Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Roborock Q Revo

Vedligeholdelsesfri - næsten

Roborock er lidt forkælet med gode ratings og et godt ry. Nu deltager de i en gruppetest, hvor de også har den højeste pris.

Skrevet af / 10/12/2023 - 10:50
Roborock Q Revo
Åsa Hallen

Jeg, eller for at være ærlig, mine kolleger, har testet en hel del Roborock-robotter i løbet af de sidste par år. Både Roborock S7 MaxV Ultra og Roborock S8 Pro Ultra har fået strålende anmeldelser, og sidstnævnte vandt prisen som Årets bedste smart home-produkt i kategorien Husholdning & Indretning. Nu har jeg sat Roborock Q Revo i en gruppetest for at se, hvordan den klarer sig i forhold til konkurrenterne. Det er overflødigt at sige, at forventningerne er høje!

Roborock Q Revo aka Robban. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Lade/tømningsstationen er den største i testen, men den indeholder også to vandbeholdere. En til rent vand og en til beskidt vand. Tilbehøret er en smule sparsomt. I min kasse finder jeg kun en ekstra støvsugerpose. Med robotten og ladestationen på plads installerer jeg Roborock-app’en og tilføjer min nye ven, som jeg kalder Robban.

På toppen er de to vandbeholdere. En til rent vand og en til beskidt vand. Jeg kan afsløre, at det er meget nemt bare at fylde rentvandsbeholderen og lade Robban klare resten. Men jeg undrer mig over, hvorfor der ikke er noget låg over beholderne? Det betyder selvfølgelig ikke noget for rengøringsoplevelsen, men fra et æstetisk synspunkt ser det bedre ud. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Flere apps

Hvorfor have én app, når man kan have to? Når det handler om at styre Robban, kan jeg vælge mellem Roborock eller Xiaomi Home. Det kan være lidt forvirrende, men det hele bliver klart, når man indser, at Xiaomi ejer Roborock. Jeg vælger Roborock-app’en, simpelthen fordi robotstøvsugeren hedder Roborock. Det giver mening for mig.

Læs også Tænd et blødt lys i vintermørket Mørkere tider er i vente, men med en vækkelampe - eller wake-up light - kan du mildne din morgen med lyd og lys. Vi har testet fire af slagsen, og især én af dem gør arbejdet til UG med kryds og slange.

App’en er nem at bruge og navigere i, og hvis du bruger lidt tid med din nye rengøringshjælp, kan du personliggøre den ned til mindste detalje.

Jeg kan vælge mellem en række forskellige sugeeffekter. Hvornår Robban skal gøre rent, hvornår han absolut ikke skal gøre rent, og hvor grundig han skal være.

I grundindstillingerne rengør Roborock Q Revo først alle kanter og tager derefter resten af gulvfladen. Jeg oplever Robban som struktureret, og han gør 53 kvadratmeter rent på 59 minutter. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg kan lave no-go-zoner, no-mop-zoner, og hvis der sker et uheld, kan jeg bede ham om at gøre rent og/eller moppe et mindre specifikt område. Jeg kan specificere gulvtypen i hvert rum, og hvis jeg ikke har noget bedre at lave, kan jeg også vælge at placere møblerne rundt omkring i hjemmet. Jeg er ikke helt sikker på, hvorfor jeg skal fortælle Robban, at der er en sofa i stuen og en seng i soveværelserne. Han skal kun vaske gulvet, ikke fnugge puder og rede sengen. Men det kommer måske med i næste opdatering!

Ulempen er, at app’en ikke er tilgængelig på de nordiske sprog, så vidt jeg kan se.

Tid til rengøring

Robban siges at fornemme og undgå forhindringer på gulvet. Alt sammen så jeg ikke behøver at lægge ting væk. Jeg vil sige, at det afhænger helt af genstandens størrelse. På den første rengøringsrunde bliver kattenes mad- og vandskåle skubbet ind i hjørnerne. Han rammer også stoleben og er generelt ret uforsigtig.

I den første rengøringsrunde ser Anton og Harrys spiseplads ret slem ud. Da Robban er færdig, er mad- og vandskålen skubbet op i hjørnet. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Men når jeg går ind på kortet efter rengøringsrunden, har Robban markeret kattenes madsteder som forhindringer. Og på den næste rengøringsrunde undgår Robban uden problemer katteskålene, helt alene. Selv stolebenene får lov at være i fred. Han er klog, ham Robban!

I app’en har Robban markeret begge kattes foderområder som “objekter i vejen”. Det gode ved Robban er, at han selv undgår disse områder under den næste rengøring, uden at jeg manuelt behøver at indtaste no-go-zoner i app’en. Hurra for det! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Hvis/når robotten registrerer, at der er en “farlig” forhindring – f.eks. en trappe – advarer den dig og foreslår i app’en, at du indstiller en no-go-zone. Nu har jeg ikke sådanne fælder i mit hjem, så jeg kan desværre ikke garantere, at det virker.

Læs også Velstrøget uden besvær Jeg hader at stryge, men kan Steamery Cirrus X Handheld være min redning? Det må komme an på en test!

