TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Samsung Galaxy Watch Active 2

Det sunde

Hvad har det tyndeste og billigste ur i testen egentlig at byde på?

forfatter
Publiceret 30/12/2021 - 12:35
Karakter
Samsung Galaxy Watch Active 2
L&B mener
Billigt. Lysstærkt og brugervenligt. Pay-funktionen og eSIM er et stort plus for dig, som ikke kun vil bruge uret til træning.
Lidt ringe batterilevetid, og bevægelsesfunktionen fungerer kun, når den selv vil. Upraktisk med læderrem på et træningsur.
Specifikationer
 • Mål: 40 x 40 x 10,9 mm
 • Skærm: Super AMOLED, touch
 • Skærmopløsning: 360 x 360
 • Vægt: 42 g
 • Materiale, indfatning:
 • Materiale, glas:
 • Materiale, urkapsel:
 • Materiale, rem: Læder
 • Vandtæt: IP68
 • Satellitsystem: GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
 • Trådløst: Bluetooth, Wi-Fi
 • Batteritid: Over 43 timer ved “normal/typisk” brug, op til 95 timer i batterisparetilstand
 • Styresystem: Tizen
 • Web: samsung.com
Vejl. pris 1594Pr. 30/12/2021 Produktside

Det var næsten skræmmende let at installere Samsung Galaxy Watch Active 2 på min mobil. Nu har jeg ganske vist en Samsung-mobil, og det var virkelig kærlighed ved første klik for de to. Og jeg klager da heller ikke.

Med ordet Active i navnet er der tale om et decideret træningsur. Det er derfor ekstra mærkeligt, at der med i æsken var en rem af læder. Jeg foretog en hurtig søgning på nettet, men fik den opfattelse, at det var sådan, det var tænkt, og det virker ikke, som om der findes nogen klare valgmuligheder. Utrolig upraktisk.

 

Samsung Galaxy Watch Active 2
Superskarp skærmopløsning. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Ud over at uret af indlysende grunde ikke er så let at skylle af, er materialet heller ikke så fleksibelt, hvilket gør det sværere at få uret til at sidde stabilt under træning. Det bemærkede jeg ikke mindst, da uret var med til spinning. Selv om jeg spændte det så stramt som muligt, gled det lidt frem og tilbage, hvilket resulterede i lidt ujævn pulsmåling.

Uret ligner et helt almindeligt ur – det signalerer ikke træning og tiltrækker heller ikke opmærksomhed; det er der ligesom bare. Det er bevægelsesstyret, hvilket betyder, at skærmen tændes, når du bøjer armen op imod dig selv. Det fungerer desværre ikke helt optimalt, og for en udenforstående kan det virke lidt mærkeligt med disse ryk i armen …

At have Watch Active 2 med sig er som at have sin læge på armen hele tiden. Hvis du vil, kan du måle dit blodtryk med uret, men for at kunne gøre det må du først kalibrere ved hjælp af en blodtryksmanchet, og sådan en har jeg ikke. Det er derimod let og enkelt at måle EKG.

Det er selvfølgelig kanon, at man kan måle stressniveau, søvn, puls osv. ved hjælp af noget så simpelt som et ur, men man skal jo også huske at leve … Og husk på, at alle disse funktioner sluger batteri.

Samsung Galaxy Watch Active 2
Letforståeligt og overskueligt i træningstilstand. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Altid til at få fat på

Takket være eSIM behøver du ikke have mobilen med dig hele tiden for at være til at få fat på. Noget siger mig, at det (desværre) er de færreste, der har det godt med at lade mobilen blive hjemme, men du kan i hvert fald lade den blive i jakkelommen eller tasken og stadig besvare f.eks. telefonopkald.

Personligt vil jeg ikke forstyrres, når jeg træner, men hvis du har hjemmekontor og benyttet lejligheden til en løbetur, kan det være alle tiders at kunne efterlade mobilen derhjemme og stadig tage imod samtaler og dermed dække over, at du ikke arbejder.

Det var derimod lidt mere bøvlet at komme i gang med eSIM i Samsung-uret end i Huawei-uret (hvor der på den anden side var så meget andet, der gav problemer). Med Samsung-uret har du brug for en QR-kode fra din operatør – det er ikke så svært at fikse, men alligevel.

