Search
Generic filters

TEST : Creative Outlier Gold

God idé, dårligt udført

Der er nogle smarte ting ved Creative Outlier Gold, men lyden kan ikke godkendes.

Creative Outlier Gold

Lyd & Billede mener

Fyldig og rytmisk bas, interessant Super X-Fi-funktion til holografisk lyd. Fantastisk batterilevetid!
Skarp diskant, for svag mellemtone. Meget “hængekøjeagtig” lyd! EQ-funktion duer ikke uden for app’en.
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Vandtæthed: IPX5
 • Codecs: AptX, AAC, SBC
 • Batteritid: 14 timer + 25 timer ekstra fra etui
 • App: SXFI
 • Vægt: 2 x 5 g + etui 54 g
 • Ladekabel: USB-C
 • Antal øredutter i æsken: 4 par
 • Web: creative.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 849 kr

Blandt de to helt trådløse hørepropper i Creatives sortiment er Outlier Gold de dyreste og har drivere beklædt med grafén. Men dyre er hørepropperne ikke med en pris på kun 849 kroner.

Outlier Gold er vandafvisende med IPX5-certificering, hvilket betyder, at de kan tåle både sved og kraftig regn, selv om de ikke primært markedsføres som træningshørepropper.

Det bedste salgsargument for Creative er batterikapaciteten, som er imponerende 14 timer i hørepropperne, mens lade-etuiet giver yderligere 25 timer. Man behøver ikke at tænke på ladekablet, medmindre man skal være væk hjemmefra længere tid end en lang weekend.

Den anden ting, der adskiller Outlier Gold fra andre hørepropper, er Creatives Super X-Fi-teknologi. Det er en holografisk måde at gengive musikken på, så den opleves som uden for og rundt om dig snarere end inde i dit hoved som med andre hørepropper. For at det skal fungere ekstra godt, bruger app’en mobilkameraet til at scanne dit øre for at lave en mere korrekt manipulation af lydsignalet baseret på din unikke øreform.

Det fungerer rimelig godt, og musikken får et større rum at boltre sig i. Men det giver nogle artefakter, og jeg synes ikke, det er en særlig naturlig måde at høre musik på.

Det værste er dog, at funktionen ikke fungerer uden for app’en. Det betyder, at app’en bliver din musikafspiller, hvor du kan spille musik, der ligger der i forvejen, og har adgang til musik gemt på din telefon. Men ingen streaming-tjenester.

Man kan ikke overføre Super X-Fi-lyden til høreproppernes DSP, og det samme gælder lydindstillingerne (EQ). Hvor andre bruger app’en som fjernbetjening til hørepropperne, og man kan lave indstillinger, der også huskes, når hørepropperne kobles til en anden afspiller, lader Creative dig ikke gøre noget uden for app’en.

Med andre ord kan man glemme alt om at indstille lyden, når man hører Spotify, Tidal eller andre streaming-tjenester. Nederen!

Creative Outlier Gold
(Foto: Creative)

Lyden af Creative Outlier Gold

Og det ER et problem. Creative-hørepropperne lyder nemlig ikke specielt godt. Lady Gagas stemme skærer i ørene på “Sour Candy”, og her hjælper det ikke meget, at Outlier Gold understøtter aptX-codec’en, for lyden ikke er mindre skarp på Android-telefoner end på iPhone.

Röyksopps “Oblique Thrills (Lost Tapes)” skal have tryk på i bassen, og man skal få lyst til at spille højt. Og der er da ting, som taler til Outlier Golds fordel, såsom den energiske bas og de sprøde detaljer i synth og percussion.

Men mellemtoneregisteret er papirtyndt, så bas og diskant ikke bindes særlig godt sammen. Og igen lyder det for krast i toppen. Dolly Partons cover-version af Brandi Carliles “The Story” lyder for tyndt med skarpe s’er, og lilletrommen er det tyndeste, jeg har hørt et stykke tid.

Samtalekvaliteten er helt fin, men det lyder lidt hult, og udfald kan forekomme. Men her er Creative bedre end Skullcandy.

Konklusion

Trods fantastisk batterilevetid og en interessant lydeffekt med Super X-Fi opfylder Creative Outlier Gold ikke vores lydmæssige krav. Bassen er fyldig nok, men mellemtonen er for tynd og diskanten for skarp. Selv om det er sprødt og klart nok i det øverste register, lyder det unaturligt.

Hvis Creative havde haft en EQ-funktion, der kunne justere selve hørepropperne, og ikke kun når man brugte app’en, ville meget være reddet. Men indtil det kommer, er der mange andre modeller, vi hellere vil anbefale.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Skullcandy sesh evo blue
  Skullcandy Sesh Evo - Gjør det den skal
  Skullcandys billigste helt trådløse hørepropper har rytmisk bas og lyder ganske godt. Når de er indstillet rigtigt.
  Audio Technica ATH-CK3TW
  Audio-Technica ATH-CK3TW - Godt og billigt fra Audio-Technica
  Audio-Technica er endelig kommet med nogle helt trådløse hørepropper, der sidder godt i ørerne. Lyden vil mange også kunne lide.
  Klipsch T5 True Wireless
  Klipsch T5 True Wireless - Energisk fra kongen af hornhøjttalere
  Klipsch kan bedst lide, at musikken smides lige i fjæset på lytteren. Det sker også her, men vi har nogle forbehold.
  Jaybird Vista - Sportshørepropper med tryk på i bassen
  Jaybird Vista er stabile og har masser af bas-energi! Men der er også taget nogle underlige valg her.
  Panasonic S500W black
  Panasonic RZ-S500W - Spækket med teknologi
  Måske den bedste støjreduktion, der er at finde i et par hørepropper, kombineret med god talelyd og neutral musikgengivelse. Hvorfor er det ikke nok?
  Beats By Dre Powerbeats Pro - Stadig blandt vores favoritter
  Trådløs rækkevidde i top, helstøbt pasform – og meget fængende lyd.
  Technics EAH_AZ70W
  Technics EAH-AZ70W - Prikken over det teknologiske i
  Technics AZ70 har alt, hvad man kan ønske sig af teknologi i et par hørepropper, og desuden glimrende lyd med flot opløsning.
  Sennheiser Momentum True Wireless 2 with case
  Sennheiser Momentum True Wireless 2 - Vores nye favorit
  Sennheiser når helt til tops med deres nye udgave af Momentum True Wireless.
  Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Generation - Luksus der endelig sidder
  Bang & Olufsen har prøvet og fejlet nogle gange med deres helt trådløse Beoplay E8. Den tredje udgave er den bedste hidtil.
  Jabra Elite Active 75t - Overlegne træningshørepropper
  Jabra Elite Active 75t er måske de bedste trådløse træningshørepropper, man kan købe for penge.

  Læs også

  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.
  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!
  HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.
  Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lækker og stilfuld maskine, der vil være perfekt til studier eller som arbejds-laptop på farten.
  Shure Aonic 50 har måske den bedste lyd, vi har hørt fra støjreducerende hovedtelefoner.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Sony WH-1000XM4

  Vejl.pris 2800 kr Den nye konge af støjreduktion

  Timekettle M2

  Vejl.pris 800 kr Din egen tolk direkte i øret
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.