Search
Generic filters

TEST : Monitor Audio Climate 60

Spilleglæden vejer op

Monitor Audio Climate 60 har en energisk spillestil, der fungerer til det meste.

Monitor Audio Climate 60 svart
Monitor Audio Climate 60

Lyd & Billede mener

Klar lyd, godt med liv og rytme.
Lidt mørk klang på strygere, mellemtonen lyder farvet.
 • Type: 2-vejs med slavebas
 • Anbefalet forstærkereffekt: 20-120 W
 • Følsomhed og impedans: 88 dB / 8 ohm
 • Mål og vægt: 18,5 x 32,5 x 18 cm / 4,62 kg
 • Finish: Sort eller hvid
 • Vandtæthed: IP55
 • Andet: Rotérbart vægbeslag, 15° kile medfølger
 • Web: monitoraudio.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3798 kr

Monitor Audio Climate 60 er mere firkantede og virker mere gammeldags end de øvrige udendørshøjttalere. På vores testpar har den hvide farve et gulstik, der minder om den originale Macintosh-computer. Eller som om de kommer fra et hjem, hvor der ryges indendørs.

For at hjælpe til i basregisteret har Monitor Audio placeret en oval, passiv slavebas på bagsiden af højttaleren. Den gør det samme som en basrefleksport ved at udligne under- og overtryk, når basrytmerne slår. Men uden portforvrængningen.

Installationen er ikke vanskelig. Bare skru vægbeslagene i med eller uden kilen, der kan vinkle højttalerne 15 grader nedad. Fjern de magnetiske dæksler foroven og forneden på højttaleren, og skru den fast med de medfølgende drejeskruer. Sæt dækslerne på igen. En krog på bagsiden kan dobbeltsikre højttalerne med en kæde.

Monitor Audio Climate 60 svart
Climate 60 i hvid. (Foto: Monitor Audio)

Lyden af Monitor Audio Climate 60

Lydmæssigt har højttalerne en del godt at byde på. Især i mellemtonen er der et rytmisk drive, som adskiller dem positivt fra Sonos Outdoor.

Pizzicato-spil på violiner på Mac Millers “Good News” har godt med snert, og det samme har kantslaget på lilletrommen på Ariana Grandes “Break Up With Your Girlfriend”. Bassen står det derimod værre til med. Den dybe, groovy bas, der kører i starten af nummeret, er der nærmest kun en svag antydning af. Det oser ikke ligefrem af fest; Monitor Audio er mere til baggrundsmusik.

Vi registrerer desuden en temmelig mørk klang i de violiner, der omgiver Luka Sulics cello på Vivaldis De fire årstider. Der er fart over dem sammenlignet med Sonos, men Sonos har til gengæld mere luft i overtonerne. Vi kommer til den konklusion, at det er smag og behag, men hvis det kommer an på prisen, er der ingen tvivl om, at vi hellere vil anbefale Monitor Audio Climate 60 end Sonos Outdoor.

Det er alligevel ikke helt nok til at placere dem i førerfeltet, når man hører, hvor meget bedre – og mere – lyd Focal 100 OD8 giver for ca. 1.000 kroner mere.

Monitor Audio Climate 60
(Foto: Monitor Audio)

Konklusion

Monitor Audio Climate 60 har noget medrivende over sig. Især mellemtoneområdet kommer ud med både fart og tryk på, og violiner og lilletromme nærmest sprudler! Der mangler bare lidt luft i diskanten for at overbevise helt i overtoneområdet, og bassen er langtfra nogen krudttønde.

Det er lidt bedre end de mindre Canton XL.3; på mange måder er vi på niveau med Sonos Outdoor her, og det til en meget lavere pris. 3.800 kroner er dog langtfra gratis, og man kan helt sikkert få endnu bedre lyd for pengene. Men højttalerne udstråler en spilleglæde, som er let at holde af.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Canton pro_xl.3 xl3
  Canton Pro XL.3 - Anonyme og uengagerende
  Canton følger en gammel højttaleropskrift, men der er noget, der skurrer.
  Klipsch AW-525
  Klipsch AW-525 - Meget sjov for pengene
  Lad dig ikke narre af størrelsen. Disse Klipsch-højttalere elsker at spille højt.
  Focal 100 OD 8
  Focal 100 OD8 - Højttalere til havefester
  Focal-højttalerne er det bedste valg, hvis man har brug for højttalere med tryk på.
  B&W Bowes & Wilkins AM-1
  Bowers & Wilkins AM-1 - Hi-fi-lyd i haven
  Bowers & Wilkins’ udendørshøjttalere er meget velgjorte, og det samme er lyden.
  Sonos outdoor
  Sonos Outdoor - Alt for dyre
  Sonos Outdoor fungerer til det meste og gør ikke meget galt. Desværre lyder de kedeligt, og prisen er helt ved siden af.

  Læs også

  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.
  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!
  HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.
  Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lækker og stilfuld maskine, der vil være perfekt til studier eller som arbejds-laptop på farten.
  Shure Aonic 50 har måske den bedste lyd, vi har hørt fra støjreducerende hovedtelefoner.
  Nikons billigste full-frame Z-kamera er bedst i sin klasse på ét område, men har nogle mangler og koster stadig for meget.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Klipsch The Fives

  Vejl.pris 7499 kr Trådløse stereohøjttalere

  Denon Home 350

  Vejl.pris 6998 kr Nobelt ydre – magtfuldt indre

  Canton Pro XL.3

  Vejl.pris 3015 kr Anonyme og uengagerende

  Monitor Audio Climate 60

  Vejl.pris 3798 kr Spilleglæden vejer op
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.