Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Dreame Roboticmower A1

Minimalistisk og strømlinet

Dreame Roboticmower A1 adskiller sig fra konkurrenterne ved ikke at bruge GPS til at kortlægge haven.

Skrevet af / 25/05/2024 - 08:44
Dreame Roboticmower A1
Pernille Redder

Designmæssigt skiller Dreame Roboticmower A1 sig ud fra konkurrenterne med sin metalgrå skal og det strømlinede look. Der er ikke meget traktor over denne robotplæneklipper, nærmere en skarp sedan. Måske virker den ved første øjekast en smule spinkel, men der er masser af teknik og muskler under hjelmen.

Og faktisk er den ganske enestående i sin teknologi, for Dreame Technology har som den eneste i denne test formået at skabe en robotplæneklipper, der simpelthen ikke består af andet end robotten og ladestationen. Her er ingen pæle med GPS-moduler eller Ecovacs’ hvide beacons, som skal placeres rundt omkring i haven. I stedet har Dreame udviklet et kortlægningssystem, som er ganske unikt.

Opsætningen fungerer, som man kan forvente. Robotten skal forbindes til app’en via Bluetooth og herefter kobles på hjemmets Wi-Fi. Desværre oplever vi problemer med Bluetooth-forbindelsen, og vi er nødt til at skifte telefon. Irriterende, men løsbart.

Hemmeligheden bag Dreame Roboticmover A1’s kortlægning af haven findes under denne lille kuppel. (Foto: Pernille Redder)

Helt uden GPS

For blot et par år siden var det banebrydende, at robotplæneklippere kunne navigere ved brug af signaler fra satellitter. Dreame har med Roboticmover A1 forladt denne teknologi og udviklet sin egen.

Dreame kalder systemet for ‘OmniSense 3D Ultra Sensing-navigation’, og det går kort sagt ud på, at Roboticmower A1 lærer haven at kende og skaber et 3D-kort over den, som den klipper efter uden at kommunikere med en eneste satellit. Dette 3D-kort kan man oven i købet se i app’en, og det er ærligt talt en imponerende teknologi, som viser, hvor hurtigt udviklingen går på dette område.

Her er 3D-billedet af testhaven, som Dreame Roboticmover A1 navigerer efter fremfor at bruge GPS-teknologi. (Screendump: Dreames app)

Avanceret app

Og nu vi er ved app’en, så har Dreame også et menupunkt i den, hvor man kan se status for bladene, rengøringsbørsten og behovet for at skylle robotten ren under bunden. Da testen var afsluttet, var bladene for eksempel i 91 procent stand. Beregningen må blive foretaget ud fra, hvor mange timer, de har været i brug, for man skal manuelt markere i app’en, når man udskifter dem. Men ikke desto mindre er det en feature, som giver rigtig god mening.

I det hele taget er app’en en af de mest indholdstunge, vi har set. Antallet af funktioner er nærmest utallige – det er for eksempel muligt at ændre robottens sprog i app’en eller slå frostbeskyttelse til, hvilket er en fordel i lande, hvor temperaturen pludselig kan falde drastisk.

App’en leverer i hele testperioden troligt notifikationer om, hvordan klipningen skrider frem, og det bliver et hyggeligt, dagligt ritual med de små rapporter på telefonen.

Den bageste del af plænen, som ses her, blev aldrig klippet af Dreame, selv om det var en del af klippezonen. (Foto: Pernille Redder)

Klipningen

Testhaven står smukt klippet, efter at Roboticmower A1 har været i gang. Her er ingen tydelige striber, og det er lykkedes at komme ganske tæt på kanten. Man skulle tro, at haveejeren er lykkelig, men der er skår i glæden.

For haven er ganske vist sammenhængende, men en passage på cirka en meter i bredden adskiller de to dele. Passagen burde være rigeligt bred til robotten, og på kortet er der da også tydeligvis kun én zone.

Men ikke desto mindre lykkes det aldrig at få Roboticmover A1til at fortsætte fra passagen til den bageste del af haven. Løsningen er at oprette to zoner, men det besværliggør opsætningen og burde strengt taget ikke være nødvendigt.

Dreame Technology er et ungt firma, som blev etableret i 2017, og som på rekordtid har sat sig tungt på markedet på robotstøvsugere. Roboticmower A1 er virksomhedens første bud på en robotplæneklipper, og de gør absolut en stærk entré.

Konklusion

Det faktum, at Dreame-robotten ikke behøver en GPS-forbindelse for at danne et kort over haven, den kan klippe efter, trækker godt op i den samlede bedømmelse. Det er ét modul mindre, man som haveejer skal forholde sig til. Men Dreame klipper også havens græs smukt og ensartet, og vi finder, at app’en fungerer upåklageligt. Men det kan ikke blive til en topkarakter, da vi er nødt til at oprette to zoner, selv om plænen er sammenhængende.

Karakter
Dreame Roboticmower A1
Premium

Home mener

Kræver ikke GPS-signal for at kortlægge haven Bluetooth-forbindelsen drillede under opsætningen

Også i denne test:

5 robotplæneklippere uden kanttråd (2024)

RoboUp TM01 T1200 Pro

Robotten spotter alt

RoboUp er klar til action.

God til at identificere forhindringer og kan derfor kortlægge haven helt selv.
Klipper ujævnt.
Læs hele testen

Husqvarna 410X NERA med EPOS

Robot med indbygget kantklipper

Husqvarna har opfundet en robotplæneklipper med dobbelte knive og lover, at den kan klare kanterne for dig.

Plænen bliver klippet nydeligt og ensartet.
Kantklipperfunktionen skuffer.
Læs hele testen

Ecovacs GOAT G1-800

Havens smukke greenkeeper

Dette er den mindste og mest prisbillige variant af Ecovacs’ populære Goat-robotter

Spotter enhver forhindring på forhånd.
Ecovacs’ teknologi kræver, at der skal placeres et antal hvide og sølvfarvede stænger rundt om haven
Læs hele testen

Segway Navimow i105

Klipning i topklasse

Segways nye robotplæneklipper trimmer haven, så ikke et græsstrå står forkert.

Klipper effektivt og helt jævnt.
Tyverisikring er ekstraudstyr.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Scroll to Top