TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022

TEST Electrolux Pure i9.2

Lidt af en skuffelse

Guldfarvet og trekantet, så den bedre kan komme til i hjørnerne – en vinder i mine øjne, allerede før jeg har sat den på arbejde. Men man skal passe på med forudfattede meninger …

forfatter
Publiceret 08/05/2022 - 22:44
Karakter
Electrolux Pure i9.2
L&B mener
Lille, fiks og stilig. Kan gemmes væk, hvis man vil. Gør også rent i hjørnerne.
Kan ikke klare vores testtæppe, støjer meget og er ufleksibel i sin fremfærd. Ustabil app.
Specifikationer
 • Navigation: 3D Vision, kamera & laser
 • App-styring: Electrolux Wellbeing
 • Kamera: Ja
 • Fjernbetjening: Nej
 • Sugekraft: (ikke opgivet)
 • Mopning: Nej
 • Støvbeholder: 0,7 l
 • Selvtømmende: Nej
 • No-go-zoner: Ja
 • Vandbeholder:
 • Støjniveau: 75 dB
 • Batteritid: 60 min.
 • Ladetid: 2 timer
 • Mål og vægt: Højde 85 mm / 2,5 kg
 • Farve: Dark Gold
 • Stemmestyring: (ikke opgivet)
 • Web: electrolux.dk
Vejl. pris 7496Pr. 08/05/2022 Produktside

Electrolux Pure i9.2 er lille, smart og lækker (af en robotstøvsuger at være). I pakken finder jeg kun en medfølgende børste og et dobbeltfoldet A4-papir, der skal gøre det ud for en manual. Ved hjælp af illustrationer forsøger den at formidle, hvordan man gør, og hvordan tingene fungerer.

Jeg synes kun, det fungerer sådan nogenlunde, så jeg finder en PDF-fil på hjemmesiden, som jeg kan downloade, men det er bare den samme brugsvejledning.

Electrolux Pure i9.2
Lille, fiks og stilig. Electrolux Pure i9.2 er den pæneste robotstøvsuger i testen! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Min telefon nægter at læse den minimale QR-kode i manualen, så jeg går ind på Electrolux’ website og finder ud af, at app’en hedder Pure i9. Jeg downloader så app’en og opretter en konto – bare for at få følgende besked: “Denne app er ikke længere tilgængelig. Electrolux Wellbeing-app’en har erstattet Pure i9-app’en.”

Okay, dyb indånding … Jeg downloader den rigtige app og logger ind igen. Heldigvis for både mit humør og støvsugerens velbefindende går selve installationen derefter gnidningsløst, og jeg døber den lille sag “Lillebror”, og  derefter er det bare at følge instruktionerne. Tak for det!

Electrolux Pure i9.2 har flere forskellige rengøringsindstillinger, hvoraf jeg valgte Smart. Som viste sig ikke at være helt så smart, da den simpelthen sprang gulvtæppet over. (Skærmskud fra app’en)

At komme i gang med rengøringen

Jeg installerer støvsugeren i vores soveværelse og åbner de to dobbeltdøre til stuen – det er i alt ca. 45 kvadratmeter – og sætter Lillebror i gang, så han kan lære sine nye omgivelser at kende.

Tærsklen mellem de to rum klares med bravur af Electrolux Pure i9.2. Så er det straks værre med gulvtæppet i stuen … Det hele ender med, at Lillebror efter et stykke tid lusker væk fra tæppet og efterlader børsten, uden på nogen måde at indikere, at alting ikke er, som det skal være.

Efter lidt over en times sightseeing i sit nye hjem mener Lillebror, at han er færdig, og ifølge app’en skal han begive sig hjemad. Men det viser sig at være påfaldende svært, og efter ti minutter giver jeg simpelthen op og bærer ham selv tilbage til ladestationen.

Da jeg så går ind i app’en for at redigere kortet og tilføje zoner, står der, at der ikke er noget kort. Selv om der stod, at der tegnes kort under rengøringen.

Jeg fandt rengøringsbørsten viklet ind i gulvtæppet – noget forkommen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Electrolux Pure i9.2 i hverdagen

For at give Lillebror en chance mere begrænser jeg arbejdsområdet til soveværelset og lader ham arbejde dér. Jeg lægger en pude midt på gulvet for at se, om kameraet fungerer, og hvordan Lillebror tackler forhindringen. Og jeg må sige, at det var heldigt, at det ikke var noget mere skrøbeligt, for Lillebror er både nærgående og hakkende i sine bevægelser. Men soveværelset bliver støvsuget og ladestationen fundet uden større besvær.

Så åbner jeg dørene og lader Electrolux Pure i9.2 prøve igen. Lillebror drager af sted, og efter at have afsluttet sin runde finder han faktisk hjem igen, og han har formået at støvsuge mine udfordringer op. Selv de ting, jeg gemte i hjørnerne, er væk. Tommel op til Lillebror, tænker jeg – indtil jeg kigger på rengøringskortet og opdager, at han fuldstændig har ignoreret tæppet. Så tommel ned til Lillebror.

