Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Creative Outlier Gold

God idé, dårligt udført

Der er nogle smarte ting ved Creative Outlier Gold, men lyden kan ikke godkendes.
Karakter
Creative Outlier Gold
Lyd & Billede mener
Fyldig og rytmisk bas, interessant Super X-Fi-funktion til holografisk lyd. Fantastisk batterilevetid!
Skarp diskant, for svag mellemtone. Meget “hængekøjeagtig” lyd! EQ-funktion duer ikke uden for app’en.
Specifikationer
  • Type: Helt trådløse hørepropper
  • Bluetooth: 5.0
  • Vandtæthed: IPX5
  • Codecs: AptX, AAC, SBC
  • Batteritid: 14 timer + 25 timer ekstra fra etui
  • App: SXFI
  • Vægt: 2 x 5 g + etui 54 g
  • Ladekabel: USB-C
  • Antal øredutter i æsken: 4 par
  • Web: creative.com

Blandt de to helt trådløse hørepropper i Creatives sortiment er Outlier Gold de dyreste og har drivere beklædt med grafén. Men dyre er hørepropperne ikke med en pris på kun 849 kroner.

Outlier Gold er vandafvisende med IPX5-certificering, hvilket betyder, at de kan tåle både sved og kraftig regn, selv om de ikke primært markedsføres som træningshørepropper.

Det bedste salgsargument for Creative er batterikapaciteten, som er imponerende 14 timer i hørepropperne, mens lade-etuiet giver yderligere 25 timer. Man behøver ikke at tænke på ladekablet, medmindre man skal være væk hjemmefra længere tid end en lang weekend.

Den anden ting, der adskiller Outlier Gold fra andre hørepropper, er Creatives Super X-Fi-teknologi. Det er en holografisk måde at gengive musikken på, så den opleves som uden for og rundt om dig snarere end inde i dit hoved som med andre hørepropper. For at det skal fungere ekstra godt, bruger app’en mobilkameraet til at scanne dit øre for at lave en mere korrekt manipulation af lydsignalet baseret på din unikke øreform.

Det fungerer rimelig godt, og musikken får et større rum at boltre sig i. Men det giver nogle artefakter, og jeg synes ikke, det er en særlig naturlig måde at høre musik på.

Annonce

Det værste er dog, at funktionen ikke fungerer uden for app’en. Det betyder, at app’en bliver din musikafspiller, hvor du kan spille musik, der ligger der i forvejen, og har adgang til musik gemt på din telefon. Men ingen streaming-tjenester.

Man kan ikke overføre Super X-Fi-lyden til høreproppernes DSP, og det samme gælder lydindstillingerne (EQ). Hvor andre bruger app’en som fjernbetjening til hørepropperne, og man kan lave indstillinger, der også huskes, når hørepropperne kobles til en anden afspiller, lader Creative dig ikke gøre noget uden for app’en.

Med andre ord kan man glemme alt om at indstille lyden, når man hører Spotify, Tidal eller andre streaming-tjenester. Nederen!

Creative Outlier Gold

(Foto: Creative)

Lyden af Creative Outlier Gold

Og det ER et problem. Creative-hørepropperne lyder nemlig ikke specielt godt. Lady Gagas stemme skærer i ørene på “Sour Candy”, og her hjælper det ikke meget, at Outlier Gold understøtter aptX-codec’en, for lyden ikke er mindre skarp på Android-telefoner end på iPhone.

Annonce

Röyksopps “Oblique Thrills (Lost Tapes)” skal have tryk på i bassen, og man skal få lyst til at spille højt. Og der er da ting, som taler til Outlier Golds fordel, såsom den energiske bas og de sprøde detaljer i synth og percussion.

Men mellemtoneregisteret er papirtyndt, så bas og diskant ikke bindes særlig godt sammen. Og igen lyder det for krast i toppen. Dolly Partons cover-version af Brandi Carliles “The Story” lyder for tyndt med skarpe s’er, og lilletrommen er det tyndeste, jeg har hørt et stykke tid.

Samtalekvaliteten er helt fin, men det lyder lidt hult, og udfald kan forekomme. Men her er Creative bedre end Skullcandy.

Konklusion

Trods fantastisk batterilevetid og en interessant lydeffekt med Super X-Fi opfylder Creative Outlier Gold ikke vores lydmæssige krav. Bassen er fyldig nok, men mellemtonen er for tynd og diskanten for skarp. Selv om det er sprødt og klart nok i det øverste register, lyder det unaturligt.

