TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

TEST: Garmin Vivomove Sport

Ikke rigtig skabt til sport

Garmin gør virkelig sit bedste for at tilbyde et ur for enhver smag. Nu har de præsenteret et smart-ur med et så klassisk udseende, at det ofte forveksles med et traditionelt analogt ur.

Af / 30/09/2022 - 08:00
Garmin Vivomove Sport

Home mener

  • Særdeles smagfuldt, stilfuldt og komfortabelt.
  • Batteritiden er kortere end lovet, og det er bestemt ikke et sportsur. Displayet kan ikke aflæses i sollys.

Min første tanke, når jeg pakker mit Garmin Vivomove Sport ud, er, at der er noget galt. Det ligner bare et almindeligt analogt ur, ikke et smart-ur. Men efter et stykke tid i opladeren bemærker jeg, at der faktisk gemmer sig et lille display på den nederste halvdel af urskiven. Når jeg har uret på og drejer håndleddet, lyser displayet op. Ellers er det slukket, og kun det analoge ur er synligt. Snildt!

Passform Passform 2
<
>
Garmin Vivomove Sport sidder behageligt og sikkert på armen og er perfekt til brug hele døgnet rundt. Så her er det svært at se, at der faktisk er tale om et smart-ur. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Der er ingen knapper på siderne; al navigation foregår på touchskærmen.

Garmin Vivomove Sport i hverdagen

Armbåndet er blødt og smidigt, og selve uret sidder som en handske på håndleddet, og er perfekt til at sove med. Noget, der efter min mening er en forudsætning for, at du kan drage 100% fordel af dit ur.

Somn
For at få mest muligt ud af dit ur er det bedst, hvis du bruger det døgnet rundt, også når du sover. På den måde kan du forstå dit eget søvnmønster, og hvordan søvn påvirker dit velbefindende. (Screenshot fra app’en)

 

Garmin Vivomove Sport
Der er plads til en hel del oplysninger på displayet. Og det er meget synligt – i hvert fald i skyggen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg kan vælge, hvilke oplysninger jeg vil have vist på det lille display, når jeg drejer armen, og jeg har valgt at vise digitalt ur, dato, batteriindikator, antal skridt og puls. Ved at swipe fingeren over skærmen kan jeg begynde min træning, kontrollere mine skridt mere præcist, lave åndedrætsøvelser, holde styr på min stress, og måle iltmætningen i mit blod. Samt en masse andre ting.

Annonce

Som altid med Garmin har du energiovervågning med Body Battery, så du kan finde den bedste balance mellem aktivitet og hvile. Jeg får også påmindelser, når jeg har siddet stille for længe, eller når det er tid til at sætte farten lidt ned. Desværre fungerer skærmen slet ikke godt i sollys, så du må holde dig i skyggen, når du vil læse oplysningerne på skærmen.

Body Battery
Det er tid til at krybe til køjs, og Body Battery indikerer, at kroppen har brug for at komme sig og hvile sig. (Screenshot fra app’en)

Du behøver ikke at parre uret med din telefon, men hvis du vælger at gøre det, kan du modtage sms’er (og endda svare på sms’er, hvis du har en Android-telefon), se hvem der ringer, og se din kalender direkte på uret. Du kan også styre musikafspilning direkte fra Garmin Vivomove Sport, hvis du vælger at parre de to enheder.

Læs også Din bedste træningsmakker Vi har bedt seks producenter af træningsure om at finde deres storsællerter frem i netop det segment, så vi kunne lave en lille sammenligning. Spændende, synes vi!

Er dette virkelig et sportsur?

Som jeg nævnte tidligere, er det fuldt ud muligt at starte en træningsession direkte via uret. Jeg har dog meget svært ved at forstå, hvorfor de insisterede på at sætte ordet ’sport’ ind i navnet. Den kan tåle vandstænk (sved), samt at blive overhældt med vand. Det medfølgende armbånd er lavet af silikone, hvilket i sig selv også er fremragende til et sportsur. Men ud over det har jeg lidt svært ved at forstå, hvor sport passer ind i samme sætning som Vivomove.

