Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Jabra Elite 8 Active

Hårdfør så det vil noget

Med Jabra Elite 8 Active i ørerne skal du kunne cykle i selv de mest knastørre omgivelser, uden at de bliver beskadiget af støv. Der findes ikke noget mere hårdført, ifølge hjemmesiden. Ok – lad os tjekke det!

Skrevet af / 26/12/2023 - 10:15
Jabra Elite 8 Active
Åsa Warme Hallén

Jeg indrømmer med det samme, at jeg ikke kommer til at teste disse hovedtelefoner ved at cykle i støvede omgivelser. Men de kommer til at hænge på i fitnesscentret, under yoga-øvelser, på gåture og i spinninglokalet. Det burde være nok til at vurdere, om Elite 8 Active er sit navn værdigt.

Jabra etui stängt Jabra öppet etui
<
>
Etuiet er, ligesom sine forgængere, lidt plastik-agtigt og svært at åbne, fordi det er lidt glat. Men det får bestemt et plus for at være IP54-klassificeret, hvilket betyder, at det er både stænk- og støvtæt. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Da jeg pakker hørepropperne ud, er der allerede et par medium silikonedutter på, og derudover sender Jabra et par større og et par mindre. Pakken indeholder også et lille kort USB-C-opladerkabel.

Til hørepropperne får jeg tre par silikonedutter i forskellige størrelser. Jeg synes, det er for lidt, og det ville være rart med et par stykker mere. Især hvis du træner og sveder meget, bliver de slidt hurtigere end et par “almindelige” hørepropper. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Tilslutningen af hørepropperne til mobiltelefonen er problemfri, og jeg downloader Jabra Sound+-app’en uden problemer.

Jabra Sound+

For at få det bedste ud af dine Elite 8 Active anbefaler jeg, at du bruger et øjeblik på at gennemse app’en. Her kan du vælge, hvad der skal ske, når du trykker på højre eller venstre høreprop. Ja, jeg skriver tryk og ikke berøring, fordi 8 Active, ligesom den tidligere testede 4 Active samt 7 Active fra samme producent, bruger tryk i stedet for berøring.

Hele den flade side af høreproppen er en stor trykknap. Knappen har god feedback, og jeg behøver ikke at trykke hårdt, før der sker noget. Men mange tryk risikerer at gøre ondt i ørerne. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Her kan du virkelig personliggøre dine hørepropper. Vælg mellem forskellige lydindstillinger, og lær proppen at genkende din stemme, så du kan styre den med Google Assistant. Jeg kan også vælge, om musikken skal stoppe eller fortsætte, hvis jeg fjerner en af hørepropperne fra mit øre og meget mere.

Jabra Elite 8 Active mangler, ligesom de tidligere testede Elite 4 Active og Elite 7 Active, vinger til at holde dem på plads. I stedet har de en silikonedut, der får dem til at blive på plads. Noget Jabra har døbt ShakeGrip. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Træning med Jabra Elite 8 Active

Jeg må sige, at hørepropperne er en god makker under en træning, selv en svedig en af slagsen. Elite 8 Active kan godt lide at spille musik og har et godt drive. Mine ører elsker ikke in-ears, og min favorit med hensyn til komfort er stadig Shokz OpenFit. Men på den anden side har jeg så ikke støjreduktion. Jabra Elite 8 Active har adaptiv hybrid støjreduktion, hvilket betyder, at den automatisk tilpasser sig det miljø, jeg befinder mig i, og filtrerer uønsket støj fra vind og/eller andre forstyrrelser fra.

Jeg kan vælge, hvilken type lytning jeg ønsker. (Screenshot fra app)

Jeg er normalt skeptisk over for “automatisk tilpasning”, men indtil videre kan jeg ikke klage. Jeg går tæt på motorvejen uden at blive forstyrret af trafikken, og selv kraftig blæst påvirker ikke Jabra Elite 8 Active.

Hørepropperne sidder godt fast, uanset hvilken aktivitet jeg udsætter dem for, og præcis som det forventes af et produkt, der er beregnet til sport/bevægelse/aktivitet, kan de skylles af og holdes rene. Ikke alene er de IP68-klassificeret, men det siges også, at de opfylder den amerikanske militærstandard MIL-STD-810h. Og det er selvfølgelig det, der gør, at Jabra tør stikke hovedet frem og hævde, at Elite 8 Active er de mest hårdføre hørepropper der findes. Nu er jeg ikke en særlig eventyrlysten person, men hvis du hører til den kategori, kan du føle dig sikker på, at de kan modstå både kraftige stød og at de også holder til en tur under et cykeldæk ved et uheld. En egenskab, de deler med de tidligere testede Jaybird Vista 2.

Læs også Ens og alligevel så forskellige Hvor stor forskel kan der egentlig være på robotstøvsugere, der støvsuger og vasker dine gulve? De fire deltagere i efterårets gruppetest er overraskende nok ret forskellige.

Et fænomen, som Elite 8 Active deler med mange andre hørepropper, er, at de sidder så stramt, at jeg kan høre mine egne fodtrin på jorden, når jeg er ude at gå. Jeg oplever det ikke så intenst som med andre modeller, men lyden er der.