Hvis Creative havde haft en EQ-funktion, der kunne justere selve hørepropperne, og ikke kun når man brugte app’en, ville meget være reddet. Men indtil det kommer, er der mange andre modeller, vi hellere vil anbefale.

Annonce

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Skullcandy Sesh Evo

Gjør det den skal

Skullcandys billigste helt trådløse hørepropper har rytmisk bas og lyder ganske godt. Når de er indstillet rigtigt.

Energisk bas, duer til træning. Film-lydindstillingen lyder ret godt.
Mangler detaljer, især i overtonerne. Standard-indstillingen lyder uldent. Elendig samtalekvalitet.

Audio-Technica ATH-CK3TW

Godt og billigt fra Audio-Technica

Audio-Technica er endelig kommet med nogle helt trådløse hørepropper, der sidder godt i ørerne. Lyden vil mange også kunne lide.

Fyldig bas, klare overtoner og god samtalekvalitet. Bedre pasform end tidligere hørepropper fra samme producent.
Mellemtoneområdet er for tilbageholdende, og instrumenter og sangstemmer mangler tryk her.

Klipsch T5 True Wireless

Energisk fra kongen af hornhøjttalere

Klipsch kan bedst lide, at musikken smides lige i fjæset på lytteren. Det sker også her, men vi har nogle forbehold.

Energisk mellemtone, masser af power og dynamik. Fantastisk lade-etui.
Grovkornet og temmelig skarp lyd.

Jaybird Vista

Sportshørepropper med tryk på i bassen

Jaybird Vista er stabile og har masser af bas-energi! Men der er også taget nogle underlige valg her.

Den trådløse forbindelse er meget stabil. Brugeren kan tilpasse både lyd og funktioner.
Lyden er noget mørk med lidt for meget bas og en temmelig skarp mellemtone. At der kun er Sub Band Codec (SBC), begrænser lydkvaliteten.

Panasonic RZ-S500W

Spækket med teknologi

Måske den bedste støjreduktion, der er at finde i et par hørepropper, kombineret med god talelyd og neutral musikgengivelse. Hvorfor er det ikke nok?

God støjreduktion, neutral lyd.
Mangler dynamik, lyder fladt og tamt.

Beats By Dre Powerbeats Pro

Stadig blandt vores favoritter

Trådløs rækkevidde i top, helstøbt pasform – og meget fængende lyd.

Meget medrivende lyd og en pasform, der gør, at de aldrig falder ud. Sømløs integration med Siri. Klasseledende trådløs rækkevidde.
Der findes hørepropper med bedre opløsning helt i toppen. Mangler nogle funktioner i forhold til AirPods Pro.

Technics EAH-AZ70W

Prikken over det teknologiske i

Technics AZ70 har alt, hvad man kan ønske sig af teknologi i et par hørepropper, og desuden glimrende lyd med flot opløsning.

God støjreduktion, neutral og opløst lyd.
Vi savner mere gnist og tryk på i rytmisk musik.

Sennheiser Momentum True Wireless 2

Vores nye favorit

Sennheiser når helt til tops med deres nye udgave af Momentum True Wireless.

Glimrende lydkvalitet, forbedret betjening, god pasform og – omsider – lang spilletid! Aktiv støjreduktion er praktisk i nogle situationer.
Udgående samtalelyd er lidt mere indelukket end på forgængeren. Lydforsinkelsen er lidt stor til actionspil og film.

Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation

Luksus der endelig sidder

Bang & Olufsen har prøvet og fejlet nogle gange med deres helt trådløse Beoplay E8. Den tredje udgave er den bedste hidtil.

Fin lyd med masser af detaljer. Omgivelseslyd, der lukkes ind, lyder naturligt. Den trådløse rækkevidde er langt om længe god, og mulighed for trådløs opladning er fint.
Lyden kunne have været kraftigere. Touch-funktionerne er temmelig bøvlede, og Bluetooth-tilslutningen kunne have været mere intuitiv. Ikke NFC.

Jabra Elite Active 75t

Overlegne træningshørepropper

Jabra Elite Active 75t er måske de bedste trådløse træningshørepropper, man kan købe for penge.

Effektiv “passiv” støjreduktion, fremragende og solid lyd samt glimrende batterilevetid. De er vandtætte og sidder godt fast i ørerne og er derfor også perfekte til træning.
Den effektive støjreduktion kan skabe en slags osteklokke-følelse. Betjening direkte via propperne er lidt besværligt.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.