Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: DreameBot Z10 Pro

God og billig

Testens billigste deltager både støvsuger og vasker dine gulve. Spørgsmålet er bare, hvor godt den gør det.

Skrevet af / 08/05/2022 - 22:49
DreameBot Z10 Pro
Åsa Warme Hallén

I kassen finder jeg – ud over det indlysende, såsom selve støvsugeren, ladestationen og strømledningen – en rensebørste, en vandbeholder med tilhørende moppeklud og en ekstra støvsugerpose. Der burde også være et rengøringsværktøj, men det kan jeg ikke finde …?!

Installationen er lidt noget rod, og den medfølgende manual stemmer ikke helt overens med virkeligheden, men efter lidt fiksfakseri løser det sig. Jeg downloader Mi Home-app’en og giver min Dreame Bot Z10 Pro navnet “Sixten”.

Dreame Bot Z10 Pro
En selvtømmende støvsuger har brug for plads, og Dreame Bot Z10 Pro er ingen undtagelse. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Hverken manualen eller app’en findes på nogen af de skandinaviske sprog. I app’en vælger jeg derfor engelsk, men hvis man er bedre til tysk, italiensk eller måske polsk, kan man også vælge det.

Mi Home-app’en er enkel og letforståelig, og der er mange forskellige indstillinger. Planlæg rengøringen, lav ruminddeling og meget mere. Jeg tror, det er meget personligt, hvilke indstillinger man vil bruge, og hvad man foretrækker, men her er alt eller i hvert fald det meste af, hvad man kan ønske sig i dette segment.

Stadlagen-Dreame Stadkarta-Dreame
<
>
Sixten gør systematisk 45 kvadratmeter rent på 52 minutter og bevæger sig elegant uden om forhindringer. (Skærmskud fra app’en)

Rengøring med Dreame Bot Z10 Pro

DreameBot Z10 Pro har fire sugestyrker (stille, standard, stærk og turbo) og tre niveauer for vandmængde ved mopning (lav, medium og høj).

Det lykkedes mig ikke at finde noget info om lydniveauet, men mit indtryk er, at DreameBot Z10 Pro er lidt mere støjsvag end både Electrolux og Samsung, selv om den selvfølgelig kan høres. Især når den tømmer sig selv i ladestationen, efter at den er færdig med at gøre rent – sikke en larm! Men det varer heldigvis kun kort tid.

Sixten støvsuger nullermænd og pottemuld op, og manøvrerer let og elegant uden om møbler samt kattelegetøj, der er efterladt på gulvet. Tæppet giver ingen problemer overhovedet, men sugestyrken øges ikke automatisk, så man skal gå ind i app’en og aktivere denne funktion manuelt, hvilket jeg synes er unødvendig bøvlet. Det kunne godt have været forudindstillet fra starten.

I app’en er der også en fjernbetjening, hvis man af en eller anden grund vil styre støvsugeren manuelt. Lidt ligesom en radiostyret bil.

Selv om DreameBot Z10 Pro kun har to rum på sit rengøringskort (det gule og det blå område), går han galt i byen, når han skal vaske gulv: Læg mærke til den mørkegrå runde tingest i det lysegrå område. Rimelig usmart, da han ikke kan komme tilbage til det almindelige kort på grund af den høje tærskel. (Skærmskud fra app’en)

Mopning

Jeg tænker, at eftersom jeg kun har givet Sixten tilladelse til at tegne et rengøringskort op over stuen og soveværelset, der er de rum, jeg har valgt som testområde, burde der ikke være nogen problemer med at holde sig til kortet, når der skal vaskes gulv. Jeg vil selvfølgelig ikke have vasket gulvtæppet, så dér har jeg lavet en no-mop-zone. Men af en eller anden grund ignorerer Sixten kortet og kører ud i entreen.

Selvfølgelig siger jeg ikke nej til gulvvask dér, men problemet opstår, når han skal tilbage igen. En niveauforskel mellem rummene betyder nemlig, at der er ca. 4 cm op til stuen, og det kan DreameBot Z10 Pro ikke klare. Jeg troede, at det ville være nok med opdaterede kort, og at støvsugeren ville holde sig inden for disse områder, men dér tog jeg fejl …

15 minutter gamle kaffepletter er ikke noget, Sixten kan klare. Ikke godkendt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Så jeg sætter Sixten tilbage i ladestationen, lægger no-go-zoner ind efter alle kunstens regler og starter forfra igen. Nu opfører støvsugeren sig som en gentleman.

