Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Google Pixel 8 Pro

Pixel 8 Pro hæver barren for konkurrenterne

Nogle gange er det bedre at have den smarteste mobil end bare den hurtigste.

Skrevet af / 11/10/2023 - 19:00
Google Pixel 8 Pro
Jonas Ekelund

Efter i mange år at have sukket efter Google-mobiler, som kun blev lanceret i udlandet, blev det endelig vores tur sidste år. Da kom nemlig Google Pixel 7 Pro, Pixel 7 og Pixel 7a, som klarede sig rigtig godt i vores tests. Vi fik også hørepropperne Pixel Buds Pro, men ikke uret Pixel Watch. Ved dette års lancering manglede der dog ikke noget. Vi fik Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro samt uret Pixel Watch. Budgetmodellen Pixel 8a bliver sandsynligvis lanceret i løbet af foråret. 

Pixel 8 Pro fås i farverne porcelain, obsidian og bay. (Foto: Google)

Udseende og konstruktion

Det ville synd at påstå, att Pixel 8 Pro har fået et radikalt nyt design. De tre kameraer i det forhøjede kamerapanel er nu skjult bag et fælles glas. Sidste års opgradering var at gøre båndet metallic, og vi kan godt lide, at de har beholdt metalstriben, da det får telefonen til at skille sig ud fra mængden. Blitzen er blevet flyttet en smule for at give plads til den nye temperatursensor. Telefonen fås i sort (obsidian), off-white (porcelain) og lyseblå (bay), hvilket er en smule mere livligt end sidste års dæmpede farver. Bagsiden er desuden udført i mat glas (Gorilla Glass Victus), hvilket gør den mindre glat. Skærmen har fået Gorilla Glass Victus 2. 

Pixel 7 Pro i hvid og Pixel 8 Pro i blå. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Skærm

Vi får en lige så stor skærm som sidste år, men besynderligt nok med en lidt lavere opløsning. Skærmteknologien er det samme fremragende LTPO OLED-panel. Men lysstyrken er presset op til hele 1.600 nit i high brightness-tilstand og med en peak brightness på imponerende 2.400 nit. Det er 60 procent mere lysstærkt end sidste års model og 15-20 procent mere lysstærkt end den almindelige Pixel 8. Ud over at skærmen kan gå op til 120 Hz opdateringsfrekvens for at få spil til at køre problemfrit, kan den også gå ned til kun 1 Hz for at spare strøm, når man har et statisk billede oppe. 

Læs også Nu er Googles smarte ur her Vi blev forbigået i 2022, men nu får de skandinaviske lande adgang til det helt nye Google Pixel Watch 2.

Kamera

Kameraerne er også blevet opgraderet. Nogle i mindre grad, som hovedkameraet, der kun er blevet 21 procent mere lysfølsomt, men som siges at have fået en bedre billedkvalitet. Telekameraet er blevet hele 56 procent mere lysfølsomt. Og så har man brugt krudt på ultravidvinklen, hvilket er klogt, da det var det svage punkt i den tidligere model. Det er blevet opgraderet fra 12 til 48 megapixel og er blevet betydeligt mere lysfølsomt, ligesom det har fået bedre autofokus. Det har også fået bedre makrofokus.   

Der er nu Pro- og manuelle indstillinger. (Skærmbillede L&B)

Fotokvaliteten er ikke forbedret dramatisk, bortset fra at vi takket være den mere lysstærke optik har fået natbilleder, der er blevet nok en smule forbedret. Men det skal ses i forhold til et allerede meget højt niveau, hvor vi placerer fotokvaliteten blandt de allerbedste mobiler. Med ultravidvinklen er kvaliteten derimod blevet markant bedre, og med en sådan detaljerigdom og skarphed er det svært at finde noget at klage over, hvis man ikke ligefrem vil være pedantisk.   

pixel 7 pro dark pixel 8 pro dark
<
>
Pixel 7 Pro Night Sight (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Som vanligt er det dog på softwaresiden, at Googles kamera brillerer. 8 Pro har fået Pro-kontroller, hvilket betyder, at man kan optage med fuld 50 megapixel-opløsning, gemme billeder i RAW-format for at bevare billedinformationen og have fuld manuel kontrol over fokus, hvidbalance, ISO, lukkerhastighed og blænde.   

macro leaf macro pixel 7 pro macro pixel 8 pro
<
>
Pixel 7 Pro makro (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Men frem for alt er redigeringsværktøjerne fantastiske. Vi har allerede Magic Eraser, hvor vi kan fjerne uønskede detaljer fra billeder. Det kompletteres af Magic Edit, som kan flytte rundt på objekter og ændre himlen. Samt Best Picture, hvor du kan erstatte hovedet på en person, der har lukkede øjne, med et, hvor øjnene er åbne. Til video er der nu Audio Eraser, hvor man kan fjerne forstyrrende baggrundsstøj. Og snart kommer Videoboost, som giver HDR+ og farvegraduering til video, samt mørke-tilstand til video. 

pixel 7 pro ultrawide pixel 7 pro wide pixel 7 pro 2x pixel 7 pro 5x
<
>
Pixel 7 Pro ultrawide (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

 

pixel 8 pro ultrawide pixel 8 pro wide pixel 8 pro 2x pixel 8 pro 5x
<
>
Pixel 8 Pro ultrawide (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Anvendelse

De fleste forbedringer af brugervenligheden i Pixel 8 Pro skyldes den nye Android 14. Her finder man blandt andet et sundhedscenter, en smart assistent, der tilegner sig brugerens vaner og præferencer, og adaptiv opladning for at spare på batteriet. Men det kommer også til andre producenters telefoner, så det vil ikke være rigtigt at fremhæve det som en fordel ved lige præcis Pixel 8 Pro.  

