Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Motorola Razr 50 Ultra

Lækker og lommevenlig klapmobil

Klapmobiler har endnu ikke bidt sig helt fast, men frister mere og mere i takt med, at kvaliteten stiger.

Skrevet af / 09/07/2024 - 15:37
Motorola Razr 50 Ultra
Mikael Hansen

Amerikanske Motorola har eksisteret siden 1928, men begyndte først at lave bærbare telefoner i 1984, hvor verden blev introduceret til DynaTAC 8000X. Herfra gik udviklingen stærkt, og for 20 år siden i 2004 lanceredes den første Razr-telefon, Motorola Razr V3. Vi har nu haft den nyeste generation af den ikoniske klapmobil til test, som i dag produceres og markedsføres af kinesiske Lenovo. Det er blevet tid til en test af Motorola Razr 50 Ultra.

Sådan ser Motorola Razr 50 Ultra ud i henholdsvis lukket og åben tilstand. (Foto: Motorola)

Nydeligt og absolut godkendt design

På overfladen ligner Motorola Razr 50 Ultra meget sidste års Razr 40 Ultra med nogle få og ikke så uvæsentlige forskelle – samt lidt nye farver med sjove navne.

Tager vi det indlysende først, er skærmen på ydersiden blevet større, så vi nu får 4 tommer i stedet for de 3,6 fra sidste års model, som i stedet er blevet den nye standard på basisudgaven af Razr 50. Den nye skærm fylder elegant hele forsiden af telefonen ud, og jeg må blankt erkende, at jeg er blevet vild med den. Apps som Spotify, Google Maps, kalender og kameraer tilgås let og uden behov for at klappe telefonen op.

Det er noget, man lynhurtigt vænner sigt til at bruge, og jeg har ikke svært ved at se appellen i en klapmobil i 2024 med så lækker en skærm på ydersiden. Den eksterne skærm er beskyttet af Gorilla Glass Victus, som blev introduceret for fire år siden. Nogle vil måske indvende, at Motorola burde have benyttet det nyere og mere ridsemodstandsdygtige Victus 2 fra 2022 eller det helt nye Gorilla Glas Armor fra 2024, som blandt andet findes på Samsung Galaxy S24. Det er dog værd at notere, at den p.t. nærmeste konkurrent, Samsung Galaxy Z Flip 5 er udstyret med Gorilla Glas Victus 2.

Motorola Razr 50 Ultra set fra siden. (Foto: Motorola)

Klapper vi telefonen op, mødes vi af endnu en skærm. Denne er stort set identisk med sidste års model, om end den har fået en lidt højere maksimal lysstyrke på 3.000 nit, hvor sidste års model måtte nøjes med 1.400 nit. Den er let at aflæse under stort set alle lysforhold og har gode betragtningsvinkler. Fordi her er tale om en klapmobil, er det naturligt at give folden på midten et par ord med på vejen. Man opdager faktisk ikke, at den er der, medmindre lyset fanger den. Den mærkes, når man lader fingeren glide let henover den, men den er på ingen måde generende i det daglige.

Både den udvendige og den indvendige skærm har en opdateringshastighed på 165 Hz. Det ses tydeligt, når man bladrer rundt i menuerne og i browseren. Farverne er flotte og mættede, og takket være HDR10+ og Dolby Vision kan du fint nyde alt dit yndlingsindhold fra Netflix, Disney+ og lignende tjenester.

Motorola Razr 50 Ultra fås i farverne Hot Pink, Midnight Blue, Spring Green og Peach Fuzz. (Foto: Motorola)

Ikke den hurtigste blandt topmodeller

Skønt her i princippet er tale om en topmodel, er Razr 50 Ultra ikke udstyret med den hurtigste af de nyeste processorer fra Qualcomm. Vi må nøjes med Snapdragon 8s Gen 3, som ydelsesmæssigt ligger tættere på Snapdragon 8 Gen 2, selv om den tilhører nyeste generation og derfor også er bedre rustet til nutidens AI-opgaver.

Benchmark-resultaterne taler for sig selv, og Razr 50 Ultra halter noget efter modeller som Samsung Galaxy S24 Ultra, OnePlus 12 og Xiaomi 14 Ultra, der alle er udstyret med Snapdragon 8 Gen 3. Dette er især tydeligt på gaming-området, hvor den indbyggede GPU leverer tæt på den halve ydelse.

Når det er sagt, er benchmark-resultater ikke så interessante i daglig brug, og de færreste vil mærke noget til en let neddroslet processor. Den foldbare smartphone føles rigeligt hurtig, og parringen med 12 gigabyte RAM betyder, at du uden problemer kan jonglere adskillige apps, tage billeder og aktivere Google Gemini, erstatningen for Google Assistant, via tænd/sluk-knappen uden at opleve sløvhed eller forsinkelser.

Razr 50 Ultra egner sig godt til selfies og gruppebilleder. (Foto: Motorola)

Hvad batteriet angår er Motorola Razr 50 Ultra udstyret med et batteri på 4.000 mAh, som kan oplades med op til 45 watt. Med i kassen følger en 68 watt-oplader. Dejligt, at den slags følger med som standard og ikke er sparet væk. Har du en trådløs oplader, kan du lade telefonen med 15 watt samt sende strøm til dine hørepropper med 5 watt modsat opladning. Som vores batteritest afslører, får du fint en hel dags brug ud af Razr 50 Ultra. Næsten 11 timer med skærmen tændt er absolut godkendt.

