hvis man vil – men enkelt, håndtérbart og brugervenligt er det ikke!

Flot, enkelt og overskueligt i træningstilstand og med utrolig klare farver. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Nogle grå hår rigere beslutter jeg mig for at gå en tur og få lagt en dæmper på irritationen. Efter en kilometer fortæller en myndig mandestemme, hvor langt jeg har gået, min aktuelle hastighed og puls, og sådan fortsætter den venligt, men bestemt, til jeg er hjemme igen.

Jeg må indrømme, at jeg blev lidt forbavset, da “nogen” begyndte at tale højt og tydeligt til mig, uden at jeg havde lavet nogen indstillinger, men personligt sætter jeg pris på funktionen med stemmefeedback under et træningspas, hvor jeg måske vil fokusere på træningen frem for uret.

Huawei Watch 3 Pro er ganske vist forbasket flot med en høj “must have”-faktor, men det er også tungt. 77 gram er ret meget, selv på mig, der ikke just er en lille fe, og 14 mm i højden er lovlig stort. Men faktum er, at jeg faktisk kunne sove med det uden at tænke nærmere over det.

Det er let at blive vild med alle funktionerne, f.eks. den med at måle temperaturen på hudoverfladen. Det er altså ikke et febertermometer, men kan alligevel give en lille indikation af din sundhedstilstand, hvis du bruger uret kontinuerligt og holder lidt øje med det. Spændende!

Det føles umiddelbart som et ur, der gerne skulle have en pay-løsning, så det kommer på ønskelisten til næste version. Og så er der det med alle opdateringerne i tide og utide … Flere grå hår – hold nu bare op med at gøre vrøvl og pas dit arbejde!

Huawei Watch 3 Pro
(Foto: Huawei)

Tal med dit ur

Med både højttalere og mikrofon (og understøttelse af eSIM) gør uret faktisk et udmærket stykke arbejde som din mobils forlængede arm, da du kan svare og tale “i telefon” direkte på uret.

Netop som vi har vænnet os til personer, der ser ud, som om de planløst går rundt og taler højt og tydeligt med sig selv (dem med trådløse hørepropper gemt under huen/håret), skal vi nu også vænne os til, at folk går rundt og taler med deres ur …

Konklusion

Det går bare ikke at kritisere et så lækkert ur som Huawei Watch 3 Pro, selv om det koster mig et ekstra besøg hos frisøren for at få dækket de grå hår, det har givet mig.

Vælger du at anskaffe uret, anbefaler jeg for det første, at du både køber silikone- og læderremmen. Hvis du for det andet tager en dyb indånding og væbner dig med tålmodighed, når du skal i gang, så får du en superb træningsmakker såvel som en fryd for øjet på armen.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 800 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Også i denne test:

Garmin Forerunner 55

Letvægteren

“Se dig selv som en løber,” skriver Garmin og forsøger her at give dig så meget hjælp, de kan. Løbe må du dog selv gøre.

Lille og let træningsur. Den tilhørende app Garmin Connect er overskuelig og enkel. God batteritid i hverdagstilstand.
Mangler touch-skærm. Kan, trods prisskiltet, opleves lidt som en budgetmodel med en anelse irriterende lav opløsning.

Suunto 9 Peak

Det kostbare

Finske Suunto 9 Peak er testens næsttyndeste, men dyreste ur, hvor man efter sigende har taget hensyn til alt. Kan det nu også passe?

Tilstrækkeligt stilrent til at kunne passe til et hvilket som helst sæt pænt tøj. Vældig god skærm selv i sollys og god batteritid.
Prisen er efter min mening i overkanten, og visse indstillinger er unødig komplicerede. “Farveskærmen” er ikke noget at prale af.

Polar Vantage M2

Det trofaste

Blandt Polars storsællerter finder vi Polar Vantage M2 – hvordan klarer det sig i sammenligning med de andre bestsellere?

Pænt og anvendeligt træningsur, som du kan have på døgnet rundt. Polar-app’en er meget let at forstå og bruge.
Mangler touch-skærm, og skærmen er desuden lidt mørk i visse tilstande. Bluetooth-tilslutningen lader noget tilbage at ønske, da den er lidt ustabil indenfor, hvor tykke vægge kan være i vejen.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Det sunde

Hvad har det tyndeste og billigste ur i testen egentlig at byde på?

Billigt. Lysstærkt og brugervenligt. Pay-funktionen og eSIM er et stort plus for dig, som ikke kun vil bruge uret til træning.
Lidt ringe batterilevetid, og bevægelsesfunktionen fungerer kun, når den selv vil. Upraktisk med læderrem på et træningsur.

Garmin Venu 2

Det trygge valg

Garmin er ikke nybegyndere udi træningsure. Findes der én grund til, at netop dette ur er klassens bestseller?

Farvestrålende og overskuelig skærm, som fungerer godt selv i sollys. God batteritid, og Garmin Pay er en håndtérbar og anvendelig funktion.
Indstillingerne på uret og mobilen stemmer ikke altid overens, selv om du er påpasselig med at synkronisere. Det kan fikses, men kan virke forvirrende. Det tager lidt lang tid at finde GPS-signalet.
forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv en kommentar

Apple Self Service Repair kommer til Sverige Kunder i Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Polen, Spanien, Sverige og Storbritannien kan nu købe originale reservedele og værktøjer fra Apple.
Nu bliver Google Pixel smartere Pixel-telefonerne får AI-forbedret samtalelyd, chat-oversættelse og gratis VPN.
På jagt efter ny mobil til jul? Her er de 10 bedste smartphones! Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.
Ny opdatering for Garmin-brugere Garmin offentliggør funktionsopdateringer til flere af sine sportsure og cykelcomputere.
En Musk-mobil? Ja tak! Elon Musk hævder, at Apple truer med at fjerne Twitter fra App Store. Skulle det ske, lover tech-milliardæren at udvikle sin egen smartphone. Vi glæder os allerede.
Nej, USA forbyder IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.
Følg Lyd & Billede