TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022

TEST TCL Sweeva 6500

Lige ved og næsten

Testens næstbilligste deltager tømmer sig selv og tilbyder UV-C-sterilisering af gulvene for at fjerne bakterier. Efter publicering kom der en opdatering, som løste nogle af problemerne, men desværre ikke dem alle …

forfatter
Publiceret 08/05/2022 - 22:48
Karakter
TCL Sweeva 6500
L&B mener
Støjsvag af en støvsuger at være, og den klarer de fleste udfordringer, også dem i hjørnerne. Har UV-C-sterilisering, som gør gulvene ekstra rene.
Ikke helt til at stole på, når det gælder efterladte ting på gulvet. App’en er ustabil.
Specifikationer
 • Navigation: LDS-navigering
 • App-styring: TCL Home
 • Kamera: Nej
 • Fjernbetjening: Ja, i app
 • Sugekraft: 2700 Pa
 • Mopning: Nej
 • Støvbeholder: (ikke opgivet)
 • Selvtømmende: Ja
 • No-go-zoner: Ja
 • Vandbeholder:
 • Støjniveau: 65 dB
 • Batteritid: Op til 180 min.
 • Ladetid: (ikke opgivet)
 • Mål og vægt: Ø 34,2 x 9,5 cm / 3 kg
 • Stemmestyring: Amazon Alexa, Google Assistant
 • Web: tcl.com
Vejl. pris 4490Pr. 08/05/2022 Produktside

Opdateret …

Umiddelbart ser TCL Sweeva 6500 ud til at være supernem at sætte op og komme i gang med. Kassen indeholder et ekstra filter, en ekstra rensebørste, en ekstra støvsugerpose og en hurtigvejledning, som også findes på norsk og svensk, men ikke på dansk.

TCL Home-app’en er den samme, som da jeg testede luftrenseren TCL Breeva A5. Den er meget instruktiv og pædagogisk, men virker det? Niks!

TCL Sweeva 6500
Også TCL Sweeva 6500 har brug for plads for at fungere optimalt. Tage er ikke nogen skønhed, men hvis man vil have en selvtømmende robotstøvsuger, må man bare vænne sig til det. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg følger de simple trin i app’en til punkt og prikke, men til sidst, når Sweeva 6500 skal kobles op til cloud-tjenesten, går processen i stå. Selv om jeg slukker, genstarter, roder og gør ved, virker det bare ikke.

Jeg udstøder et par velvalgte eder og beslutter mig for at droppe projektet for i aften. Næste dag geninstallerer jeg app’en igen og tager det langsomt, men sikkert en gang til fra begyndelsen. Og nu virker det pludselig!

Ansluta-TCL-1 Ansluta TCL 2
<
>
At sætte TCL Sweeva 6500 op og komme i gang viser sig at være tålmodigskrævende og lettere sagt end gjort. (Skærmskud fra app’en)

At introducere TCL Sweeva 6500 i hjemmet

Ballademageren får navnet “Tage” og drager ud på sin første opdagelsesrejse i soveværelset og stuen. Det samlede areal er ca. 45 kvadratmeter med en dørtærskel mellem de to rum. Der er forskellige almindelige forhindringer såsom spisebord, stole, sengeben og lidt pynt til at øge den hjemlige hygge.

Som sædvanlig er der en vis forvirring i første omgang, men jeg når at tænke, at støjniveauet er helt acceptabelt, før Tage gør mig opmærksom på, at rensebørsten tilsyneladende sidder fast i gulvtæppet.

Jeg tager ham forsigtigt op fra gulvtæppet og trykker på tænd-knappen igen. Så kører han lidt rundt, men sidder endnu en gang fast i tæppet og må løftes væk. Tage, som stadig ikke har opgivet håbet om tæppet, triller derover og kører fast for tredje gang. Jeg sætter rengøringen på pause og går ind i app’en og opretter en no-go-zone på gulvtæppet. Tålmodighed …

TCL-ater-banan-1 TCL ater banan 2
<
>
TCL Sweeva 6500 bevæger sig relativt forsigtigt uden om forhindringer som bordben og potteplanter. Banantesten mislykkes derimod, og den stakkels legetøjsbanan må med ud og køre. (Foto: Åsa Warme Hallén)

At leve med TCL Sweeva 6500

TCL Sweeva 6500 formår at støvsuget det meste op, jeg udfordrer den med. Pottemuld, nullermænd i hjørnerne og tørre blade forsvinder i et snuptag, men et par af de største kattegruskorn bliver tilbage. Det er ikke usædvanligt, og jeg synes stadig, at det er acceptabelt i betragtning af den forholdsvis lave pris.

Det sker, at Tage kører ind i et bordben eller en lampe, men det er sjældent og foregår meget forsigtigt. På den anden side er det nok vigtigt, at man husker at rydde op, før rengøringsrobotten tager ud på tur.

Jeg udfordrede den ved at lægge et ret stort kattelegetøj med form som en banan i vejen, og i syv ud af ti tilfælde ignorerede Tage det fuldstændig og tog det simpelthen med på sin runde.

