Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ecovacs Winbot W1 Pro

Rene vinduer uden sjask og striber

En vinduespudserrobot!? Findes det overhovedet, og kan det virkelig fungere i praksis? Spørgsmålene er mange, og jeg skal se, om jeg kan bidrage med nogle svar.

Skrevet af / 30/05/2023 - 11:09
Ecovacs Winbot W1 Pro
Åsa Warme Hallén

Jeg har fornøjelsen at teste og afprøve mange mere eller mindre sjove produkter. I frisk erindring er luftrenseren Airbot Z1, som levede sit eget liv, og nu er Winbot W1 Pro, endnu et produkt fra Ecovacs, landet i mit hjem. Som navnet antyder, handler det om vinduer. Mere specifikt om vinduespudsning. 

Ecovacs väska Time to work
<
>
Jeg kunne fint finde på at bruge den som computertaske! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Winbot W1 Pro – en vinduespudserrobot

Jeg bliver lidt lun på den, allerede inden jeg ser selve produktet. Den bor nemlig i en pæn gråmeleret taske, der føles lidt som en mellemting mellem computertaske, rejsetaske og dokumentmappe. Det her kan jo kun blive godt – eller?  

Tasken åbnes, og den lille robot pakkes ud. Der medfølger to fiberklude, en beholder med rengøringsvæske, målebæger, instruktionsbog (ikke på de nordiske sprog) og strømkabel. 

Väska öppen Väska Harry
<
>
Harry, den selvudnævnte kontrollant, sikrer sig som vanligt, at alt går rigtigt til. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Det er ikke et must at hente Ecovacs Home-app’en, men har du muligheden, synes jeg du skal gøre det, når du skal i gang. Når du parrer din robot med din mobiltelefon, vil der nemlig komme nogle “gør dette” og “husk dette” for sikker og nem brug og et godt resultat. 

I taskens lomme ligger en pænt stor quick start-guide, som vejleder dig trin for trin. Superenkel og nem at følge. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Hvordan fungerer det?

Jeg havde forestillet mig, at jeg skulle gøre noget fast på begge sider af ruden for at få vinduespudseren til at sidde fast, men det er ikke tilfældet. 

I midten af bunden af produktet finder du en ventilator. Det er faktisk en støvsugerventilator med en sugekraft på 2.800 Pa, hvilket skulle være nok til at holde robotten på vinduet. Jeg føler mig dog lidt skeptisk og lidt nervøs før den første prøvepudsning.   

Undersida Undersida med fiberduk
<
>
På undersiden er vakuum-motoren, som gør det muligt for Winbot at suge sig fast på ruden. I hvert hjørne sidder en lille sensor, som registrerer overfladen. For at bevæge sig hen over vinduet bruger robotten noget, der ligner larvefødderne på en tank, men i miniature og af gummi. Fiberkluden fugtes og fastgøres derefter til velcrobåndet. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Det er selvfølgelig godt med både livrem og seler – især hvis du bruger din robot på vinduer, hvor det faktisk kan være forbundet med livsfare, hvis den skulle løsne sig. Winbot er ikke batteridrevet og skal være tilsluttet en stikkontakt for at fungere. Den er dog udstyret med et batteri, som gør det muligt for den at holde sig fast i ca. 30 minutter, hvis den af en eller anden grund mister strømmen. Den pudser ikke vinduer ikke i dette tidsrum, men i det mindste falder den ikke ned. Strømledningen er forbundet med batteriet, hvilket er endnu en sikkerhedsforanstaltning. Og sidst, men ikke mindst, har vi sikkerhedslinen med karabinhage. 

Både sikkerhedslinen og ledningen til batteriet er solidt og trygt forankret i vinduespudserrobotten. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Tid til prøvekørsel

Vi er netop flyttet ind i vores nye bolig, og omkring os er der stadig gang i byggerier. Jeg er lidt næn om vores vinduer, så jeg gør faktisk lidt forarbejde og skyller det værste støv og skidt af ruderne først. Da vinduerne er tørre igen, følger jeg de næsten latterligt enkle instruktioner, og robotten begynder at bevæge sig hen over vinduet. 

App 1 App 2
<
>
I app’en kan du enkelt og nemt vælge, hvilken type rengøring, du ønsker. Hurtig, grundig eller punkt. Du kan endda indstille, om robotten skal gøre ruden ren en eller to gange, når den alligevel er i gang. Det er også her, du finder muligheden for at fjernstyre din Winbot. (Skærmbillede fra app)

 

Når robotten er færdig, vender den tilbage til udgangspunktet og bliver der, til jeg løsner den ved at holde en knap inde på oversiden af håndtaget. Meget nemt og enkelt. 

Hjemme hos os har vi kun lodrette vinduer, så jeg kan ikke stå inde for, hvor godt den klarer skrå tagvinduer. 

Insida Utsida
<
>
Winbot W1 Pro arbejder på livet løs. (Foto: Åsa Warme Hallén)
Læs også Robotten flytter ind En luftrensende robot, der trisser rundt i dit hjem og renser luften, hvor der er behov for det. Var det noget?

Tænk dig om!

Inden du farer hen til kosteskabet for at smide vinduesskraber og vinduesrens ud, bør du læse videre. Har du ikke pudset vinduer det seneste år, og forventer du, at Winbot W1 Pro skal udføre mirakler, så bliver du skuffet. Det er en fiberklud og lidt rengøringsmiddel, vi taler om – ikke en professionel vinduespudser i menneskeskikkelse. 

Der medfølger 230 ml rengøringsvæske. Selve beholderen rummer 60 ml, og det skal være nok til omkring 20 kvm. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Du vil nok blive mest tilfreds, hvis du bruger robotten som kontinuerlig opfriskning af vinduerne. Jo bedre forarbejde du selv gør, desto bedre resultat får du. Og med forarbejde mener jeg, at hvis du tager dig tid til at pudse dine vinduer hen mod foråret, når det begynder at blive lunt i vejret (Winbot bør ikke bruges, når det er for koldt), vil det være nok at køre Winbot en eller to gange om måneden (afhængigt af hvor meget støv og snavs, der er, hvor du bor). 

For at robotten skal slippe for at vende og dreje sig for meget, har man sat to mundstykker på den ene side og to på den anden. Sammenlagt fire mundstykker, som sprøjter rengøringsvæske ud på ruden foran robotten. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Præcis som med en robotstøvsuger bliver det aldrig helt perfekt, den kommer ikke helt ind i hjørnerne eller længst ind langs kanterne. Og modsat robotstøvsugerne er det ikke tanken, at du skal sætte Winbot i gang med at pudse løs, når du ikke er hjemme. Du skal fysisk starte og stoppe den og flytte den mellem de vinduer, du vil have pudset. Men den giver dig absolut tid til overs til andre sysler, som at læse en bog, arbejde eller nyde et glas rosé i solen. 

Jeg tester, om Winbot W1 pro er i stand til at pudse vinduerne på vores glasinddækkede altan. På ydersiden formår den faktisk at komme over fugerne de fleste steder. Der, hvor det ikke lykkes, stopper den, og på undersiden lyser den rødt. Jeg behøver bare at gå ud og flytte den, så der er ingen større skade sket. På indersiden er der imidlertid monteret en plaststrimmel i mellemrummet mellem ruderne for at forhindre vinden i at blæse ind. Det bryder robotten sig ikke om og sætter sig fast der hver gang. Så i dette tilfælde er jeg nødt til at være mere nærværende, og det er her, fjernbetjeningen er praktisk – lidt ligesom at køre en fjernstyret bil faktisk. Tale om at kombinere det nyttige med det behagelige! (Foto: Åsa Warme Hallén)
Læs også Gør plads i køkkenskabet Multimaskinen fra de professionelle restaurantkøkkener tigger om en plads i dit hjem.

Hvem er den til?

Er du super-pernittengrynet, kræver 100 procent præcision og er typen, der betaler for rengøringshjælp, men alligevel gør rent bagefter, fordi det ikke er godt nok – så anbefaler jeg, at du bruger din penge på noget andet end en Winbot. 

Jeg vurderer, at dette er den perfekte løsning for dig, som bor i et hjem med høje eller svært tilgængelige vinduer, hvor det er en udfordring at nå – og for dig, som bare virkelig hader vinduespudsning og finder det vådt, træls og besværligt. 

Måske hører du til dem, der bliver svimle, bare de ser en stige; så er Winbot W1 Pro en ven i nøden og fortjener klart en plads i perlerækken af rengøringsgadgets. 

Ovansida Ovansida med hand
<
>
Winbot W1 Pro er faktisk mindre og fiksere, end jeg havde ventet. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusion

Jag har fået svar på mine spørgsmål – dette er faktisk godt! Er dine forventninger inden for rimelighedens grænser, er Winbot W1 Pro et rigtig godt produkt. Hvis du gør forarbejdet godt en gang om året, sørger robotten for, at du har rene og friske vinduer uden sjask og striber. Den passer ikke helt sig selv, og den skal have en hjælpende hånd indimellem, men du får absolut tid til andet, der er sjovere end at pudse vinduer. Et stort plus er det, at den er så enkel og brugervenlig. 

Karakter
Ecovacs Winbot W1 Pro
Premium

Home mener

God rengøring uden sjask og striber. Utroligt brugervenlig. Kommer ikke ud i hjørner og kanter. Er ikke trådløs.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Scroll to Top