Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Gruppetest: 4 robotstøvsugere

Robotstøvsugere til under 7.000 kroner

Hvor stor forskel kan der egentlig være på robotstøvsugere, der støvsuger og vasker dine gulve? De fire deltagere i efterårets gruppetest er overraskende nok ret forskellige.

Skrevet af / 10/12/2023 - 10:50
4 robotstøvsugere
Åsa Hallen

Produkter i denne test

Jeg er ærlig talt lidt nysgerrig efter at vide, hvad der er sket på halvandet år. Er robotstøvsugerne blevet bedre siden min sidste gruppetest? Eller måske værre?

Hvis du er mere interesseret i tekniske specifikationer, tal og grafer, bør du måske læse en anden test. Jeg fokuserer på, om produktet virker. Og hvordan det virker. Leverer det, hvad producenten lover, eller er det hele bare snak?

Alle deltagere i testen har tømmestationer, hvilket i praksis burde betyde mindre manuelt arbejde for ejeren. Støvsugeren kan køre betydeligt flere runder, før støvposen skal skiftes. Det betyder dog ikke, at du bare kan ignorere den helt, vi er der ikke helt endnu. For at robotstøvsugeren skal fungere optimalt, skal sensorerne rengøres ofte, og den længste levetid opnås, hvis du tjekker børster og filtre en gang om ugen, afhængigt af hvor ofte du gør rent.

Læs også Guds gave til hjemmet? I 2015 blev robotstøvsugeren årets julegave, og fra at være et produkt, der primært tiltrak teknologientusiaster, er robotstøvsugeren blevet en del af mange hjem.

Tidligere har folk ofte talt om, hvor godt en robotstøvsuger kommer ind i hjørner. Min erfaring er, at der ikke er de store udfordringer, men området omkring dørtrin kan være et problem. I vores lejlighed er trinnene kun ca. 1 cm høje, men ingen af de fire testede støvsugere formåede at støvsuge rigtig rent. Måske noget for producenterne at kigge nærmere på og se, hvordan det kan udvikles i fremtiden.

Sådan testede jeg

Testen er udført i et almindeligt hjem. Manden og jeg bor i en lejlighed (etageejendom) sammen med nøgenkattene Anton & Harry. Det faktum, at de er nøgne katte, kan have en vis betydning i dette tilfælde, da de ikke fælder hår. Men det gør jeg… Vi har dog kattelegetøj liggende alle mulige og umulige steder.

Nu har vi det ikke specielt beskidt derhjemme, så for at udfordre lidt ekstra og faktisk være i stand til at bedømme retfærdigt, har jeg brugt lidt ekstra kattegrus, hår og tørrede blomsterblade. Du tager, hvad du har.

Prisintervallet for deltagerne er 3.699-6.490 kroner. Det er selvfølgelig kun dig, der kan beslutte, hvor meget du vil bruge på en robotstøvsuger, og hvad der skal til, for at den er sin pris værd. Men her er lidt hjælp og tanker undervejs – lad testen begynde!

Produkter i denne test

Wilfa Innobot RVC-D4000SL+

Vellykket comeback

Norske Wilfa startede som støvsugerproducent tilbage i 1948, og efter en pause lancerer de nu igen rengøringsprodukter.

App på de nordiske sprog. Stort udvalg af tilbehør. Fungerer med både 2,4 GHz- og 5 GHz-netværk.
Muligvis en smule langsom.
Læs hele testen

iRobot roomba Combo i5+

Den flotteste i testen

At lægge vægt på udseendet af et produkt, der normalt er ret synligt i et hjem, er et plus. Men det vigtigste er, at det leverer varen.

Stilfuld. App på de nordiske sprog
Dyr i forhold til justeringsmulighederne.
Læs hele testen

Roborock Q Revo

Vedligeholdelsesfri - næsten

Roborock er lidt forkælet med gode ratings og et godt ry. Nu deltager de i en gruppetest, hvor de også har den højeste pris.

Roterende mopper. Kræver ikke meget vedligeholdelse.
Kan ikke rengøre omkring trin særlig godt. App’en er ikke tilgængelig på de nordiske sprog.
Læs hele testen

Ecovacs Deebot N10 Plus

Billigst

En selvtømmende robotstøvsuger til under 4.000 kroner. Kunne det være noget at investere i?

Pris. App på de nordiske sprog. Bedst i test til rengøring ved dørtrin.
Kører over og trækker ting med sig.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bare rolig. Dit hjem er sikkert!

Ikke godt nok, Dyson

Hører støvsugere og skuresvampe fortiden til?

Lad et lys gå op for dine tænder

Enkel og praktisk uden smartness

Lights – camera …

Fransk bordopvaskemaskine er sjovere end Netflix

Fuld kontrol med strømmen derhjemme

Friskbryggede planter

Elektrisk tandbørste på Business Class

Mere strøm overalt hvor du færdes

Samsung Family Hub bliver næsten som et familiemedlem

Scroll to Top