Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Duel mellem smart-ure

Når hver aktivitet tæller

Et træningsur, der både er pænt og godt – findes det?

Skrevet af / 08/05/2021 - 22:40
Duel mellem smart-ure
Åsa Warme Hallén

Produkter i denne test

Mange af os har et ur på armen for at holde styr på tiden, og desuden er det et pænt accessory. Så er det oplagt også at lade skridttælling og aktivitetsmåling flytte ind. Og når man først er blevet vant til at have et hjælpemiddel til at holde styr på, hvor meget eller lidt man rent faktisk bevæger sig, er det ærlig talt svært at undvære.

Hvis du har et træningsur på håndleddet, så bor der nok et lille konkurrencemenneske inden i dig, selv om du egentlig bare er en hæderlig hverdagsmotionist, der holder dig i gang, fordi det er godt for både krop og sind.

At konkurrere lidt med sin partner eller træningsmakker om, hvor aktiv man har været i løbet af dagen, er ret befordrende. Hvis man synes, at man har været for lidt aktiv en dag, kan man let at få ca. 300 skridt mere på, hvis man lige løber lidt på stedet, mens man bruger den elektriske tandbørste – har jeg hørt …

i3 i2
<
>
Polar Ignite 2. (Foto: Polar)

Kombinér hverdag og fest

Vi nævnte, at uret også er et accessory, og her kommer vi til baggrunden for denne duel: Skal et træningsur absolut være stort og klodset og se ucharmerende ud for at fungere ordentligt?

Hvis man træner triatlon eller anden ekstremsport og løber og/eller cykler mange kilometer om ugen, så er selve målingen af, hvor aktiv man er dag for dag, nok ikke det mest interessante. Så vil man gerne have et ur, hvor man let kan få præcis de oplysninger frem, man har brug for, når man er midt i et træningspas. Desuden har man brug for et ur, der kan tåle nogle knubs.

Der er en markant størrelsesforskel på de to ure, vi tester. Producenterne har også forskellige, mere eller mindre logiske menusystemer, men det har vi valgt ikke at fokusere på i denne sammenligning. Det er noget, man vænner sig til. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Men for menigmand/-kvinde, der bare træner for at holde kroppen i form, og som kan se det smarte i at have lidt styr på aktivitet og søvn, er det en anden sag. Så vil man gerne have et ur, der duer til alle situationer. Både til træning, og når man skal klæde sig pænt på og ud og have det sjovt med vennerne.

Glem corona et øjeblik og forestil dig, at du skal ud og spise noget god mad. Dit outfit er tjekket, glamourøst, stiligt og/eller klassisk, og dit træningsur passer bare overhovedet ikke til! Men der er stor sandsynlighed for, at det ender med nogle timer på dansegulvet, og al den aktivitet vil du også have logget!

Vi har fundet to nye træningsure, som vi synes står distancen, og det er også en fin ting at kunne skrive på ønskelisten.

Produkter i denne test

Polar Ignite 2

God træner i pæn indpakning

Med Polar Ignite 2 kombineres et pænt udseende med smarte funktioner. Spørgsmålet er, om det holder hele vejen.

Udseendet kan varieres. Fortæller dig, hvad du skal træne, og giver også forslag til øvelser.
Funktionen med varsling af video-opkald fra Messenger trænger til en opdatering, og vibrationsindikationen under træning er lige lovlig diskret. Ujævn følsomhed på skærmen, og bevægelsesaktiveringen kunne have været bedre.
Læs hele testen

Garmin Lily

God kombination af pænt og smart

Med Lily Sport og Classic viser Garmin, at det er muligt at kombinere smart og stiligt i samme produkt.

Et pænt og fikst ur, hvor sundhed for kvinder og find-min-mobil-funktion giver ekstra plus.
Ujævn følsomhed på skærmen, og bevægelsesaktiveringen fungerer kun sådan nogenlunde.
Læs hele testen

1 kommentar til “Duel mellem smart-ure”

  1. John Lønborg

    Kan varmt anbefale suunto 3, som både kan bruges af mænd og kvinder – alt efter farvevalg og valg af rem. Har det selv. Flot ur, meget velfungerende hverdagsur. Og så kan det købes til 1200 kr. Suunto er efter min mening et lidt glemt urmærke som laver ure af høj kvalitet og funktionalitet til rimelige priser.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Scroll to Top