På papiret er gulvvask en magisk funktion, og jeg skal ærligt indrømme, at jeg i begyndelsen syntes, det var fantastisk. Man fylder en vandbeholder, som man fastgør under støvsugeren, og derefter fugter man en tynd moppeklud, som også sættes fast nedenunder. Men det er ikke sådan, at støvsugeren har bevægelige dele, der får moppekluden til at bevæge sig, og den giver heller ikke besked, hvis kluden er beskidt og trænger til at blive skyllet op.

Så til at vedligeholde et allerede pænt gulv fungerer det okay, men hvis der er pletter, bliver de for det meste tværet ud over resten af gulvet, og hvis det er tørre pletter, bliver de siddende, hvor de er.

Under-locket-Dreame Undersida-Dreame
<
>
Hvis der er langhårede personer i hjemmet eller kæledyr, som fælder, bør man holde ekstra godt øje med rullebørsten. Der er stor sandsynlighed for, at der sætter sig en masse hår fast, og så er det medfølgende rengøringsværktøj praktisk. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusion

DreameBot Z10 Pro er en billig robotstøvsuger og absolut et plus, når det gælder at få gjort rent derhjemme. Den klarer nullermænd, blomsterblade, kattegrus, tæpper og “almindelige” dørtærskler uden problemer. Den får ikke alt skidtet i hjørnerne med, men næsten. Moppefunktionen på Dreame Bot Z10 Pro er ikke noget salgsargument, men mere noget, man bør se som en bonus.

I betragtning af prisen er det alt i alt en god, selvtømmende støvsuger.

Karakter
DreameBot Z10 Pro
Premium

Home mener

Prisen og det faktum, at den styrer let og elegant uden om forhindringer og ikke har nogen problemer med vores testtæppe. Moppefunktionen er ikke særlig god.

Også i denne test:

6 robotstøvsugere

TCL Sweeva 6500

Lige ved og næsten

Testens næstbilligste deltager tømmer sig selv og tilbyder UV-C-sterilisering af gulvene for at fjerne bakterier. Efter publicering kom der en opdatering, som løste nogle af problemerne, men desværre ikke dem alle …

Støjsvag af en støvsuger at være, og den klarer de fleste udfordringer, også dem i hjørnerne. Har UV-C-sterilisering, som gør gulvene ekstra rene.
Ikke helt til at stole på, når det gælder efterladte ting på gulvet. App’en er ustabil.
Læs hele testen

Samsung Jet Bot+

Praktisk for folk med Samsung-mobil

Hvid og stilren selvtømmende robotstøvsuger, men formen på ladestationen er lidt mærkelig.

Let og fleksibel at komme i gang med. Klarer både tæpper og hjørner.
Højt støjniveau, og designet af ladestationen virker ikke helt gennemtænkt.
Læs hele testen

Ecovacs Deebot X1 Omni

Størst og dyrest

Her skal man have godt med plads og penge. Til gengæld får man en masse af det hele.

To rengøringsbørster og to roterende mopper. Klarer vores testtæppe og er relativt støjsvag og fleksibel.
Prisen og størrelsen.
Læs hele testen

iRobot Roomba j7+

Dyr og klodset

En gave til kæledyrsejere, når uheldet er ude? Spørgsmålet er, om P.O.O.P. – Pet-Owner Official Promise – fungerer i praksis …

P.O.O.P. – Pet-Owner Official Promise – en funktion, der faktisk fungerer. Klarer testtæppet uden problemer.
Prisen og det faktum, at den kører ind i stole- og bordben uden betænkeligheder.
Læs hele testen

Electrolux Pure i9.2

Lidt af en skuffelse

Guldfarvet og trekantet, så den bedre kan komme til i hjørnerne – en vinder i mine øjne, allerede før jeg har sat den på arbejde. Men man skal passe på med forudfattede meninger …

Lille, fiks og stilig. Kan gemmes væk, hvis man vil. Gør også rent i hjørnerne.
Kan ikke klare vores testtæppe, støjer meget og er ufleksibel i sin fremfærd. Ustabil app.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Find dine ejendele

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Lyd & Billede
Scroll to Top