TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022

TEST Samsung Jet Bot+

Praktisk for folk med Samsung-mobil

Hvid og stilren selvtømmende robotstøvsuger, men formen på ladestationen er lidt mærkelig.

forfatter
Publiceret 08/05/2022 - 22:47
Karakter
Samsung Jet Bot+
L&B mener
Let og fleksibel at komme i gang med. Klarer både tæpper og hjørner.
Højt støjniveau, og designet af ladestationen virker ikke helt gennemtænkt.
Specifikationer
 • Navigation: LiDAR-sensor
 • App-styring: SmartThings
 • Kamera: Nej
 • Fjernbetjening: Nej
 • Sugekraft: Op til 2500 pa
 • Mopning: Nej
 • Støvbeholder: 2,5 l
 • Selvtømmende: Ja
 • No-go-zoner: Ja
 • Støjniveau: 76 dB
 • Batteritid: Op til 90 min. afhængigt af underlag
 • Ladetid: Op til 240 min.
 • Mål og vægt, støvsuger: Ø 35 x 9,9 cm / 3,4 kg
 • Mål, ladestation: 35 x 52,5 x 48 cm
 • Stemmestyring: Samsung Bixby, Amazon Alexa, Google Assistant
 • Web: samsung.com
Vejl. pris 5499Pr. 08/05/2022 Produktside

I pakken finder jeg Jet Bot+, ladestationen, et ekstra filter til at sætte foran motoren, en ekstra støvsugerpose, en ekstra roterende børste og en grænsemarkør. Samsung Jet Bot+ har ganske vist zoneopdeling, men grænsemarkøren er en ekstra sikkerhedsforanstaltning, som man f.eks. kan placere ved trapper.

Jeg har selv en Samsung-telefon, hvilket gør det ultralet at komme i gang. SmartThings-app’en, som er den, støvsugeren styres med, er allerede forudinstalleret på mobilen, og alt, hvad jeg skal gøre, er at gå ind under enheder og tilføje Jet Bot+ ved at løfte låget på støvsugeren og scanne QR-koden dér. Smaddernemt.

SmartThings er desuden kompatibel med mange andre smart-enheder, så man er ikke bundet til Samsung-produkter, når man vil skabe et smart hjem. Tommel op for det!

Samsung JetBot +
Sandsynligvis er der en designer, der har ladet kreativiteten få frit løb og har ønsket at lave noget anderledes. Noget, der “stikker ud”. Personligt synes jeg ikke, at det er så vellykket, og jeg håber, at de næste gang laver en lade- og tømningsstation, der følger væggen i stedet for at rage ud. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Rengøring og no-go-zoner

App’en er en fleksibel og brugervenlig sag uden særheder. Jeg vælger at lade støvsugeren tegne området op uden at gøre rent først, og hun (vi har døbt hende “Magda”) farer af sted som skudt ud af en kanon.

Med Samsung Jet Bot+ kan man vælge imellem tre forskellige rengøringsindstillinger: Rengøre hele området først og slutte ved væggene, rengøre ved væggene og kanterne først og derefter rengøre hele området eller bevæge sig i et zigzagmønster og rengøre hele området hurtigt.

Magda rengjorde de to udvalgte rum (40 kvadratmeter) på 57 minutter. Mine udfordringer i form af kattegrus, jord og tørre blade blev håndteret med bravur. Hurra! (Skærmskud fra app’en)

Der er også tre forskellige sugestyrker. Max: Effektiv rengøring med maksimal sugestyrke. Smart: Rengør med normal sugestyrke, men skift til maksimal styrke, når der kommer et meget støvet område eller et tæppe. Normal: Lav sugestyrke, som sparer energi.

Jeg synes, at det virker bedst at rengøre ved vægge og kanter først, før den rengør hele området med Smart.

Jeg har accepteret, at jeg nok aldrig finder en robotstøvsuger, der kan støvsuge hele vores hjem i én omgang. Vi har simpelthen for mange høje tærskler, og selv om niveauforskellene ikke er så store, fungerer det bare ikke. Derfor er jeg rigtig glad, når der er no-go-zoner, som Jet Bot+ har, så jeg ikke behøver at lægge puder, kasser og andre ting ud for at afgrænse den.

Det er især rart, når man vælger at planlægge rengøring, når man ikke er hjemme.

Hvis man har en Samsung Jet Bot+, kan man også vælge at rengøre individuelle rum. Man skal blot vælge rummet i SmartThings-app’en og trykke på start, så bipper støvsugeren af sted til det valgte rum og gør rent.

Her kan man se, hvordan Samsung Jet Bot+ alias Magda har bevæget sig fra sin base i rum 4 til rummet til venstre og derefter rengjort det, før den er trillet hjem igen. Hurtigt og effektivt. (Skærmskud fra app’en)

At leve med Samsung Jet Bot+

Det er selvfølgelig superpraktisk at have en tømningsstation til støvsugeren, så man har en ting mindre at bekymre sig om. Men personligt er jeg typen, der gemmer ting af vejen, som jeg ikke ønsker skal ses, og Magda er svær at skjule. Ladestationen er over 50 cm høj, og af en eller anden grund har de valgt at gøre den dybere, end den er bred, hvilket får den til at rage unødvendigt ud.

