Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Creative Outlier Pro

Prispressende multikunstner

Creative Outlier Pro retter op på sine søskendes svagheder og byder på god lyd og fantastisk batterilevetid. Men størrelsen vokser også i takt med batteriet.

Publiceret 16/07/2022 - 23:40
Creative Outlier Pro
Geir Gråbein Nordby

Creative Outlier Pro er et par ganske store hørepropper, men sidder alligevel behageligt nok i ørerne. Etuiet er enormt og buler ud i bukselommen. Til gengæld får man her op til 15 timers spilletid fra propperne og hele 45 ekstra timer fra lade-etuiet! Det er med støjreduktionen slået fra – ja, for det har de også. Støjreduktionen reducerer spilletiden til 10 + 30 timer, hvilket også er imponerende.

App’en Creative SXFI byder bl.a. på equalizer (EQ) og et 360 graders lydbillede, som Creative kalder SXFI Live. Men man vil ikke kunne bruge dem uden om app’en og her kun med egne downloadede musikfiler. Spotify, Tidal, YouTube m.v. kan man ikke indstille lyden på.

Creative Outlier Pro Graabein
(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Lyden af Creative Outlier Pro

Hvor jeg ikke brød mig om Outlier Gold på grund af den skarpe diskant og næsten fraværende mellemtone, oplever jeg lyden af Outlier Pro som væsentlig varmere. Man hører tydeligt bastonerne fra klaveret på det stille nummer “The Scientist” af den talentfulde singer-songwriter SKAAR (Hilde Skaar). Og når synth-bastonerne kommer ind, giver det en dejlig dyb og vedholdende lyd.

Stemmen er ikke helt luftig nok, og det går igen på Florence + The Machines “Dream Girl Evil”, som også lyder lidt skarp i toppen. Men samlet set er det godt, omend lidt vel energisk i mellembassen. I det store hele er det bare underholdende, og Dieter Ilgs kontrabas på Cohen-covernummeret “A Thousand Kisses Deep” lyder faktisk helt troværdigt. Ikke dårligt. Till Brönners trompet på samme sang er også dynamisk og energisk i mellemtonen. Igen, lidt mere luft og flere detaljer i overtoneområdet er ønskeligt.

Læs også God idé, dårligt udført Der er nogle smarte ting ved Creative Outlier Gold, men lyden kan ikke godkendes.

Med støjreduktion slået til (tryk to gange på venstre høreprop) lyder det lidt tyndere og skarpere, og bassen mister noget timing og energi. Men problemet er ikke stort. Der findes også en transparens-indstilling, hvor man får lydgennemslip, når man ønsker det.

Samtalekvaliteten er tydelig, om end noget skarp. Støj undertrykkes også fint, så stemmen går klart igennem.

Karakter
Creative Outlier Pro
Basic

Lyd & Billede mener

God lyd – og fabelagtig batterilevetid! Acceptabel talekvalitet og støjreduktion til prisen. EQ-indstillinger og 360 graders lyd kan kun bruges i app’en. Enormt etui! Lidt spids lyd med støjreduktionen aktiveret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Proffer behøver ikke at betale mere

Hovedtelefoner for musikelskere

En anderledes Sound Blaster

Et endnu bedre Utopia?

For dælen, sikke kræfter!

Her har JBL tænkt på alt

Scroll to Top