Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Jabra Elite 7 Active

Ørerne blev glade

Når man er testens dyreste, har man en hel del at skulle bevise.

Skrevet af / 14/09/2022 - 20:01
Jabra Elite 7 Active
Åsa Warme Hallén

 

Jabra er ikke nybegyndere på dette felt, og ligesom med Elite 4 Active er det nemt og problemfrit at komme i gang. I æsken finder jeg to ekstra øredutter, men ingen med vinger, hvilket kan virke lidt overraskende, da Elite 7 Active sælges til brug ved træning. Men der er faktisk en forklaring på dette. Dutterne har et særligt overfladelag, som Jabra kalder ShakeGrip-teknologi. Det er en flydende silikonegummi, som skulle hjælpe propperne med at blive i ørerne uden behov for vinger. Jeg synes, at propperne er bløde, fleksible og behagelige. De sidder rigtig godt i mine ører, selv under svedig træning og nedadgående hund i solhilsenen.   

Elite 7 Propp Elite 7 passform
<
>
Jabra Elite 7 Active har en god størrelse, og jeg tror, at den vil passe til de fleste mennesker. (Foto: Åsa Warme Hallén)

 

I den medfølgende Jabra Sound+-app måtte jeg lave nogle høreprøver og andre ting for at optimere lyden af propperne. Jeg valgte at gøre dette, før jeg begyndte at lytte, så jeg kan ikke rigtig sige, om det gjorde oplevelsen bedre eller værre. Men jeg vælger dog at tænke, at det er en god idé at følge anvisningerne. 

Elite 7 MyFit 1 Elite 7 MyFit 2 Elite 7 MySound
<
>
Via My Fit kan du lave en test for at se, om hørepropperne sidder optimalt. Og med My Sound kan du tilpasse dine hørepropper til din hørelse (skærmbillede fra appen).

Brugen af Jabra Elite 7 Active 

Præcis som med Elite 4 Active styrer du hørepropperne ved at trykke på knapperne på ydersiden (ikke rigtig touch), men her er de mere følsomme, og du behøver ikke at trykke nær så hårdt. Det er mine ører især taknemmelige for. Responsen er fin, og jeg synes, det er dejligt, at jeg i app’en kan vælge, hvilket knaptryk, der skal gøre hvad. Jeg sætter også pris på, at der er stemmefeedback, der fortæller mig, om jeg vælger ANC (støjreduktion) eller Hearthrough 

Der er en monotilstand (auto-pause-audio), som gør det muligt at bruge den ene høreprop, mens det andet sidder til opladning i etuiet. Måske er det ikke det første valg til musiklytning, men er du er midt i et spændende afsnit af din bog, eller skal du gennemføre en masse telefonsamtaler, kan det være godt at kunne ‘sjatlade’ lidt. Denne monotilstand kan slås fra, hvis du ønsker det. 

Læs også Næsten fuldt hus Der mangler nærmest ingenting på Jabra Elite 3.

Lyden  

 Takket være seks forskellige lydindstillinger, som du også kan justere manuelt, er der gode chancer for, at du kan fifle dig frem til et lydbillede, der passer til dig. Efter at have udsat Peter Jöback’s Higher for Bass boost, Smooth, Speech og Treble boost er jeg nået frem til, at både Peter og jeg bedst kan lide Energize. Speech har jo i sagens natur mest fokus på stemmen og er selvfølgelig rigtig godt til lydbøger eller podcasts.  

 Jeg kører lidt spinning, og Thunderstruck af AC/DC holder mig ved selskab. Bass boost bliver lidt for dæmpet og tager luften ud af oplevelsen. Jeg laver min egen lille variation, der lander mellem Bass boost og Energize, og jeg føler mig ret tilfreds. Jeg ville gerne have haft lidt mere dybde i bassen uden at miste lydbilledets rummelighed, men det bliver stadig godkendt!

Jabra Elite 7 Active
Med Jabra Elite 7 Active kan du i app’en justere, hvor meget Active Noise Cancellation du vil have. Det kan du ikke gøre med Elite 4. Hear Through kan derimod justeres på begge modeller. (Skærmbillede fra app)

Tid til min sædvanlige testrunde, og forestil dig min overraskelse, da jeg indser, at jeg er kommet rundt om den landtange, hvor vinden blæser kraftigst, uden at blive irriteret over, at jeg ikke kan høre musikken. Bare for at vende om og prøve igen – og selv om jeg selvfølgelig kan mærke, at det blæser, trænger musikken alligevel højt og tydeligt igennem. Og jeg kan ganske vist se børnene og deres lidt nervøse forældre på legepladsen, men jeg bliver ikke forstyrret af lyden. Med andre ord en ganske acceptabel støjreduktion.  

