Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Withings ScanWatch 2

Fint allround-ur - men ikke helt overbevisende

Et slankt og stilfuldt hybrid-smartwatch, der passer ind i de fleste sammenhænge. Men hvor brugervenligt er det?

Skrevet af / 15/02/2024 - 09:15
Withings ScanWatch 2
Åsa Hallen

ScanWatch 2 er et hybrid smartwatch fra Withings, som ligner en mere luksuriøs udgave af et stilfuldt analogt ur med rustfrit stål og safirglas. Men hvis jeg kigger lidt nærmere efter, ser jeg, at der er yderligere to mindre cirkler integreret i den store urskive. Cirklerne er små urskiver, hvor den øverste er en OLED-skærm, hvor de fleste af de “smarte” ting sker, og den nederste er en skridttæller. Mit testur har en sort urskive, som får den lille OLED-skærm til at glide i baggrunden og gøre den helt usynlig. Stilfuldt!

Man tænker automatisk på det tidligere testede Garmin Vivomove Sport. Men Withings har været smarte nok til ikke at inkludere ordet sport i navnet. For jeg kan sige det med det samme – ScanWatch 2 er ikke et træningsur, det er et smartwatch, der kan logge træning, og det er en helt anden sag.

Mit testeksemplar er den største model, 42 mm. Nu kan jeg godt lide lidt større ure, men der er altid en risiko for, at det bliver for stort og klodset. I så fald skal du vælge den lidt mindre model med en mindre urskive. (Foto: Åsa Warme Hallén)
Læs også Din bedste træningsmakker Vi har bedt seks producenter af træningsure om at finde deres storsællerter frem i netop det segment, så vi kunne lave en lille sammenligning. Spændende, synes vi!

ScanWatch 2 har ingen touchskærm, men styres af kronen på siden. Med et let tryk på kronen og derefter ved at dreje på den, bladrer du gennem forskellige oplysninger som dato, tid i digital form, antal skridt, antal trapper, puls og meget mere.

ithings ScanWatch 2 fås i en række forskellige designs og i to forskellige størrelser: 38 og 42 mm. OLED-skærmen (den øverste cirkel) er altid sort, men den nederste, som er en skridttæller, har samme farve som den store urskive. (Foto: Withings)

App’en Withings

Da skærmen er så lille og kun viser begrænsede oplysninger, er app’en særlig vigtig for at kunne udnytte alle de oplysninger, uret indsamler.

Jeg har brugt Withings-app’en før, især i min tidligere test af personvægten Withings Body Smart. Her finder jeg enorme mængder af mere eller mindre nyttig information, og det tager et stykke tid, før jeg bliver fortrolig med layoutet. Helt tryg bliver jeg nok ikke. Jeg synes, det er unødigt rodet, og den vil også have mig til at opgradere til Withings+ (abonnementstjeneste) for at få adgang til endnu mere dybdegående målinger og information. Noget, jeg ikke er helt vild med.

Træning

Som jeg nævnte tidligere, er dette ikke et decideret træningsur, men det betyder ikke, at det ikke fungerer som en træningsmakker. Det har en 5 ATM certificering (kan klare et tryk under vandoverfladen svarende til 50 meters dybde), hvilket betyder, at det uden problemer kan skylles af efter en svedig session.

Når man skal have et ur på døgnet rundt, kommer det let til at sidde for tæt på huden, hvilket skaber irritation. Det er godt, at Withing har tænkt på det og gjort undersiden af armbåndet åndbart (Foto: Åsa Warme Hallén)

Uret har angiveligt 40 forskellige aktiviteter med automatisk genkendelse. Jeg prøvede faktisk kun at gå og cykle, men det fungerede perfekt!

Læs også Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror Vi bliver ældre og ældre. Men hvad nytter det at blive ældre, hvis jeg ikke holder mig sund? Og hvordan ved jeg, om jeg bevæger mig nok i forhold til søvn og restituering?

Jeg bruger app’en til at vælge, hvilke træningstyper jeg vil have adgang til direkte fra uret, der er et væld at vælge imellem, så der er en god chance for, at du finder din yndlingsaktivitet. For at starte et træningspas trykker jeg på kronen og holder den nede, indtil forskellige træningsmuligheder vises på den lille OLED-skærm. Så drejer jeg kronen, indtil jeg finder den rigtige træningsform, og trykker igen for at starte. Nøglen her er ikke at have for store fingre. Men et godt syn.

For at starte et træningspas skal du trykke på kronen på siden og derefter rulle den for at finde den aktuelle aktivitet. Og nej, det er ikke min arm, uret sidder på, det er min mands … (Foto: Åsa Warme Hallén)

Som jeg nævnte tidligere, er skærmen både lille og begrænset, så for at få flere data om min træning, er jeg nødt til at gå ind og browse i app’en.

