Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Jackery Explorer 300 Plus

Strømkilde til den eventyrlystne

Jackery Explorer 300 Plus er en praktisk, app-styret bærbar kraftstation, der er perfekt til udendørs brug, og hvor du ellers har brug for strøm.

Skrevet af / 18/03/2024 - 08:56
Jackery Explorer 300 Plus
Geir Gråbein Nordby

Jackery har efterhånden skabt sig et navn med sine bærbare kraftværker – små batteridrevne generatorer, om man vil – som giver dig strøm, når du har brug for det. En power station svarer til en powerbank eller nødoplader, men er større og har flere muligheder. Hvis Explorer 300 Plus skulle sammenlignes med en powerbank, ville den blive kaldt enorm. Men som en power station på næsten 300 watt timer er den meget kompakt. Jackery selv går så langt som til at kalde den for den ultimative strømkilde for eventyrlystne friluftsentusiaster. Wow!

Jackery Explorer 300 Plus lifestyle
(Foto: Jackery)

God kapacitet

Jackery Explorer 300 Plus har en kapacitet på 288 watt-timer, hvilket er nok til at oplade f.eks. en nyere iPhone 13 gange. Et køleskab eller en fryser kan holdes på nødstrøm i 8-10 timer i tilfælde af strømafbrydelse, så du ikke behøver at smide mad ud, når du vågner om morgenen til et strømløst hjem. Bare der kan Explorer 300 Plus tjene sig selv hjem i løbet af ganske kort tid.

Hvis du har en stationær pc, og den er tilsluttet via Explorer 300 Plus, burde kraftstationen med sine 20 millisekunders responstid være hurtig nok til at tage over i tilfælde af strømafbrydelse, uden at pc’en når at slukke og miste ugens arbejde. Jeg vil dog hellere anbefale en såkaldt UPS (Uninterruptible Power Supply), som er specielt udviklet til dette formål.

Læs også Mere strøm overalt hvor du færdes Jackery laver store, bærbare strømstationer. Det lille Explorer 100 Plus er et mindre, men stadig effektivt nødbatteri til alle dine gadgets.

Explorer 300 Plus kan bruges til det meste, du kan komme i tanke om, inklusive opladning af din mobiltelefon og bærbare computer og næsten alt andet. Du kan også oplade bilbatteriet nok til at starte bilen – men den kan ikke starte bilen direkte. Kraftværket har heller ikke strøm nok til at drive en ovn, en varmelampe eller andre varmeprodukter.

Batteriet er af typen LFP, som har en meget lavere eksplosionsrisiko end konventionelle litium-ion-batterier, og kan også holde til flere opladningscyklusser. Jackery garanterer 3.000 cyklusser, før kapaciteten er reduceret til 80 procent. Typisk for almindelige lithium-ion-batterier er 500-1000, så her er der grund til at være imponeret!

Jackery Explorer 300 Plus charging USB-C Jackery Explorer 300 Plus charging AC wall
<
>
Oplader med over 200 watt vekselstrøm. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Alsidig og kompakt

Jackery Explorer 300 Plus power station skiller sig ud som en meget alsidig enhed. Den har indbygget Wi-Fi og app-kontrol, så det er ikke nødvendigt at have displayet synligt hele tiden.

Den er både kompakt og let, vejer mindre end 4 kg og er nem at have med i bilen. Hvis du skal parkere et stykke fra sommerhuset og gå ad en smal sti resten af vejen, er det nemt at bære Explorer 300 Plus til destinationen. Den kan også hænges på styret til kortere ture.

Til højre for displayet er der indbygget et kraftigt lys. Det er godt, når du skal bruge den udenfor om natten, så du kan se, hvor du er på vej hen, eller hvad du laver. Brug den som lommelygte på vej til det udendørs lokum, hvis du vil! Det er også rart med en nødblinkfunktion, hvis bilen for eksempel går i stå langs vejen om natten.

Jeg kunne dog godt have tænkt mig, at lampen var placeret på en af de korte sider i stedet for foran, så lampen pegede fremad, når jeg holder kraftstationen i håndtaget. I sin nuværende position gør lyset også displayet svært at se fra visse vinkler.

Jackery_Explorer_300_Plus-lieferumfang Jackery_Explorer_300_Plus w solar-topaz Jackery_Explorer_300_Plus-panel-topaz Jackery-Solargenerator-300-Plus.jpg copy
<
>
Fås i system med 40W solpanel. (Foto: Jackery)

Solgenerator

Jackery Eplorer 300 Plus kan købes alene eller sammen med et 40W solpanel. Du skal bruge et USB-C-stik fra solpanelets strømudgang. Jeg fik lov at låne et panel til denne test, men jeg opdagede hurtigt, at den grå vinterhimmel ikke var egnet til at teste dette. Jeg var heldig, bare jeg så en enkelt watt i displayet.

Jackery Explorer 300 Plus – daglig brug

Det hårde plastikhus virker solidt bygget og burde kunne klare et par slag på en rejse uden at tage skade. De gummibelagte fødder på undersiden holder den stabil og forhindrer den i at glide rundt.

Med en effekt på 300 watt – og 600 watt i korte intervaller – er der mere end nok strøm til at drive bærbare apparater og andre små enheder, der bruger meget strøm. Bare sørg for, at den ikke er tilsluttet et produkt, der har en kontinuerlig effekt på over 300 watt, ellers slukker Jackery automatisk.

Det virkelig imponerende ved Explorer 300 Plus er dens ekstremt hurtige opladningshastighed. Med vekselstrøm oplader den med over 200 watt, og jeg fik endda 90 watt med USB-C. Det betyder, at den er fuldt opladet på tre timer med USB-C og under 2 timer med vekselstrøm (den oplader langsommere, når den nærmer sig fuld kapacitet).

Jackery Explorer 300 plus lifestyle-topaz
(Foto: Jackery)

Explorer 300 Plus har to USB-C-udgange på 100 watt hver og en USB-A på op til 15 watt. Derudover er der et 12V “cigartænderstik”, som kan bruges til at drive mobile kølere og andre små genstande, der har brug for konstant spænding. Kraftstationen opretholder en konstant spænding uanset batteristatus, hvilket er vigtigt, når man forsyner ting, der kræver konstant strøm, med strøm. Der er også en 230 V AC-udgang, som kan bruges til elværktøj, stationære apparater, stereoanlæg og andre ting. Alle udgange kan bruges samtidigt, hvis der er behov for det.

Jackery Explorer 300 plus LED light dark
Når lampen er tændt i mørke, er displayet ikke lige læsbart fra alle vinkler på grund af placeringen. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Hvad kunne være bedre?

Jackery Explorer 300 Plus har ikke mange åbenlyse mangler. Men der er nogle ting, jeg savner. For det første ville jeg gerne have haft en standard MC4-indgang til solpaneler. Det ville gøre det muligt at bruge et bredere udvalg af solpaneler sammen med produktet.

Lyset i displayet er ikke skarpt nok i direkte sollys. Det bliver svært at aflæse. Det samme gælder, når du tænder lampen, som vi allerede har nævnt. Heldigvis har du app’en til sådanne situationer.

Jackery Explorer 300 Plus CONCLUSION
(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Konklusion

Explorer 300 Plus er en meget kompetent bærbar strømkilde til udendørs aktiviteter og andre situationer, hvor du har brug for strøm. Den er let, har en god kapacitet, lynhurtig opladning og et godt udvalg af udgange.

Nogle konkurrenter (og større Jackery-produkter) kan tilslutte flere solpaneler eller har kraftigere vekselstrømsudgange. Men så kan de ikke matche den overordnede mobilitet og brugervenlighed, som Jackery Explorer 300 Plus har. Og slet ikke prisen!

Med sin kompakte størrelse, lave vægt og høje kapacitet er Explorer 300 Plus et fremragende valg for folk på farten, eller for dem, der ønsker en hurtig backup-løsning i tilfælde af strømafbrydelse. Vores test viser, at den leverer præcis, hvad den lover, og opfylder de fleste udendørs behov.

Bedre anbefaling af et strømprodukt, kan vi vist ikke give.

Karakter
Jackery Explorer 300 Plus
Premium

Home mener

Let og kompakt, god kapacitet og hurtig opladning. Kunne have haft en MC4-indgang til solceller. Vi synes, at den ellers gode lygte er placeret forkert.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Find dine ejendele

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Ny Nespresso er en dyr fornøjelse

Ding dong! Er der nogen hjemme?

Sæt blus på vinterlyset

Stilfuldt fra Panasonic

Lav mad som på en restaurant

Lyd & Billede
Scroll to Top