Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: JBL Tune 130NC

Det store røverkøb

JBL Tune 130NC er blandt de mest vellydende hørepropper til under en tusse, især efter lidt EQ-justering.

Publiceret 16/07/2022 - 23:42
JBL Tune 130NC
Geir Gråbein Nordby

JBL har udstyret deres billige Tune 130NC med Fast Pair til Android-enheder, så de dukker automatisk op på telefonen, når de er i nærheden første gang. Der er også understøttelse af stemmeassistent, som bliver tilgængelig ved at presse på venstre høreprop. Touch-kontrollerne kan også tilpasses.

Tune 130NC har både aktiv støjreduktion og lydgennemslip. Sidstnævnte kan fokusere på omgivelserne generelt eller specifikt på tale. Det betyder i praksis, at mellemtoneområdet fra omgivelserne fremhæves lidt mere, så man lettere kan høre, hvad folk siger.

Når JBL Headphones-app’en desuden giver adgang til en equalizer, er det en imponerende udstyrspakke til prisen. Man behøver ikke at bruge EQ’en, da propperne lyder fint lige ud af æsken. Men bassen er noget overdimensioneret og mellemtonen for tilbageholdende efter min smag. For at kompensere kan man med fordel skrue op til omkring 1 kHz og sænke niveauet ved 6 kHz, så det ikke bliver for skarpt i toppen.

JBL Tune 130NC Lifestyle 2
(Foto: JBL)

Lyden af JBL Tune 130NC

Det maksimale lydniveau er efter min mening lidt lavt på enkelte indspilninger og i visse situationer. Det kan reddes ved at skrue EQ’en op ved alle frekvenser for derefter at dæmpe niveauet noget mellem 2 og 4 kHz, da det ellers kan lyde en anelse nasalt.

Lyden fra JBL-propperne er noget af det bedste, jeg har hørt til under en tusse, især efter lidt justering. EQ-funktionen i JBL-app’en er nemlig blandt de bedste.

Læs også Disse hørepropper lyder magisk – hvis du gør dette JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.

Talekvaliteten er fin med en lidt hård, men tilstrækkelig tydelig stemme. Med støj i baggrunden, simuleret med pink noise, drukner brugerens stemme derimod, og det bliver svært at høre, hvad der bliver sagt. Så sørg for, at du ikke er i støjende omgivelser, når du skal tale i telefon med dem.

Uanset hvad må det siges at være en superpakke til prisen!

JBL Tune 130NC Graabein
(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Karakter
JBL Tune 130NC
Basic

Lyd & Billede mener

God lyd bliver endnu bedre med EQ-indstillingerne – som er de bedste i klassen. Støjreduktionen fungerer godt nok. Det maksimale lydniveau er lidt lavt, men det kan fikses med EQ’en. Talekvaliteten er helt okay, men ikke lige så god i støjende omgivelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Proffer behøver ikke at betale mere

Hovedtelefoner for musikelskere

En anderledes Sound Blaster

Et endnu bedre Utopia?

For dælen, sikke kræfter!

Her har JBL tænkt på alt

Scroll to Top