TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Garmin Forerunner 55

Letvægteren

“Se dig selv som en løber,” skriver Garmin og forsøger her at give dig så meget hjælp, de kan. Løbe må du dog selv gøre.

forfatter
Publiceret 30/12/2021 - 12:39
Karakter
Garmin Forerunner 55
L&B mener
Lille og let træningsur. Den tilhørende app Garmin Connect er overskuelig og enkel. God batteritid i hverdagstilstand.
Mangler touch-skærm. Kan, trods prisskiltet, opleves lidt som en budgetmodel med en anelse irriterende lav opløsning.
Specifikationer
 • Mål: 42 x 42 x 11,6 mm
 • Skærm: Touch, læsbar i sollys, transflektiv MIP (Memory-in-Pixel)
 • Skærmopløsning: 208 x 208 pixel
 • Vægt: 37 g
 • Materiale, indfatning:
 • Materiale, glas: Kemisk hærdet glas
 • Materiale, urkapsel:
 • Materiale, rem: Silikone
 • Vandtæt: 5 ATM
 • Satellitsystem: GPS, GLONASS, Galileo
 • Trådløst: Bluetooth, ANT+
 • Batteritid: Smartwatch-tilstand op til 2 uger, GPS-tilstand op til 20 timer
 • Web: garmin.com
Vejl. pris 1.699Pr. 30/12/2021 Produktside

Mit første indtryk, da jeg pakkede Garmin Forerunner 55 ud, var at det er af plastic, og jeg spekulerede mere end én gang over, om det lille, lette ur virkelig ville kunne leve op til producentens løfter. Men der er jo kun én måde at finde ud af det på – at prøve!

Silikoneremmen er blød og smidig, og uret har lidt affasede kanter, så man sagtens kan sove med det uden at få forstyrret nattesøvnen.

 

Garmin Forerunner 55
Ligner et “rigtigt” træningsur til fuldblodsatleter, men føles mere som et stykke legetøj. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Forerunner 55 markedsføres som et løbeur, og det kan virkelig mærkes på funktionerne. Der er ganske vist en række sports-apps, som ikke er rettet mod løb, såsom pilates, yoga og svømning, men ellers finder du baneløb, kadencealarm, daglige anbefalinger af løberuter m.m. blandt funktionerne. Har du brug for lidt ekstra fut i fejemøget, kan du benytte dig af Garmin Coach og få et træningsprogram tilpasset dig og dine mål.

Hvis du kobler Forerunner 55 sammen med din mobil (det fungerer med de fleste Android- og iOS-mobiler), får du notifikationer m.m. direkte på uret. Med andre ord fuldstændig ligesom med et hvilket som helst andet smart-ur. Men der er ikke mange funktioner, og uret er temmelig klodset.

Garmin F 55 Bild 2 Garmin F 55 Bild 3
<
>
På urets højre side er der to knapper: Start/Stop, som er markeret med gult, samt Back. På venstre side er der tre knapper til Light, Up og Down. Hverken svært eller kompliceret, selv uden touch-skærm. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Garmin Connect

Forerunner 55 kan egentlig takke app’en Garmin Connect for det meste. Den er gennemarbejdet og let at forstå og navigere i. Her finder du en del mere eller mindre interessante informationer om, hvordan du har rørt dig, din puls, stress, kalorieforbrug, søvn osv.

Hvis du har masser af tid, er der meget, du kan analysere, sammenligne og tænke over. Uanset om du er en vældig aktiv person eller bare vil have lidt styr på balancen mellem hvile og bevægelse, er Garmins Body Battery, hvor kroppens energiniveauer overvåges, så du kan finde de bedste tidspunkter til aktivitet og hvile, et godt og overskueligt værktøj. Og som kvinde kan det være supergodt at holde styr på sin menstruationscyklus eller graviditet ved hjælp af Kvinders helse, hvor du sågar får træningstips og kostråd.

Garmin Forerunner 55
I træningstilstand er der intet ekstra tingeltangel. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Der er absolut intet i vejen med selve uret, der rummer alt! Det er bare lige lovlig plasticagtigt og klodset.

Ved første øjekast ser det ud som en lidt mindre version af det træningsur, som min svigerinde, der dyrker ironman og en masse andre mere eller mindre vilde løb, anvender, men når jeg får det i hånden, virker det mere som et legetøjsur, som skal ligne et “rigtigt” ur. Det er muligvis lige det, man ønsker som inkarneret løber eller begynder, men jeg er nu ikke helt overbevist.

Al information er med, men skærmen har desværre lidt lav opløsning. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusion

At Garmin Forerunner 55 er let at bruge, er ikke til diskussion. Som træningsur gør det absolut, hvad det skal, og takket være Garmin-app’en kommer du langt. Smart-funktionerne kan jeg heller ikke direkte klage over. Men uret er ærlig talt lidt for plasticagtigt og virker mere som et stykke legetøj end et træningsredskab til en voksen.

Hvis du aldrig haft et træningsur før og derfor ikke har noget at sammenligne med, er det måske noget, men det er ikke engang testens billigste ur, og jeg havde forventet flere funktioner.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Også i denne test:

Suunto 9 Peak

Det kostbare

Finske Suunto 9 Peak er testens næsttyndeste, men dyreste ur, hvor man efter sigende har taget hensyn til alt. Kan det nu også passe?

Tilstrækkeligt stilrent til at kunne passe til et hvilket som helst sæt pænt tøj. Vældig god skærm selv i sollys og god batteritid.
Prisen er efter min mening i overkanten, og visse indstillinger er unødig komplicerede. “Farveskærmen” er ikke noget at prale af.

Huawei Watch 3 Pro

Sværvægteren

Et smart træningsur med sit eget styresystem. Meget interessant – eller …?

Tydelig og informativ skærm i træningstilstand. God stemmefeedback. Takket være eSIM kan man “tale i telefon”.
Irriterende udfordrende at sætte op og komme i gang med. Lidt tungt og klodset design, og batteritiden kunne absolut have været bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.

Polar Vantage M2

Det trofaste

Blandt Polars storsællerter finder vi Polar Vantage M2 – hvordan klarer det sig i sammenligning med de andre bestsellere?

Pænt og anvendeligt træningsur, som du kan have på døgnet rundt. Polar-app’en er meget let at forstå og bruge.
Mangler touch-skærm, og skærmen er desuden lidt mørk i visse tilstande. Bluetooth-tilslutningen lader noget tilbage at ønske, da den er lidt ustabil indenfor, hvor tykke vægge kan være i vejen.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Det sunde

Hvad har det tyndeste og billigste ur i testen egentlig at byde på?

Billigt. Lysstærkt og brugervenligt. Pay-funktionen og eSIM er et stort plus for dig, som ikke kun vil bruge uret til træning.
Lidt ringe batterilevetid, og bevægelsesfunktionen fungerer kun, når den selv vil. Upraktisk med læderrem på et træningsur.

Garmin Venu 2

Det trygge valg

Garmin er ikke nybegyndere udi træningsure. Findes der én grund til, at netop dette ur er klassens bestseller?

Farvestrålende og overskuelig skærm, som fungerer godt selv i sollys. God batteritid, og Garmin Pay er en håndtérbar og anvendelig funktion.
Indstillingerne på uret og mobilen stemmer ikke altid overens, selv om du er påpasselig med at synkronisere. Det kan fikses, men kan virke forvirrende. Det tager lidt lang tid at finde GPS-signalet.
forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv en kommentar

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend