Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ecovacs Deebot N10 Plus

Billigst

En selvtømmende robotstøvsuger til under 4.000 kroner. Kunne det være noget at investere i?

Skrevet af / 10/12/2023 - 10:50
Ecovacs Deebot N10 Plus
Åsa Hallen

I min sidste gruppetest af robotstøvsugere stillede Ecovacs op med den dyreste i rækken, nemlig Ecovacs Deebot X1 Omni. Denne gang udfordrer de med den billigste i testen. Jeg installerer Ecovacs Deebot N10 Plus i henhold til vejledningen og giver den navnet Egon.

Ecovacs Deebot N10 Plus aka Egon. (Foto: Åsa Warme Hallén)

I æsken finder jeg ikke rigtig noget ud over det, Egon skal bruge for at fungere. Bortset fra en fysisk instruktionsbog. Personligt er jeg mere en “dyt-og-kør”-person og bruger sjældent instruktionsbøger, men jeg kan stadig sætte pris på, at producenten respekterer, at behovet kan eksistere. Det er dog lidt ærgerligt, at den ikke er tilgængelig på et af de nordiske sprog.

Ecovacs Home

Den app, jeg styrer Egon med, hedder Ecovacs Home, og det er her, jeg indstiller, hvor Egon skal gøre rent, hvornår han skal gøre rent, og hvilken sugestyrke han skal bruge. Skal han gøre rent en eller to gange, og skal han moppe på standardniveau eller dybt (hvilket i dette tilfælde betyder tættere og mere grundig mopping). No-go-zoner, no-mop-zoner og andre afgrænsninger løses også nemt i app’en.

Når Egon er færdig med at gøre rent, viser han et fint kort over sin rejse. Jeg kan se, hvor han har været, hvor stort et område han har støvsuget, og hvor lang tid det har taget. (Screenshot fra app)

Hvis jeg vil og har brug for det, kan jeg lave flere forskellige kort.

Ecovacs Home er tilgængelig på de nordiske sprog, hvilket altid er en ekstra bonus.

Læs også Robotten flytter ind En luftrensende robot, der trisser rundt i dit hjem og renser luften, hvor der er behov for det. Var det noget?

Tid til støvsugning

Jeg kan ikke klage over rengøringsevnen hos Ecovacs Deebot N10 Plus. Det viser sig dog, at Egon er vanvittigt stædig. Efter hans første rengøringsrunde kommer jeg ved et uheld til at flytte en af køkkenstolene. Det er han ikke glad for. Hvis møblerne ikke står præcis, som de gjorde, da han kørte sin kortlægningsrunde, skubber og skubber han, indtil han er tilfreds. Han skal nå frem for enhver pris!

Egon er ikke bare stædig, han har også en dårlig stedsans. Når jeg sender ham ud for at gøre rent i gangen, er alt godt til at begynde med. Altså indtil han skal køre retur. For det gør han nemlig ikke. Jeg finder ham inde under køkkenbordet, hvor han simpelthen har givet op.

Tingene har udviklet sig, og jeg er ærligt talt lidt overrasket over, at Egon er så hensynsløs, når det gælder genstande, der er i vejen. Det er ikke underligt, at en robotstøvsuger vil have et par rengøringsrunder for at lære, hvordan hjemmet fungerer, det kan jeg godt købe. Men Egon lærer det ikke og slæber bare kattenes madskål med sig. (Foto: Åsa Warme Hallén)

 

Egon gris Egon Ingen gris kom till skada
<
>
I mit forsøg på at give Egon en ekstra chance for at se, om han formår at undgå forhindringer, placerer jeg Harrys ret store krammedyr på gulvet, men Egon reflekterede slet ikke over forhindringen og tager grisen med på tur. Ikke helt vellykket. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Ikke overraskende tager han absolut ingen hensyn til kattenes foderpladser. Hvis han roder i første, anden eller endda tredje omgang, kan jeg måske acceptere det. Men når han gentagne gange kører over ting og tager ting med sig, bliver jeg lidt træt.

Egon har ingen problemer med vores lidt tykke tæppe, men han skifter ikke automatisk til at øge sugestyrken. Hvis jeg vil have ekstra sugestyrke på tæpper, skal jeg gå ind i app’en og ændre det. Personligt synes jeg, at det burde være omvendt.

Der er meget brok over Egon, men han er faktisk den bedste til at rengøre ved dørtrin i testen – go Egon! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Ecovacs Deebot N10 Plus får dog en guldstjerne for sin evne til at gøre rent ved dørtrin. Det er ikke så godt, som hvis jeg tager min stavstøvsuger og gør det selv, men det er den bedste af alle deltagerne i testen.

Læs også Hverdagsluksus En vinduespudserrobot!? Findes det overhovedet, og kan det virkelig fungere i praksis? Spørgsmålene er mange, og jeg skal se, om jeg kan bidrage med nogle svar.

