Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Mobvoi TicWatch Pro 5

Smart og stilfuldt, men nogle gange upålideligt

Elegant smartwatch med en innovativ skærm, der vil gøre livet med et smartwatch mindre kompliceret.

Skrevet af / 02/01/2024 - 08:59
Mobvoi TicWatch Pro 5
Åsa Warme Hallén

Jeg indrømmer, at TicWatch er et ur, jeg aldrig har prøvet før – jeg har ikke engang hørt om det. Hvilket selvfølgelig gør det endnu mere spændende.

TicWatch Pro 5 er et ret klodset ur. Jeg har ikke særlig små håndled, og da jeg først tager det på, synes jeg, at det ser gigantisk ud på mig. Men jeg indser, at det er et spørgsmål om vane, for efter et par dage tænker jeg ikke mere over det og nyder at have min nye ven på armen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Ifølge Mobvoi er uret den første wearable-enhed med den nye Snapdragon W5+ Gen 1-processor. For mig personligt betyder det ikke rigtig noget. Jeg er interesseret i at tingene fungerer. Ikke præcis hvordan eller hvorfor. Men for dem, der har længtes efter netop denne processor i et ur – nu er den her!

For at komme i gang starter jeg uret ved at trykke på knappen på højre side i tre sekunder. Uret giver mig straks en kode til at parre uret med min mobiltelefon, og den samme kode vises på mobiltelefonen, uden at jeg behøver at gøre noget. Jeg skal bare godkende det.

Læs også Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror Vi bliver ældre og ældre. Men hvad nytter det at blive ældre, hvis jeg ikke holder mig sund? Og hvordan ved jeg, om jeg bevæger mig nok i forhold til søvn og restituering?

På min mobiltelefon åbnes Google Play, og Mobvoi Health-appen vises, klar til at blive downloadet. Når den er downloadet, får jeg informationen “Getting watch details… This may take several minutes”. Hvad flere minutter betyder, er meget uklart, men efter 25 minutter begynder min tålmodighed at slippe op, og efter 35 minutter var det helt slut, og jeg forsøger at annullere det hele. Det virker ikke. Jeg genstarter både uret og mobiltelefonen, en manøvre jeg er nødt til at gøre igen, før alt pludselig virker.

Heldigvis installerer man jo kun uret én gang…

Mobvoi TicWatch Pro 5
Uret styres dels af en touchskærm og dels af en knap og en drejekrone på siden. Det kan tage et stykke tid at finde ud af, hvornår man skal bruge det ene eller det andet. Men efter en dags brug fungerer det. Det er værd at bemærke, at touchskærmen reagerer hurtigt uden at skabe irritation. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Sproget på uret er engelsk, og selv om jeg synes, at det meste er ret klart og relativt let at forstå, er nogle oplysninger svære at fortolke og lidt uklare. Men det bedste er at prøve sig frem. Gentag og ret, indtil du får indstillingerne, som du vil have dem.

Mobvoi Health app

App’en er også på engelsk, men jeg må indrømme, at producenten har gjort det godt. App’en er gennemtænkt og let at forstå.

Jeg får god og klar information om, hvordan min dag, uge eller måned har været.

Læs også Din bedste træningsmakker Vi har bedt seks producenter af træningsure om at finde deres storsællerter frem i netop det segment, så vi kunne lave en lille sammenligning. Spændende, synes vi!

Det er også her, jeg kan finde en række forskellige urskiver til uret. Respekt for det. Jeg tager hatten af og giver en guldstjerne, for der er næsten 100 af dem, som er gratis.

Hvis jeg vil, kan jeg parre app’en med Google Health Connect for at få endnu flere målinger ind i app’en.

TicWatch Sömnkvalitet TicWatch Sömndata
<
>
At se på prikkerne, der symboliserer min søvnkvalitet, er som at se en bunke uafbrudt slik, farverigt og smukt. (Screenshot fra app’en)

Søvntracking og sundhed

Først syntes jeg, at uret var lidt stort, men jeg vænnede mig hurtigt til det. Det er blødt og glat omkring kanterne og forstyrrer slet ikke din søvn.

Der skulle en lille smule fiflen med indstillingerne til for at kunne sove i fred. Jeg troede, at den “forstyr ikke”-funktion, som jeg indstiller på min mobiltelefon om natten, ville betyde, at uret også var stille. Men sådan var det ikke helt. TicWatch har sin egen indstilling til det. Og den indstilling betyder ikke, at urskiven forbliver dæmpet eller slukket om natten, hvis du bevæger dig rundt eller sover uroligt. Nej, hele soveværelset er badet i lys fra skærmen, hvis/når du bevæger dig. Det kan justeres, men det er ikke nemt at få alle indstillingerne rigtige fra starten.

TicWatch HartHealth TicWatch Hjärtfrekvens TIcWatch SP02 TicWatch Syre
<
>
Målingen sker løbende, men det er også muligt at måle manuelt. Smidigt og enkelt. (Foto: Åsa Warme Hallén/Screenshot fra app’en)

Pulsen og iltniveauet i blodet måles kontinuerligt. Det er selvfølgelig ikke som at have en privat læge på armen, men hvis du har et godt kropskendskab, kan det være en god indikation, når/hvis noget afviger fra de værdier, der er normale for dig.

Træning med TicWatch Pro 5

Hvis du træner med et bestemt formål eller mål for øje, kan det være en fordel at holde styr på, hvilken pulszone du befinder dig i. Og med TicWatch Pro 5 bliver det ikke nemmere!

