Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Wilfa Dualfry Grill 10L Airfryer AFG-10

Airfryer til store portioner

En ekstra bred airfryer viste sig at være lige det, der skulle til for at gøre ovnen overflødig.

Skrevet af / 08/07/2024 - 08:40
Wilfa Dualfry Grill 10L Airfryer AFG-10
Jonas Ekelund

Siden vi lavede vores store test af airfryers sidste efterår, er Wilfa gået fra to modeller til 10 modeller, der opfylder forskellige behov. De kommer i forskellige størrelser, prisklasser og formater. Som denne Dualfry Grill, der har en ekstra stor kapacitet, ikke fordi kurven er dybere, men fordi den er ekstra bred. Faktisk er den en halv meter bred, ligesom en mikrobølgeovn. Kassen indeholder en grillrist og en pizzabakke. Der følger dog ikke opskrifter eller en begynderguide med.

Ud over standardristen medfølger der en pizzaform og en robust grillrist. (Foto: Wilfa)

Konstruktion og rengøring

Som nævnt ovenfor er denne model usædvanlig stor, så du bør måle pladsen, før du køber den. Konstruktionen føles solid med slagfast plast og tykt metal, hvilket forklarer, hvorfor Wilfa tør give 5 års garanti. Den store kurv har et aftageligt gitter, som desværre har en tendens til at falde af, hvis man forsøger at hælde den færdige mad op. Lidt forsigtighed er påkrævet. Kurven glider ganske let og har ingen problemer med at sætte sig fast.

wilfa heating element wilfa lower heat
<
>
Ligesom Cosori har denne et varmelegeme i bunden for lavere varme. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Da kurven har et vindue, kan den desværre ikke vaskes i maskine, da vinduet ville blive beskadiget. Men i de to måneder, vi har brugt den, har det faktisk været helt fint at holde den ren med håndkraft. Non-stick-egenskaberne er gode, for der er faktisk ikke noget, der er brændt på, selv om vi har tilberedt spareribs med BBQ-sauce, som er kendt for at brænde på, når de drypper. Wilfa anbefaler at skrubbe det udsatte varmeelement med en opvaskebørste.

Håndtering

Det store touchpanel har knapper til at justere varmen og tiden samt tænde lyset. Der er også hurtigknapper til pommes frites, kylling, bøf, pizza, fisk, rejer, vedligeholdelse af varme og tørring. Det smarte er, at du selv kan ændre dem. Hvis du f.eks. får bedre resultater med en anden tid og temperatur til dine pommes frites, kan du bare omprogrammere det forudindstillede program. Meget smart!

wilfa oven dish wilfa pizza philips pizza
<
>
Selv i en Philips XXL går en frossen pizza ikke ned. Tid til ovnen. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Men det, der driver os til vanvid, er, at man skal forvarme den, før man kan gå i gang. Den stopper simpelthen, når den når temperaturen, og nægter at begynde at lave mad, før man trækker kurven ud, lægger maden i og lukker den igen. Hvis man er lidt erfaren, kan man beregne opvarmningstiden og blot indstille en samlet tid for det hele. Men her kan man ikke gå, man er nødt til at stå og vente i flere minutter, trække kurven ud og sætte den tilbage og lade som om, man ikke havde maden i den til at begynde med. Det er idiotisk, og man burde kunne slå funktionen fra.

Læs også 6 airfryers der gør madlavning til en leg Alt, hvad du laver i en ovn, kan du lave i en airfryer - bare hurtigere og bedre.

Tilberedning

Vi indstillede den til 180 grader, og efter den irriterende forvarmning, der tog lidt over 2 minutter, havde vi forventet, at den ville være 180 grader. Faktisk var den kun 140 grader! Og det tog næsten 6 minutter, hvilket er meget langsomt, før temperaturkurven fladede ud. Men ikke ved 180 grader, men ved 160! I løbet af de næste par minutter steg den langsomt en grad ad gangen for til sidst at nå 170-174 grader. Det er måske en acceptabel afvigelse, hvis man skal have noget i ovnen i 20 minutter, men hvis det kun skal være der i kort tid, skal man tage højde for, at ovnen er alt for kold den første tid.

wilfa egg bites wilfa fish and chips wilfa sausage wilfa shortribs
<
>
Du kan også bruge et helt stykke kam - eller short ribs, hvis du vil være amerikansk. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Overraskende nok viste det sig, at det, der virkelig påvirker tilberedningen, er størrelsen. Ikke så meget for resultatet som for, hvad man kan tilberede i den. Med tidligere airfryere har vi tilberedt enkle retter til en eller to personer. Men med Dualfry Grill opdagede vi, at den faktisk kan tilberede en frossen pizza, korte ribben eller et stort ovnfad med gratin. Derfor har vi ikke brugt ovnen en eneste gang, siden vi begyndte at bruge den! Vi kan også godt lide den ekstra høje temperatur, som i kombination med grillristen faktisk giver grillmærker.

Konklusion

I begyndelsen var vi skeptiske over for det lave, men ekstra brede format, som får Dualfry Grill til at fylde meget på køkkenbordet. Men det er netop dette format, der gør det muligt at tilberede ting, som ikke passer i en almindelig airfryer, og som gjorde den almindelige ovn overflødig under hele testen. Bemærk også den ekstra høje temperatur og grillristen for at få en ordentlig overflade. Vi var dog irriterede over, at man ikke kan fravælge forvarmning, og at opvarmningen tager så lang tid.

Karakter
Wilfa Dualfry Grill 10L Airfryer
Premium

Home mener

Kæmpe kapacitet, selv til større ovnfade. Hurtigindstillinger kan ændres. Grillrist medfølger. Kan nå ekstra høj temperatur. Vindue og belysning. Forvarmning er irriterende. Ingen app til smartphone. Fylder ret meget. Kan ikke tåle opvaskemaskine. Langsom til at varme op.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Trådløs overvågning af hjemmet

Smid en hel pizza i airfryeren

Hold små pilfingre fra flaskerne

Effektiv klipning af store haver

Når du vil se godt ud

Lysmagi til husfacaden

Sodastream i nye japanske klæder

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Scroll to Top