Samsung Jet Bot+ støvsuger metodisk og struktureret med de indstillinger, jeg har valgt. Selvfølgelig bliver det ikke helt så pænt, som hvis jeg selv havde gjort det, men Magda klarer mine udfordringer i form af lidt jord i et hjørne, noget kattegrus og nogle tørre blade fra en plante. Gulvtæppet er ikke noget problem, og hun kører frem og tilbage og lader til at nyde opgaven.

Personligt synes jeg dog, at hun er ret støjende allerede til at begynde med, og når hun så kommer op på tæppet, går hun virkelig amok. For slet ikke at tale om, når det er tid til tømning – sikke en larm! Hun er ikke nogen stille, genert pige, den kære Magda.

Under-locket-Samsung Undersida-Samsung
<
>
Rullebørsten har ikke de samme børstehår som de fleste andre, men fine fibre, og der er også anordninger, som samler hårene op, så de ikke vikler sig ind i børsten. Men selvfølgelig skal både rulle- og rengøringsbørsten tilses og rengøres indimellem for at opnå det bedste resultat. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusion

Samsung Jet Bot+ gør bestemt, hvad den skal, både i hjørner og på tæpper, men det er en støvsuger, der kan få lov til at arbejde, når jeg ikke er hjemme, for den larmer meget. Det er den mest højlydte deltager i testen, og det er næsten umuligt at være i samme rum, når rengøringen foregår.

SmartThings-app’en er gennemarbejdet og let at forstå, og det er selvfølgelig positivt, at man kan samle flere forskellige smart-hjem-produkter i samme app, uden at de behøver at være af mærket Samsung.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 800 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Også i denne test:

DreameBot Z10 Pro

God og billig

Testens billigste deltager både støvsuger og vasker dine gulve. Spørgsmålet er bare, hvor godt den gør det.

Prisen og det faktum, at den styrer let og elegant uden om forhindringer og ikke har nogen problemer med vores testtæppe.
Moppefunktionen er ikke særlig god.

TCL Sweeva 6500

Lige ved og næsten

Testens næstbilligste deltager tømmer sig selv og tilbyder UV-C-sterilisering af gulvene for at fjerne bakterier. Efter publicering kom der en opdatering, som løste nogle af problemerne, men desværre ikke dem alle …

Støjsvag af en støvsuger at være, og den klarer de fleste udfordringer, også dem i hjørnerne. Har UV-C-sterilisering, som gør gulvene ekstra rene.
Ikke helt til at stole på, når det gælder efterladte ting på gulvet. App’en er ustabil.

Ecovacs Deebot X1 Omni

Størst og dyrest

Her skal man have godt med plads og penge. Til gengæld får man en masse af det hele.

To rengøringsbørster og to roterende mopper. Klarer vores testtæppe og er relativt støjsvag og fleksibel.
Prisen og størrelsen.

iRobot Roomba j7+

Dyr og klodset

En gave til kæledyrsejere, når uheldet er ude? Spørgsmålet er, om P.O.O.P. – Pet-Owner Official Promise – fungerer i praksis …

P.O.O.P. – Pet-Owner Official Promise – en funktion, der faktisk fungerer. Klarer testtæppet uden problemer.
Prisen og det faktum, at den kører ind i stole- og bordben uden betænkeligheder.

Electrolux Pure i9.2

Lidt af en skuffelse

Guldfarvet og trekantet, så den bedre kan komme til i hjørnerne – en vinder i mine øjne, allerede før jeg har sat den på arbejde. Men man skal passe på med forudfattede meninger …

Lille, fiks og stilig. Kan gemmes væk, hvis man vil. Gør også rent i hjørnerne.
Kan ikke klare vores testtæppe, støjer meget og er ufleksibel i sin fremfærd. Ustabil app.
forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv en kommentar

Det er jul, det er smart Kom i julestemning med Philips Hue. Vi har testet den smarteste juletræskæde til dato.
Veldresseret Hvordan klarer en robotstøvsuger sig midt i flyttekasser og pakkematerialer? Æder den alt på sin vej, eller formår den at holde rent alligevel?
Tag kontrollen med Energy IQ Selv om termometeret ikke viser helt så lave tal som normalt i november, vil det nok ikke vare længe, før vinteren er over os. Og med vinter og kulde følger høje elregninger.
Philips Hue på juletræet Signify har netop lanceret Philips Hue Festavia, som er en smart lyskæde til juletræet.
Smart varmepanel sparer penge Den kolde årstid betyder højere strømforbrug, men med app-styring kan du selv tage kontrollen over din elregning.
Lige om lidt vil Philips Hue kunne snakke med alle Smart Home-produkter Matter-standarden, som skal gøre det lettere for Smart Home-produkter at fungere sammen, er nu blevet officielt lanceret. Og Matter er på vej til næsten alle Philips Hue-produkter, fortæller producenten.
Følg Lyd & Billede