Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Suunto 9 Peak

Det kostbare

Finske Suunto 9 Peak er testens næsttyndeste, men dyreste ur, hvor man efter sigende har taget hensyn til alt. Kan det nu også passe?

Skrevet af / 30/12/2021 - 12:38
Suunto 9 Peak
Åsa Warme Hallén

Førstehåndsindtrykket af Suunto 9 Peak er, at det er et robust og stabilt træningsur. Stilrent og minimalistisk helt uden at signalere “træningsur”, hvilket gør det til et flot vedhæng selv for dig, som ikke nødvendigvis har behov for at vise omverdenen, at du søreme er en aktiv person.

Uret siges at være vandtæt ned til 100 meter, hvilket bør betyde, at det kan skylles under rindende vand for at holde det rent. Det er et ekstra plus for et ur, der er så lækkert, at det passer til det pæne tøj.

Jeg havde lidt besvær med at koble uret og mobilen sammen og måtte arbejde lidt for det. Det viste sig desuden, at synkroniseringen slog fra i en periode, uden at jeg tænkte nærmere over det. Livet går videre, men alligevel lidt skuffende.

 

Suunto 9 Peak
Stilrent og nydeligt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Funktioner og brug

For at få mest muligt ud af dit Suunto må du selvfølgelig downloade app’en, som er overskuelig og let at bruge. Selve navigeringen på uret sker enten med touch eller ved hjælp af de tre knapper på siden af uret.

Til at begynde med føles det meste fuldstændig ulogisk, præcis som det plejer, når du skal lære et helt nyt system at kende, men efter et stykke tid havde jeg fået styr på de grundlæggende ting. Her findes mange mere eller mindre anvendelige og avancerede funktioner, alt efter hvor nørdet du er, og jeg kan umuligt gennemgå dem alle!

Suunto Bild 2 Suunto Bild 3
<
>
Jeg kan godt lide den måde, man lukker remmen på – smart! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Hvis du hører til de lidt mere konkurrenceorienterede, kan Suunto 9 Ghost Runner måske være det rette for dig. Denne funktion hjælper dig med at holde tempoet under træningspasset ved at indstille et måltempo for spøgelsesløberen og vise afstanden til denne.

Jeg hører til dem, der værdsætter, at uret automatisk går på pause, når jeg f.eks. stopper op for at binde snørebåndene, hilse på naboen eller klappe en særlig sød hund. Denne indstilling findes, men producenten har valgt at gemme den godt af vejen. Funktionen må desuden aktiveres for alle de træningsformer, du vil bruge den på. Unødigt bøvlet og tidskrævende, synes jeg.

I det træningscenter, hvor jeg er spinning-instruktør, bruger vi Activio-pulssystemet med et bånd rundt om brystkassen. Da jeg brugte mit Suunto 9 sammen med Activio første gang, gik det decideret galt – og eftersom jeg har brugt Activio i flere år, vidste jeg, at det ikke var dér, fejlen lå.

Jeg oplevede ellers, at uret sad stabilt på håndleddet, og efter at have justeret det lidt, blev jeg tilfreds, og begge systemer viste samme puls. Så det var bare en simpel begynderfejl og let at rette op på.

Suunto 9 Peak
Meget overskueligt i træningstilstand. Selv om det er en farveskærm, er den ikke af den mest farverige slags. Den fungerer dog vældig godt i sollys. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Konklusion

Er du til smukke ting, som signalerer stil og klasse? Er du til træning og udfordringer? Er du træt af at skulle oplade batteriet tit og ofte? Har du lidt penge tilovers, som du ikke rigtig ved, hvad du skal bruge på?

Hvis du kan svare et rungende JA til disse spørgsmål, og du har tålmodigheden til at sætte dig ind i alle funktionerne, så tror jeg absolut, at Suunto 9 Peak kan være det perfekte match til dig.

Karakter
Suunto 9 Peak
Premium

Home mener

Tilstrækkeligt stilrent til at kunne passe til et hvilket som helst sæt pænt tøj. Vældig god skærm selv i sollys og god batteritid. Prisen er efter min mening i overkanten, og visse indstillinger er unødig komplicerede. “Farveskærmen” er ikke noget at prale af.

Også i denne test:

6 træningsure

Garmin Forerunner 55

Letvægteren

“Se dig selv som en løber,” skriver Garmin og forsøger her at give dig så meget hjælp, de kan. Løbe må du dog selv gøre.

Lille og let træningsur. Den tilhørende app Garmin Connect er overskuelig og enkel. God batteritid i hverdagstilstand.
Mangler touch-skærm. Kan, trods prisskiltet, opleves lidt som en budgetmodel med en anelse irriterende lav opløsning.
Læs hele testen

Huawei Watch 3 Pro

Sværvægteren

Et smart træningsur med sit eget styresystem. Meget interessant – eller …?

Tydelig og informativ skærm i træningstilstand. God stemmefeedback. Takket være eSIM kan man “tale i telefon”.
Irriterende udfordrende at sætte op og komme i gang med. Lidt tungt og klodset design, og batteritiden kunne absolut have været bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.
Læs hele testen

Polar Vantage M2

Det trofaste

Blandt Polars storsællerter finder vi Polar Vantage M2 – hvordan klarer det sig i sammenligning med de andre bestsellere?

Pænt og anvendeligt træningsur, som du kan have på døgnet rundt. Polar-app’en er meget let at forstå og bruge.
Mangler touch-skærm, og skærmen er desuden lidt mørk i visse tilstande. Bluetooth-tilslutningen lader noget tilbage at ønske, da den er lidt ustabil indenfor, hvor tykke vægge kan være i vejen.
Læs hele testen

Samsung Galaxy Watch Active 2

Det sunde

Hvad har det tyndeste og billigste ur i testen egentlig at byde på?

Billigt. Lysstærkt og brugervenligt. Pay-funktionen og eSIM er et stort plus for dig, som ikke kun vil bruge uret til træning.
Lidt ringe batterilevetid, og bevægelsesfunktionen fungerer kun, når den selv vil. Upraktisk med læderrem på et træningsur.
Læs hele testen

Garmin Venu 2

Det trygge valg

Garmin er ikke nybegyndere udi træningsure. Findes der én grund til, at netop dette ur er klassens bestseller?

Farvestrålende og overskuelig skærm, som fungerer godt selv i sollys. God batteritid, og Garmin Pay er en håndtérbar og anvendelig funktion.
Indstillingerne på uret og mobilen stemmer ikke altid overens, selv om du er påpasselig med at synkronisere. Det kan fikses, men kan virke forvirrende. Det tager lidt lang tid at finde GPS-signalet.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Scroll to Top