Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Googles mobil-styresystem Android 14 er kommet

Googles Pixel-mobiler har det allerede, og snart kommer det til resten af mobilproducenternes nyere mobiler.

Skrevet af / 06/10/2023 - 15:01
Googles mobil-styresystem Android 14 er kommet

Dette års Pixel-mobiler er netop blevet afsløret, og med dem følger også årets version af softwaren i dem. Android 14 indeholder nye teknologier, ændringer i brugergrænsefladen, forbedret sikkerhed og nye funktioner. Her er nogle af nyhederne.

En af de mest fremtrædende ændringer i Android 14 er den helt nye brugergrænseflade. Det nye design fokuserer på enkelhed, modernitet og brugervenlighed, hvilket resulterer i en mere intuitiv og tiltalende brugergrænseflade.

 

En af de største nyskabelser i Android 14 er muligheden for at tilpasse brugergrænsefladen til sine egne præferencer. Man kan nu vælge mellem forskellige temaer, herunder farver, ikoner og skrifttyper, så man kan skabe en personlig oplevelse, der passer til ens egen stil.

 

Forbedringen af brugeroplevelsen fortsætter med en række nye funktioner og værktøjer, der letter brugen af Android-mobiler. En af de mest imødesete funktioner er en smart assistent, som lærer brugerens vaner og præferencer at kende for at kunne give mere skræddersyet og relevant information. Med denne funktion skal man nemt kunne få adgang til vigtige opdateringer, begivenheder og nyheder uden at skulle søge aktivt.

Google tager nu en holistisk tilgang til sundhed med den nye Health Connect, der ligesom IOS-app’en Sundhed er en samling af sundhedsdata, som apps kan interagere med. Disse data opbevares krypteret, indtil du giver en app tilladelse til at tilgå dem.

Foto: Google

I et forsøg på at forbedre batterilevetiden og ydelsen har Android 14 også introduceret “Adaptive Battery“, en teknologi, der bruges til effektivt at styre baggrundsaktiviteter og optimere energiforbruget. Det betyder, at brugerne kan forvente længere batterilevetid og en smidigere brug af deres enheder.

Android 14 introducerer også en ny forbedret kameratilstand. Den nye kamera-app tilbyder nyttige funktioner som en opgraderet portrættilstand, forbedret billedstabilisering og bevægelsesregistrering. Med disse forbedringer håber Google, at brugerne vil kunne tage bedre billeder på en nemmere og mere tilfredsstillende måde.

Foto: Google

Android 14 har en forbedret sikkerhedsarkitektur og har implementeret nye funktioner for at beskytte brugernes privatliv og data. Brugerne kan nu drage fordel af forbedret biometrisk autentificering, kryptering af enhedens lagerplads og forbedret privatlivskontrol for apps.

Som sædvanlig tilbyder Android 14 også et væld af smarte apps og tjenester til at forbedre produktivitet og underholdning. Den nye version kommer præinstalleret med opdaterede versioner af alle populære apps, herunder Google Maps, YouTube, Drive og Chrome for blot at nævne nogle få. Derudover tilbyder Android 14 også en opdateret Google Assistent, som nu er endnu smartere og mere effektiv til at hjælpe brugerne med deres daglige gøremål.

Android 14 er allerede tilgængelig på de nye Pixel-modeller, kommer snart til andre nyere Pixel-modeller, og vil derefter blive rullet ud til andre producenter.

Læs mere om Android 14 her

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Huaweis efterfølger vender tilbage

Nu er Gemini Nano til Pixel 8 klar

Var dét det hele, Apple?

Nu skal budgetmobiler være lækre

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Gemini-app'en på dansk

Samsungs smart-ure får kunstig intelligens

57 procent af Googles mobilkunder vil skifte

Rygte: iOS 18 får AI-genererede Emojis og ChatGPT-partnerskab

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Scroll to Top