Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Garmin Forerunner 55

Letvægteren

“Se dig selv som en løber,” skriver Garmin og forsøger her at give dig så meget hjælp, de kan. Løbe må du dog selv gøre.

Skrevet af / 30/12/2021 - 12:39
Garmin Forerunner 55
Åsa Warme Hallén

Mit første indtryk, da jeg pakkede Garmin Forerunner 55 ud, var at det er af plastic, og jeg spekulerede mere end én gang over, om det lille, lette ur virkelig ville kunne leve op til producentens løfter. Men der er jo kun én måde at finde ud af det på – at prøve!

Silikoneremmen er blød og smidig, og uret har lidt affasede kanter, så man sagtens kan sove med det uden at få forstyrret nattesøvnen.

 

Garmin Forerunner 55
Ligner et “rigtigt” træningsur til fuldblodsatleter, men føles mere som et stykke legetøj. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Forerunner 55 markedsføres som et løbeur, og det kan virkelig mærkes på funktionerne. Der er ganske vist en række sports-apps, som ikke er rettet mod løb, såsom pilates, yoga og svømning, men ellers finder du baneløb, kadencealarm, daglige anbefalinger af løberuter m.m. blandt funktionerne. Har du brug for lidt ekstra fut i fejemøget, kan du benytte dig af Garmin Coach og få et træningsprogram tilpasset dig og dine mål.

Hvis du kobler Forerunner 55 sammen med din mobil (det fungerer med de fleste Android- og iOS-mobiler), får du notifikationer m.m. direkte på uret. Med andre ord fuldstændig ligesom med et hvilket som helst andet smart-ur. Men der er ikke mange funktioner, og uret er temmelig klodset.

Garmin F 55 Bild 2 Garmin F 55 Bild 3
<
>
På urets højre side er der to knapper: Start/Stop, som er markeret med gult, samt Back. På venstre side er der tre knapper til Light, Up og Down. Hverken svært eller kompliceret, selv uden touch-skærm. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Garmin Connect

Forerunner 55 kan egentlig takke app’en Garmin Connect for det meste. Den er gennemarbejdet og let at forstå og navigere i. Her finder du en del mere eller mindre interessante informationer om, hvordan du har rørt dig, din puls, stress, kalorieforbrug, søvn osv.

Hvis du har masser af tid, er der meget, du kan analysere, sammenligne og tænke over. Uanset om du er en vældig aktiv person eller bare vil have lidt styr på balancen mellem hvile og bevægelse, er Garmins Body Battery, hvor kroppens energiniveauer overvåges, så du kan finde de bedste tidspunkter til aktivitet og hvile, et godt og overskueligt værktøj. Og som kvinde kan det være supergodt at holde styr på sin menstruationscyklus eller graviditet ved hjælp af Kvinders helse, hvor du sågar får træningstips og kostråd.

Garmin Forerunner 55
I træningstilstand er der intet ekstra tingeltangel. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Der er absolut intet i vejen med selve uret, der rummer alt! Det er bare lige lovlig plasticagtigt og klodset.

Ved første øjekast ser det ud som en lidt mindre version af det træningsur, som min svigerinde, der dyrker ironman og en masse andre mere eller mindre vilde løb, anvender, men når jeg får det i hånden, virker det mere som et legetøjsur, som skal ligne et “rigtigt” ur. Det er muligvis lige det, man ønsker som inkarneret løber eller begynder, men jeg er nu ikke helt overbevist.

Al information er med, men skærmen har desværre lidt lav opløsning. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusion

At Garmin Forerunner 55 er let at bruge, er ikke til diskussion. Som træningsur gør det absolut, hvad det skal, og takket være Garmin-app’en kommer du langt. Smart-funktionerne kan jeg heller ikke direkte klage over. Men uret er ærlig talt lidt for plasticagtigt og virker mere som et stykke legetøj end et træningsredskab til en voksen.

Hvis du aldrig haft et træningsur før og derfor ikke har noget at sammenligne med, er det måske noget, men det er ikke engang testens billigste ur, og jeg havde forventet flere funktioner.

Karakter
Garmin Forerunner 55
Basic

Home mener

Lille og let træningsur. Den tilhørende app Garmin Connect er overskuelig og enkel. God batteritid i hverdagstilstand. Mangler touch-skærm. Kan, trods prisskiltet, opleves lidt som en budgetmodel med en anelse irriterende lav opløsning.

Også i denne test:

6 træningsure

Suunto 9 Peak

Det kostbare

Finske Suunto 9 Peak er testens næsttyndeste, men dyreste ur, hvor man efter sigende har taget hensyn til alt. Kan det nu også passe?

Tilstrækkeligt stilrent til at kunne passe til et hvilket som helst sæt pænt tøj. Vældig god skærm selv i sollys og god batteritid.
Prisen er efter min mening i overkanten, og visse indstillinger er unødig komplicerede. “Farveskærmen” er ikke noget at prale af.
Læs hele testen

Huawei Watch 3 Pro

Sværvægteren

Et smart træningsur med sit eget styresystem. Meget interessant – eller …?

Tydelig og informativ skærm i træningstilstand. God stemmefeedback. Takket være eSIM kan man “tale i telefon”.
Irriterende udfordrende at sætte op og komme i gang med. Lidt tungt og klodset design, og batteritiden kunne absolut have været bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.
Læs hele testen

Polar Vantage M2

Det trofaste

Blandt Polars storsællerter finder vi Polar Vantage M2 – hvordan klarer det sig i sammenligning med de andre bestsellere?

Pænt og anvendeligt træningsur, som du kan have på døgnet rundt. Polar-app’en er meget let at forstå og bruge.
Mangler touch-skærm, og skærmen er desuden lidt mørk i visse tilstande. Bluetooth-tilslutningen lader noget tilbage at ønske, da den er lidt ustabil indenfor, hvor tykke vægge kan være i vejen.
Læs hele testen

Samsung Galaxy Watch Active 2

Det sunde

Hvad har det tyndeste og billigste ur i testen egentlig at byde på?

Billigt. Lysstærkt og brugervenligt. Pay-funktionen og eSIM er et stort plus for dig, som ikke kun vil bruge uret til træning.
Lidt ringe batterilevetid, og bevægelsesfunktionen fungerer kun, når den selv vil. Upraktisk med læderrem på et træningsur.
Læs hele testen

Garmin Venu 2

Det trygge valg

Garmin er ikke nybegyndere udi træningsure. Findes der én grund til, at netop dette ur er klassens bestseller?

Farvestrålende og overskuelig skærm, som fungerer godt selv i sollys. God batteritid, og Garmin Pay er en håndtérbar og anvendelig funktion.
Indstillingerne på uret og mobilen stemmer ikke altid overens, selv om du er påpasselig med at synkronisere. Det kan fikses, men kan virke forvirrende. Det tager lidt lang tid at finde GPS-signalet.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lyd & Billede
Scroll to Top