TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Garmin Lily

God kombination af pænt og smart

Med Lily Sport og Classic viser Garmin, at det er muligt at kombinere smart og stiligt i samme produkt.

forfatter
Publiceret 08/05/2021 - 22:40
Karakter
Garmin Lily
L&B mener
Et pænt og fikst ur, hvor sundhed for kvinder og find-min-mobil-funktion giver ekstra plus.
Ujævn følsomhed på skærmen, og bevægelsesaktiveringen fungerer kun sådan nogenlunde.
Specifikationer
 • Skærmstørrelse: 25,4 x 21,3 mm
 • Skærmopløsning: 240 x 201
 • Skærmtype: Bevægelsesaktiveret TFT-LCD m. gråskala
 • Trådløst: Bluetooth
 • Vægt: 24 g
 • Vandtæthed: Svømning, 5 ATM
 • Batteritid: Op til 5 dage if. Garmin
 • Web: garmin.com
Vejl. pris 1.699Pr. 08/05/2021 Produktside

Det ur, vi har valgt at teste, hører til Garmins Fashion-serie af smart-ure og kommer i to forskellige versioner: Sport og Classic. Det eneste, der adskiller Lily Sport og Lily Classic, er egentlig materialevalget i urkapsel og rem, hvor Sport er i aluminium og silikone, mens Classic er i rustfrit stål og læder.

Installationen var lidt af en prøvelse. Lidt held i uheld fik vi et ur af hver slags. To ure, to forskellige mobiltelefoner og to forskellige mennesker, der skulle installere. Begge gange måtte vi afinstallere app’en og begynde forfra. Det var nok i det ene tilfælde, men i det andet måtte vi også genstarte selve uret. Da uret endelig var synkroniseret med mobilen, var der ikke flere problemer.

Man kan ændre udseende på skærmen, men ikke farve. I betragtning af at det er et nøgternt ur, som man sandsynligvis vælger af netop den grund, virker det heller ikke så relevant med en farvestrålende skærm.

Garmin Lily har en lækker mønstret urskive med god kontrast, der også kan ses i sollys. Selve uret er helt glat uden knapper, men i bunden af skærmen er der en lille cirkel, der bruges som knap og til navigation. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Min oplevelse er, at skærmen har lidt ujævn følsomhed. Nogle gange er det nok med et let tryk eller swipe med fingeren, mens det andre gange kræver en mere fast hånd. Lily skulle være bevægelsesstyret, hvilket betyder, at man bare behøver at løfte armen og dreje den, for at skærmen lyser op. Men det fungerer kun sådan nogenlunde.

Man kan sætte bevægelsesfølsomheden til enten høj eller lav. Her er min erfaring, at enten uret blinker i tide og utide, eller også skal jeg være overtydelig med mine armbevægelser. Hvilket gør, at mine omgivelser vælger at holde sig på sikker afstand for ikke at komme i vejen for min gestikuleren – eller for ikke at risikere en skideballe, idet mit kropssprog signalerer, at jeg er gnaven og irriteret.

Man har hele sit liv i sin håndtaske, men det, man leder efter, ligger altid nederst – eller også forsvinder ting bare på samme måde som de forsvinder i sorte huller ude i verdensrummet!

Lilys find-min-mobil-funktion har reddet mange situationer fra at udvikle sig til en katastrofe. Et tryk på ikonet på urets skærm, og telefonen begynder at ringe og vibrere højlydt – og så er den pludselig til at finde!

Hvis man har en Android-mobil, kan man svare på beskeder med forskellige forudbestemte hurtigsvar via uret, men det fungerer ikke, hvis man har en iPhone.

Garmin opgiver en batterilevetid på op til fem dage, men i testen lykkedes det os “kun” at presse tre en halv dag ud af uret med, hvad vi anser for at være normal brug af et træningsur.

gla glb
<
>
Body Battery-point sidst på dagen. En lav værdi er normalt sidst på dagen, eller når man har afsluttet en aktivitet.

Giver bedre forståelse

I Garmin Connect-app’en kan man bl.a. aflæse puls, skridt, stressniveau, forbrændte kalorier og meget mere. Den bedste information får du, hvis du bruger uret døgnet rundt, eftersom Garmins Body Battery så hjælper dig optimalt.

Body Battery analyserer den naturlige tidsvariation mellem hvert hjerteslag sammen med stress, søvnkvalitet og aktivitetsniveau, og giver dig et tal mellem 0 og 100, hvor en lavere værdi er normalt sidst på dagen eller efter træning, og en højere er normalt først på dagen eller før træning. Meget nyttigt, hvis man bruger det korrekt.

Her kan man også logge sin (eller sin partners) menstruationscyklus og dagens fysiske symptomer og humør. Noget, der kan være meget gavnligt for både dig selv og dine omgivelser, hvis dine hormoner er en udfordring for humøret.

Mange parforhold ville sandsynligvis gå meget glattere, hvis partneren forstod, hvornår det er bedst bare at gå ned og købe din yndlingschokolade og lade dig have kontrol over fjernbetjeningen i stedet for at starte en samtale om krummer på køkkenbordet …

Hvis du er gravid, kan du få opdateringer med forskellig information hver uge, afhængigt af hvor du er i graviditeten.

Garmin Lily er et nøgternt, pænt og feminint ur, der passer fint til festtøj. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusion

Garmin Lily er et flot, fikst og feminint ur. Faktisk så flot, at det ikke umiddelbart opfattes som et træningsur. Nu er Lyd & Billede jo ikke et samlivsmagasin, men vi vil stadig gerne understrege, at menstruationscyklus-funktionen sandsynligvis vil kunne redde mange parforhold gennem øget opmærksomhed og forståelse.

Det er uret til dig, der først og fremmest vil have et pænt ur, men som også vil kunne se dit aktivitetsniveau og tilpasse din træning efter, hvordan din krop restituerer.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Også i denne test:

Polar Ignite 2

God træner i pæn indpakning

Med Polar Ignite 2 kombineres et pænt udseende med smarte funktioner. Spørgsmålet er, om det holder hele vejen.

Udseendet kan varieres. Fortæller dig, hvad du skal træne, og giver også forslag til øvelser.
Funktionen med varsling af video-opkald fra Messenger trænger til en opdatering, og vibrationsindikationen under træning er lige lovlig diskret. Ujævn følsomhed på skærmen, og bevægelsesaktiveringen kunne have været bedre.
forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv en kommentar

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend