Bil & Mobilitet Computer Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: JBL Reflect Flow Pro

For dig med store ører

JBL har to deltagere i testen – denne har det dyreste prisskilt.

Publiceret 14/09/2022 - 20:04
JBL Reflect Flow Pro
Åsa Warme Hallén

JBL Reflect Flow Pro er pænt emballeret og lette at komme i gang med. Jeg behøver bare at tage dem ud af etuiet, så indikerer mobiltelefonen, at der er et par hørepropper inden for rækkevidde, som jeg kan tilslutte. Easy-peasy! 

Selve emballagen spiller selvfølgelig ikke en afgørende rolle, men personligt sætter jeg pris på det, når man har gjort sig umage. I den bedste af alle verdener ville det betyde, at også produktet er gennemtænkt hele vejen igennem. Vi må se, hvordan det ser ud i dette tilfælde. 

JBL 1 JBL 2
<
>
Etuiet en en solid sag, som der følger en bærerem med til. Fint at man kan gøre det fast på tasken eller bukserne, set i lyset af at det har et format, der ikke bare glider ubemærket ned i lommen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Brugen af JBL Reflect Flow Pro 

 Som tilbehør får jeg tre øredutter uden vinger og tre med. Jeg downloader appen JBL Headphones, som er på engelsk, men let at forstå, og følger instruktionerne. Den vil blandt andet tjekke høreproppernes pasform for at få lyden optimal, hvilket gøres ved at spille en lydsekvens, når jeg har dem i ørerne. 

JBL Reflect Flow Pro
Pæne, men store og uformelige. (Foto: Åsa Warme Hallén)

JBL Reflect Flow Pro er et par ret store hørepropper, og selv om de er en smule blødere i formen end Sennheiser Sport True Wireless, er de til den klodsede side. Desværre indebærer det, at mine ører ikke er ret begejstrede. Jeg valgte den mindste vinge, men det var virkelig ubehageligt. Brugte i første omgang kun de små øredutter, men så vurderede app’en, at pasformen var for dårlig i lydtesten … Suk … For at få en fornemmelse af lyden, får app’en selvfølgelig sin vilje. 

JBL Passform
JBL Reflect Flow Pro er bare ikke skabt til mine ører, og pasformen er absolut ikke god. De er desuden lidt svære at få fat i, når de sidder i øret. (Foto: Åsa Warme Hallén)

I app’en kan du skræddersy, hvad der skal ske, når du rører ved hørepropperne, og det er jeg taknemlig for. Personligt sætter jeg pris på at kunne skrue op og ned for lydstyrken uden at tage mobilen frem, og det er en af mulighederne, jeg kan vælge. 

Her er også en video-indstilling, der skal forbedre læbesynkronisering, hvis du bruger hørepropperne til at se film eller lignende. Du kan også vælge, hvad der skal ske, hvis du tager den ene høreprop ud af øret. Skal den være lydløs, eller skal det være muligt at lytte i mono, mens den lader i etuiet? Fantastisk alternativ, når batteriet begynder at dø midt i vores diskussion af soundbars i en af vores podcasts. 

For de virkelig skødesløse er der Find My Buds-funktionen. Hørepropperne giver godt med lyd fra sig, forudsat at de ikke ligger i etuiet, for så virker funktionen ikke. 

Læs også Over forventning Er lav pris det samme som dårlig kvalitet og discount-udførelse, eller er det faktisk muligt at få et godt produkt til en fornuftig pris?

En guldstjerne for at disse hørepropper er IP68-klassificeret. Det betyder, at de ikke kun kan klare vandstænk, men kan klare ‘længere perioder nedsænket i vand’. Jeg har ikke selv prøvet det, men tror nok det betyder at de faktisk overlever, hvis de ved et uheld ryger med i vaskemaskinen … Har nogen prøvet det? 

JBL app
Den tillhørende app, JBL Headphones, giver dig mange muligheder for at tilpasse hørepropperne dine vaner og ønsker. (Skærmbillede fra app)

Lyden 

Jeg starter min trænings-pep-playlist og prøver mig frem. Mine valg er studio, club, bass, vocal og jazz. Derudover kan jeg også lave personlige indstillinger. 