Lyden

Første gang jeg bruger dem, gør jeg det uden at ændre nogen indstillinger. Sikke en fejl! Jeg bliver ærlig talt lidt stresset over, hvor mærkeligt det lyder. Jeg har svært ved at sætte ord på, hvordan det lyder, for det er ikke helt rigtigt at sige, at det lyder tyndt, og det giver heller ikke ekko. Det er bare underligt. Jeg går ind på Jabra Sound+ og begynder at lede efter svar.

Jeg er sikker på, at ideen er god, men for mig personligt, og i betragtning af formålet med denne test, er dette ikke en lydindstilling, der tiltaler mig. (Screenshot fra app)

Jeg begynder at arbejde mig igennem app’en på en struktureret måde. Jeg finder Spatial Sound, som ifølge hjemmesiden forklares således: “I stedet for at opleve lyden direkte i dine ører, vil det føles, som om den er uden for dit hoved, hvilket gør oplevelsen mere levende” og klikker ud af funktionen. Ah… roen sænker sig og stressen slipper – jeg har fundet the missing link. Jeg tror, at der kan være tidspunkter, hvor denne tilstand kan fungere, men for mig, som i denne test bruger propperne til motion og lydbogslytning, er det ikke noget, jeg jubler over.

Jabra ljudinställningar Jabra egna inställningar
<
>
I app'en kan jeg gå ind og justere equalizer-indstillingerne. Enten kan jeg vælge en af de seks forud indstillinger, eller jeg kan simpelthen lave min egen indstilling, så den passer til mine egne præferencer. (Screenshot fra app)

Der er seks forskellige equalizer-indstillinger, som jeg også selv kan pille ved, hvis jeg vil. Og derudover kan jeg skabe mine egne tilpassede indstillinger. Neutral er, som navnet antyder, ret flad og neutral. Til lydbøger og podcasts er Speech selvfølgelig det bedste valg. Når det kommer til Bass boost, Treble boost, Smooth og Energize, afhænger det af, hvilken genre du lytter til. I mine træningslister er der meget rock og pop, og ikke mindst musik med danske Volbeat. De kommer bedst til deres ret med Bass boost, hvor bassen får et ekstra gear.

Læs også Sov godt takket være teknologien For at vågne frisk og veludhvilet har du brug for at sove godt og fredfyldt. Og det kan være lettere sagt end gjort.

På yogamåtten er der dog meget lidt Volbeat. Her er det meget instrumentalt og stille med sarte toner, og her forelskede jeg mig i Smooth, som åbner lydbilledet op og skaber luft og varme på samme tid.

Bliver du let forstyrret af lyde fra dine omgivelser, eller har du brug for hjælp til at falde i søvn? Jabra Elite 8 Active har en hel masse forskellige lyde, der er designet til at hjælpe dig og din hjerne med at fokusere på de rigtige ting. (Screenshot fra app)

Elite 8 Active er ikke et produkt, der henvender sig til personen, der sidder i sin yndlingslænestol og finlytter med noget godt i glasset, men jeg kan med god samvittighed sige, at hørepropperne har et fuldt ud godkendt lydbillede. Jo, nogle gange oplever jeg det som lidt grødet og svært for dem at adskille instrumenterne, men det er egentlig ikke noget, jeg hænger mig i. Jeg kunne dog godt ønske mig en lidt mere distinkt bas. Nogle gange bliver den lidt for brummende.

Læs også Til dig med Samsung-mobil Samsung Galaxy Watch 6 opfylder måske ikke alle ønskerne, men det er en fantastisk kombination af smart, brugervenligt og stilfuldt design.

Samtale

Hørepropperne er udstyret med seks mikrofoner og et filter, der beskytter mod vindstøj. Der er også en støjreducerende algoritme, så mobilopkaldet kan fortsætte uden irritation, selv i støjende eller blæsende omgivelser. Jeg ringer til min datter, som er den største kritiker af samtalestøj, men hun har ingen umiddelbare klager. Hun føler, at hun kan høre mig “helt fint”, selv om jeg er ude at gå, og det blæser.

Konklusion

Jabra Elite 8 Active er et sæt spilleglade hørepropper, som vil forbedre enhver form for træning. Mulighederne for at personliggøre lyden er glimrende, og app’en er eksemplarisk. Lydbilledet kunne godt være lidt mere defineret, men når man tænker på, at de er beregnet til sved, motion, aktivitet og masser af bevægelser, er de klart godkendt.

Karakter
Jabra Elite 8 Active
Premium

Home mener

Mange forskellige indstillinger, der passer til brugerens behov og præferencer. Komfortabel, holdbar og brugervenlig. Lydbilledet kunne godt være lidt mere defineret.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Smart-ur eller træningsarmbånd?

Når hundrededele tæller

God træningsmakker

Vild, vildere, Jabra?

Sjov løsning

Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror

Fokus på bevægelse

Til den aktive

Overrasker

Når næsten helt frem

Et ur til træning

Smart-ur til kendere

Scroll to Top