Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Garmin Venu 2

Det trygge valg

Garmin er ikke nybegyndere udi træningsure. Findes der én grund til, at netop dette ur er klassens bestseller?

Skrevet af / 30/12/2021 - 12:34
Garmin Venu 2
Åsa Warme Hallén

Jeg er ikke altid lige god til at få læst instruktionerne. Hvis jeg er bekendt med produktgruppen (i dette tilfælde ure), plejer jeg at prøve mig frem – det er jo ikke ligefrem hjernekirurgi!

Da jeg startede mit Garmin Venu 2 op, foretog jeg selv en del indstillinger, inden jeg begyndte at bruge det. Men da jeg siden gik en walk & talk med en ven, indså jeg hurtigt, at den distance, der blev vist på uret, ikke var korrekt. Ind i Garmin-app’en og kigge, men der blev gåturen vist i antal kilometer, og app’en var endda indstillet til at vise/beregne kilometer – meget mærkeligt. Jeg gav det et nyt forsøg, men med samme resultat.

Det gik op for mig, at jeg måtte ind og kigge på selve uret, og med min manglende tålmodighed tog det mig to-tre gange, inden jeg faktisk fandt indstillingen, som ganske rigtigt stod på miles. Det kan virke lidt mærkeligt og forvirrende, at ur og app har forskellige indstillinger, og at de ikke synkroniseres, når alt andet gør. Men nu er det jo heller ikke alt, man skal forstå …

 

Garmin Venu 2
Garmin Venu 2. Uret får ingen til at løfte et øjenbryn ved første øjekast, men det gør, hvad det skal – og det endda rigtig godt! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg talte aldrig de sekunder, det tog uret at finde GPS-signal, men min oplevelse var, at det var en anelse langsomt, først og fremmest fordi jeg oftest starter samme sted.

Selv om det rent udseendemæssigt ikke ligner et typisk træningsur, er det, præcis hvad det er. Her findes et væld af animerede træningspas, og hvis du ligesom jeg værdsætter lidt kortere, men mere intensive pas, kan du sagtens lave din egen Tabata-rute med intervaller, pauser og det hele.

Nu tilhører jeg de golfspillere, der foretrækker godt vejr, og eftersom der i skrivende stund står december i kalenderen, har jeg ikke afprøvet de forskellige golffunktioner – selv om jeg formentlig kunne have gavn af dem. Men på den anden side afhænger mit noget ujævne spil måske ikke af et ur.

Hvad jeg derimod har prøvet, er at koble uret sammen med min Samsung S21, og eftersom jeg netop har en Android-mobil, kunne jeg sågar besvare SMS’er via uret. Det var også afsindig smart, at jeg kunne benytte mig af Garmin Pay (afhænger af, hvilken bank og korttype du har), så jeg slap for at grave i tasken (som er et sort hul) for at finde tegnebogen og kunne betale direkte med mit Venu 2.

Da jeg tidligere testede Garmin Lily, var jeg lidt irriteret over, at touch-skærmen kun fungerede, når den selv ville. På Garmin Venu 2 fungerer den rigtig godt med fin respons.

Garmin Venu 2
Skærmen er overskuelig i træningstilstand og let at læse selv i sollys. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Brug det 24/7

Som nævnt er det her et træningsur, men du får absolut mest for pengene, hvis du bruger det 24/7. Og du behøver ikke bekymre dig for, at det vil tiltrække opmærksomhed, da den skiffergrå indfatning er meget neutral. Måske på grænsen til kedelig. Men uret gør virkelig, hvad det skal, og hjælper dig med at holde styr på din sundhedstilstand ved bl.a. at måle dit stressniveau og minde dig om, hvornår/når det er tid til at slappe af og lige trække vejret.

Du får point for søvnkvalitet, uret registrerer væskeindtag og tager stikprøver af blodets syre-base-balance, og du kan sågar holde styr på din eller din partners menstruationscyklus for husfredens skyld. I app’en Garmin Connect kan du læse dig til alt, hvad du behøver, og lidt til.

 

Garmin Venu 2
Farverigt, højopløst og enkelt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusion

Vil du have en håndtérbar ledsager, der døgnet rundt gør et udmærket stykke arbejde med at guide din træning, sundhed og restitution, og endda fungerer som din mobils og din tegnebogs forlængede arm?

Garmin Venu 2 er et rigtig godt ur, gennemtænkt og udformet til alsidig træning – men det er også en trofast følgesvend i hverdagen uden at optage plads eller stikke ud på nogen måde. At det er en bestseller, er let at forstå, og uret kåres til Bedst i Test i denne test af træningsure.

Karakter
Garmin Venu 2
Premium

Home mener

Farvestrålende og overskuelig skærm, som fungerer godt selv i sollys. God batteritid, og Garmin Pay er en håndtérbar og anvendelig funktion. Indstillingerne på uret og mobilen stemmer ikke altid overens, selv om du er påpasselig med at synkronisere. Det kan fikses, men kan virke forvirrende. Det tager lidt lang tid at finde GPS-signalet.

Også i denne test:

6 træningsure

Garmin Forerunner 55

Letvægteren

“Se dig selv som en løber,” skriver Garmin og forsøger her at give dig så meget hjælp, de kan. Løbe må du dog selv gøre.

Lille og let træningsur. Den tilhørende app Garmin Connect er overskuelig og enkel. God batteritid i hverdagstilstand.
Mangler touch-skærm. Kan, trods prisskiltet, opleves lidt som en budgetmodel med en anelse irriterende lav opløsning.
Læs hele testen

Suunto 9 Peak

Det kostbare

Finske Suunto 9 Peak er testens næsttyndeste, men dyreste ur, hvor man efter sigende har taget hensyn til alt. Kan det nu også passe?

Tilstrækkeligt stilrent til at kunne passe til et hvilket som helst sæt pænt tøj. Vældig god skærm selv i sollys og god batteritid.
Prisen er efter min mening i overkanten, og visse indstillinger er unødig komplicerede. “Farveskærmen” er ikke noget at prale af.
Læs hele testen

Huawei Watch 3 Pro

Sværvægteren

Et smart træningsur med sit eget styresystem. Meget interessant – eller …?

Tydelig og informativ skærm i træningstilstand. God stemmefeedback. Takket være eSIM kan man “tale i telefon”.
Irriterende udfordrende at sætte op og komme i gang med. Lidt tungt og klodset design, og batteritiden kunne absolut have været bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.
Læs hele testen

Polar Vantage M2

Det trofaste

Blandt Polars storsællerter finder vi Polar Vantage M2 – hvordan klarer det sig i sammenligning med de andre bestsellere?

Pænt og anvendeligt træningsur, som du kan have på døgnet rundt. Polar-app’en er meget let at forstå og bruge.
Mangler touch-skærm, og skærmen er desuden lidt mørk i visse tilstande. Bluetooth-tilslutningen lader noget tilbage at ønske, da den er lidt ustabil indenfor, hvor tykke vægge kan være i vejen.
Læs hele testen

Samsung Galaxy Watch Active 2

Det sunde

Hvad har det tyndeste og billigste ur i testen egentlig at byde på?

Billigt. Lysstærkt og brugervenligt. Pay-funktionen og eSIM er et stort plus for dig, som ikke kun vil bruge uret til træning.
Lidt ringe batterilevetid, og bevægelsesfunktionen fungerer kun, når den selv vil. Upraktisk med læderrem på et træningsur.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Lyd & Billede
Scroll to Top