Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro er lanceret

Har ny processor med forbedret AI, opgraderede kameraer og mere lysstærk skærm.

Skrevet af / 04/10/2023 - 16:30
Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro er lanceret

I dag lancerede Google sine nye mobiler (samt ur!) efter at de sidste år for første gang kunne tilbyde dem til skandinaviske kunder. Da var vi så imponerede, at vi udnævnte Pixel 7 Pro til Årets Premium-mobil! Nu kommer den ottende, så hvad har Google fundet på at imponere os med denne gang?

Foto: Google

Google Tensor G3

Begge Pixel-modeller har den nye processor Google Tensor G3. Lækkede præstationstests viser, at den naturligvis er hurtigere end sidste års G2, men at den ikke rigtig kan hamle op med konkurrenterne. Det er dog helt bevidst, da Googles ambition ikke er at være hurtigst, men at være smartest. De fokuserer ikke på rå ydelse, men på AI og maskinlæring. Google mener, at maskinlæringen er 10 gange mere kompleks end på Pixel 6. Det skal give bedre billedbehandling, forbedret lyd- og videokvalitet, klarere samtalelyd og “magiske” videoredigeringsværktøjer. Hvor godt det lykkes, får vi at se i vores kommende tests.

Begge modeller har fået et opdateret design med blødere formgivning, ny finish og nye farver. Pixel 8 har en metalramme med satinfinish og en bagside i poleret glas. Pixel 8 Pro har en poleret aluminiumsramme og for første gang en bagside af mat glas, som vi håber vil gøre den mindre glat. Begge er IP68-certificeret og dermed støvtætte og meget vandafvisende.

PIxel 8 Pro i farverne Obsidian, Porcelain og Bay (Foto: Google)

Google Pixel 8 Pro

Pro-modellen har fået en betydelig opgradering. Udover Tensor har den 12 GB hukommelse som standard. Den har en såkaldt Super Actua-skærm, som faktisk har en noget lavere opløsning, men til gengæld en lysstyrke, der er opgraderet fra 1.000-1.500 nit til 1.600-2.400 nit (HDR/maks. lysstyrke). Det er meget lyst! Skærmen er nu også beskyttet af Gorilla Glass Victus 2.

Den store nyhed for foto er, at den forsømte ultravidvinkel nu er blevet opgraderet til 48 megapixel og har fået bedre lysstyrke. Både hovedkameraet og telekameraet har desuden fået en lidt bedre og mere lysstærk optik. Ellers er det billedprocessoren og algoritmerne, der er blevet trimmet. Mange af de imponerende foto- og videoeffekter, der vises, skyldes AI-ydelsen.

Når det gælder kommunikation, er det trådløse netværk blevet opgraderet til Wi-fi 7 og Bluetooth til 5.3. Det er også den første mobil, vi har hørt om med et termometer! Det skal bare være at scanne ting for at finde ud af temperaturen. Det skal afprøves!

Pixel 8 i farverne Rose, Obsidian och Hazel (Foto: Google)

Google Pixel 8

Opgraderingerne til den almindelige Pixel 8 ser mere beskedne ud, hvilket får os til at antage, at Google i år ønsker, at der skal være en større forskel i forhold til Pro-modellen. Sidste år konstaterede vi, at bortset fra telekameraet og skærmen var det egentlig bare en billigere Pro.

Skærmen er en anelse mindre, hvilket gør telefonen et par millimeter mindre og 10 gram lettere. Ud over processoren har den fået en skærm med en opdateringsfrekvens på 120 Hz, som kan sænkes til 60 for at spare strøm. Lysstyrken er øget fra 1.000-1.400 nit til 1.400-2.000 nit (HDR/maks. lysstyrke). Kameraet har fået en lidt mere lysstærk optik, og ultravidvinklen et bredere synsfelt, men ellers ser forskellen primært ud til at ligge i billedbehandlingen. Den har også fået Wi-fi 7 og Bluetooth 5.3. Batteriet er noget større, og det skulle kunne oplades lidt hurtigere.

Foto: Google

Pris og tilgængelighed

Begge modeller kan forudbestilles fra i dag og kommer i handelen den 12. oktober.

Pixel 8: 

  • 128 GB: 6.199 kr.
  • 256 GB: 6.799 kr.

Pixel 8 Pro: 

  • 128 GB 8.499 kr.
  • 256 GB 8.999 kr.
  • 512 GB 9.999 kr.

Vi er allerede i gang med at teste, så hold øje med lbhome.dk!

Læs også:

Google Pixel 7 Pro

Billedskønne Pixel

Pixel 7 Pro er Googles referencetelefon, der viser, hvordan Android 13 skal bruges.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

Er det slut med Nokia?

Apple Vision Pro - Her er anmeldernes dom!

5G til alle!

Honors tynde foldemobil er på vej hertil

Store ændringer på vej til iOS, Safari og App Store - Fortnite kommer også tilbage!

Nej, Samsung Galaxy S22 får ikke nye AI-funktioner

0
Scroll to Top