Og når vi nu ikke behøver at have mobilen med konstant, så værdsætter jeg pay-funktionen, der betyder, at jeg ikke skal have tegnebogen med mig alle vegne. Det er meget fikst at kunne købe noget at drikke og/eller en banan efter et træningspas, bare jeg har uret på mig.

Samsung Bild 3 Samsung Bild 4
<
>
Jeg har, ifølge uret, ingen tegn på hjerteflimmer. Det er jo rart at vide. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusion

Selv om du finder alt, hvad du har brug for af et træningsur, i Samsung Galaxy Watch Active 2, havde jeg nok valgt at ændre Active til Health. Dels på grund af alle de sundhedsfunktioner, uret har (såsom blodtryksmåling og EKG), og dels på grund af læderremmen, der snarere gør det til et allround smart-ur.

Men på prisen – knap 4.000 kroner billigere end det dyreste ur – og en række funktioner slår det de øvrige deltagere og kåres til Bedste køb. Hvilket i hvert fald stemmer, hvis du har en Android-mobil.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.

Også i denne test:

Garmin Forerunner 55

Letvægteren

“Se dig selv som en løber,” skriver Garmin og forsøger her at give dig så meget hjælp, de kan. Løbe må du dog selv gøre.

Lille og let træningsur. Den tilhørende app Garmin Connect er overskuelig og enkel. God batteritid i hverdagstilstand.
Mangler touch-skærm. Kan, trods prisskiltet, opleves lidt som en budgetmodel med en anelse irriterende lav opløsning.

Suunto 9 Peak

Det kostbare

Finske Suunto 9 Peak er testens næsttyndeste, men dyreste ur, hvor man efter sigende har taget hensyn til alt. Kan det nu også passe?

Tilstrækkeligt stilrent til at kunne passe til et hvilket som helst sæt pænt tøj. Vældig god skærm selv i sollys og god batteritid.
Prisen er efter min mening i overkanten, og visse indstillinger er unødig komplicerede. “Farveskærmen” er ikke noget at prale af.

Huawei Watch 3 Pro

Sværvægteren

Et smart træningsur med sit eget styresystem. Meget interessant – eller …?

Tydelig og informativ skærm i træningstilstand. God stemmefeedback. Takket være eSIM kan man “tale i telefon”.
Irriterende udfordrende at sætte op og komme i gang med. Lidt tungt og klodset design, og batteritiden kunne absolut have været bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.

Polar Vantage M2

Det trofaste

Blandt Polars storsællerter finder vi Polar Vantage M2 – hvordan klarer det sig i sammenligning med de andre bestsellere?

Pænt og anvendeligt træningsur, som du kan have på døgnet rundt. Polar-app’en er meget let at forstå og bruge.
Mangler touch-skærm, og skærmen er desuden lidt mørk i visse tilstande. Bluetooth-tilslutningen lader noget tilbage at ønske, da den er lidt ustabil indenfor, hvor tykke vægge kan være i vejen.

Garmin Venu 2

Det trygge valg

Garmin er ikke nybegyndere udi træningsure. Findes der én grund til, at netop dette ur er klassens bestseller?

Farvestrålende og overskuelig skærm, som fungerer godt selv i sollys. God batteritid, og Garmin Pay er en håndtérbar og anvendelig funktion.
Indstillingerne på uret og mobilen stemmer ikke altid overens, selv om du er påpasselig med at synkronisere. Det kan fikses, men kan virke forvirrende. Det tager lidt lang tid at finde GPS-signalet.
forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Har Motorola fundet G-punktet? Den kinesiske mobilproducent lancerer tre nye billige smartphones.
Samsung Galaxy S23 lige om hjørnet - Nu kender vi datoen! Første fysiske Galaxy Unpacked-event i tre år.
Nyt år - nyt træningsur! Man må tage alle kneb i brug for at overholde sine nytårsforsæt. Måske er et nyt træningsur lige hvad du har brug for.
Ny mobil til folk med slips Skal være den perfekte smartphone til forretningsfolk.
Kineserne kan købe OnePlus 11 allerede på mandag Lanceringen sker mere end en måned før den globale lancering, som først løber af stablen d. 7. februar.
Følg Lyd & Billede