TicWatch träningszoner 1 TicWatch träningszoner 2 TicWatch träningszoner 3 TicWatch träningszoner 4
<
>
I appen kan jeg se, hvilke pulszoner jeg har været i under min træning. Men det absolut bedste ved TicWatch Pro 5 er, at jeg kan følge det samme under træningen - hvis jeg vil. Og uden at skulle stoppe op og fokusere på tal, behøver jeg bare at kaste et hurtigt blik på uret, fordi hele urskiven lyser op i den farve, der symboliserer den aktuelle pulszone. (Screenshot fra app’en)

Under et træningspas behøver jeg bare at kigge på mit ur, så har hele skærmen den farve, der er forbundet med den aktuelle pulszone. Så jeg behøver ikke at fokusere på tal for at se min pulszone. Fantastisk!

Jeg får masser af givende information både direkte på uret og i appen om, hvordan min træning har været. Personligt synes jeg, at det er nemmere at læse i appen, men det kan skyldes, at jeg sjældent har briller ved hånden, når jeg træner….

Mobvoi TicWatch Pro 5
En svedig spinningtime logges fint, og bagefter kan jeg gå ind i appen og læse, hvordan min puls har været, hvor mange kalorier jeg har forbrændt, og hvilke pulszoner jeg har befundet mig i. (Screenshot fra app’en)

At få mest muligt ud af sin træning kræver restitution, og jeg sætter pris på, at uret også informerer mig om, hvornår jeg er restitueret og klar til en ny omgang træning.

Efter en lang gåtur kan jeg gå ind i appen og få masser af information, hvis jeg vil. Meget klar og let at forstå. (Screenshot fra app’en)

Der er et væld af forskellige træningsprogrammer i uret. Alt fra løb, cykling og aerobic til basketball, burpees og curling.

Jeg sætter pris på at kunne holde et fitnessur rent og friskt, og da TicWatch har en 5ATM-klassificering for tæthed, er det nemt at skylle af.

Batteri-tiden

Producenten angiver en maksimal batterilevetid på 80 timer, men det lykkedes mig at klemme hele fire dage ud af uret. Jeg gjorde ikke noget særligt, men jeg brugte uret 24/7 og loggede mindst én træningssession. Jeg havde også uret indstillet til AOD (Always On Display), hvor det i “sovende tilstand” kun viser visse udvalgte data som tid, dato, antal skridt og puls.

For mig personligt er 80 timer længe nok, men hvis du føler, at det stadig ikke er helt nok, kan du i stedet kigge på Suunto 9 Peak Pro, som ligger i omtrent samme prisklasse. Og hvis du vil ned i pris og samtidig have bedre batterilevetid, er der altid Huawei Watch GT 3 SE som et alternativ.

Skønhedspletter

TicWatch Pro 5 er ikke et ur, der er svært at komme overens med. Men der er et par skønhedspletter/finurligheder, som jeg ikke helt forstår. En af dem er, at jeg ikke helt kan finde den røde tråd, når det kommer til at udløse automatiske træningsprogrammer. Jeg sætter pris på funktionen, men med netop dette ur er den meget inkonsekvent. Min arbejdsplads ligger ca. 400 meter fra mit hjem, og jeg går også hjem ved frokosttid. Men selv om jeg går den samme rute fire gange om dagen, starter den automatiske træningslogning kun nogle gange. Det er meget mærkeligt.

TicWatch Telefon 1 TicWatch Telefon 2
<
>
Uret indikerer et igangværende telefonopkald, og ifølge det har jeg en samtale med min mand, der indtil videre har varet over 40 minutter. Hvilket absolut ikke er sandt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

En anden lidt anderledes detalje var, da jeg opdagede, at uret viste, at jeg talte i telefon, selv om jeg slet ikke gjorde det. Da jeg trykkede på “håndsæt”-ikonet på touchskærmen, kom det frem, at jeg talte med manden, og at jeg havde gjort det i 45,43 minutter….

Læs også Sov godt takket være teknologien For at vågne frisk og veludhvilet har du brug for at sove godt og fredfyldt. Og det kan være lettere sagt end gjort.

Da manden på dette tidspunkt sad ved siden af mig med en kold øl i den ene hånd og fjernbetjeningen i den anden og stirrede stift på TV’et, der viste en fodboldkamp med hans yndlingshold, er jeg helt sikker på, at vi ikke talte sammen i telefonen.

Nu er det jo ikke ligefrem alvorlige fejl, som uret står og falder med. Og som sædvanlig med nutidens tekniske gadgets kan det meste fikses med en ny opdatering eller to. Så det skal nok blive løst.

Konklusion

TicWatch Pro 5 er et rigtig godt og letforståeligt ur til dem, der vil have et ur, der fungerer både til hverdag, fest og udfordrende træning. Det er ganske vist ret stort, men takket være dets lidt afdæmpede udseende passer det alligevel fint ind. Det har nogle få særheder, men det er ikke noget, der påvirker oplevelsen væsentligt, og jeg vil tro, at en opdatering vil løse det. Jeg har simpelthen svært ved at fraråde et køb!

Karakter
Mobvoi TicWatch Pro 5
Premium

Home mener

Utrolig nemt at holde styr på, hvilken træningszone du befinder dig i. Kan opleves som lidt stort. Udfordrende at installere og lever sit eget liv, når det kommer til at starte træningspas automatisk.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Få styr på din puls

Smart-ur eller træningsarmbånd?

Når hundrededele tæller

God træningsmakker

Vild, vildere, Jabra?

Sjov løsning

Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror

Fokus på bevægelse

Til den aktive

Overrasker

Når næsten helt frem

Et ur til træning

Scroll to Top