Efter et par forsøg og med lidt tålmodighed lykkedes det Lillebror at gøre rent i det tiltænkte rum. Tæppet blev derimod fuldstændig ignoreret (den kan vel huske, at den tabte børsten), og jeg fik 40 kvadratmeter klaret på 58 minutter. (Skærmskud fra app’en)

App’en

Der er måske ikke noget galt med selve app’en, men den gav mig en del bøvl og udfordrede min tålmodighed. Indimellem kunne jeg ikke få kortet frem og dermed ikke lave zoneinddeling.

Jeg ville så lave et rengøringsskema og navngive rummene, men måtte geninstallere app’en et par gange, før alt blev synligt. Lidt trættende, når ting, der burde være indlysende, går i kludder. I app’en finder jeg også en detaljeret brugermanual (på engelsk), hvor det sådan lidt i forbifarten nævnes, at støvsugeren skal placeres til venstre for døren for at opnå det bedste resultat!?

I betragtning af den relativt høje pris (især da den ikke har selvtømning) synes jeg faktisk, at denne oplysning burde medfølge i trykt form. Og hvorfor er den ikke lettilgængelig på hjemmesiden?

Electrolux Pure i9.2
Her kan man tydeligt se den anderledes form, som gør det nemmere for Pure i9.2 at komme ind i hjørnerne. En rullebørste og en rensebørste gør arbejdet. Husk, at begge dele har brug for lidt kærlighed i form af rengøring i ny og næ. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusion

Electrolux Pure i9.2 er den eneste deltager i testen, der ikke er selvtømmende, men det er ikke noget, der generer mig. Fordelen er nemlig, at ladestationen er meget mindre og kan gemmes af vejen under f.eks. en sofa eller en seng.

Jeg havde store forventninger til Pure i9.2, men selv om den ser godt ud, så er det ikke nok. Den støvsuger ganske vist rigtig godt på gulvet, også i hjørnerne, men i betragtning af den høje pris havde jeg forventet et fleksibelt, støjsvagt, smart og brugervenligt produkt, der også kunne klare gulvtæpperne. Og det er den desværre ikke.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 800 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Også i denne test:

DreameBot Z10 Pro

God og billig

Testens billigste deltager både støvsuger og vasker dine gulve. Spørgsmålet er bare, hvor godt den gør det.

Prisen og det faktum, at den styrer let og elegant uden om forhindringer og ikke har nogen problemer med vores testtæppe.
Moppefunktionen er ikke særlig god.

TCL Sweeva 6500

Lige ved og næsten

Testens næstbilligste deltager tømmer sig selv og tilbyder UV-C-sterilisering af gulvene for at fjerne bakterier. Efter publicering kom der en opdatering, som løste nogle af problemerne, men desværre ikke dem alle …

Støjsvag af en støvsuger at være, og den klarer de fleste udfordringer, også dem i hjørnerne. Har UV-C-sterilisering, som gør gulvene ekstra rene.
Ikke helt til at stole på, når det gælder efterladte ting på gulvet. App’en er ustabil.

Samsung Jet Bot+

Praktisk for folk med Samsung-mobil

Hvid og stilren selvtømmende robotstøvsuger, men formen på ladestationen er lidt mærkelig.

Let og fleksibel at komme i gang med. Klarer både tæpper og hjørner.
Højt støjniveau, og designet af ladestationen virker ikke helt gennemtænkt.

Ecovacs Deebot X1 Omni

Størst og dyrest

Her skal man have godt med plads og penge. Til gengæld får man en masse af det hele.

To rengøringsbørster og to roterende mopper. Klarer vores testtæppe og er relativt støjsvag og fleksibel.
Prisen og størrelsen.

iRobot Roomba j7+

Dyr og klodset

En gave til kæledyrsejere, når uheldet er ude? Spørgsmålet er, om P.O.O.P. – Pet-Owner Official Promise – fungerer i praksis …

P.O.O.P. – Pet-Owner Official Promise – en funktion, der faktisk fungerer. Klarer testtæppet uden problemer.
Prisen og det faktum, at den kører ind i stole- og bordben uden betænkeligheder.
forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv en kommentar

Det er jul, det er smart Kom i julestemning med Philips Hue. Vi har testet den smarteste juletræskæde til dato.
Veldresseret Hvordan klarer en robotstøvsuger sig midt i flyttekasser og pakkematerialer? Æder den alt på sin vej, eller formår den at holde rent alligevel?
Tag kontrollen med Energy IQ Selv om termometeret ikke viser helt så lave tal som normalt i november, vil det nok ikke vare længe, før vinteren er over os. Og med vinter og kulde følger høje elregninger.
Philips Hue på juletræet Signify har netop lanceret Philips Hue Festavia, som er en smart lyskæde til juletræet.
Smart varmepanel sparer penge Den kolde årstid betyder højere strømforbrug, men med app-styring kan du selv tage kontrollen over din elregning.
Lige om lidt vil Philips Hue kunne snakke med alle Smart Home-produkter Matter-standarden, som skal gøre det lettere for Smart Home-produkter at fungere sammen, er nu blevet officielt lanceret. Og Matter er på vej til næsten alle Philips Hue-produkter, fortæller producenten.
Følg Lyd & Billede