Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Jackery Explorer 100 Plus

Masser af reservestrøm på farten

Jackery laver store, bærbare strømstationer. Det lille Explorer 100 Plus er et mindre, men stadig effektivt nødbatteri til alle dine gadgets.

Skrevet af / 30/12/2023 - 10:13
Jackery Explorer 100 Plus
Geir Gråbein Nordby

Jackery er et navn, du bør kende, hvis du er interesseret i reservestrøm. Med hovedkvarter i Californien, men en fabrik i Kina, er de en konkurrent til EcoFlow, som er markedets førende inden for denne disciplin. Jackery har strømstationer i alskens størrelser og kan anbefales til folk, der vil beskytte deres elektriske apparater mod strømafbrydelser, eller som har brug for strøm til deres elektriske værktøj i skoven eller andre steder. Gerne med solpaneler som energikilde.

Sammenlignet med Jackerys andre produkter er Explorer 100 Plus en lillebitte strømstation, beregnet til at tage med overalt, uanset om man skal i sommerhus, på vandretur, til stranden eller på rygsækrejse.

Jackery Explorer 100 Plus
Explorer 100 Plus er lovlig på fly. Foto: Jackery

Eller er det en gigantisk powerbank?

Men i stedet for en lillebitte strømstation kan du også vælge at tænke på Explorer 100 Plus som en omfangsrig powerbank. Den har nemlig præcis de samme funktioner, fordi du ikke får en vekselstrømudgang eller nogen form for app-styring til håndtering af strømmen.

Vægten er lige under et kilo, og kapaciteten på 99 Wh (31.000 mAh) er lige inden for grænserne for, hvad man må tage med om bord på et fly i håndbagagen. Det betyder, at du kan oplade en Google Pixel 8 Pro eller Samsung Galaxy S23 Ultra fem gange og en iPhone 15 Pro Max næsten seks gange. En iPad Pro kan oplades 3,4 gange, mens typiske gaming-laptops kan oplades præcis én gang. Fordi de er underlagt den samme lovgivning som Jackery Explorer 100 Plus, for at være tilladt i håndbagagen på flyet.

2.000 ladecyklusser

Batteriet er af LFP-typen, som har en lavere risiko for eksplosion eller overophedning end et konventionelt litium-ion-batteri. Det er også garanteret at holde til over 2.000 opladninger, før kapaciteten reduceres til under 80 procent. Det er betryggende, da almindelige litium-ion-batterier typisk kun holder til omkring 500 cyklusser.

Tilslutninger

To USB-C-porte giver hver 100 watt. Men bruger du begge samtidig, er den samlede effekt kun 110 watt. Det er stadig nok til hurtig opladning af både tablet, bærbare PC’er og nyere mobilmodeller, som understøtter hurtigopladning. En ekstra USB-A-port på 18 watt dækker ældre telefoner og enheder uden USB-C.

Den indbyggede LCD-skærm holder dig løbende orienteret om resterende batterikapacitet og estimeret tilbageværende opladningstid.

Jackery Explorer 100 Plus USB sockets
To USB-C og en USB-A. Men hvor er 230 volt-udgangen? Foto: Geir Gråbein Nordby

Mangler 230 volt udgang

På en oplader som denne må jeg sige, at jeg savner en 230 volt udgang med vekselstrøm. Jeg er klar over, at en indbygget inverter forårsager et vist varmetab i konverteringen, og at den som nødlader er lige lille nok for de fleste kilder, der bruger 230 volt. Men eftersom der stadig er en del bærbare computere, 5G-routere og andet grej, der bruger en anden type strømstik end USB-C, ville de have gavn af en sådan udgang – så de kunne bruge deres egen strømforsyning.

De tre USB-porte er dog tilstrækkelige til alle typiske behov for opladning af mobilopladningsbehov udendørs og på rejser, og det er kun undtagelsesvist, at jeg savner noget andet.

Opladning med solceller

Jackery gør et stort nummer ud af at understrege, at strømstationen kan oplades via et solpanel, som et alternativ til en USB-C-oplader. Men da man kan gøre det samme med alle andre nødopladere, ser jeg ikke rigtig noget behov for at understrege dette. Altså bortset fra at Jackery også tilbyder solceller.

Jeg har i testpakken fået et SolarSaga 40 watt-panel med til at teste med, men her om vinteren får man ikke megen gavn af det. Panelet kan være tilsluttet i flere dage uden at have bidraget synderligt til at lade batteriet op.

Jackery Explorer 100 Plus i praksis

Min egen erfaring med produktet er, at den fungerer efter hensigten. Jeg kan godt lide displayet, som konstant viser indgangs- og udgangseffekt samt den tilbageværende batterikapacitet.

Formfaktoren er rigtig fin, når noget er tilsluttet, for produktet er helt stabilt. Det er dog ikke specificeret som vejrbestandigt, så vær forsigtig, når du bruger den udendørs.

Til sammenligning kan jeg nævne Chargeasap Flash Pro Plus, som har en meget mindre formfaktor. Med et aluminiumskabinet er den ikke så modstandsdygtig over for ridser, og jeg kan forestille mig, at den er mindre modstandsdygtig over for fald. Den har et batteri med en del grafen i elektroderne for højere energitæthed, men med 92,5 Wh har den stadig en noget lavere kapacitet end Jackery-batteriet. Til gengæld har Chargeasap en ekstra USB-C-udgang, de tre udgange spænder fra 20-100 watt, og en USB-A-udgang giver op til 50 watt.

Derudover har den en indbygget trådløs Magsafe-oplader til iPhone og en separat magnetisk oplader til Apple Watch. Displayet viser den individuelle effekt for alle udgange i brug, samt tilbageværende kapacitet og batteritemperatur.

Chargeasap-opladeren er til gengæld 50 procent dyrere, så set i lyset af, hvad de begge tilbyder, synes jeg, at Jackery er det bedste køb.

Jackery Explorer 100 Plus backpacker
Foto: Jackery

Konklusion

Explorer 100 Plus er langt den mindste af de strømstationer, Jackery tilbyder. Alligevel er den meget kapabel af en nødoplader at være, med en kapacitet lige inden for de lovlige grænser for, hvad man må have med om bord i håndbagagen på et fly.

Alt i alt leverer Jackery Explorer 100 Plus solid ydelse, batterikapacitet og bærbarhed til en overkommelig pris. Størrelsen er kompakt nok og vægten let nok til at være et godt bud på at have ekstra strøm med på farten. Men hvis du ikke har særligt batterikrævende gadgets, eller hvis du ikke skal være væk i længere tid, vil du måske hellere have noget i lommestørrelse.

Vi savner måske et integreret strømstik, men du får USB-opladning med en heftig kapacitet til de fleste moderne behov (over 100 watt). Batteriet er også solidt bygget og kan holde til flere cyklusser end normalt. Et stærkt anbefalet tilbehør til rejsende eller bare generelt teknologi-interesserede friluftsmennesker.

Karakter
Jackery Explorer 100 Plus
Premium

Home mener

Effektivt og kraftfuldt nødbatteri. Lovligt i håndbagagen på fly. Dyrt. Ingen smartstyring eller udgang til vekselstrøm. Ikke vejrbestandigt.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Endelig en elektrisk grill, som ikke er kedelig

Trådløs overvågning af hjemmet

Smid en hel pizza i airfryeren

Hold små pilfingre fra flaskerne

Effektiv klipning af store haver

Når du vil se godt ud

Lysmagi til husfacaden

Sodastream i nye japanske klæder

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Scroll to Top