Og til mopning

Egon kan både støvsuge og moppe, men jeg (og måske også du) ved efterhånden, at der skal meget til, før det er i orden at kalde det at moppe. For at være ærlig opfylder Egon ikke de krav, så jeg vælger at kalde det vådtørring.

Når jeg først har sat “moppebakken” fast, er den ikke nem at fjerne. Designet ser virkelig ud, som om det burde være nemt, men jeg kan ikke helt få det til at lykkes. Måske er det SBK (Snavs Bag Knapperne), eller måske har jeg ikke de rigtige knoer. Men uanset hvad, er jeg bange for at brække noget. Efter et øjebliks hvile og en kop kaffe prøver jeg igen. Og det lykkes! (Foto: Åsa Warme Hallén)

For at vådtørre skal du fylde beholderen, som allerede er i bunden, med vand. Klik derefter “moppebakken” på, og fastgør den fugtige moppe til den. Når det er gjort, kan Egon tørre gulvene, så de bliver lidt friskere og støvfri. I denne tilstand undgår Egon at komme på tæpper, så i praksis er der ikke behov for moppefri zoner på tæpper. Men det er lettere sagt end gjort at fjerne moppebakken efter endt arbejde. Jeg var faktisk nødt til at give op i et stykke tid, fordi jeg var bange for at ødelægge den og derfor blev så frustreret. Men til sidst lykkedes det – spørg mig bare ikke hvordan!

Selv om moppekluden på Egon ikke vibrerer eller snurrer, bliver gulvet omhyggeligt og systematisk støvet af. Ingen af testdeltagerne udmærker sig i kaffetesten, men Egon er hverken bedre eller dårligere end de andre. (Foto: Åsa Warme Hallén)

At en robotstøvsuger “passer sig selv” er en løgn. En stor løgn. Generelt har den brug for opmærksomhed mindst en gang om ugen. Aftørring af sensorer osv. Hvis du, som i Ecovacs tilfælde, har valgt en børste med behåret hoved, kan du næsten regne med rengøring efter hver rengøringsrunde. I hvert fald hvis du har mindst én person i hjemmet med langt hår. Eller hvis man har kæledyr med hår.
Ikke den mest spændende opgave, men det skal gøres. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Konklusion

Ecovacs Deebot N10 Plus er den støvsuger i testen, der gør mindst indhug i din pengepung, hvilket også betyder, at den slipper af sted med ikke at være perfekt. Rengøringen er absolut tilfredsstillende, og app’en er let at forstå og arbejde med. Egon har et par tricks i ærmet – som for eksempel nådesløst at køre over genstande, der tilfældigvis er i vejen. Men hvis du er klar over, at det kræver lidt ekstra forberedelse, og har det fint med det, er dette ikke et dårligt køb. Men løb ikke ud og køb din egen Egon for moppingens skyld, men se det mest som noget, du blot får med.

Karakter
Ecovacs Deebot N10 Plus
Premium

Home mener

Pris. App på de nordiske sprog. Bedst i test til rengøring ved dørtrin. Kører over og trækker ting med sig.

Også i denne test:

4 robotstøvsugere

Wilfa Innobot RVC-D4000SL+

Vellykket comeback

Norske Wilfa startede som støvsugerproducent tilbage i 1948, og efter en pause lancerer de nu igen rengøringsprodukter.

App på de nordiske sprog. Stort udvalg af tilbehør. Fungerer med både 2,4 GHz- og 5 GHz-netværk.
Muligvis en smule langsom.
Læs hele testen

Roborock Q Revo

Vedligeholdelsesfri - næsten

Roborock er lidt forkælet med gode ratings og et godt ry. Nu deltager de i en gruppetest, hvor de også har den højeste pris.

Roterende mopper. Kræver ikke meget vedligeholdelse.
Kan ikke rengøre omkring trin særlig godt. App’en er ikke tilgængelig på de nordiske sprog.
Læs hele testen

iRobot roomba Combo i5+

Den flotteste i testen

At lægge vægt på udseendet af et produkt, der normalt er ret synligt i et hjem, er et plus. Men det vigtigste er, at det leverer varen.

Stilfuld. App på de nordiske sprog
Dyr i forhold til justeringsmulighederne.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rengøring med rene hænder

Vi tester batteridrevne sneslynger

Bare rolig. Dit hjem er sikkert!

Ikke godt nok, Dyson

Hører støvsugere og skuresvampe fortiden til?

Lad et lys gå op for dine tænder

Enkel og praktisk uden smartness

Lights – camera …

Fransk bordopvaskemaskine er sjovere end Netflix

Fuld kontrol med strømmen derhjemme

Friskbryggede planter

Elektrisk tandbørste på Business Class

Scroll to Top