Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Marshall Minor III

Fedt design, tynd lyd

Marshall Minor III er blandt de sejeste trådløse hørepropper rent udseendemæssigt. Lydmæssigt snubler de desværre før målstregen.

Publiceret 16/07/2022 - 23:49
Marshall Minor III
Geir Gråbein Nordby

Etuiet til Marshall Minor III har detaljer fra Marshalls guitarforstærkere, både med logoet, der stikker ud, og det knudrede plastmateriale. Når man tager hørepropperne ud, har mikrofonstængerne riller, så de minder om vippehåndtagene på et Marshall-kabinet.

Hørepropperne har ikke silikonedutter og vil i lighed med Apple AirPods ikke slutte helt tæt i øregangene. Det gør mig automatisk optimistisk i forhold til komforten, og man slipper for de knirkelyde, som giver en følelse af at være under vand. Men samtidig vil basgengivelsen også være begrænset.

Læs også Marshall-lyd med god støjreduktion Med både fed lyd og god støjreduktion er de små Marshall Motif ANC et af de bedste køb i prisklassen.

Vær opmærksom på, at propperne ikke understøtter Marshall Bluetooth-app’en, selv om man ved den første parring med en Android-mobil bliver bedt om at downloade den. For at parre første gang skal man åbne etuiet, men beholde propperne i og så trykke på og holde knappen på undersiden inde. Derefter finder man propperne i Bluetooth-listen.

Batteritiden er på respektable fem plus 20 timer. Android-brugere kan glæde sig over aptX-understøttelse for bedre lyd, mens Apple-brugere er berøvet AAC-understøttelse og i stedet må bruge den mindre imponerende SBC.

Marshall Minor III Graabein
(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Lyden af Marshall Minor III

Jeg skal love for, at mine antagelser holdt stik angående pasformen. Den er meget behagelig, og hvis du gerne vil høre lyde fra omgivelserne og glemme, at du har hørepropper i ørerne, er Marshall Minor III helt sikkert værd at overveje.

Man skal dog heller ikke være specielt glad for god lyd. Her er der nemlig mellemtone-energi for alle pengene. Sammen med en distinkt, men temmelig skarp diskant brager den i ørerne, når Jack Harlow forsøger at pumpe løs.

Her har Marshall nok ladet sig inspirere lidt for meget af deres guitarkabinetter, for bassen er næsten fuldstændig fraværende. Jeg kan forestille mig, at det faktisk er næsten sådan, det vil lyde, når favorit-playlisten afspilles direkte gennem en Marshall-guitarforstærker. Fundamentet i lydbilledet mangler helt.

Marshall Minor III
(Foto: Marshall)

Guitarer og stemmer lyder godt nok, men et klaver har fortjent sine undertoner, og violinen på Esther Abramis nydelige uddrag og fortolkning af Svanesøen bliver for tynd til at lyde troværdig. Det er som at lytte til en rejseradio.

Jeg tager forbehold for, at det kan have noget at gøre med mine øregange, da jeg har læst anmeldelser, som er mere positive. Men i mine ører lyder det tyndt og basfattigt, og uden silikonedutter til at justere pasformen kan jeg ikke gøre andet end at vurdere dem ud fra den pasform, de kommer med.

På den positive side er talekvaliteten god, og selv med 70 dB pink noise i baggrunden går stemmen fint igennem.

Karakter
Marshall Minor III
Basic

Lyd & Billede mener

God talekvalitet, meget behagelig pasform. Tynd lyd på musik, næsten totalt fraværende bas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Proffer behøver ikke at betale mere

Hovedtelefoner for musikelskere

En anderledes Sound Blaster

Et endnu bedre Utopia?

For dælen, sikke kræfter!

Her har JBL tænkt på alt

Scroll to Top