Læs også Android 14 er her Googles Pixel-mobiler har det allerede, og snart kommer det til resten af mobilproducenternes nyere mobiler.

Noget, vi længe har klaget over, er standarden for oplåsning ved hjælp af ansigtsgenkendelse på Android-telefoner, som ligger langt efter Apples FaceID. Google siger nu, at deres Face Unlock er så sikker, at den kan bruges til banklogin og betalinger. Hurra! Og selv om den virker hurtigere og mere præcist, fungerer den stadig ikke i mørke.   

Noget helt unikt er derimod, at Pixel 8 Pro har fået en temperatursensor. Den fungerer ligesom de infrarøde termometre, så man skal bare pege den mod en overflade og trykke på knappen. Disse termometre er dog store som pistoler og koster hundredvis af kroner, så det er lidt imponerende, at Google har formået at klemme funktionen ind i mobilen. Og så vidt vi kan se, fungerer det. Dog er det ikke til at se, om man har feber, da det kun er hudtemperaturen, der måles.   

Man skal bare rette termometeret mod det, man vil tage temperaturen på. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

I de senere år er der talt meget om produkter, der må skrottes før tid, fordi de ikke længere får support. Vi kigger på dig, Chromebook! De fleste mobiltelefonproducenter tilbyder kun tre års opdateringer, hvilket ikke er ret lang tid. Vi roser derfor Google for at tilbyde syv års Android-opgraderinger, sikkerhedsopdateringer og nye funktioner. Det betyder, at man bør kunne beholde sin Pixel 8 helt frem til 2030! 

Læs også Google mig i øret Det mindste medlem af familien Pixel sidder lige i øret.

Ydelse

Under motorhjelmen sidder Googles egen Tensor G3, og behøver vi at sige, at det ifølge Google er den hurtigste Pixel-processor nogensinde? Det interessante ved den Samsung-byggede chip er, at den ikke er bygget for at slå Snapdragons eller Apples performance-rekorder. Den er designet til at levere fantastisk AI- og maskinlæringsydelse for at understøtte alle disse funktioner, som Google har proppet ind i telefonen.  

geekbench pixels geekbench competition 3d performance overall performance
<
>
Det samme gælder ydelsen, når det gælder spilgrafik. (Grafik: Jonas Ekelund, L&B Home)

Sammenlignet med den tidligere model er den rå ydelse, målt med Geekbench, øget med 15-20 procent, hvilket er sammenligneligt med den tidligere ydelsesfremgang. Grafikydelsen er øget med imponerende 37 procent, men det er fra et lavt niveau, så vi kan sige, at den begynder at hale ind på konkurrenterne. Den overordnede ydelse, målt med Antutu 10, fortæller os, at ydelsen er steget med hele 29 procent. Men det bringer den kun op på niveau med sidste års Samsung Galaxy S22 Ultra. Sammenlignet med dette års topmodeller halter den bagefter, men som sagt er det heller ikke meningen, at den skal være hurtigst. Ifølge Geekbench ML er maskinlæringsydelsen dog forbedret med hele 41 procent, hvilket Google siger, at de har sigtet efter.   

Trods det større batteri oplades 8 Pro næsten lige så hurtigt som Pixel 8. (Grafik: Jonas Ekelund, L&B Home)

Pixel 8 Pro har fået et marginalt større batteri, men til gengæld hurtigere opladning. Vi målte 70 minutter fra 10 til 90 procent opladning. PCMarks batteritest gav os 12 timer og 47 minutter, hvilket er blandt de bedre resultater, dog uden at skille sig ud på nogen måde. 

Konklusion

Det er tydeligt, at Google med sine Pixel-mobiler ønsker at udstikke retningen for Android-mobiler. Og fremtiden er ikke en oprustning. Vores mobiler er allerede lige så hurtige som computere, men har vi virkelig brug for det? I stedet gør den alting lidt smartere. Kameraet tager bedre billeder for os, mikrofonen fjerner støj for os, assistenten forstår, hvad vi vil have, og den oplader smartere, end vi gør. Dermed ikke sagt, at der savnes nyheder, for ydelsen er virkelig forbedret, skærmen er blevet enormt lysstærk – og telefonen har et termometer! Vist har den enkelte brister, men man må bare overgive sig til følelsen af begær. 

 

Karakter
Google Pixel 8 Pro
High End

Home mener

Ekstremt lysstærk skærm, termometer(!), stærkt forbedret ultravidvinkelkamera, imponerende AI-fotofunktioner, bedre ansigtsgenkendelse, 7 års opdateringer. Ydelsen er stadig på niveau med sidste års konkurrenter.

3 kommentarer til “Google Pixel 8 Pro”

  1. Kan man også tale i den, ligesom med en alm. telefon? –
    Der bliver aldrig testet for telefon modtager / kvalitet / mic og højtaler !
    Hvorfor ikke ?

  2. Togo sommer

    Min 7 pro bliver ekstremt varm når jeg bruger den til lidt spil bare efter 10 minutters brug. Hvordan er den nye 8 pro ?

  3. Det er desværre også et minus at den er langt bagud i ladehastighed ift. OnePlus og Xiaomi (både kablet og trådløst).

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ikonisk mobil er tilbage

Samsung er i fare for at Motorola overhaler indenom

Huawei Honor er tilbage!

Større og hurtigere

Verdens hurtigste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Scroll to Top