Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: OnePlus Nord Buds

Glimrende lyd for pengene

Med Nord Buds har OnePlus undladt ekstrafunktioner og brugt pengene på det vigtigste, nemlig lyden.

Publiceret 16/07/2022 - 23:46
OnePlus Nord Buds
Geir Gråbein Nordby

Hørepropperne fra OnePlus har ingen app og heller ikke nogen form for støjreduktion. Men man har brugt penge på AAC-codec’en, der giver bedre lyd end Sub Band-codec’en, som er standard for Bluetooth. Med IP55-vandbeskyttelse kan de tåle mere fugt end de fleste og også støv.

Trods Bluetooth version 5.2 er der ingen multipunktsfunktion, så man kan kun have forbindelse til én enhed ad gangen.

OnePlus Nord Buds lifestyle 4
(Foto: OnePlus)

Lyden af OnePlus Nord Buds

OnePlus Nord Buds koster ikke meget, men byder alligevel på en god lydoplevelse. En lidt ekstra krydret bas med fyldighed de rigtige steder tilfører lidt mere energi til Florence + The Machines smårockede “Dream Girl Evil”. Den opleves som velafbalanceret i klangen, og selv jazz fungerer godt her, fordi Nord Buds har de klanglag, som Urbanears Boo Tip mangler. Klangen er egentlig ikke så anderledes, men der er mere luft i toppen. Der er lidt ekstra energi i den øvre mellemtone, men uden at det føles skarpt.

Læs også Glimrende AirPods-kopi Det er tydeligt, at OnePlus har brugt AirPods Pro som skabelon, men Buds Pro er så vellykkede, at de alligevel fortjener at blive betragtet som noget for sig.

At Nord Buds giver en så meget bedre oplevelse end Urbanears Boo Tip, skyldes, at OnePlus faktisk har brugt penge på AAC-codec’en. Når jeg slår over på SBC i Udviklerindstillinger på en Android-mobil (Samsung Galaxy Z Fold3), lyder det stort set på samme måde – bare med fladere stereolyd og uden magi i overtonerne. Rumklangen er større med AAC, som gør musikken mere interessant.

Tale går tydeligt igennem, og modtageren har ingen problemer med at høre, hvad man siger. Støjreduktionen fungerer også godt nok i det daglige. Alt i alt et par imponerende hørepropper med tanke på, hvor lidt de koster.

OnePlus Buds Nord Graabein
(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Karakter
OnePlus Nord Buds
Basic

Lyd & Billede mener

Fin og naturlig lyd med tilstrækkelig energi i basrytmerne til, at man bliver revet med. God talekvalitet og ditto batterilevetid. Mangler app med EQ-indstillinger, og støjreduktion havde været praktisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Proffer behøver ikke at betale mere

Hovedtelefoner for musikelskere

En anderledes Sound Blaster

Et endnu bedre Utopia?

For dælen, sikke kræfter!

Her har JBL tænkt på alt

Scroll to Top