Uret har ikke indbygget GPS, men bruger mobiltelefonens GPS. Så hvis jeg vil se min gåtur eller løbetur på et kort bagefter, er jeg nødt til at have min mobiltelefon med på turen.

Withings Spinning 1 Withings Spinning 2 Withings Spinning 3
<
>
Efter en spinningtime går jeg ind i app’en for at se, hvordan min krop har reageret. Jeg kan helt sikkert se på diagrammet, at jeg har kørt intervaller. Det, jeg savner, er mere detaljerede oplysninger om, hvilke pulszoner jeg har været i, ikke bare Peak, Intense og Moderate, for det er ikke helt klart, hvad det egentlig betyder. Til gengæld får jeg meget mere information om mine temperaturzoner, hvilket jeg personligt ikke er særlig interesseret i. (Screenshot fra app)

Sundhed

Withings ScanWatch 2 måler “alt”, når jeg har det på. Ud over temperaturmåling måler det min hjerterytme både vågen og sovende, det holder styr på min søvn og søvnkvalitet, iltniveauet i mit blod, og for mig som kvinde kan det være rart at vide, at det også kan holde styr på min menstruationscyklus.

Det er nemt og bekvemt at måle EKG manuelt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Hvis jeg vil måle EKG eller blodets iltmætning (SpO2) manuelt, er det igen tid til at trykke på kronen, scrolle, indtil jeg finder det, jeg leder efter, trykke på kronen igen, holde fingrene på uret og lade det tælle ned fra 30 sekunder. Så får jeg øjeblikkelig feedback på den lille skærm, men mere information kan selvfølgelig findes i appen.

Hvis jeg vil, kan jeg lave en oversigt eller rapport over mit helbred, som jeg kan dele med min læge. (Screenshot fra app)

Uret kommer ikke med en medicinsk licens, så de viste værdier skal kun tages som en indikation.

Withings sömnkvalitet Withings Sömnkvalitet 1 Withings Sömnkvalitet 2 Withings Sömnkvalitet 3 Withings Syremätning sömn
<
>
App’en giver mig en masse information om min søvn. Blandt andet hvor længe jeg har sovet, kvaliteten af min søvn og også hvordan min iltning har været i løbet af natten. (Screenshot fra app)
Læs også Sov godt takket være teknologien For at vågne frisk og veludhvilet har du brug for at sove godt og fredfyldt. Og det kan være lettere sagt end gjort.

Batteritiden

Withings oplyser, at batteritiden er 30 dage ved normal brug, og hvis du føler, at du har brug for længere batterilevetid, er der en energibesparende tilstand. Nu har dette ur ikke en stor skærm, hvor du kan få en masse information og farverige bjælker, så at batterilevetiden er lang, er ikke rigtig overraskende.

Fokus på kropstemperatur

Withings ScanWatch 2 lægger stor vægt på sin temperaturmåling døgnet rundt. Der er fire sensorer, som måler din kropstemperatur, og efter et træningspas kan du gå ind i app’en og se, hvordan din temperatur har ændret sig i løbet af sessionen. Ifølge Withings handler det ikke om hudtemperatur, men om temperaturen i dine indre organer. Lige nu har jeg svært ved at se, hvordan disse oplysninger kan være nyttige for mig, men måske er der nogen, der kan forklare mig det? Jeg vil hellere have mere detaljerede oplysninger om, hvilke træningszoner jeg har været i. Men som sagt er dette ikke et rent træningsur, så jeg vil ikke dømme det for hårdt.

Ikke præcist

Det vigtigste ved et ur, uanset hvor mange andre oplysninger det kan give, er, at det viser tiden korrekt. Og det er her, det halter lidt. Jeg oplever et problem, når jeg bare bruger uret uden at være inde i app’en. Det ser ud til, at synkroniseringen sker, når du “aktiverer” appen, og hvis du ikke bruger den i et stykke tid, begynder uret at gå for langsomt. Jeg tror, det er en børnesygdom, som vil forsvinde med den næste opdatering. Men lige nu er det ikke helt vellykket!

Konklusion

Withings ScanWatch 2 er et stilfuldt og lidt luksuriøst smartwatch, der fungerer både til jakkesættet og fitnesscentret – hvis du ikke er på udkig efter alt for dybdegående analyser af din præstation. Uret holder godt styr på dit helbred og din almene tilstand, men det har svært ved at holde styr på det vigtigste – tiden! Jeg formoder, at en opdatering vil løse problemet. Selv om jeg ikke er helt solgt og uddeler trommehvirvler og fanfarer, må jeg indrømme, at ScanWatch 2 er et behageligt bekendtskab.

Karakter
Withings ScanWatch 2
Premium

Home mener

Stilfuldt og flot. Et godt allround-ur. God batterilevetid. Kræver regelmæssig synkronisering med app’en for at vise tiden korrekt.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lyd & Billede
Scroll to Top