Garmin Vivomove Sport
I træningstilstand kan du kun se én oplysning ad gangen. Hvis du f.eks. vil se din aktuelle puls, skal du swipe opad. Det er ikke helt vellykket på et sports-ur, hvor du måske først og fremmest gerne vil kunne fokusere på de mere relevant ting. Du kan heller ikke se, hvad klokken er i denne tilstand. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Hvis jeg f.eks. vælger at gå en tur eller løbe en tur, er antallet af aktive minutter/sekunder det eneste, jeg ser, når jeg vinkler armen. Jeg kan ikke se min puls eller afstand. Og jeg kan heller ikke se, hvad klokken er, fordi de analoge visere altid stiller sig selv til kvart over tre i træningstilstand, for ikke at være i vejen for det lille display. Det var jeg ikke klar over på min første testkørsel, hvor jeg kørte af sted lige efter kl. 15 om eftermiddagen, men efter et stykke tid begyndte jeg at få mistanke om, at der var noget galt. Jeg forstår funktionen, men det er ærligt talt lidt upraktisk ikke at kunne se, hvad klokken er.

Garmin Vivomove Sport er virkelig et rigtig, rigtig godt smart-ur. Men at kalde det et sports-ur er ærligt talt at tage munden for fuld. Hvis du vil have et smart-ur i samme prisklasse, der faktisk fungerer godt, også under træning, vil jeg anbefale dig at købe Samsung Galaxy Watch Active 2, og blot udskifte armbåndet med et, der er mere svedvenligt.

Jeg synes, Vivomove Sport er mere som en forbedret version af Garmin Lily, som jeg har testet tidligere, og som ikke foregiver at være et fitness-ur. Det er også et flot ur, der heller ikke ligner et traditionelt fitness-ur. Vivomove Sport er dog ikke så feminin, og kan måske appellere til flere brugere.

Garmin Connect scaled
I Garmin Connect-appen kan du få en masse oplysninger om sundhed og velvære. En god aftenrutine kan være at gennemgå dagen (og måske den seneste uge) for at se, om du har brug for at foretage ændringer og/eller for at se, om du er på rette spor med dine personlige mål. (Screenshot fra app’en)

Garmin Connect

Hvis du vælger at købe et smart-ur, er det sandsynligvis fordi du ønsker at have adgang til oplysninger om dit helbred og velbefindende. Du bruger måske ikke alle de forskellige træningsprogrammer, der er tilgængelige direkte på uret, men du vil gerne vide, hvor meget du bevæger dig. Hvor mange aktive minutter har du på en dag, og hvordan er din puls egentlig? Garmin Connect er en rigtig god og brugervenlig app, som giver dig mulighed for at læse utroligt mange mere eller mindre nyttige oplysninger, som uret indsamler.

Læs også Pænt + smart = sandt? Et træningsur, der både er pænt og godt – findes det?

Batteriets levetid

Ligesom med Lily er det min oplevelse, at Garmin er gået lidt for vidt, når de angiver batteritid. Det lykkedes mig ret præcist at få fire døgn ud af batteriet. Men så har jeg ikke aktivt kørt nogen træning; jeg har bare brugt det som et ’almindeligt’ ur. Det er ikke nogen katastrofe, men det ville være bedre at blive positivt overrasket end at blive sur over, at batteritiden ikke er som lovet.

Konklusion

Garmin Vivomove Sport er en hård nød at knække. Hvis jeg bare vælger at se bort fra det faktum, at der står sport på uret, er det et fantastisk ur på mange måder. Sammen med Connect-appen kan du måle og aflæse dit helbred på en smart og brugbar måde, blot ved at have et stilfuldt, elegant og tilsyneladende klassisk ur på din arm. Men hvis du køber det i den tro, at det er et ur, der er designet til træning, bliver du slemt skuffet. Havde det bare heddet ‘Garmin Vivomove’, ville det have udløst en meget højere karakter, men nu har de besluttet at tilføje ordet ’sport’ til navnet, og sørgeligt nok er det dét, min bedømmelse er nødt til at tage udgangspunkt i. Desværre…

Karakter
Garmin Vivomove Sport
Basic
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Perfekt til træning i vand

Hold ørerne frie

Sparet på de forkerte ting

Jabra bliver endnu barskere

Ingen undskyldninger

Få styr på din puls

Smart-ur eller træningsarmbånd?

Når hundrededele tæller

God træningsmakker

Vild, vildere, Jabra?

Sjov løsning

Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror