TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Gruppetest: 6 robotstøvsugere

Robotstøvsugeren – Guds gave til ethvert hjem?

I 2015 blev robotstøvsugeren årets julegave, og fra at være et produkt, der primært tiltrak teknologientusiaster, er robotstøvsugeren blevet en del af mange hjem.

forfatter
Publiceret 08/05/2022 - 22:50
Produkter i denne test
 • Dreame Bot Z10 Pro
 • TCL Sweeva 6500
 • Samsung Jet Bot+
 • Ecovacs Deebot X1 Omni
 • iRobot Roomba j7+
 • Electrolux Pure i9.2
 • Ræk hånden op, hvis du godt kan lide at støvsuge … Nej, det havde jeg heller ikke regnet med. Der findes virkelig sjovere ting at bruge sin tid på.

  I teorien lyder det vidunderligt at slippe for at støvsuge, men lad mig gøre én ting klart: At investere i en robotstøvsuger betyder bestemt ikke, at man aldrig behøver at gøre rent igen!

  Reklamerne lover guld og grønne skove, men i praksis kræver det faktisk en del forberedelse, før hjemmet er klar. Og selv om man investerer i et produkt, der er selvtømmende og har moppefunktion, bliver det aldrig lige så godt som at gøre det selv. Medmindre man er en sjuske, selvfølgelig.

  En af de største fordele ved en robotstøvsuger – ud over den indlysende, at man ikke selv skal støvsuge – er, at man kan skemalægge rengøringen og dermed komme hjem til nystøvsugede og/eller -vaskede gulve. Og slippe for larmen, for stille er de ikke!

  Hvis man f.eks. har et handicap, er syg eller har rygproblemer, er det selvfølgelig også guld værd at kunne opretholde en acceptabel standard derhjemme uden altid at skulle bede om hjælp.

  Anton Chillar
  Nøgenkatten Anton forstår, hvordan det dér med rengøring fungerer. Man slapper af i solen og lade robotstøvsugeren gøre arbejdet. (Foto: Åsa Warme Hallén)

  Som at have et lille barn

  Man kan sammenligne en robotstøvsuger med et nysgerrigt lille barn, der er ved at lære at kravle. Den sidder let fast ved høje tærskler; man skal sørge for, at den ikke falder ned ad trapper; den sluger alt, hvad den møder på sin vej; og den skelner ikke mellem nullermænd, vildfarne strømper og mobilledninger.

  Læs også Støvsuger og vasker gulv i hele huset Roborock S7 mopper og vasker for dig, så du trygt kan udsætte husarbejdet lidt længere.

  Sådan testede vi

  Alle testdeltagerne blev pakket ud og sat op ved hjælp af den medfølgende brugsanvisning (hvis der var en). For nemheds skyld valgte jeg at begrænse selve testområdet til to rum på i alt ca. 45 kvadratmeter. Mellem værelserne er der en ca. 3 cm høj dørtærskel, og i stuen er der et ret tykt gulvtæppe med omkring 2 cm luv.

  Før jeg gik i gang, fjernede jeg det oplagte, såsom ledninger, kattelegetøj og skrøbelige ting på gulvet. Jeg har dog ikke sat stole op på borde eller lignende, for jeg mener, at en robotstøvsuger skal være et praktisk værktøj til daglig brug og ikke kræve for meget forberedelse.

  Jeg har bevidst udfordret dem med bl.a. pottemuld, kattegrus og nullermænd.

  Robotdammsugare
  Deltagerne i testen: Dreame Bot Z10 Pro, TCL Sweeva 6500, Samsung Jet Bot+, Ecovacs Deebot X1 Omni, iRobot Roomba j7+ og Electrolux Pure i9.2. (Foto: Åsa Warme Hallén)

  OBS: Uanset hvilken robotstøvsuger man vælger, må man regne med lidt snavs i hjørnerne og med, at det ikke bliver helt perfekt. Hvis man vil have det tiptop, skal man enten gøre det selv eller hyre et rengøringsfirma.

  Produkter i denne test

  Dreame Bot Z10 Pro

  God og billig

  Testens billigste deltager både støvsuger og vasker dine gulve. Spørgsmålet er bare, hvor godt den gør det.

  Prisen og det faktum, at den styrer let og elegant uden om forhindringer og ikke har nogen problemer med vores testtæppe.
  Moppefunktionen er ikke særlig god.

  TCL Sweeva 6500

  Lige ved og næsten

  Testens næstbilligste deltager tømmer sig selv og tilbyder UV-C-sterilisering af gulvene for at fjerne bakterier. Efter publicering kom der en opdatering, som løste nogle af problemerne, men desværre ikke dem alle …

  Støjsvag af en støvsuger at være, og den klarer de fleste udfordringer, også dem i hjørnerne. Har UV-C-sterilisering, som gør gulvene ekstra rene.
  Ikke helt til at stole på, når det gælder efterladte ting på gulvet. App’en er ustabil.

  Samsung Jet Bot+

  Praktisk for folk med Samsung-mobil

  Hvid og stilren selvtømmende robotstøvsuger, men formen på ladestationen er lidt mærkelig.

  Let og fleksibel at komme i gang med. Klarer både tæpper og hjørner.
  Højt støjniveau, og designet af ladestationen virker ikke helt gennemtænkt.

  Ecovacs Deebot X1 Omni

  Størst og dyrest

  Her skal man have godt med plads og penge. Til gengæld får man en masse af det hele.

  To rengøringsbørster og to roterende mopper. Klarer vores testtæppe og er relativt støjsvag og fleksibel.
  Prisen og størrelsen.

  iRobot Roomba j7+

  Dyr og klodset

  En gave til kæledyrsejere, når uheldet er ude? Spørgsmålet er, om P.O.O.P. – Pet-Owner Official Promise – fungerer i praksis …

  P.O.O.P. – Pet-Owner Official Promise – en funktion, der faktisk fungerer. Klarer testtæppet uden problemer.
  Prisen og det faktum, at den kører ind i stole- og bordben uden betænkeligheder.

  Electrolux Pure i9.2

  Lidt af en skuffelse

  Guldfarvet og trekantet, så den bedre kan komme til i hjørnerne – en vinder i mine øjne, allerede før jeg har sat den på arbejde. Men man skal passe på med forudfattede meninger …

  Lille, fiks og stilig. Kan gemmes væk, hvis man vil. Gør også rent i hjørnerne.
  Kan ikke klare vores testtæppe, støjer meget og er ufleksibel i sin fremfærd. Ustabil app.

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

  Subscribe
  Notify of
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Robotplæneklippere er næste skridt for Segway Lover perfekt klippet græsplæne uden behov for kanttråd.
  Smart hjælpemiddel til hjemmedyrkere Nyd friskplukkede grøntsager hele året rundt takket være smart app-styret indendørs have.
  Guds gave til hjemmet? I 2015 blev robotstøvsugeren årets julegave, og fra at være et produkt, der primært tiltrak teknologientusiaster, er robotstøvsugeren blevet en del af mange hjem.
  Hej, Sonos! Spil for mig! Sonos er klar med sin egen stemmestyring til juni. Foreløbig uden kontrol af Tidal og Spotify.
  Overvågning overalt Arlo Go 2 kommer med 4G og Full HD video.
  Ny røgalarm til det smarte hjem Schneider Electric lancerer en trådløs, intelligent røgalarm, som giver besked via mobilen samt et akustisk alarmsignal ved røg- og varmeudvikling i boligen.
  Følg Lyd & Billede
  Send this to a friend