Tæt på ren Android

Motorola Razr 50 Ultra kører med Android 14 og er udstyret med Motorolas egen brugergrænseflade, HELLO UX. Foretrækker man så få forstyrrende elementer som muligt, er det langt at foretrække. Desværre må du samtidig nøjes med kun tre større softwareopdateringer og fire års sikkerhedsopdateringer.

I en tid hvor netop software betyder så meget, og hvor folk i stigende grad beholder deres mobiltelefoner i længere tid, er det ganske enkelt for lidt. Hos både Google og Samsung får du hele syv Android-opdateringer med topmodellerne, mens Apple er kendt for at opdatere og supportere deres telefoner i seks år. Som med skærmen skal årsagen nok findes ved den lavere pris her, men Motorola burde alligevel skrue lidt op for charmen.

Solen står op over Brooklyn, New York. (Foto: Mikael Hansen)
Solen går ned over Brooklyn, New York. (Foto: Mikael Hansen)
Razr 50 Ultra tager også ganske hæderlige billeder om aftenen/natten. (Foto: Mikael Hansen)

Genialt til selfier

Sidste punkt, vi skal runde, er naturligvis kameraerne, som efterhånden kan matche dem, der sidder i ikke-foldbare topmodeller. I Motorola Razr 50 Ultra er der to linser på bagsiden. Et hovedkamera på 50 megapixel og en telelinse på 32 megapixel med 2x optisk zoom. Her er endnu forskel i forhold til sidste års model, som i stedet for en tele var udstyret med en ultravidvinkellinse.

Selv om jeg havde foretrukket tre linser, så jeg ligesom med min iPhone Pro kunne få det hele, synes jeg, at Motorola har gjort klogt i at skifte optikken ud. Jeg bruger selv tele langt oftere end ultravidvinkel og sætter stor pris på optisk zoom i en mobil. At der ikke er smidt tre linser i, må bunde i en kombination af hensyn til plads og pris.

Newyorkerne er pjattede med deres bagels med cream cheese. (Foto: Mikael Hansen)
Razr 50 Ultra gengiver fint de farverige vægmalerier fra Brooklyns gader. (Foto: Mikael Hansen)

Heldigvis er de indbyggede kameraer ganske fornuftige og tager gode billeder både i dagslys og under mørkere forhold. Jeg har inkluderet nogle eksempler taget i New York i forbindelse med lanceringen, hvor især skarphed, farver og detaljer på broer og vægmalerier står flot. Går man meget over de to gange zoom, begynder kameraet dog at kæmpe lidt, især når lyset er begrænset. Bemærk, at billederne her er skaleret ned, så de ikke fylder 6-7 MB stykket, hvilket desværre går ud over skarpheden.

Smuk udsigt fra Brooklyns havnefront mod Manhattan – bemærk Freedom Tower i horisonten. (Foto: Mikael Hansen)
Tacocina, Domino Park Brooklyn uden zoom. (Foto: Mikael Hansen)
Tacocina, Domino Park Brooklyn med 2x zoom. (Foto: Mikael Hansen)
Domino-sukkerfabrikken ved Brooklyns havnefront. (Foto: Mikael Hansen)

Grundet skærmen på ydersiden kan man med fordel bruge hovedkameraet til selfier og i store træk undgå at bruge det indbyggede selfiekamera i den store skærm. Vip blot to gange med håndleddet, og kameraet tænder helt af sig selv. Sammenklappet ligger mobilen godt i hånden, og den eksterne skærm er den perfekte søger. Hold en flad hånd op, og du har en automatisk timer på tre sekunder. Skidesmart.

Williamsburg Bridge troner over Domino Park. (Foto: Mikael Hansen)
Der blev da også tid til et par selfies – som er så nemme at tage med den eksterne skærm. (Foto: Mikael Hansen)
Lidt lyskunst fra Times Square, New York. (Foto: Mikael Hansen)
Der er knald på lys og farver på Times Square, New York. (Foto: Mikael Hansen)

Konklusion

Motorola Razr 50 Ultra er i al sin enkelhed en utrolig lækker mobil, som fint kunne have erstattet min daglige driver, hvis jeg da ikke havde været så opslugt af Apples univers og produkter. Den lækre klapmobil har ganske vist en lidt ældre generation af Gorilla Glass på fronten, kun to kameraer på bagsiden og kun tre Android-opdateringer.

Men prisen er skarp, kameraerne tager fine billeder, og de to lækre skærme er yderst tillokkende. Dertil er ydelsen og batteritiden absolut godkendt. Skulle jeg skifte tilbage til Android, ville jeg uden problemer sige Hello Moto til Razr 50 Ultra!

Karakter
Motorola Razr 50 Ultra
High End

Home mener

Lækkert og gennemtænkt design, genial ekstern skærm, god ydelse og batterilevetid. Kun tre Android-opdateringer, prisen, intet ultravidvinkelkamera.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Ikonisk mobil er tilbage

Samsung er i fare for at Motorola overhaler indenom

Huawei Honor er tilbage!

Større og hurtigere

Verdens hurtigste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Scroll to Top