Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Steamery Cirrus X Handheld Steamer

Bliv velstrøget med damp

Jeg hader at stryge, men kan Steamery Cirrus X Handheld være min redning? Det må komme an på en test!

Skrevet af / 28/10/2023 - 09:35
Steamery Cirrus X Handheld Steamer
Åsa Hallen

Jeg har hørt, at der findes mennesker, som kan lide at stryge. Folk, der synes, det er så afslappende og afstressende, og som ikke har noget som helst problem med at stille strygebrættet op foran fjernsynet og rive et afsnit af deres yndlingsserie af eller se en fodboldkamp, mens alle ugens skjorter og bluser bliver strøget til perfektion.

Hvis du hører til i den kategori, så tillykke. Men hvis du, som jeg, ikke gør, kan jeg fortælle dig, at der er håb! I lang tid købte jeg kun tøj, som ikke behøvede at komme i nærheden af et strygejern. Også selv om en hvid, sprød og velstrøget skjorte ser ret godt ud alligevel.

I pakken finder jeg selvfølgelig selve steameren (fås også i lilla og hvid), en såkaldt steaming pad og en instruktionsbog. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Steamery Cirrus X Handheld Steamer

Farven på min damper hedder Onyx, hvilket føles som et mere luksuriøst ord for sort. Hvis man vil lave sjov med det, fås den også i farverne Cotton og Lilac (mistænkeligt meget lig hvid og lilla).

For at undgå at brænde dig på dampen, når du damper f.eks. kraven eller den nederste del af tøjet, skal du bruge den medfølgende pude. Godt tænkt! (Foto: Åsa Warme Hallén)

I pakken er der også et sort, lidt hårdt stykke stof, som Steamery har valgt at kalde en steaming pad. Ideen med denne pude er, at du skal lægge den bag fx kraven, når det er tid til at stryge den – risikoen er ellers, at du brænder dig på dampen.

Ophænget gør det nemt at opbevare Steamery Cirrus X hængende på et let tilgængeligt sted. Enkelt er altid godt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Steamery gør meget ud af, at der er et indbygget ophæng, hvilket jeg først ikke indser det smarte i. Men som vi alle ved, er de bedste løsninger dem, der rent faktisk bliver brugt. Og for at de skal blive brugt, skal de være let tilgængelige. Takket være ophænget kan jeg hænge steameren på indersiden af en dør eller et klædeskab. Smart!

Ifølge Steamery er dampning den mest skånsomme måde at fjerne rynker fra tøj og andre tekstiler på. Dampen siges at løfte tekstilfibrene og give dem mulighed for at genvinde deres naturlige form. Hvis du bare vil friske dit tøj op, fungerer dampning også godt til det formål.

Læs også Hverdagsluksus En vinduespudserrobot!? Findes det overhovedet, og kan det virkelig fungere i praksis? Spørgsmålene er mange, og jeg skal se, om jeg kan bidrage med nogle svar.

Tid til at teste

Jeg hænger en favorit på en bøjle, og for at få den rigtige arbejdshøjde hænger jeg det hele på en krog i loftet (man tager, hvad man har), sætter Cirrus X i stikkontakten og venter på, at apparatet er klar. Det sker hurtigt. Så presser jeg forsigtigt dysen mod min skjorte, mens jeg trækker den nedad og holder dampknappen inde. For at få et godt resultat er jeg nødt til at holde stoffet, så det strækker sig lidt.

Om tekstilfibrene på min skjorte er vendt tilbage til deres naturlige form eller ej, kan jeg ikke sige. Men jeg kan bekræfte, at Cirrus X har fjernet rynkerne.

Der er visse områder på en skjorte, som er lidt mere udfordrende og afslører, om man er vant til at håndtere et strygejern eller ej. Området under ærmet, hvor sømmene fra for- og bagstykket går sammen, er helt sikkert et af dem. Her er Cirrus X en drøm! Det der kan give problemer er, hvis man vil have en knivskarp fold fra skulderen og ned til manchetten. Den opgave løser Cirrus X ikke så godt. Der findes dog en storebror ved navn Cirrus 3 Iron Steamer, en hybrid mellem en steamer og et strygejern, som måske løser det bedre.

Jeg tog en af min mands lidt tungere T-shirts og krøllede den godt sammen og lod den ligge et par dage for at give Cirrus X en rigtig udfordring. På afstand ser resultatet ok ud, men ved nærmere eftersyn kan man se, at damperen ikke helt kan klare opgaven. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Da jeg har en lille allergi over for strygejern og store strygebrætter, er jeg blevet rigtig god til at hænge vasketøj på bøjler og ryste det for at undgå krøller. T-shirts, skjorter og bluser er bandlyst fra tørretumbleren, da de risikerer at komme ud som rynkebolde. Og her finder jeg en af produktets svagheder. Virkelig krøllet tøj. Det bliver glat og pænt nok til, at jeg personligt synes, det er tilstrækkeligt, men jeg formoder, at der er folk, der er uenige.

Före danmark Efter danmark
<
>
En helt genial anvendelse er gardiner, som du allerede har hængt op! Da jeg er en lidt komfortabel person, valgte jeg at hænge et par tynde hørgardiner op uden at stryge dem først. Jeg troede, at de ville rette sig - jeg tog fejl. Men takket være Steamery Cirrus X ser de nu meget bedre ud. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Men et anvendelsesområde, som den er rigtig god til, er gardiner. Bare vask, hæng på plads og damp!

Vandtanken er nem at tage ud og fylde op igen. Det er godt, at den er gennemsigtig, så man kan se, hvor meget vand der er tilbage. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Takket være det faktum, at den er så lille og let, mener jeg, at Cirrus X er en fremragende rejsekammerat, der giver dig mulighed for faktisk at vælge at tage den pæne sommerkjole eller skjorte, der normalt skal blive hjemme, fordi den bliver krøllet i kufferten.

Producenten er dog meget tydelig med, at man skal bruge det “rigtige” vand, hvilket man måske skal være ekstra opmærksom på, hvis man tager den med til udlandet, hvor man ikke kender vandkvaliteten. Steamery Cirrus X Handheld Steamer er faktisk udstyret med kalkfælder for at forlænge levetiden, men fungerer selvfølgelig bedst med blødt vand fra hanen, destilleret vand eller deres eget dampvand. Spontant kan jeg tænke, at der godt kunne følge en prøve af dette dampvand med i pakken, men der tænker jeg og producenten åbenbart ikke ens.

Dampen kommer ikke altid jævnt ud, og der er risiko for vandpletter på tøjet. I de fleste tilfælde betyder det ikke noget – men nogle stoffer er mere sarte end andre, så vær forsigtig. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Konklusion

Hvis du er en strygenørd, som kræver perfektion, vil du nok ikke blive 100 procent tilfreds med netop denne steamer. Den vil være god, men ikke helt perfekt. Især ikke, hvis du ikke er så omhyggelig med at hænge og ryste tøjet ud umiddelbart efter vask. Faktisk er prisen lidt i overkanten, men Steamery Cirrus X vinder på, at den er stilfuld… Hvis du er tilfreds med “godt nok”, sætter pris på den bekvemmelighed og tilgængelighed, som en steamer giver, og også har 1.000 kr. tilovers, siger jeg bare: Køb!

Karakter
Steamery Cirrus X Handheld Steamer
Premium

Home mener

Let, fleksibel og nem at bruge. Kan give vandpletter på tøjet. Lidt til den dyre side.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Scroll to Top