Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: iRobot roomba Combo i5+

Den flotteste i testen

At lægge vægt på udseendet af et produkt, der normalt er ret synligt i et hjem, er et plus. Men det vigtigste er, at det leverer varen.

Skrevet af / 10/12/2023 - 10:50
iRobot roomba Combo i5+
Åsa Hallen

Jeg bliver altid begejstret, når producenten gør noget ekstra ud af udseendet. iRobot Roomba i5+ er virkelig stilfuld. Både selve støvsugeren og opladnings-/tømmestationen.

I pakken finder jeg præcis, hvad jeg har brug for, hverken mere eller mindre, og installationen er enkel. Ivar virker som et passende navn, og efter at have ladet ham oplade sine batterier et stykke tid, sender jeg ham afsted for at udforske sit nye hjem.

iRobot Roomba Combo i5+ aka Ivar. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Ivar har ikke travlt. Læringsrunden tager 55 minutter. Men han er ikke ligefrem forsigtig. Faktisk kan jeg ikke bare høre ham slå mod benene på sofaen, jeg kan endda mærke det.

Stiligt 1 Stiligt 2
<
>
Det ser næsten ud, som om der er lagt et stykke stof på toppen, men det er der ikke. I stedet er der lagt lidt ekstra arbejde i overfladen. Det er meget flot. (Foto: Åsa Warme Hallén)

 

Jeg har ikke altid den bedste hukommelse, men jeg føler alligevel, at det her er meget bekendt siden min sidste gruppetest hvor jeg havde iRobot Roomba j7+. Og producenten har tydeligvis ikke taget kritikken til sig. Det er en skam.

Læs også Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror Vi bliver ældre og ældre. Men hvad nytter det at blive ældre, hvis jeg ikke holder mig sund? Og hvordan ved jeg, om jeg bevæger mig nok i forhold til søvn og restituering?

iRobot-Home

I app’en kan jeg lave skemaer og navngive de forskellige rum. At lave virtuelle vægge er mere kompliceret, end det behøver at være, og jeg forstår ikke rigtig tankerne bag det. Min fornemmelse er, at de ikke rigtig er færdige med at tænke. De er ligesom kørt fast på halvvejen. Nu er det kun muligt at lave et kort med Ivar, så når man er færdig, behøver man ikke at tænke mere over det.

At lave en virtuel væg til at afgrænse rum kræver en vis portion tålmodighed. Selve “væggen” kan ikke flyttes, kun sættes lodret eller vandret. Så det er selve kortet, du skal flytte. Og fordi “væggen” ikke kan forkortes, kan den blive til en væg, hvor du ikke vil have den. Så skal du tilføje og derefter fjerne den. Unødigt kompliceret. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Takket være stemmestyring kan jeg få Ivar til at gøre rent i et bestemt rum, som jeg har navngivet på kortet, men jeg kan ikke lave nogen no-go/no-mop-zoner. Det, jeg også tænker på, er, at jeg ikke kan se i realtid, hvor Ivar er. Den viser kun, at han arbejder, men ikke hvor. Set i bakspejlet kan jeg heller ikke se, hvordan han bevægede sig.

Ivar karta Ivar städad Ivar logg
<
>
I loggen kan jeg se, at det tog ham 1 time og 19 minutter at gøre 43 kvadratmeter rent, og hvis jeg læser det hele rigtigt, er der ikke noget sted, der har været særligt beskidt. Det er ret lang tid for så lille et område, men det gør ikke så meget, hvis det bare er godt gjort. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg dobbelttjekker prislisten igen – ja, Ivar koster næsten 5.500 kroner, og jeg er lidt overrasket over, hvor basal Ivar føles, og hvor få justeringer og tilpasninger der kan foretages.

Tid til at gøre rent…

Der er ikke noget galt med selve rengøringen, selv støvet i hjørnerne forsvinder, men Ivar kører frem og tilbage mellem rummene. Det ene øjeblik er han på badeværelset – så kører han hen for at støvsuge under køkkenbordet og så tilbage til badeværelset igen. Jeg sniger mig efter ham og føler mig lidt som en mistænksom arbejdsgiver, der ikke stoler på sit personale, men jeg har svært ved at se en rød tråd i hans bevægelser.

Jeg har faktisk ikke denne slags snavs derhjemme, men har tilføjet lidt ekstra støv og snavs for virkelig at se forskellen mellem før og efter. Resultatet er ikke perfekt, men på den anden side er det heller ikke perfekt for de andre deltagere. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Og fordi jeg ikke kan følge arbejdsgangen på kortet i app’en, er det hele meget ulogisk og forvirrende.