Jeg gemmer vocal til aftenens lydbog og fokuserer på de andre valgmuligheder. I min spinning-time har jeg en yndlingsversion af Marvin Gaye (power music workout), som er rigtig munter, livlig og fuld af pep, men det fungerer ikke rigtig. Min oplevelse er, at lyden er lidt tam og kedelig, og at den ikke rigtig er balanceret. Jeg leger lidt og afprøver de forskellige forudindstillede lydvalg med As It Was af Harry Styles og Rammsteins Du hast. Igen, det er ikke dårligt, men i betragtning af prisskiltet og JBL’s erfaring burde engagement og spilleglæde sidde lige i skabet! Jeg savner faktisk også lidt tyngde og fasthed i bassen. Det, der mangler i den luftige club, kommer frem i bass, men på bekostning af dybden. 

JBL Floe Equalizer
Vælg blandt de forudindstillede lydvalg, eller skræddersy efter dine egne ønsker og behov. (Skærmbillede fra app)

Lydbogen bliver leveret med fin og luftig lyd, men det spiller helt ærligt ikke den store rolle i betragtning af, at lydbøger nok ikke er det, man normalt bruger til at sætte skub i træningen … 

Adaptiv støjreduktion 

Min testrunde er en strækning på ca. 3 kilometer, som både er langs en vej og langs vandet. Den går forbi et område med udeservering og et hvor man kan bade, hvilket betyder, at der er meget larm undervejs. Den første kilometer har jeg mest fokus mest på, hvor utroligt ondt det gør i ørerne, men så bliver de simpelthen følelsesløse …  

Hørepropperne har adaptiv støjreduktion, hvilket skulle betyde, at de automatisk ændrer niveauet af støjreduktion. De skal registrere ændringer i lydfrekvens og tilpasse sig i realtid for at opnå den bedst mulige oplevelse. Overraskende nok hører jeg både legende børn, snakkende damer og motorlyd fra biler. Hørepropperne har stemmefeedback, der informerer mig om, hvilken indstilling jeg bruger, men jeg stopper stadig for at sikre mig, at støjreduktion virkelig er slået til i appen – hvilket den er. 

JBL Flow Adaptiv
Jeg ville foretrække at kunne slå den adaptive støjreduktion fra (som man kan på JBL Reflect Flow Aero) og selv kunne regulere niveauet for støjreduktionen, men den mulighed er der ikke – desværre! (Skærmbillede fra app)

Den positive overraskelse er dog, at jeg ikke oplever, at jeg hører lyden af mine egne skridt, selv om det nærmest føles, som om hørepropperne er vokset fast i mine ører. 

Læs også Rigtig meget for pengene JBL Tune 130NC er blandt de mest vellydende hørepropper til under en tusse, især efter lidt EQ-justering.

Samtale 

Seks mikrofoner sørger for perfekte samtaler uden støj. Med to retningsbestemte mikrofoner plus en tredje til vindundertrykkelse holder forbindelsen. Når jeg besvarer et opkald udenfor, hører den anden, at jeg er udenfor, og opfatter endda, at det blæser, men oplever stadig lyden af samtalen som klar og tydelig. Godt arbejde der, JBL! 

Konklusion 

JBL Reflect Flow Pro er for klodsede til mine ører, og desværre lever lyden slet ikke op til mine forventninger. Den er tynd, uengageret og føles som et skuldertræk. Jeg ville gerne have haft lidt mere krop og dybde. Trist! 

Adaptiv støjreduktion er måske en god idé på papiret, men i virkeligheden imponerede den mig ikke. 

Jeg vil dog gerne give en stjerne til JBL-app’en, som giver mulighed for at skræddersy hørepropperne til ens behov på en fin måde. 

Karakter
JBL Reflect Flow Pro
Premium

Home mener

God og brugervenlig app med mange indstillingsmuligheder. Fungerer godt til samtaler. Hørepropperne er store og uformelige. Lyden er lidt for tam og uengageret. Man kan ikke selv justere støjreduktionen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Overrasker

Når næsten helt frem

Et ur til træning

Smart-ur til kendere

Få gang i træningen

Til udendørstræning

Scroll to Top