Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Panasonic Air Fryer NF-CC600

Panasonic NF-CC600 er et godt første forsøg

Panasonic er lykkedes med formen, men funktionelt halter det.

Skrevet af / 07/03/2024 - 09:12
Panasonic Air Fryer NF-CC600
Jonas Ekelund

I hvert fald i Skandinavien forbinder de fleste nok Panasonic med fjernsyn, kameraer, lydsystemer, hovedtelefoner og varmepumper. Vi har måske også set en mikrobølgeovn eller en bagemaskine, men en airfryer er næsten lidt overraskende. Men nu lancerer de NF-CC550 på fem liter og denne lidt større model på 6 liter. Der følger ikke noget tilbehør med, og vi kan ikke finde noget på hjemmesiden, men på den anden side kan man bruge det meste af det tilbehør, man finder på nettet, som passer til målene.

Læs også 6 airfryers der gør madlavning til en leg Alt, hvad du laver i en ovn, kan du lave i en airfryer - bare hurtigere og bedre.

Konstruktion og anvendelse

Med en kapacitet på 6 liter er Panasonic-maskinen overraskende nem at placere på bordet. Det skyldes dog, at beholderen i stedet er usædvanligt høj. Det er godt, hvis du vil lave en hel kylling, men mindre godt, hvis du vil placere noget på en lav bageplade. Apparatet føles velbygget, men frem for alt må vi sige, at de har gjort det godt med designet. Det ser næsten elegant ud, og det kan man ikke beskylde mange konkurrenter for at gøre.

(Foto: Panasonic)

Som de fleste airfryere består den af en beholder med en aftagelig rist i bunden i stedet for en kurverist, man kan løfte ud af, som Wilfa og Philips. Det gør den mindre praktisk at håndtere og servere fra. Men frem for alt er det et ringere design, hvis du ønsker god luftcirkulation. Derfor har Panasonic tilføjet et underliggende varmelegeme for at forbedre undervarmen, hvilket også er salgsargumentet for Cosori Dual Blaze.

For en gangs skyld er varmelegemet ikke blottet, hvilket gør rengøringen lettere. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Ligesom Xiaomis Smart Air Fryer Pro har den et vindue på forsiden og et lys på indersiden, så du kan se, hvordan det går med tilberedningen. Det er virkelig praktisk, da man ikke behøver at afbryde, åbne og slukke for varmen for at tjekke. Ulempen er, at den ikke kan maskinopvaskes, da glasset ikke kan tåle det. Air Fryer NF-CC600 har det til fælles med Philips’ dyreste model, at varmelegemet ikke er blottet, hvilket gør den meget nemmere at holde ren.

Håndtering

Den har et stort touchpanel med farvesymboler til 11 lynprogrammer: Pommes frites, kylling, fisk, skaldyr, oksekød, pølse, grøntsager, kartofler, pizza, kage(?) og toast. Plus en knap til dampning, og selvfølgelig manuel indstilling af tid og temperatur. Det store problem er, at panelet sidder på toppen af apparatet i stedet for på forsiden, hvor det nemt kunne have været. Det betyder, at børn skal stå på en stol, og at man ikke kan stille noget oven på apparatet. Vi ved godt, at det ikke er “meningen”, at man skal lægge noget oven på en airfryer, men alle, der ikke bor i et udstillingskatalog, lægger ting oven på køkkenmaskiner, når køkkenbordet er fyldt.

Hvorfor er kontrolpanelet øverst? (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Der er heller ingen app til fjernbetjening eller hjælp med tider og temperaturer. Vejledningen er dog tilgængelig på de nordiske sprog, og der er en tabel med tider og temperaturer, som blot er indstillingerne for panelets hurtigvalg. Vi ville nok under alle omstændigheder google hvilke temperaturer og tider folk bruger, og have et lille snydeark ved hånden.

Madlavning

Standardindstillingen for temperaturen er 150 grader, et lidt mærkeligt valg, da de fleste ting kræver en højere temperatur. Det burde man have ændret, da alle undtagen et lynprogram bruger en højere temperatur. Med andre ord skal man altid starte med at skrue op for temperaturen. For at komme op på mere normale 180 grader tog det 3:50 minutter. Eller rettere sagt, termostaten slukkede ved 170 grader, og så svingede den mellem 168 og 182 grader, et ret stort interval.

Termostaten ser ikke ud til at være i god form. (Måling: Jonas Ekelund, L&B Home)

Som tidligere nævnt er vi lidt skeptiske over for lynprogrammerne. Det der skiftevis kaldes “kage” og “tærte”, antager vi snarere er muffins. Og 20 minutter til chips – menes der mon hjemmelavede rå kartofler eller færdige frosne chips? Til en eller otte personer? Kød i 10 minutter? Er det en skive bøf eller en beef wellington? Nej, du må stole på Google, sund fornuft og erfaring. Hvis du har det, får du selvfølgelig gode resultater med det meste, for vi har ærlig talt aldrig prøvet en airfryer, der ikke kan tilberede ting godt.

panasonic cc600 chicken panasonic cc600 bacon
<
>
Flot farve på kyllingen. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Denne model har også en lille vandtank på bagsiden, så du kan “øge fugtigheden”. I nogle tilfælde giver det et bedre resultat, men tro ikke, at vi taler om dampkogning her. Slet ikke som OBH Nordicas 3-i-1 med dampfunktion, som faktisk kan tilberede grøntsager udelukkende ved hjælp af damp. Panasonic er omhyggelig med ikke at kalde det dampning.

Konklusion

Panasonics første forsøg med en airfryer er for det meste vellykket, da det er et stilfuldt apparat, som ikke optager meget bordplads i forhold til sin kapacitet. Vi kan også godt lide vinduet, så du kan se, om det er tid til at tage maden ud, uden at du behøver at slukke for varmen. Der er dog plads til forbedringer i den næste model. Frem for alt skal kontrolpanelet være let tilgængeligt på forsiden, og vi ville foretrække ikke at skulle vaske kurven i hånden efter brug.

Karakter
Panasonic Air Fryer NF-CC600
Premium

Home mener

Ekstraordinært godt designet. Vindue så man ikke behøver at åbne for at tjekke madlavningen. Moderat støjniveau. Praktisk dampfunktion. Tåler ikke opvaskemaskine. Lav standardtemperatur og udsving på 14 grader. Dårligt placeret touchpanel. Upålidelige hurtigprogrammer. Ingen udtagelig kurv.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Find dine ejendele

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Ny Nespresso er en dyr fornøjelse

Ding dong! Er der nogen hjemme?

Sæt blus på vinterlyset

Stilfuldt fra Panasonic

Lav mad som på en restaurant

Lyd & Billede
Scroll to Top