Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Wilfa Innobot RVC-D4000SL+

Vellykket comeback

Norske Wilfa startede som støvsugerproducent tilbage i 1948, og efter en pause lancerer de nu igen rengøringsprodukter.

Skrevet af / 10/12/2023 - 10:50
Wilfa Innobot RVC-D4000SL+
Åsa Hallen

Innobot RVC-D4000SL er selvfølgelig lidt ekstra spændende, fordi det er en helt ny kategori for Wilfa. Af erfaring ved jeg, at der kan være mange børnesygdomme i sådanne tilfælde. Under alle omstændigheder sparer de ikke på tilbehøret, og i kassen er der ekstra “af alt” – generøst! Den leveres faktisk også med en rigtig instruktionsbog (på alle nordiske sprog), hvilket ikke er så almindeligt længere. Helt unødvendigt ifølge nogle, men stadig værd at nævne, synes jeg.

Innobot RVC-D4000SL aka Wilma. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg scanner QR-koden og downloader RVC Connect-app’en. App’en er tilgængelig på alle nordiske sprog, så selv her er den et ekstra plus i kanten. Den eneste erfaring, jeg har fra Wilfa siden før, er min test af en luftrenser hvor jeg blev henvist til Wilifi-app’en. Dengang følte jeg, at app’en var lidt uigennemtænkt. Jeg krydser fingre for mere held denne gang.

Læs også Guds gave til hjemmet? I 2015 blev robotstøvsugeren årets julegave, og fra at være et produkt, der primært tiltrak teknologientusiaster, er robotstøvsugeren blevet en del af mange hjem.

Robotten kan forbindes til både 2,4 GHz- og 5 GHz-netværk, hvilket ikke er almindeligt. Meget godt, når man tænker på, hvor mange ting vi normalt har kørende på Wi-Fi i vores hjem. Jeg giver Innobot RVC-D4000SL navnet Wilma og lader hende gå på opdagelse. Det tager hende 11 minutter at udforske og kortlægge sine omgivelser.

Wilfa har bestemt ikke sparet på tilbehøret! Der er ekstra filtre, en sidebørste, moppeklude og meget mere. Faktisk er der endda en gummirensebørste. Noget, jeg ikke tænkte på at skifte til, før jeg startede testen – men det er min skyld og ikke Wilfas. (Foto: Åsa Warme Hallén)

App’en RVC Connect

Som sagt er app’en et nyt bekendtskab for mig, og det er ikke helt uventet, at det tager lidt tid at få styr på strukturen og tankegangen. RVC Connect har en meget bedre struktur og layout end Wilifi, og efter lidt tid har jeg et ret godt overblik, synes jeg.

Jeg kan oprette forskellige rengøringsplaner for forskellige rum og justere rengøringstilstanden, sugeeffekten og vandgennemstrømningshastigheden. Der er også virtuelle vægge, no-go-zoner og no-mop-zoner. Hvis jeg har flere etager, kan jeg lave flere kort. Jeg kan også tilføje, at Wilma undgår tæpper i både rengørings- og moppetilstand, hvilket føles lidt som det samme som no-go-zoner.

Wilma-tanken-1 Wilma resultat
<
>
Jeg sender Wilma ud for at støvsuge og moppe et bestemt område i lejligheden. Wilma er en effektiv dame og tager lidt ekstra i et tilstødende rum helt uden for området, før hun vender tilbage til ladestationen. Ingen skade sket, men ikke helt hvad jeg havde tænkt mig. (Screenshot fra app)

Hvis jeg af en eller anden grund ønsker at støvsuge og/eller moppe et mindre specifikt område, er det helt muligt at oprette en zone til dette. Det viser sig dog, at Wilma og jeg tænker lidt forskelligt om, hvad det skal gøres. Resultatet er, at jeg angiver en zone, som jeg vil have hende til at gøre rent – og så gør hun det lidt ekstra, inden hun triller “hjem” igen.

I app’en kan jeg se, hvordan Wilma har arbejdet sig rundt i lejligheden. Hun er lidt langsommere end to af de andre deltagere, men jeg tror, hun vil blive hurtigere og hurtigere, jo flere gange hun får gjort rent. Hun er meget forsigtig i sin måde at manøvrere på og har nok brug for at blive varmet lidt mere op. (Screenshot fra app’en).

Rengøring

Wilma er effektiv, når hun støvsuger, og hun går systematisk til værks. Først rundt langs alle væggene, og så fortsætter hun med resten af gulvet. Både jeg og vores møbler er taknemmelige for, at Wilma er en ret forsigtig pige. Hun bevæger sig forsigtigt rundt om forhindringer og støder ikke så meget ind i dem som de andre deltagere i testen. Det tager hende 69 minutter at støvsuge 50 kvadratmeter, hvilket er lidt længere end både Ivar (Ecovacs) og Robban (Roborock).