Læs også Svært at slå Hvad har det tyndeste og billigste ur i testen egentlig at byde på?

 App’en har også en Soundscape-indstilling, som du kan bruge, hvis du bare ønsker at lukke verden ude for en stund uden at fokusere på musikken, teksten og rytmen. I begyndelsen undrede jeg mig måske lidt over, hvad det skulle være godt for. Men jeg kan afsløre, at under en yogatime er lyden af et vandfald i ørerne fantastisk. 

Elite 7 Etui 1 Elite 7 etui
<
>
Etuiet er en smule glat (first world problem, jeg ved det!), hvilket gør det lidt besværligt at åbne nogle gange. Jabra får dog et ekstra plus for det faktum, at det kan oplades trådløst. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Samtale  

Jabra vil gerne tilbyde en ren opkaldslyd og har, ligesom med Elite 4 Active, placeret fire mikrofoner dækket af et net for at give den bedste vindbeskyttelse. Indendørs er det slet ikke noget problem at tale i telefon, men udendørs kan Jabras hørepropper ikke helt leve op til løfterne. Søg læ for vinden, hvis du vil have en normal samtale uden at blive irriteret.  

Konklusion  

Jabra Elite 7 Active er en rigtig god høreprop til træningen, det er der ingen tvivl om. På trods af de manglende vinger sidder den sikkert og stabilt i ørerne uden at gøre ondt. Lydoplevelsen er ikke den absolut bedste i testen. Den har ikke Sennheisers fylde og vægt, men pasformen sammen med brugervenligheden og en spilleglæde, der får det til at krible i benene, gør den til en højdespringer.   

Karakter
Jabra Elite 7 Active
Premium

Home mener

Bekvem og brugervenlig. Nem at tilpasse brugerens egne præferencer. Lidt mere finjustering af lydbilledet ville ikke skade.

Også i denne test:

6 trådløse hørepropper til træningen

Adidas FWD-02 Sport True

Superb pasform – og intet andet

Adidas er gode til design, og her har kreativiteten haft frit løb. Måske endda lidt for meget.

Vældigt komfortable.
Uengageret lyd. Mangler aktiv støjreduktion. Meget ustabil app.
Læs hele testen

Sennheiser Sport True Wireless

Fed lyd - kantet pasform

Sennheiser er bestemt ingen rookie, når det gælder lyd – hvilket de også beviser her. Men rækker det til en plads øverst på podiet?

Lyden. God app med mange muligheder for at tilpasse funktioner.
Store, kantede og klodsede. Mangler aktiv støjreduktion.
Læs hele testen

JBL Reflect Flow Pro

For dig med store ører

JBL har to deltagere i testen – denne har det dyreste prisskilt.

God og brugervenlig app med mange indstillingsmuligheder. Fungerer godt til samtaler.
Hørepropperne er store og uformelige. Lyden er lidt for tam og uengageret. Man kan ikke selv justere støjreduktionen.
Læs hele testen

Jabra Elite 4 Active

Spilleglæde til en god pris

Hvad har testens billigste hørepropper at tilbyde? Jabra er ingen nybegynder, så forventningerne er ganske høje.

Pædagogisk og brugervenlig app. God pasform.
Træge touch-knapper, som ikke kan tilpasses personlige behov.
Læs hele testen

JBL Reflect Aero

For dig, som elsker at spille højt

Denne høreprop har et noget lavere prisskilt end sin konkurrent fra samme mærke. Er det godt eller skidt, monstro?

Du kan foretage mange personlige indstillinger i den brugervenlige app. Fungerer godt til opkald, selv udendørs. Den adaptive støjreduktion kan slås fra, og du kan selv justere støjreduktionen.
Lidt stor og uformelig høreprop. Der skal skrues højt op, for at lyden skal komme til sin ret.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Smart-ur eller træningsarmbånd?

Når hundrededele tæller

God træningsmakker

Vild, vildere, Jabra?

Sjov løsning

Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror

Fokus på bevægelse

Til den aktive

Overrasker

Når næsten helt frem

Et ur til træning

Smart-ur til kendere

Scroll to Top