I app’en kan man vælge UV-C-sterilisering, der renser gulvet for bakterier. Selv om jeg ikke kan se, om det virker, synes jeg umiddelbart, at det er god idé, og aktiverer funktionen. Det kan vel næppe give et dårligere resultat …

Tcl
Et hyppigt syn, når jeg går ind i app’en. Hvilket desværre trækker karakteren ned. (Skærmskud fra app’en)

Ustabil og ikke helt pålidelig

Som forventet giver app’en mulighed for at skemalægge støvsugningen og vælge, hvilke rum der skal gøres rent, og jeg kan også styre Tage omtrent som en radiostyret bil ved hjælp af en fjernbetjening. Når det er muligt at få kontakt og indlæse kortet, altså …

Jeg har også bemærket, at nogle gange, efter at rengøringen er afsluttet, er kortet i app’en ufuldstændigt, og TCL Sweeva 6500 ser f.eks. ud til at befinde sig under sengen, når den i virkeligheden er kørt tilbage til ladestationen og har tømt sit indhold på øredøvende vis. Det hele virker lidt usikkert.

Opdatering 14.05.2022:

Siden testen blev publiceret, er der kommet en software-opdatering til TCL Sweeva 6500. Efter opdateringen klarer Tage gulvtæppet, hvilket jeg personligt synes er helt afgørende. Desværre er der fortsat vrøvl med app’en, som stadig er ustabil, og den stakkels legetøjsbanan fik sig endnu en køretur efter opdateringen.

Efter at have tænkt længe og grundigt over det har jeg ændret karakteren til 4 (omend en svag 4’er), eftersom tæppet blev støvsuget med bravour. Og da det er den næstbilligste støvsuger i testen, må jeg nok sænke mine standarder. Med den næste opdatering er alting forhåbentlig i orden!

Under-locket-TCL Undersida-Tcl
<
>
Under låget på lade- og tømningsstationen sidder selve støvsugerposen. Man får en ekstra med i købet, og derefter koster en pakke med tre ca. 200 kroner. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusion

TCL Sweeva 6500 er en i sammenhængen støjsvag robotstøvsuger til en rimelig pris, der lever op til forventningerne, når det gælder støvsugning af gulve. Og UV-C-sterilisering virker som en sund funktion, selv om jeg selvfølgelig ikke kan garantere, at den rent faktisk virker. Men den falder på, at app’en er upålidelig.

Jeg kan leve med, at en robotstøvsuger har udfordringer med ledninger, men en lidt mere finjusteret sensor, der kan registrere lidt større og mere voluminøse genstande, i dette tilfælde en legetøjsbanan, står på ønskelisten til næste gang.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 800 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Også i denne test:

DreameBot Z10 Pro

God og billig

Testens billigste deltager både støvsuger og vasker dine gulve. Spørgsmålet er bare, hvor godt den gør det.

Prisen og det faktum, at den styrer let og elegant uden om forhindringer og ikke har nogen problemer med vores testtæppe.
Moppefunktionen er ikke særlig god.

Samsung Jet Bot+

Praktisk for folk med Samsung-mobil

Hvid og stilren selvtømmende robotstøvsuger, men formen på ladestationen er lidt mærkelig.

Let og fleksibel at komme i gang med. Klarer både tæpper og hjørner.
Højt støjniveau, og designet af ladestationen virker ikke helt gennemtænkt.

Ecovacs Deebot X1 Omni

Størst og dyrest

Her skal man have godt med plads og penge. Til gengæld får man en masse af det hele.

To rengøringsbørster og to roterende mopper. Klarer vores testtæppe og er relativt støjsvag og fleksibel.
Prisen og størrelsen.

iRobot Roomba j7+

Dyr og klodset

En gave til kæledyrsejere, når uheldet er ude? Spørgsmålet er, om P.O.O.P. – Pet-Owner Official Promise – fungerer i praksis …

P.O.O.P. – Pet-Owner Official Promise – en funktion, der faktisk fungerer. Klarer testtæppet uden problemer.
Prisen og det faktum, at den kører ind i stole- og bordben uden betænkeligheder.

Electrolux Pure i9.2

Lidt af en skuffelse

Guldfarvet og trekantet, så den bedre kan komme til i hjørnerne – en vinder i mine øjne, allerede før jeg har sat den på arbejde. Men man skal passe på med forudfattede meninger …

Lille, fiks og stilig. Kan gemmes væk, hvis man vil. Gør også rent i hjørnerne.
Kan ikke klare vores testtæppe, støjer meget og er ufleksibel i sin fremfærd. Ustabil app.
forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv en kommentar

Det er jul, det er smart Kom i julestemning med Philips Hue. Vi har testet den smarteste juletræskæde til dato.
Veldresseret Hvordan klarer en robotstøvsuger sig midt i flyttekasser og pakkematerialer? Æder den alt på sin vej, eller formår den at holde rent alligevel?
Tag kontrollen med Energy IQ Selv om termometeret ikke viser helt så lave tal som normalt i november, vil det nok ikke vare længe, før vinteren er over os. Og med vinter og kulde følger høje elregninger.
Philips Hue på juletræet Signify har netop lanceret Philips Hue Festavia, som er en smart lyskæde til juletræet.
Smart varmepanel sparer penge Den kolde årstid betyder højere strømforbrug, men med app-styring kan du selv tage kontrollen over din elregning.
Lige om lidt vil Philips Hue kunne snakke med alle Smart Home-produkter Matter-standarden, som skal gøre det lettere for Smart Home-produkter at fungere sammen, er nu blevet officielt lanceret. Og Matter er på vej til næsten alle Philips Hue-produkter, fortæller producenten.
Følg Lyd & Billede