Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Miele KS 4885 DD N

Rummeligt køleskab med smarte funktioner

Vi har testet et køleskab, der både sender en notifikation, når døren er åben, og har plads til en hel bageplade med cookies.

Skrevet af / 17/04/2024 - 08:57
Miele KS 4885 DD N
Pernille Redder

Først troede vi, at vi havde sat opvaskeren i gang og glemt det igen. Lyden af vand, der løb igennem rør, kunne næsten kun komme derfra.

Men nej. Det var køleskabet fra Miele, vi kunne høre. Og efter en testperiode på godt og vel to uger kan vi konkludere, at livet med dette køleskab involverer at leve med lyden af væske, der plasker.

I følge producenten holder køleskabet et lydniveau på 35 dB, hvilket absolut er hæderligt, og der er da heller ikke nogen ret høj “brummen” fra køleskabet. Men med jævne mellemrum kan man tydeligt høre kølevæsken bevæge sig rundt i skabet, og for et fritstående skab i et køkkenalrum er det en ret markant lyd at skulle leve med. 

Med app’en kan køleskabet fjernstyres, og der kommer en notifikation, hvis døren står åben. (Screendump: Miele app)

Forbundet

Lad os fokusere på noget knap så lavpraktisk som lyden, nemlig app’en, som Miele har udviklet og udstyret køleskabet med. Køleskabet forbindes til hjemmets Wi-Fi ved hjælp af enten WPS eller førnævnte app. I vores tilfælde bruger vi app’en, hvilket ganske vist kræver, at vi selv indtaster netværksnavn og kode, men kort efter er systemet oppe at køre.

Det smarteste ved app’en er, at du kan fjernbetjene køleskabet og få en notifikation, hvis døren er åben. 

Vi tester funktionen, og i første omgang bipper køleskabet med en alarm, som for øvrigt kan indstilles til forskellige lydstyrker. Smart. Efter det tredje bip kommer der en notifikation på mobilen om, at døren er åben. 

Det er godt tænkt, at din smartphone ikke oversvømmes med notifikationer, hver gang døren har stået åben lidt for mange sekunder, men at der til gengæld kommer en notifikation, hvis nogen i familien rent faktisk glemmer at lukke den.

Så festlig er “partymode” præsenteret i menuen, men navnet dækker blot over funktionen superkøl. (Foto: Pernille Redder)

Partymode

Køleskabet fra Miele har et par forskellige funktioner, som begge kan indstilles enten fra app’en eller direkte i menuen øverst på skabet, når døren er åben. 

De fleste køleskabe har en feriefunktion, hvor der bliver skruet ned for energiforbruget, fordi man ikke forventer, at døren vil blive åbnet i nogle dage. I Mieles tilfælde indstiller køleskabet sig på en temperatur på 15 grader, hvilket virker temmelig højt, men du har selvfølgelig heller ikke mælk stående i skabet, mens du er på ferie. 

Noget mere festligt lyder køleskabets partymode, som oven i købet er illustreret med et cocktailglas på køleskabets menu. I virkeligheden er partymode bare den funktion, som andre producenter kalder “superkøl”, fordi køleskabet kan køle en stor mængde ned på kort tid. 

Læs også Enkel og praktisk uden smartness Skal det være praktisk og grønt i forhold til madspild, er Electrolux 800 Cooling 360° det rette valg. Skal det være smart og high-tech, må du finde en anden løsning.

Indretning

Når nu de fleste moderne køkkener er indrettet med skuffer, fordi det uomtvisteligt er nemmere at danne sig et overblik, når man kigger på noget ovenfra, ja så kan det undre, hvorfor de fleste køleskabe kun har en enkelt eller to skuffer. Ting gemmer sig bagerst på hylderne, og pludselig finder man noget, man for længst havde glemt, at man havde købt. 

Men ikke i dette køleskab. Miele har givet os hele tre, dybe skuffer, som giver maksimalt overblik og også retter sig mod en livsstil, hvor mange af os er begyndt at spise mere frugt og grønt. Det eneste, vi kunne ønske os, er faktisk en fjerde skuffe.

Køleskabet fra Miele udmærker sig ved at have exceptionel god belysning med lysdioder i alle hylderne . (Foto: Miele)

Maden holder længere

Køleskabe i denne klasse har som regel særligt udviklede zoner til at forlænge madens holdbarhed, og det gælder også dette. Miele lover, at grøntsager kan holde sig op til fem gange længere i PerfectFresh Pro Zonen, hvor temperaturen er lavere, nemlig 0-3 grader, og hvor der er styr på luftfugtigheden.

Den øverste skuffe er koldest, og hylden direkte oven på den øverste skuffe er mærkbart koldere end de øvrige hylder i skabet. Men det er ikke det bedste ved den hylde.

I vores hjem bager vi nemlig en del, og noget, vi ofte savner, er muligheden for at sætte en hel bageplade med for eksempel cookies eller koldthævede boller ind i køleskabet. Det kan man på den nederste, iskolde hylde, og det er helt perfekt. Hvis dette køleskab var vores, ville det hurtigt blive en yndlingsfeature.

Læs også Samsung Family Hub bliver næsten som et familiemedlem Samsungs Family Hub har masser af smarte features.

Design

Ud over at være  funktionelt indrettet, har Miele også tænkt på belysningen. Der er nemlig LED-lys i kanten på alle hylderne, så du kan se indholdet, selv hvis du dækker lyspanelerne på bagvæggen til. De små dioder aktiveres simpelthen, da vi klikker hylderne fast, og de giver et fint, køligt lys.

I lukket tilstand er køleskabet også så tæt på en fryd for øjet, som man kan komme med et klassisk køleskab i stål. Og der kommer ikke fedtede fingre på lågen, takket være det store og ergonomisk formede håndtag. 

Til gengæld er Miele-logoet, som er præget i metallet midt på lågen en tand for iøjnefaldende til vores smag.

Konklusion

Vi kunne godt ønske os en app med flere funktioner, og vi kunne især godt tænke os, at køleskabet ikke lød som om, nogen tændte for vandet med jævne mellemrum. Men når det er sagt, er det et virkelig fint, solidt og funktionelt køleskab med mange gode detaljer.

Karakter
Miele KS 4885 DD N
Premium

Home mener

Rummelig og gennemtænkt indretning med tre store skuffer og lys i hylderne. Vi synes, at køleskabet støjer lidt rigeligt.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Find dine ejendele

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Lyd & Billede
Scroll to Top