Læs også Hvordan smager kaffe til 20.000 kroner? Hvis penge ikke skal stå i vejen for din kaffeoplevelse, så har vi her testet nogle af de dyreste og vildeste espressomaskiner på markedet.

Innobot RVC-D4000SL har ingen som helst problemer med vores gulvtæppe i stuen, men starter automatisk i turbotilstand og kører. I app’en kan jeg slå turbotilstanden fra, hvis jeg ønsker det.

For at se, om Innobot RVC-D4000SL kan rengøre ved overgange med niveauforskel, sender jeg Wilma til at rengøre et sted, jeg har forberedt med hår og kattegrus. Resultatet er ikke det værste i testen, men heller ikke det bedste. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Trin har vist sig at være den store udfordring i denne test. Vi bor i en lejlighed med lave dørtrin, men det hjælper ikke. Det har vist sig at være utroligt svært at komme til og gøre helt rent. Selv for Wilma.

Ingen er gladere end mig og kattene for, at deres spiseplads står urørt, selv efter at Wilma har været ude og gøre rent. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Hvad Wilma dog formår at gøre med bravur, er at lade kattenes mad- og vandskåle være i fred lige fra starten. Yippee!

Mopning

Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen: Moppefunktionen på en robotstøvsuger kan ikke sammenlignes med at tage en spand og moppe selv. Medmindre du er ekstremt doven og skødesløs. Det, du får, er mere en ekstra aftørring og opfriskning af gulvene.

Wilma har en vibrerende moppe, som helt sikkert er bedre end en, der bare glider med under støvsugeren. Men den består ikke helt kaffetesten. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Wilma har en vandtank med en vibrerende moppepude, som selvfølgelig gør et bedre stykke arbejde end en, der er stationær. Jeg afmonterer vandtanken, fylder den op, fugter og monterer moppepuden og går i gang. Med mantraet “det er kun opfriskning og ikke grovrengøring, der er idéen” i hovedet, må jeg alligevel indrømme, at Wilma gør et acceptabelt stykke arbejde. Jeg kan vælge, om jeg vil moppe i et S-formet mønster eller Y-formet. Det sidste skulle være mere grundigt.

Ikke alt der glimter er guld, og nogle gange er det ikke så glamourøst at have en robotstøvsuger. Da jeg tjekker Wilmas mundstykke, har hun den mere traditionelle rengøringsbørste med hår på, hvilket betyder, at alt sætter sig fast og derfor kræver lidt mere pleje og vedligeholdelse. Da mine katte ikke har hår, kan jeg heller ikke bebrejde dem. Jeg kunne have skiftet den ud med den medfølgende gummibørste, men det gjorde jeg selvfølgelig ikke. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Konklusion

Jeg havde ikke særlig høje forventninger til Wilfa Innobot RVC-D4000SL. Simpelthen fordi det er en ny produktfamilie, som nogle gange kan give problemer. Men her har Wilfa virkelig ikke noget at skamme sig over. I betragtning af alt tilbehøret og det faktum, at Wilma både støvsuger og støver gulvene med fuldt acceptable resultater og også faktisk, virkelig, undgår forhindringer, kan jeg varmt anbefale Wilma.

Karakter
Wilfa Innobot RVC-D4000SL+
Premium

Home mener

App på de nordiske sprog. Stort udvalg af tilbehør. Fungerer med både 2,4 GHz- og 5 GHz-netværk. Muligvis en smule langsom.

Også i denne test:

4 robotstøvsugere

Roborock Q Revo

Vedligeholdelsesfri - næsten

Roborock er lidt forkælet med gode ratings og et godt ry. Nu deltager de i en gruppetest, hvor de også har den højeste pris.

Roterende mopper. Kræver ikke meget vedligeholdelse.
Kan ikke rengøre omkring trin særlig godt. App’en er ikke tilgængelig på de nordiske sprog.
Læs hele testen

Ecovacs Deebot N10 Plus

Billigst

En selvtømmende robotstøvsuger til under 4.000 kroner. Kunne det være noget at investere i?

Pris. App på de nordiske sprog. Bedst i test til rengøring ved dørtrin.
Kører over og trækker ting med sig.
Læs hele testen

iRobot roomba Combo i5+

Den flotteste i testen

At lægge vægt på udseendet af et produkt, der normalt er ret synligt i et hjem, er et plus. Men det vigtigste er, at det leverer varen.

Stilfuld. App på de nordiske sprog
Dyr i forhold til justeringsmulighederne.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hold små pilfingre fra flaskerne

Effektiv klipning af store haver

Når du vil se godt ud

Lysmagi til husfacaden

Sodastream i nye japanske klæder

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

Scroll to Top