Roborock Q Revo gør hurtigt og effektivt rent, og selv vores tæppe under stuebordet får en god omgang. Robban øger automatisk sugestyrken, når han fornemmer, at han er på et tæppe. Dette kan naturligvis ændres i app’en efter ønske.

Jeg må indrømme, at jeg havde høje forventninger til Robban. Måske for høje. Generelt kan jeg sige, at en robotstøvsugers svage punkt er gået fra hjørner til dørtrin. Efter at have forberedt området ved en dørtrin med forskelligt snavs, er det nemt at indse, at det ikke er Robbans stærkeste side. Billede til venstre: Før. Billede til højre: Efter. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg har indset, at en robotstøvsugers svage punkt, når det gælder rengøring, er området omkring dørtrin. Og selv om Robban er en klippe til det meste, er han ikke helt god nok her.

Roborock Q Revo har en gummibørste, hvilket betyder, at færre hår sætter sig fast. Noget, som jeg er meget taknemmelig for. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Mopper

Ligesom de andre deltagere i testen kan Robban vaske mine gulve. Det, der adskiller Roborock Q Revo fra de andre, er, at den har roterende mopper. Mopperne roterer med 200 omdrejninger i minuttet, så det er ikke så svært at regne ud, at mopperiet faktisk kan kaldes mopperi, og ikke vådtørring som i de fleste andre tilfælde, hvor man fastgør en klud på undersiden, som får lov til at køre hen over gulvet. Når han er ude på en moppemission, går han også tilbage til ladestationen med jævne mellemrum for at vaske og rengøre mopperne. Jeg elsker det!

Robban arbejder med dobbeltmopper, der snurrer med 200 omdrejninger i minuttet. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Når han er ude på en moppemission, går han også tilbage til ladestationen med jævne mellemrum for at vaske og rengøre mopperne. Jeg elsker det!

Læs også Mere bagværk, mindre opvask Kenwood forsøger at samle så meget opvask som muligt i samme gryde. Kenwood Titanium Chef Patissier XL er en dyr maskine, men billigere end sin storebror Cooking Chef XL. Er den et billigere alternativ eller et kompromis?

Ikke alene bliver mopperne vasket, de bliver også opvarmet til 45 grader for at holde dem ekstra friske og undgå lugt. Ifølge reklamen er “mopperne helt tørre”, men Robban formår ikke helt at opnå dette.

Jeg vil bestemt ikke klage over hvordan Robban mopper. Han bestod ikke min kaffetest 100 procent, men i det store hele gør Roborock Q Revo et rigtig godt stykke arbejde. (Foto: Åsa Warme Hallén)

I app’en bestemmer jeg, om han skal moppe hurtigt, standard, dybt eller meget langsomt og grundigt. Jeg kan også indstille zoner, hvor jeg ikke vil have Robban til at moppe. Det er dog ikke nødvendigt på tæpper, da Robban fornemmer overfladen og løfter mopperne. Nu løfter han kun mopperne 7 mm, så en moppefri zone på det bløde tæppe kan alligevel være en god idé.

Konklusion

Selv om Roborock Q Revo må nøjes med fem stjerner i denne test, får den en ren helbredsattest. Robban kan virkelig personaliseres, og i det hele taget har det været en fornøjelse at teste den. Han er testens dyreste, og Roborock-app’en findes ikke på de nordiske sprog, men lige nu er der intet, der slår roterende mopper, der vasker sig selv. Hatten af for Roborock Q Revo aka Robban.

Karakter
Roborock Q Revo
Premium

Home mener

Roterende mopper. Kræver ikke meget vedligeholdelse. Kan ikke rengøre omkring trin særlig godt. App’en er ikke tilgængelig på de nordiske sprog.

Også i denne test:

4 robotstøvsugere

Wilfa Innobot RVC-D4000SL+

Vellykket comeback

Norske Wilfa startede som støvsugerproducent tilbage i 1948, og efter en pause lancerer de nu igen rengøringsprodukter.

App på de nordiske sprog. Stort udvalg af tilbehør. Fungerer med både 2,4 GHz- og 5 GHz-netværk.
Muligvis en smule langsom.
Læs hele testen

Ecovacs Deebot N10 Plus

Billigst

En selvtømmende robotstøvsuger til under 4.000 kroner. Kunne det være noget at investere i?

Pris. App på de nordiske sprog. Bedst i test til rengøring ved dørtrin.
Kører over og trækker ting med sig.
Læs hele testen

iRobot roomba Combo i5+

Den flotteste i testen

At lægge vægt på udseendet af et produkt, der normalt er ret synligt i et hjem, er et plus. Men det vigtigste er, at det leverer varen.

Stilfuld. App på de nordiske sprog
Dyr i forhold til justeringsmulighederne.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Endelig en elektrisk grill, som ikke er kedelig

Trådløs overvågning af hjemmet

Smid en hel pizza i airfryeren

Hold små pilfingre fra flaskerne

Effektiv klipning af store haver

Når du vil se godt ud

Lysmagi til husfacaden

Sodastream i nye japanske klæder

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Scroll to Top