Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips Hue Dymera udendørs væglampe

Stemningslys inde og ude

Efter at have erobret boligen inden døre vil Philips Hue gerne strø lysmagi over carporten og husmuren.

Skrevet af / 24/06/2024 - 09:00
Philips Hue Dymera udendørs væglampe
John Alex Hvidlykke

Det begynder altid i det små. Smart-lys i hjemmet starter sædvanligvis med en pakke pærer. Eller i tilfældet Philips Hue med en startpakke, der indeholder et par pærer og en Hue Bridge til at forbinde lyskilderne med det trådløse netværk.

Philips Hue Dymera er derimod en lyskilde, man først anskaffer, når man har overgivet sig totalt til de smarte lyskilder. Når husets indre er lyst op af Hue-pærer, og man gerne vil have samme kreative muligheder udenfor.

(Foto: Philips Hue)

Philips Hue Dymera er en væglampe til udendørs brug. Der er intet til hindring for at bruge den inden døre, og den er pæn og stilren nok til at berettige det. Men lampehuset i metal og vandtætheden kommer først til sin ret på husmuren eller i carporten.

Der er tale om en integreret lampe med to indbyggede LED-lyskilder. Selve lampehuset er et ovalt, sort metalrør, der er åbent i top og bund, hvor lyskilderne sidder. Det er så diskret og stilrent, at Dymera godt kunne gå for at være en designerlampe. I hvilket tilfælde prisen ville virke rørende lav.

Læs også Smart-lys til campingbordet Philips Hue Go er en bordlampe, der kan bruges, selv om du er væk fra stikkontakten. Og den klarer også en let byge.

Montering og opsætning

Som udendørs væglampe kræver ibrugtagningen af Philips Hue Dymera lidt mere håndværksmæssig kunnen end for eksempel Hue Go bordlampen, der blot skal sættes i stikkontakten. Dymera monteres på væggen med to til fire skruer (husk at bruge rustfrie, galvaniserede skruer eller messingskruer). Og for at slutte tæt skal den monteres direkte udenpå et lampeudtag i væggen.

Philips-Hue-Dymera-Wall-Light-Backyard-WA-16x9 Philips Hue Dymera - lifestyle
<
>
Hue Dymera er beregnet til vægmontering udendørs. (Foto: Philips Hue)

Beskyttelsesgraden er IP44, hvilket betyder, at lampen tåler regn og vandsprøjt fra alle sider. Men den er ikke 100% vandtæt, så den befinder sig nok bedst under et tagudhæng.

Resten af processen er til gengæld ligetil. Har man et eksisterende Philips Hue-system (og dette er som sagt ikke den første lampe, man anskaffer), tager det bare et par minutter at genkende Hue Dymera og indlemme den i samlingen.

To lyskilder

Dymera-lampens særlige partytrick er, at den har to adskilte lyskilder, der kan styres helt adskilt. Det giver mulighed for at lege med lyssætningen og for eksempel skabe et kulørt stemningslys op ad facaden – eller på loftet, hvis lampen bruges inden døre – samtidig med at den nedadrettede lyskilde giver et fokuseret spotlys.

8720169234505-929003665001-Hue_Dymera-wall-light-black-EU-MIP.jp 8720169234505-929003665001-Hue_Dymera-wall-light-black-EU-MIP_01
<
>
De to lyskilder kan indstilles individuelt i farver og hvide toner. (Foto: Philips Hue)

Som andre Hue-lamper kan Dymera indgå i et såkaldt scene, hvor alle lamper i en gruppe skaber en stemningsbelysning. Og er det ikke effektfuldt nok, rummer Hue-app’en et arsenal af animationseffekter, der skal efterligne for eksempel pejseild eller sollysets glimten i havet. Og ja, man kan godt bruge to forskellige effekter på de to lyskilder. Men så er chancen minimal for, at man stadig kan finde den rigtige nøgle, når man står ved gadedøren i det flakkende lys.

Funktionel belysning

Festlys er fint, men en udendørs væglampe er først og fremmest funktionslys, og her leverer Dymera heldigvis varen. Når man vælger hvidt lys, har de to lyskilder en samlet lysstyrke på lige omkring 1.000 lumen, afhængigt af farvetemperaturen. Altså svarende til en gammeldags 75 watt glødepære.

Philips-Hue-Dymera-Wall-Livingroom-WA-WCA-Full-color-16x9 Philips-Hue-Dymera-Wall-Light-Livingroom-WA-16x9
<
>
Indendørsbelysning er selvfølgelig også mulig. (Foto: Philips Hue)

Da lyset er indirekte, opleves lysstyrken ikke helt så høj, men lyset blænder til gengæld ikke. Jeg kunne godt ønske, at den maksimale lysstyrke havde været lidt højere, men til udendørs brug er lampen beregnet til at indgå i en gruppe af lamper til lyssætning af facaden.

Læs også Effektlys, som får haven til at ligne en million Med smarte havespots skifter haven personlighed, når det bliver mørkt

Konklusion

Philips Hue Dymera er rigtig pæn og stilfuld. Prismæssigt lander den midt mellem de billige væglamper fra byggemarkedet og designerlamperne. Og man får to ganske stærke Hue-lyskilder med i købet. De to separate lyskilder til up- og downlight giver flere muligheder end de fleste normale væglamper. Og to tilsvarende Hue-pærer ville alene udgøre en tredjedel af prisen på den samlede lampe. Så hvis du har forlovet dig med Philips Hue-økosystemet, er der ikke megen grund til betænkning.

Karakter
Philips Hue Dymera udendørs væglampe
Premium

Home mener

Passer i det kæmpestore Philips Hue-økosystem. To helt separate lyskilder giver mulighed for at designe lyset. Ret lysstærk. Kun IP44-beskyttet. Koster en hel del. Lidt kompliceret at få de to separate lyskilder til at arbejde sammen.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Trådløs overvågning af hjemmet

Smid en hel pizza i airfryeren

Hold små pilfingre fra flaskerne

Effektiv klipning af store haver

Når du vil se godt ud

Lysmagi til husfacaden

Sodastream i nye japanske klæder

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Scroll to Top