Læs også 6 airfryers der gør madlavning til en leg Alt, hvad du laver i en ovn, kan du lave i en airfryer - bare hurtigere og bedre.

Det siges, at Ivar genkender og lærer, hvor der kan være ekstra snavs, og derfor renser han det område lidt ekstra. Jeg spekulerer på, om det er derfor, han går frem og tilbage, som han gør, men det virker heller ikke rimeligt.

Ivar kattskål Ivar gris
<
>
Katteskålene måtte finde sig i at blive stillet op i et hjørne, og Harrys stakkels kælegris blev uforskammet taget med på en tur. Jeg kan hurtigt se, at Ivar ikke viger tilbage for faste forhindringer. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Når Ivar gør rent, stopper han nogle gange op og bliver helt stille. Det er næsten, som om han stopper op og hviler sig et stykke tid. Eller tænker på, hvor han skal gå hen næste gang. Det er meget uklart.

Selvfølgelig bliver undersiden støvet, men jeg er meget taknemmelig for, at der blev valgt gummibørster. Selv om den ikke er helt vedligeholdelsesfri, er der færre hår, der skal fjernes med håndkraft. (Foto: Åsa Warme Hallén)

… og tørre gulvene af

Ivar har en støvbeholder, som han bruger til at støvsuge, og en anden med en integreret vandbeholder og moppeklud. Vandbeholderen skal fyldes med vand, og moppekluden skal fugtes. Ligesom hos Egon er moppen ikke bevægelig, men bevæger sig bare med. Resultatet er selvfølgelig ikke et pletfrit gulv, men et lidt friskere gulv.

Ivar har to forskellige støvbeholdere. En med en lille vandtank og moppeklud og en uden. Selvom det føles lidt unødvendigt, er det nemt og enkelt at skifte. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg valgte at udelukke kaffetesten for Ivar, simpelthen fordi det ikke er muligt at få ham til at rengøre et specifikt mindre område. Kun specifikke rum, som jeg har indtastet i app’en. Selvfølgelig kan jeg gå ind i app’en og tilføje/flytte vægge for at skabe et rum i et rum, men så er det meget hurtigere selv at gøre rent efter spild.

Konklusion

iRobot Roomba Combo i5+ er ikke en dårlig robotstøvsuger. Ivar både støvsuger og opfrisker dine gulve med en fugtig klud. Den er bare for dyr i forhold til, hvad den kan. Der er ikke noget galt med selve rengøringen, men du kan ikke indstille zoner for, hvor den skal eller ikke skal gå hen, og du får ikke et rigtigt rengøringskort, der fortæller dig, hvor han har været. Han er også skødesløs, når det gælder genstande, så du er nødt til at lægge dem væk, før han kan arbejde.

Karakter
iRobot roomba Combo i5+
Premium

Home mener

Stilfuld. App på de nordiske sprog Dyr i forhold til justeringsmulighederne.

Også i denne test:

4 robotstøvsugere

Wilfa Innobot RVC-D4000SL+

Vellykket comeback

Norske Wilfa startede som støvsugerproducent tilbage i 1948, og efter en pause lancerer de nu igen rengøringsprodukter.

App på de nordiske sprog. Stort udvalg af tilbehør. Fungerer med både 2,4 GHz- og 5 GHz-netværk.
Muligvis en smule langsom.
Læs hele testen

Roborock Q Revo

Vedligeholdelsesfri - næsten

Roborock er lidt forkælet med gode ratings og et godt ry. Nu deltager de i en gruppetest, hvor de også har den højeste pris.

Roterende mopper. Kræver ikke meget vedligeholdelse.
Kan ikke rengøre omkring trin særlig godt. App’en er ikke tilgængelig på de nordiske sprog.
Læs hele testen

Ecovacs Deebot N10 Plus

Billigst

En selvtømmende robotstøvsuger til under 4.000 kroner. Kunne det være noget at investere i?

Pris. App på de nordiske sprog. Bedst i test til rengøring ved dørtrin.
Kører over og trækker ting med sig.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rengøring med rene hænder

Vi tester batteridrevne sneslynger

Bare rolig. Dit hjem er sikkert!

Ikke godt nok, Dyson

Hører støvsugere og skuresvampe fortiden til?

Lad et lys gå op for dine tænder

Enkel og praktisk uden smartness

Lights – camera …

Fransk bordopvaskemaskine er sjovere end Netflix

Fuld kontrol med strømmen derhjemme

Friskbryggede planter

Elektrisk tandbørste på Business Class

Scroll to Top