Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Huawei Watch Fit 3

Huawei Watch Fit 3 nærmer sig smartwatch

Med et stadig mere smartwatch-lignende format og en fremragende batteritid er Watch Fit 3 overraskende prisvenligt.

Skrevet af / 30/05/2024 - 09:13
Huawei Watch Fit 3
Jonas Ekelund

Huawei må ikke længere sælge mobiltelefoner på det skandinaviske marked, men ud over computere og tablets har de faktisk et meget omfattende udvalg af smart-ure. Sortimentet omfatter alt fra enkle, billige træningsarmbånd og robuste hverdagsure til virkelig luksuriøse ure, som blender ind på den røde løber. I træningskategorien finder vi Watch Fit, som tidligere var en slags træningsarmbånd, som dog mere lignede et ur. Med Fit 3 tager Huawei et skridt i retning af smartwatches med flere funktioner og en større, mere kvadratisk skærm.

Foto: Huawei

 

Selve uret

Producenten mener selv, at de fleste smartwatches i dag er runde, og at det firkantede look derfor giver uret en unik stil. Vi vil nok mene, at uret ligner det mest solgte smartwatch på markedet til forveksling. De mener også, at sideknappen og den roterende krone giver et enkelt navigationssystem, hvilket måske skyldes, at Apple altid har haft det system på sine ure. Men hvis man nu skal inspireres, er der værre forbilleder.

Design og knapper må siges at være meget inspireret af Apple Watch. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Uret er blevet næsten en millimeter tyndere end sin forgænger og er faktisk tyndere og lettere end førnævnte konkurrent. Med det nye format er skærmen nu hele 1,82 tommer stor, og lysstyrken når op på 1.500 nit, hvilket må siges at være meget godt i klassen. Uret er også vandtæt til 5 ATM, hvilket betyder, at det kan modstå regn, brusebad og en svømmetur. Det er dog ikke IP-testet, og forvirrende nok indebærer mærkningen ikke, at det er egnet til dykning.

Selv designet af nogle af urskiverne minder meget om hinanden. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

De urremme, der er tilgængelige på det skandinaviske marked, er af sort, hvid eller pink syntetisk gummi eller af grå nylon og med urkasser i matchende farver. Med det nye format og de mere urlignende funktioner er der også et væld af urskiver at vælge imellem. Fra funktionsorienterede med maksimal information til klassiske, stilfulde eller legende og sjove. Vi er også nødt til at nævne batteriet, som hævdes at holde 10 dage ved let brug og 7 dage ved normal brug. Det er vi enige i, for vi opladede en gang om ugen, og der var ingen som helst fare for at løbe tør for batteri.

Funktioner og apps

Som man kan forvente af et smartwatch, er det forbundet med telefonens funktioner, så man kan besvare opkald direkte fra uret, få vist notifikationer på skærmen og afspille musik. Det skal dog bemærkes, at det fungerer bedst med Android-mobiler. Forbindelsen til iPhone er bedre end før, men der er stadig begrænsninger i mængden af funktioner, f.eks. notifikationer fra tredjeparts-apps. Men frem for alt muligheden for at svare på beskeder direkte fra uret.

Det ville ikke være et træningsur, hvis det ikke havde pulsmåling. Og denne model har den opgraderede TruSeen 5.5-teknologi, som ifølge Huawei kombinerer nye optiske sensorer og AI-teknologi for at analysere målingerne. Og det ser ud til at virke, for uret afviger ikke fra de målinger, vi foretog med en kalibreret blodtryksmåler. Vi tjekkede også iltningsmålingerne og sammenlignede med den samme slags fingerspidsmåler, som lægerne bruger, uden at kunne se nogen væsentlig uoverensstemmelse. Men det er trods alt et mellemklasseur, så det mangler avancerede funktioner som måling af hudtemperatur og EKG.

Foto: Huawei

 

Det, Huawei lægger vægt på, er søvnovervågningen, det såkaldte TruSleep 4.0-system. De hævder, at uret vil være i stand til at registrere dine søvnfaser i løbet af natten, om du får nok dyb søvn og REM-søvn (drømmesøvn). Men de siger også, at de nu kan registrere vejrtrækningspauser i løbet af natten, såkaldt søvnapnø. For at opnå endnu bedre søvnovervågning kan man aktivere funktionen på sin mobiltelefon, som derefter vil lytte efter, om man snorker eller taler i søvne. Vi har sammenlignet resultaterne med et betydeligt mere avanceret måleapparat, og det stemmer slet ikke overens. Watch Fit 3 påstår, at jeg har normal søvn, selv om jeg faktisk er diagnosticeret med svær søvnapnø. Det er ikke i orden.

Huaweis bedømmelse af søvnapnø adskiller sig væsentlig fra både Withings’ och min læges målinger. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

 

Træning og sundhed

Men dette er jo først og fremmest et træningsur, ikke et medicinsk diagnosticeringsinstrument. Og der er ikke noget at udsætte på træningsfunktionerne. Nye funktioner omfatter tilstande for fodbold, basketball, padel, e-sport og baneløb. Det betyder, at der er 100 forskellige aktivitetstyper at vælge imellem. Vi kan især godt lide, at uret direkte på skærmen kan give dig animerede instruktioner om opvarmning og udstrækning som supplement til din træning.

Sundhedsapp’en er spækket med funktioner, oversigter og guides. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Men det bruger også kunstig intelligens til at komme med personlige anbefalinger til din træning baseret på det mål, du sigter mod, hvem du er, hvordan du plejer at træne og den aktuelle situation. Apropos personlige coaches, så er Stay Fit en anden ny app. Den hjælper dig med at afbalancere træning og mad ved at lade dig logge dit kalorieindtag og justere din træning i overensstemmelse hermed. Det skal siges, at det stadig er lidt omstændeligt at logge sit indtag, men det er da en begyndelse.

Systemet med ringe til at måle aktivitet har vi set før. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Når det gælder målingernes pålidelighed og nøjagtighed, er vi generelt tilfredse. Det skal dog siges, at Watch Fit 3 kun har single-band GPS, hvilket gør det mere følsomt over for skjulte satellitter. Det mangler også en højdemåler, hvilket betyder, at det sidestiller en løbetur på flad mark med en i kuperet terræn, hvilket jo er noget misvisende. Her afveg træningsdataene fra det andet ur, jeg brugte samtidig.

Konklusion

Huawei Watch Fit 3 er et slankt og stilfuldt træningsur, der nemt kan forveksles med en meget dyrere konkurrent. Vi kan godt lide de omfattende træningsfunktioner og coaches, både til at komme i form og til at holde vægten i skak. Uret måler vitale kropsdata nøjagtigt, men søvnovervågningen er ikke til at stole på. Sammen med en iPhone mister man noget funktionalitet i forhold til Android. Men alt i alt er dette et praktisk og kompetent træningsur med fremragende batteritid til en meget konkurrencedygtig pris.

Karakter
Huawei Watch Fit 3
Basic

Home mener

Tyndt og behageligt. Lang batteritid. Pålidelige målinger. Mange træningsfunktioner i uret og i Health-app'en. Fornuftig pris. Begrænsninger, når det er parret med iPhone. Søvnanalysen er ikke præcis. Mangler en del sensorer.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Få styr på din puls

Smart-ur eller træningsarmbånd?

Når hundrededele tæller

God træningsmakker

Vild, vildere, Jabra?

Sjov løsning

Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror

Fokus på bevægelse

Til den aktive

Overrasker

Når næsten helt frem

Et ur til træning

Scroll to Top